Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας

Ήρθε ο καιρός να αλλάξω λάστιχα στο αυτοκίνητο. Φοραω καλοκαιρινά , αλλά λόγω χόμπι πάω και κανένα χιόνι. Θα είναι καλή ιδέα να βάλω all weather λάστιχα? Με ένδειξη για χιόνι και λάσπη? Φθείρονται εύκολα ?

Δημοσ.

Γειά σας

Ήρθε ο καιρός να αλλάξω λάστιχα στο αυτοκίνητο. Φοραω καλοκαιρινά , αλλά λόγω χόμπι πάω και κανένα χιόνι. Θα είναι καλή ιδέα να βάλω all weather λάστιχα? Με ένδειξη για χιόνι και λάσπη? Φθείρονται εύκολα ?

Εαν βαλεις για χιονι εννοειται πως στην ασφαλτο θα φθειρονται πιο γρηγορα.Αλλα τετοιο κρατημα δεν θα εχεις ξαναδει ;p.  περα απο την πλακα ομως δεν θα σου προτεινα χιονολαστιχα.Βαλε κανονικο και αν πας σε χιονια απλα βαλε αλυσιδες κτλ.

Δημοσ.

Δές το Vredestein Quatrac3,που βγαίνει σε αρκετές διαστάσεις.

Αν μιλάμε για χιόνι-χιόνι,προσωπικά θα προτιμούσα summer ελαστικά+χιονοκουβέρτα...

Δημοσ.

Δές το Vredestein Quatrac3,που βγαίνει σε αρκετές διαστάσεις.

Αν μιλάμε για χιόνι-χιόνι,προσωπικά θα προτιμούσα summer ελαστικά+χιονοκουβέρτα...

+1 σε ολα

Παντως για μενα παρε καλοκαιρινα. Θα χασεις πολυ σε αποδοση αν παρεις κατι αλλο εκτος απο καλοκαιρινα.Δεν νομιζω πως πας καθε μερα στα χιονια...

Δημοσ.

Η κουβέρτα καλή αλλά για χιόνι χιόνι. Αν έχει χιονακι πάγο ανεμοσουρια, σκιζετε . Θέλει προσοχή στη χρήση της. Αν έχει καλό χιόνι δεν κολλάς πουθενά

Δημοσ.

Μιας που ανοιξε θέμα, ενδιαφέρομαι και εγω για ελαστικά run flat. Ξέρουμε κανεναν οικονομικό;

Αν δεν έχεις αισθητήρες πίεσης ελαστικών στο αυτοκίνητο σου τότε μην το σκεφτείς ούτε για πλάκα να βάλεις run flat .

Δημοσ.

Αν δεν έχεις αισθητήρες πίεσης ελαστικών στο αυτοκίνητο σου τότε μην το σκεφτείς ούτε για πλάκα να βάλεις run flat .

εχω αισθητηρες και δε ρισκάρω να βάλω κανονικά ελαστικα... Δε θελω να μπλέκω με κιτ/αφρους/ρεζερβες...

Καποια προταση;

Δημοσ.

Έχε υπόψην οτι τα run flat ελαστικά, άπαξ και τρυπήσουν/σκιστούν δεν επισκευάζονται. Πας αναγκαστικά σε καινούριο, αν τα έχεις χρησιμοποιήσει και κανα χρόνο η 2, πας για ζευγάρι.

Ο μόνος λόγος που τα γουστάρω είναι γιατί σε απότομο "μπαμ" δεν χάνεις τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Ο αφρός πολυ βολικός πάντως. Έχω εφοδιάσει τους γονείς μου για τα αυτοκινητά τους, και προχτές η μάνα μου έκανε χρήση μόνη της χωρίς κανένα πρόβλημα, κλάταρε το εμπρός δεξιά ελαστικό, και σε 30 δεύτερα ήταν φουσκωμένο και "επισκευασμένο". Μένει να δω τι επιπτώσεις είχε ο αφρός στο λάστιχο και στην ζάντα, την άλλη βδομάδα που θα το πάω για επισκευή.

Δημοσ.

Έχε υπόψην οτι τα run flat ελαστικά, άπαξ και τρυπήσουν/σκιστούν δεν επισκευάζονται. Πας αναγκαστικά σε καινούριο, αν τα έχεις χρησιμοποιήσει και κανα χρόνο η 2, πας για ζευγάρι.

Ο μόνος λόγος που τα γουστάρω είναι γιατί σε απότομο "μπαμ" δεν χάνεις τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Ο αφρός πολυ βολικός πάντως. Έχω εφοδιάσει τους γονείς μου για τα αυτοκινητά τους, και προχτές η μάνα μου έκανε χρήση μόνη της χωρίς κανένα πρόβλημα, κλάταρε το εμπρός δεξιά ελαστικό, και σε 30 δεύτερα ήταν φουσκωμένο και "επισκευασμένο". Μένει να δω τι επιπτώσεις είχε ο αφρός στο λάστιχο και στην ζάντα, την άλλη βδομάδα που θα το πάω για επισκευή.

εχω ηδη rft και ξερω τα θετικα και αρνητικά τους... Επίσης εχει ηδη σκιστεί μια φορά κουτελό και επαιξε αλλαγη με μεταχειρισμένο...

Με εχουν σωσει όμως σε αποτομο μπαπ οπως το λες και δε θα τα αλλαζα για τιποτα αλλο πλεον...

Ξερουμε κάποιο φθηνό καταστημα όμως γιατι ειναι κάπως τσιμπημένα γενικα...;

Δημοσ.

Μένει να δω τι επιπτώσεις είχε ο αφρός στο λάστιχο και στην ζάντα, την άλλη βδομάδα που θα το πάω για επισκευή.

O δικος μου λαστιχας παντως μου εχει πει πως μετα απο αφρο δεν επισκευαζεται το λαστιχο.  Για ενημερωσε γιατι ηθελα να αγορασω εναν αφρο αλλα με απετρεψε...

Δημοσ.

Το πήγα χτες σε βουλκανιζατέρ, βγάλαμε το λάστιχο απο την ζάντα, και δεν φάνηκε πουθενά γλύτσα ή κάποιο άλλο ίχνος του αφρού. Ζημιά (οπτική τουλάχιστον) στην ζάντα και στο λάστιχο δεν είδαμε. Το κακό βέβαια, είναι οτι δεν μπορέσαμε να δούμε απο που έχασε εξαρχής το λάστιχο αέρα, αφού ο αφρός πήγε και το μπάλωσε. Απ'ότι μου είπε ο τυπάς εκεί, το "μπάλωμα" του αφρού κάποια στιγμή θα ξεραθεί και θα αρχίσει να ξαναχάνει απο εκεί το λάστιχο οπότε τότε θα γίνει και η επισκευή.

Θα φροντίσω να ενημερώσω για το πόσο ακριβώς θα κρατήσει το μπάλωμα στο ελαστικό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γειά σας

Ο τύπος των ελαστικών που θα επιλέξεις έχει άμεση σχέση με το αυτοκίνητό σου και τη διάστασή του. Γενικά δεν υπάρχουν ελαστικά που να τα κάνουν όλα και οι συμβιβασμοί είναι υποχρεωτικοί ανάλογα με το ποσοστό χρήσης του αυτοκινήτου στο εκάστοτε τερέν. All weather ελαστικά που να κάνουν διαφορά στο χιόνι δεν υπάρχουν κατά τη γνώμη μου. Τα χιονολάστιχα ωστόσο είναι απίστευτα στο χιόνι και στο βρεγμένο αλλά ανεβάζουν θόρυβο, κατανάλωση και αν χρησιμοποιηθούν καλοκαίρι φθείρονται υπερβολικά χωρίς να έχουν τραγικές επιδόσεις. Αν μπορείς να κάνεις αυτούς τους συμβιβασμούς τα παίρνεις. Σε περιοχές με συχνή χιονόπτωση τα χρησιμοποιούν σαν 2η τετράδα κατά κόρον. Συνιστώ θερινά και χρήση βοηθητικών εξαρτημάτων ( αλυσίδες, αγκράφες κτλ) με εύκολη τοποθέτηση.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...