Προς το περιεχόμενο

Η μικρότερη εκδοχή του Sony Xperia Z1 έφτασε με την ονομασία Xperia Z1 Compact


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η παρουσία της Sony στην έκθεση CES συνοδεύεται τα τελευταία χρόνια με την παρουσίαση ενός νέου smartphone και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση.Όπως γνωρίζαμε ήδη από αρκετές διαρροές, η Sony είχε στα σκαριά μια μικρότερη εκδοχή του κορυφαίου της smartphone με το αδιάβροχο Xperia Z1 Compact να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Το νέο μέλος της οικογένειας Xperia έρχεται με IPS οθόνη 4.3 ιντσών και HD ανάλυση (341ppi) έναντι οθόνης 5' και Full HD ανάλυσης που διαθέτει το Xperia Z1 με τη μνήμη να παραμένει στα 2 GB με 16 GB αποθηκευτικού χώρου. Για τις επιδόσεις του Xperia Z1 Compact υπεύθυνο είναι το Snapdragon 800 SoC με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2.2 GHz Adreno 330 GPU.

 

Η οθόνη στηρίζεται στην τεχνολογία Triluminos η οποία μας έρχεται από τις τηλεοράσεις της Sony και η οποία με βάση την εμπειρία μας από το Xperia Z1 χαρίζει πλούσια χρώματα. Η κάμερα των 20.7mp με LED Flash ενσωματώνεται και στο Xperia Z1s χωρίς κάποια αλλαγή κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει ευρυγώνιο φακό G Lens 27 χιλιοστών με διάφραγμα F2.0, 3x zoom και αισθητήρα 1 2/3 Exmor RS για λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

Η μπαταρία χωρίς έκπληξη έχει μικρότερη χωρητικότητα στα 2.300 mAh ενώ η Sony έχει ενσωματώσει το Android 4.3 μαζί με το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας το οποίο αντικαθιστά με εφαρμογές της Sony διάφορες εφαρμογές της πλατφόρμας όπως της αναπαραγωγής μουσικής και της εμφάνισης φωτογραφιών.

 

Η Sony τοποθετεί την κυκλοφορία του Xperia Z1 Compact περί τα μέσα Φεβρουαρίου, με τιμή η οποία αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα "mini" μοντέλα άλλων εταιρειών εξαιτίας των κορυφαίων τεχνικών χαρακτηριστικών. Επιπλέον η εταιρεία δεσμεύεται στην γρήγορη κυκλοφορία της αναβάθμισης σε Android 4.4 KitKat λίγο μετά την επίσημη κυκλοφορία.

 

Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το περιμενα εδω και πολυ καιρο το mini που τελικα βγηκε compact. Σιγουρα θα ειναι η επομενη συσκευη που θα χρησιμοποιησω αν δεν δειξει κατι καλυτερο η Sony μεχρι το καλοκαιρι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα 9 χιλιοστά πιο κοντό από το S4 είναι compact σε σχέση με το Z1 αλλά γενικά οι κατασκευαστές βγάζουν συσκευές με μικρότερες οθόνες αλλά το όφελος είναι περιορισμένο γιατί οι συνολικές διαστάσεις επηρεάζονται μόνο λίγο.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προπαραγγελία 440 λίρες. Η τιμή στα πλαίσια της λογικής, μπορούσαν όμως και λίγο φθηνότερα.

Δυστυχώς δεν είναι τόσο compact όσο μαρτυρά η οθόνη του, τα πλαίσια πάνω-κάτω είναι πολύ μεγάλα. Παραμένει αρκετά συμμαζεμένο και με κορυφαίο hardware πάντως, μία από τις δύο επιλογές μου (ως τώρα) για τα επόμενα Χριστούγεννα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι προπαραγγελιες ειναι παντα στο Θεο....αμα δεν το βιαζεσαι 1-2 μηνες μετα την κυκλοφορια του η τιμη θα εχει πεσει τουλαχιστον 50-70 ευρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα νομίζω είναι οι διαστάσεις του.. Σε μια εποχή που ψάχνεις με το ντουφέκι "μικρές" αξιόλογες συσκευές σου "πουλάνε" μια με διαστάσεις 127 x 64.9 x 9.5 και σου την ονομάζουν compact (sic). Δεν λέω ότι δεν είναι "μικρό"  (βασικά μικρότερο) από το Ζ1, λέω όμως ότι μπορεί καλύτερα.

 

Σε 127 x 64.9 x 9.5 η sony χωράει 4.3΄΄ όταν η LG στο L9 II χώρεσε 4.7'' (128.4 x 66.5 x 9 mm). Νομίζω η LG τα καταφέρνει καλ΄τερα με τις κορνίζες της.  

 

Και η Samsung τα καταφέρνει καλύτερα με τα bezel της (κορνίζες ή αλλιώς χαμένος χώρος) όταν στο s4 mini χώρεσε μία 4.3'' οθόνη (ίδια με του z1 compact) σε λίγο μικρότερες διαστάσεις 124.6 x 61.3 x 8.9 mm.

 

Με αυτά και με αυτά ενδιαφέρον το κινητό δεν λέω, αλλα μπορούσε λίγο καλύτερα με το μέγεθος. Έμεινε στις διαστάσεις που είχαν τα 4.3 των προηγούμενων ετών (πχ sony SL 4.3 '' 128 x 64 x 10.6 mm )

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοείται αυτό.

 

Πήρε και "μίκρυνε" τη ναυαρχίδα, την είπε Compact.

 

Οι άλλοι πήραν και έκοψαν στο μισό κάθε χαρακτηριστικό της ναυαρχίδας (πυρήνες, μνήμη, ανάλυση, φωτογραφική, μπαταρία) και το είπαν Mini.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο keysmith παραπανω. εκανε την καλύτερη αναλυση. Θέλετε μικρη οθονη. ή μικρο κινητο? Αν ειναι να φτιάξουμε ενα στο μεγεθος του note , να εχει και χωρο για μεγαλη μπαταρια ετσι, και να του βάλουμε μια οθονη 2,5 ιντσών. για να μην ειναι παντόφλα. Το κινητο για την οθονη του, ειναι μεγαλο. Κατι κινέζικα φθηνα ειναι τα μονα που το κανουν ακομα αυτο. Στα spec, ειναι οντως το καλύτερο απο τα "μικρα" χωρίς να ειναι μικρό. .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν σκεφτουμε οτι καποιοι σαν εμενα περισυ ειχαν κοινητα με 3.0 και 3.7 ιντων οθονη ειναι μια χαρα στα 4.3 μην κοιτατε που εγω πηγα στο Ζ με την 5 κατευθειαν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...