fpap71 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Έχω internet της πολυκατοικίας και συνδέομαι από πρίζα καλωδιακά μόνο. Ποια είναι η καλύτερη λύση - καλύτερη συσκευή για να δώσω από την πρίζα ασύρματο internet σε όλο το διαμέρισμα σε laptop και smartphones αξιόπιστα, χωρίς πτώσεις ταχύτητας, χωρίς αποσυνδέσεις και με καλό σήμα παντού; Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Έχω internet της πολυκατοικίας και συνδέομαι από πρίζα καλωδιακά μόνο. Ποια είναι η καλύτερη λύση - καλύτερη συσκευή για να δώσω από την πρίζα ασύρματο internet σε όλο το διαμέρισμα σε laptop και smartphones αξιόπιστα, χωρίς πτώσεις ταχύτητας, χωρίς αποσυνδέσεις και με καλό σήμα παντού; Sent from my iPhone using Insomnia ενα ρουτερ.πχ drayek,πχ netgear ,dlink.τα εβαλα κατα σειρα προτιμησης.αν θες το πιο φτηνο αλλα να μην ειναι κινεζικο τοτε tp link.ρουτερ οχι adsl router.σκετο router.και τα air live ειναι καλα αλλα λιγο δυσκολο να τα βρεις.
alexakos26 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 καλησπερα κυριοι!!!λοιπον θελω να δωσω internet στον γειτονα μου τα σπιτια μασ εχουν αποσταση 70 μετρα max.Ασυρματα δεν μπορω να του δωσω γτ το ρουτερ μου ειναι ακριβως στην μεση του σπιτιου μου και δεν μπορει να μετακινι8ει.Ο γειτονας εχει tablet kai laptop και θελει να συνδεετε ασυρματα.Σκεφτομαι να τραβιξω ενα καλωδιο erthenet απο το ρουτερ μου ως το σπιτι του και απο εκει με καποια συσκευη να δωσουμε ασυρματο.Η ερωτηση :Υπαρχει τετοια συσκευη ??Αν ναι ποια ειναι αυτη ??ευχαριστω προκαταβολικα
jkoukos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Οποιοδήποτε Access Point σου κάνει, όπως επίσης και κάποιο εφεδρικό modem/router που θα λειτουργεί ως ΑΡ. Το θέμα είναι αν μπορείς ν' απλώσεις καλώδιο δικτύου μεταξύ των 2 σπιτιών.
alexakos26 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 καλωδιο μπορω να απλωσω ανετα.προτεινε μου ενα access point αν θες. ισσως αυτο http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/TP-LINK-Wireless-Router-N-Mimo-TL-WR941ND.htm ???το ρουτερ που εχω τωρα ειναι ενα Thomson TG782 και εχω και ενα ιδιο που περισευει λες να γινετε και με αυτο ???omso
jkoukos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δοκίμασέ το τώρα που έχεις ευκαιρία και εκτός απροόπτου θα δουλέψει. Αν το κανονικό που είναι τώρα συνδεδεμένο στο internet έχει διεύθυνση π.χ. 192.168.1.1 κάνε τα εξής: α. Όρισε στο αρχικό εύρος απόδοσης του DHCP σε 192.168.1.100 - 192.168.1.200, ώστε οι υπόλοιπες διευθύνσεις να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σταθερές. β. Στο εφεδρικό router όρισε σταθερή διεύθυνση 192.168.1.201, με μάσκα υποδικτύου 255.255.255.0 και διεύθυνση Gateway & DNS αυτή του αρχικού router (192.168.1.1). γ. Κλείσε στο εφεδρικό router τον DHCP server.. δ. Σύνδεσε το αρχικό router με καλώδιο δικτύου σε μία θύρα του εφεδρικού, κατά προτίμηση την Νο1. ε. Τέλος κάνε τις ρυθμίσεις που θέλεις για την ασύρματη εκπομπή του εφεδρικού router.
alexakos26 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 ρε αδερφε εχω σπασει το κεφαλι μου να ψαχνω που ειναι αυτα που μου λες για να τα ρυθμισω και δεν μπορω να τα βρω..help !!!! κατι βρηκα νομιζω DHCP Pool Name Address Range Gateway LAN_private 192.168.10.1 - 192.168.10.253 192.168.10.254 τα αφηνω ως εχουν αυτα ???
jkoukos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Αν είναι του router που τώρα είναι στη γραμμή και σου δίνει Internet, το βάζεις από 192.168.10.100 - 192.168.10.200. Φαντάζομαι η διεύθυνση που έχει (αυτή που πληκτρολογείς και μπαίνεις στο μενού) είναι η 192.168.10.254. Οπότε στο εφεδρικό router (β βήμα) όρισε σταθερή διεύθυνση 192.168.10.201, με μάσκα υποδικτύου 255.255.255.0 και διεύθυνση Gateway & DNS αυτή του αρχικού router (192.168.10.254).
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 το αρχικο σου thomson λογικα ειναι 192.168.1.254 μην πειραξεις τιποτα σε αυτο.αλλωστε ο dhcp θα ειναι εκτος ευρους απο αυτο που θα δωσεις.οποτε παμε στο 2ο thomson 192.168.1.254 home network interfaces local network Πανω δεξια configure καπου σου λεει 192.168.1.254 και 10.0.0.138 και διπλα εχει edit .κανε edit το 192.168.1.254 εκει που λεει dhcp κλειστο. εκει που λεει 192.168.1.254 καντο 192.168.1.253.δεν χρειαζεται να αλλαξεις τιποτε αλλο.πατας apply και μετα θα χασεις την συνδεση με το ρουτερ.τα ενωνεις μεταξυ τους με καλωδιο και λογικα να σε αφησει να ξαναμπεις στο δευτερο ρουτερ με ip πλεον 192.168.1.253.του φτιαχνεις το ασυρματο απο Home network και εισαι οκ.αυτα ειναι τα τελειως απαραιτητα βηματα. dns pools κτλ δεν χρειαζεται να τα πειραξεις. U are ready καλησπερα κυριοι!!!λοιπον θελω να δωσω internet στον γειτονα μου τα σπιτια μασ εχουν αποσταση 70 μετρα max.Ασυρματα δεν μπορω να του δωσω γτ το ρουτερ μου ειναι ακριβως στην μεση του σπιτιου μου και δεν μπορει να μετακινι8ει.Ο γειτονας εχει tablet kai laptop και θελει να συνδεετε ασυρματα.Σκεφτομαι να τραβιξω ενα καλωδιο erthenet απο το ρουτερ μου ως το σπιτι του και απο εκει με καποια συσκευη να δωσουμε ασυρματο.Η ερωτηση :Υπαρχει τετοια συσκευη ??Αν ναι ποια ειναι αυτη ??ευχαριστω προκαταβολικα μπορεις να πας και σε access point αλλα εφοσον εχεις παλιο ρουτερ γλυτωνεις τα λεφτα.αν το ρουτερ το πρωτο εχει 192.168.1.1 τοτε το δευτερο βαλτο παλι 192.168.1.253. το ethernet να μην ξεπερναει τα 100 μετρα.
jkoukos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Κατά πάσα πιθανότητα, σε ένα τέτοιο μικρό δίκτυο, δεν θα παρουσιαστεί ποτέ πρόβλημα αν χρησιμοποιήσουμε σταθερές διευθύνσεις από το DHCP Pool. Μα σε μεγαλύτερα δίκτυα με 100+ συσκευές και αρκετές να συνδέονται ασύρματα εκ περιτροπής, είναι μαθηματικά σίγουρο ότι είναι θέμα ημερών (αν όχι μερικών ωρών) να υπάρξει διένεξη. Είναι κανόνας να έχουμε ένα συγκεκριμένο pool για απόδοση αυτόματων διευθύνσεων και όλες οι υπόλοιπες να χρησιμοποιούνται ως σταθερές.
poulinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Κατά πάσα πιθανότητα, σε ένα τέτοιο μικρό δίκτυο, δεν θα παρουσιαστεί ποτέ πρόβλημα αν χρησιμοποιήσουμε σταθερές διευθύνσεις από το DHCP Pool. Μα σε μεγαλύτερα δίκτυα με 100+ συσκευές και αρκετές να συνδέονται ασύρματα εκ περιτροπής, είναι μαθηματικά σίγουρο ότι είναι θέμα ημερών (αν όχι μερικών ωρών) να υπάρξει διένεξη. Είναι κανόνας να έχουμε ένα συγκεκριμένο pool για απόδοση αυτόματων διευθύνσεων και όλες οι υπόλοιπες να χρησιμοποιούνται ως σταθερές. πολυ σωστο αυτο απλα οι περισσοτεροι το θελουν για Home use και πολλοι ηδη δυσκολευονται οπως θα δεις να κανουν και τις πιο απλες ρυθμισεις στο δευτερο ρουτερ που θα ειναι access point οποτε για αυτο προσπαθω το Keep it simple.και για αυτο συνηθως τους λεω να πανε στο τελος του ευρους ειτε επειδη ο dhcp δενφτανει μεχρι εκει ειτε επειδη στην πραξη ακομα και να ειναι στο ευρος του dhcp δεν θα φτασουν αυτοι ποτε εκει.σε καποια ρουτερακια οπως ξερεις μπορεις να του δωσεις και τις Ip που θα γινουν Exclude απο τον dhcp.απλα μερικοι παιδευονται με τα απλα για να τον βαλεις να κανει περισσοτερα.ειτε να πειραξει τον dhcp ειτε οπως στο fritz να κανουν την μια Lan σε wan.σε μεγαλη εταιρεια εκει λογικα δεν νομιζω να χρειαστουν την βοηθεια μας.
fpap71 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Έχω internet της πολυκατοικίας και συνδέομαι από πρίζα καλωδιακά μόνο. Ποια είναι η καλύτερη λύση - καλύτερη συσκευή για να δώσω από την πρίζα ασύρματο internet σε όλο το διαμέρισμα σε laptop και smartphones αξιόπιστα, χωρίς πτώσεις ταχύτητας, χωρίς αποσυνδέσεις και με καλό σήμα παντού;<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia Καλησπέρα. Τελικά βρήκα ξεχασμένο ένα παλιό Router BAUDTEC TW263R4-A0 που είχα παλιά για internet Connxx. Μου κάνει αυτό σαν συσκευή για να τη χρησιμοποιήσω ως Access Point και να δώσω ασύρματο internet στο διαμέρισμά μου από την πρίζα που παίρνει καλωδιακά από την πολυκατοικία; Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα. Τελικά βρήκα ξεχασμένο ένα παλιό Router BAUDTEC TW263R4-A0 που είχα παλιά για internet Connxx. Μου κάνει αυτό σαν συσκευή για να τη χρησιμοποιήσω ως Access Point και να δώσω ασύρματο internet στο διαμέρισμά μου από την πρίζα που παίρνει καλωδιακά από την πολυκατοικία; Sent from my iPhone using Insomnia και ναι και οχι αναλογως πως εχει στηθει το δικτυο.αν η θυρα στο switch μπορει να σου δωσει παραπανω απο μια Ip τοτε την ip που παιρνεις οταν βαζεις πανω το Pc σου θα την δωσεις στο baudtec και θα του κλεισεις τον Dhcp.αν ομως ειναι μονο μια ip ανα port οπως συνηθως τοτε δεν κανει γιατι δεν εχει θυρα wan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα