Προς το περιεχόμενο

WD 1TB Caviar Green vs WD 1TB Caviar Black

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά παρήγγγειλα τον HGST που ανέφερα παραπάνω στο λινκ, αλλά τελικά τον πήρα από e-shop στα 66,90.  Θα μπει σε MacMini late 2009. Είναι καλή επιλογή ρε παιδιά; Και ο δίσκος και το κατάστημα (για αγορά δίσκου συγκεριμένα).  

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

...είναι χειρότερη επιλογή, κατά ένα έτος εγγύησης Αρκέιντζελ... (...τί γίνεσαι; )

Τον από το VS που σου είχανε πει έπρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να είχες πάρει (αν και προσωπικά φρονώ ότι καλύτερα θα ήταν να είχες πάρει έναν Scorpio Black, κι ας "έχανες" 250GB : τα 5 χρόνια εγγύησης είναι το ζουμί, συν το ότι τρέχει 7200 RPM).

Καθ' ό,τι πες πως μέσες-άκρες οι δίσκοι όλοι ίδιοι είναι (μοντέλα κι εταιρίες) - η ουσία που κάνει την διαφορά είναι οι εγγυήσεις...

Όσο για το e-shop, αν εξαιρέσεις τις εκπτώσεις που τρέχει εδώ και κάποιο διάστημα, κατά τ' άλλα σταύρωνε δάχτυλα ψηλά κι αγνάντευε (αν εννοείς την περίπτωση RMA - εγώ πάντως αυτήν εννοώ. Κι εδώ που τα λέμε, πέραν του aftersales support, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να νοιάζει τον καταναλωτή, "σχετικά με το τί ρόλο βαράει ένα κατάστημα"...)

• Like 1
Δημοσ.

Καλά είμαι bro :)

δυστυχώς στο VisionStudio δεν είναι πιά διαθέσιμος, και έβαλα μια παραγγελία από το e-shop πριν εξαφανιστεί κι από εκει.  Αύριο βέβαια θα κάνω ένα τηλεφωνάκι να δω αν και πότε σκοπεύουν να τον ξαναφέρουν (έτσι κι αλλιώς ούτε το e-shop τον έχει με το κλειδί στο χέρι).  Πάντως και ο HGST είναι στις 7200.

Χμμμμ...με έβαλες σε σκέψεις γαι τον Scorpio Black τώρα.  Προφανώς μιλάμε για τον wd7500bpkx και όχι για τον wd7500bpkt, σωστά;  Βλέπω στο σκρουτζ ότι οι 750άρηδες έχουν περίπου την ίδια τιμή αλλά σύμφωνα με το data sheet ό πρώτος είναι 6gb sata ενώ ο δεύτερος 3.  Και παίζει ετοιμοπαράδοτος σε πολλά μέρη τριγύρω. Βρε λες;  To Mini μου είναι αυτό.  Λογικά θα παίξει αυτός ο δίσκος σε παλιότερο SΑΤΑ, ε;

Δημοσ.

Τα πρωτόκολλα επικοινωνίας των controller είναι backwards compatible, οπότε νο προμπ (="ναι, θα παίξει").

Επίσης τα πρωτόκολλα επικοινωνίας δεν έχουν και πολύ σχέση με την πράξη, αναφορικά με τις "μάξιμουμ δυνατότητες ταχύτητας που παρέχουν". Ιν σορτ, είτε "6Gbps", είτε 3 είναι, πάνω-κάτω ίδιες ταχύτητες θα έχεις, όταν μιλάμε για ΗDDs (οι SSD, άλλη φάση).

Nα μην μπω στο τριπ να τσεκάρω ποιά μοντέλα εννοείς (και τί ακριβώς εννοείς) - το ζουμί είναι πάντως ένα : Black σειρά, είτε μιλάμε για Scorpio, είτε μιλάμε για Caviar, και είσαι άρχοντας (...για 5 έστω χρόνια) : δεν πα' να κρασάρει; Τα λεφτά σου θα είναι "εγγυημένα"...

Με την έννοια, ότι αναλογικά με τις τιμές των λοιπών, είναι η πιο συμφέρουσα. Αρκεί βέβαια να έχεις το "απόλυτο ποσό". Συν το ότι, στη "θεωρία" πάντα, οι Black της WD είναι "ανώτερης ποιότητας". Και το ότι είναι στις 7200.

Μπερδεύτηκα λίγο που μου είπες ότι ο Xιτάτσης που παρήγγειλες είναι και αυτός 7200άρης (δεν ξέρω αν βλέπαμε κάτι άλλο) - αλλά ακόμη κι έτσι κι αν είναι, ξαναμπαίνει το θέμα της εγγύησης...

Σούμα : μη ταλαιπωρηθώ (δύσκολο βράδυ), και να μη το ψάξω εγώ - άλλωστε δεν είσαι κανένας άσχετος, οπότε παιδέψου λίγο με Σκρούτζη και στο η-σοπόσαϊτο, και σύγκρινε τιμές κλπ και βγάλε συμπέρασμα από πού σε συμφέρει. Κι αν έχεις τη δυνατότητα, ακύρωσε/άλλαξε την παραγγελία σε Scorpio 750άρη...

Δημοσ.

Άντα βρε σατανά με έπεισες τελικά.  Θα ακυρώσω τον HGST και μάλλον θα πάρω τον Scorpio Black.  Χαλάλι σου τα 250 τζι που τα πήρε ο αέρας ένα κρύο πρωινό του Φλεβάρη.  Ελπίζω ο δίσκος να είναι τόσο γρήγορος και αξιόπιστος όσο διαβάζω.

Δημοσ.

...κι εγώ ελπίζω να είμαι πιο γρήγορος από τον Scorpio, αν τυχόν σου χαλάσει σχετικά γρήγορα..........

...και με κανονικό φοντ-σάιζ τώρα : εννοείται ότι η ΜΟΝΗ αξιοπιστία, αναφορικά με τα αρχεία σου, περνάει από τα δικά σου χέρια και τη συχνότητα των μπακάπ που θα παίρνεις. Ο Σκορπιός αυτό που εγγυάται, είναι ότι το χάρντγουερ θα αντικατασταθεί, για ένα μάξιμουμ δυνατό για δίσκους περιθώριο (5 χρονια), στην συμφερότερη τιμή της αγοράς.  

Οι δε "επιδόσεις", κουκιά μετρημένα είναι : 7200 στροφές, έναντι 5400.

(...τα πρωτόκολλα, είπαμε, ασ' τα)

Άντε, καλώς να τα δεχτείς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...