poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 hitachi Πρωην ibm εγω θα επαιρνα ανετα.απο εκει και περα ειναι πως θα σου τυχει.στο λαπτοπ εχω Toshiba λαπτοπ toshiba.εχει bad sectors αλλα το λαπτοπ εχει πεσει απειρες φορες κατω εν ωρα λειτουργειας και εχει δουλεψεει απειρες ωρες και ακομα παιζει μια χαρα. παντως κατα σειρα προτιμησης τελειως δικιας μου προτιμησης θα πηγαινα wd Μετα seagate/hitachi.ιδια κατηγορια τους βαζω. αλλα και αυτα ειναι τελειιως σχετικα.πχ σε wd οι green δεν ειναι καλοι.σε seagate ειχε βγει εκεινη η ελλατωματικη παρτιδα.σε ibm που μετα εγινε hitachi ειχε βγει επισης μια ελλατωματικη παρτιδα με κωδικο dtla αμα θυμαμαι σωστα.ολες οι εταιρειες κατα καιρους εχουν κανει τα λαθακια τους.απο εκει και περα καλο ειναι να παιρνει καποιος καποια καλη σειρα και ας ειναι λιγο πιο ακριβη.backup εις διιπλουν.κανα πολυπριζο ασφαλειας η Ups οποιος μπορει οπως και ποιοτικο τροφοδοτικο.και γενικα καποιο δισκο να εχει 3 χρονια εγγυηση για να εχει και το κεφαλι του ησηχο.
Vilain20 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Παντως ο δικος μου ο Green εχει αποδειχθει σκυλι μεχρι στιγμης http://prntscr.com/2i1wpv γυρως στις 750 ωρες δουλεμένος με το λειτουργικο πανω και τιγκα στα games και ταινιες δεν μου παρουσιασε το παραμικρο..Τωρα που μπηκε ssd και black κανει διακοπές...
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Παντως ο δικος μου ο Green εχει αποδειχθει σκυλι μεχρι στιγμης http://prntscr.com/2i1wpv γυρως στις 750 ωρες δουλεμένος με το λειτουργικο πανω και τιγκα στα games και ταινιες δεν μου παρουσιασε το παραμικρο..Τωρα που μπηκε ssd και black κανει διακοπές... 750 μερες οχι ωρες.και κολλησα εγω.και λεω 750 ωρες ειναι ουτε ενας μηνας επεειδη ειχες το λειτουργικο πανω ναι μεν θα πηγαινε αργα αλλα μαλλον δεν θα προλαβαινε ποτε να κανεει park της κεφαλης αφου εχεις ψιλομονιμα Read writes.
Vilain20 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 750 μερες οχι ωρες.και κολλησα εγω.και λεω 750 ωρες ειναι ουτε ενας μηνας επεειδη ειχες το λειτουργικο πανω ναι μεν θα πηγαινε αργα αλλα μαλλον δεν θα προλαβαινε ποτε να κανεει park της κεφαλης αφου εχεις ψιλομονιμα Read writes. χαχαχα εχεις δικιο τι ωρες λεω....Οντως ηταν σε εγρηγορση τοσο καιρο μπορει γιαυτο.
Vilain20 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 http://www.ngohq.com/news/19805-critical-design-flaw-found-in-wd-caviar-green-hdds.html#ixzz1K8IbfjiD Βρηκα αυτον τον οδηγο στον οποιο σου λεει πως να προσαρμόσεις το Intellpark timer!! Το βραδακι μολις γυρισω θα το κανω για να κοιμαμε ησυχος μιας και το μοντελο που εχω ειναι στην λιστα τους!! btw μαθαμε και κατι που δεν το ηξερα εγω προσωπικα για τους green οποτε καλυτερα blue black..
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 χαχαχα εχεις δικιο τι ωρες λεω....Οντως ηταν σε εγρηγορση τοσο καιρο μπορει γιαυτο. ναι λογικα εσενα δεν πηγαινε ποτε σε idle Λογω οτι οταν εισαι στα windows ολο και κατι διαβαζει/γραφει http://www.ngohq.com/news/19805-critical-design-flaw-found-in-wd-caviar-green-hdds.html#ixzz1K8IbfjiD Βρηκα αυτον τον οδηγο στον οποιο σου λεει πως να προσαρμόσεις το Intellpark timer!! Το βραδακι μολις γυρισω θα το κανω για να κοιμαμε ησυχος μιας και το μοντελο που εχω ειναι στην λιστα τους!! btw μαθαμε και κατι που δεν το ηξερα εγω προσωπικα για τους green οποτε καλυτερα blue black.. ναι αυτο το utility εχει βγει εδω και χρονια οσο ξερω.γιατι εβλεπες ατομα να εχουν χιλιαδες park των κεφαλων σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα.και πριν που ειχες 3 χρονια εγγυηση λες κατι παει και ερχεται.τωρα που ειναι λιγοτεερο δεν σε καλυπτει και η εγγυηση μετα.
kostas123pao Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Παντως ο δικος μου ο Green εχει αποδειχθει σκυλι μεχρι στιγμης http://prntscr.com/2i1wpv γυρως στις 750 ωρες δουλεμένος με το λειτουργικο πανω και τιγκα στα games και ταινιες δεν μου παρουσιασε το παραμικρο..Τωρα που μπηκε ssd και black κανει διακοπές... Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποίησες στο screenshot? Το θέλω και γω!
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποίησες στο screenshot? Το θέλω και γω! hard disk sentinel. 1
VasKag Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 hard disk sentinel. το lightshot μαλλον θα εννοει edit "στο" εχεις δικιο. λαθος.
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 το Lightshot γραφει οτι ειναι το Light shot.το Hds δεν αναγραφεται καπου για αυτο υπεθεσα οτι θελει αυτο.αν και μπορει και με τα μαμα εργαλεια της wd να δει το smart status αλλα δεν θα ειναι τοσο εμφανισημο οσο το Hds.
redarmada Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Μετα απο 4-5 μερες τεσταρισματος με τον black ολα καλα αυτα τα laggαρισματα του ενος δευτερολεπτου που ειχα με τον green δεν υπαρχουν πια γενικα μια χαρα! εχω κρατησει τον green μονο για ταινιες και setup παιχνιδιων και ολα τα παιχνιδια πλεον τα τρεχω απο τον black! ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις και την βοηθεια!
deesnider Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 πουλινος , δισκοι μαρκας εκτος seagate η' wd π.χ. toshiba , samsung , hitachi θεωρουνται αξιοπιστοι? Με έμφαση στο «θεωρούνται», για τους λόγους που όλοι ξέρουμε: ...Αν έβρισκα κάπου ξεχασμένους samsung (είτε 7200, είτε 5400 rpm), από την προ εξαγοράς από τη seagate εποχή, θα έπαιρνα όσους περισσότερους μπορούσα. Πλέον όμως είναι ουσιαστικά seagate, οπότε δεν...
kosegdit Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Προσωπικά δεν έχω δει αργούς δίσκους, και ειδικότερα τους Green της WD, που να μην εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα μετά το πέρας του ενός έτους (ως διά μαγείας μετά το τέλος της εγγύησής τους). Για παράδειγμα ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην εμφανίσουν bad sectors, άλλοι σε βαθμό που να είναι ακόμα προς χρήσιν λόγω των spares, άλλοι πάλι να καταλήγουν στα σκουπίδια. nino, παρόλο που ξέρεις πόσο πολύ σέβομαι την γνώμη σου, θα σου παραθέσω την δικιά μου εμπειρία με green δίσκο της WD για να υποστηρίξω την άποψή μου ότι ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί για κάτι τέτοιο. Το 2008, ακριβώς 6 χρόνια πριν, αγόρασα pc με την τότε φρέσκια σειρά i7 9xx. Το pc εκείνο είχε έρθει με primary και μοναδικό δίσκο έναν WD green 640Gb. Μετά από τόσα χρόνια και τόσες αναβαθμίσεις ο δίσκος έχει καταλήξει να είναι 3ης σημασίας στο pc μου, και απλά για storage. Για 4 χρόνια λειτουργούσε με λειτουργικό πάνω του, έχει φάει του κόσμου τα format και την γενικότερη φθορά. Ορίστε και ένα σημερινό του screenshot με HDD: Sorry για το offtopic
poulinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Μετα απο 4-5 μερες τεσταρισματος με τον black ολα καλα αυτα τα laggαρισματα του ενος δευτερολεπτου που ειχα με τον green δεν υπαρχουν πια γενικα μια χαρα! εχω κρατησει τον green μονο για ταινιες και setup παιχνιδιων και ολα τα παιχνιδια πλεον τα τρεχω απο τον black! ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις και την βοηθεια! θα μπορουσες παντως να ετρεχες και το utility και να αλλαξεις τον χρονο για το park Των κεφαλων για να μην ειχες λογικα αυτα τa lag που μπορει να ηταν ο χρονος για να κανει Read μετα απο park.καλο θα ηταν και τωρα να το κανεις αμα θες να ελαχιστοποιησεις τα parks. nino, παρόλο που ξέρεις πόσο πολύ σέβομαι την γνώμη σου, θα σου παραθέσω την δικιά μου εμπειρία με green δίσκο της WD για να υποστηρίξω την άποψή μου ότι ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί για κάτι τέτοιο. Το 2008, ακριβώς 6 χρόνια πριν, αγόρασα pc με την τότε φρέσκια σειρά i7 9xx. Το pc εκείνο είχε έρθει με primary και μοναδικό δίσκο έναν WD green 640Gb. Μετά από τόσα χρόνια και τόσες αναβαθμίσεις ο δίσκος έχει καταλήξει να είναι 3ης σημασίας στο pc μου, και απλά για storage. Για 4 χρόνια λειτουργούσε με λειτουργικό πάνω του, έχει φάει του κόσμου τα format και την γενικότερη φθορά. Ορίστε και ένα σημερινό του screenshot με HDD: 2014-01-14_174213.png Sorry για το offtopic απλα σκεψου οτι αμα τον ειχες primary υπαρχι πιθανοτητα αν το Pc ειχε πολλα επανω η κεφαλη να μην εκανε ποτε Park αφου τον χρησιμοποιουσες συνεχεια.θα φανει αυτο αν δεις στο smart ποσες φορες εχει γινει Park η κεφαλη.δενσημαινει επισης οτι αμα πλησιαζεις στα ορια οτι υπαρχει θεμα η οτι θα πεσει το Health απλα εκει το κακο ειναι οτι πολυ γρηγορα προσθετεις Parks.εγω πχ που αφηνω το λαπτοπ ανοιχτο αλλα ολο κατι τρεχει πισω ειτε τορρεντ ειτε δεν ξερω τι ο δισκος δεν θα μεινει Idle ουτε 3 seconds οποτε αν υποθεσουμε οτι ειχα green απλα δεν θα πηγαινε ποτε idle για να κανει Park αφου σε 8 δεπτερολεπτα εχει διαβασεει γραψει αρκετα.το ποσο γραφει και διαβαζει μπορει καποιος να το δει και απο το hds.ενω αν καποιος βαλει παιχνιδια πανω κτλ και το λειτουργικο το εχει αλλου η αν εχει πχ ταινιες η απλα τον εχει για seeding κτλ χωρις λειτουργικο εκει εχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να παει idle γιατι και τα τορρεντ clients μαζευουν καποιο ογκο δεδομενων πριν γραψουν με σκοπο να μην εχεις απειρα read writes.
kosegdit Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 pouline τα γνωρίζω αυτά που λες, και συμφωνώ απόλυτα. Αυτό που ήθελα να επισημάνω εγώ, είναι ότι εκτός από τα 4 χρόνια που ο δίσκος χρησιμοποιούνταν όπως αναφέραμε, που έστω και έτσι μια μικρή φθορά την έχει νιώσει, εδώ και 2 χρόνια είναι μόνο για storage, που μας φέρνει στην πρώτη περίπτωση με τα πολλά parks και spins.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα