Προς το περιεχόμενο

WD 1TB Caviar Green vs WD 1TB Caviar Black

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια καταρχην τα windows τα εχω περασμενα σε ssd δισκο.εμενα με ενδιαφερει ενας γρηγορος δισκος για να τρεχω απο αυτον τα παιχνιδια.εχω ηδη εναν green αλλα δεν εχω μεινει καθολου ευχαριστημενος οσον αφορα τα παιχνιδια παντα,θεωρω οτι ειναι αρκετα αργος δισκος για gaming.
απλα θελω να μου πειτε (και παραληψη μου) αξιζει να αγορασω τον black; θα εχω διαφορα σε συγκριση με τον green σε θεμα ταχυτητας διαβασματος; αν ειναι ελαχιστη η διαφορα τοτε να μην το συζηταω καθολου για hdd και να επενδυσω σε εναν ssd.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω παντως που εχω το blue.ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.λειτουργικο ,παιχνιδια.ολα τα αντεχει αλλα δεν ειναι και black.μακρια απο green γιατι ος γνωστον οταν θες καλη αποδοση στο συστημα δεν και αρκετο ρευμα

Δημοσ.

green.. απόκριση floppy :blink:

αμα παρκαρουν οι κεφαλες κτλ ναι σιγουρα θα παρει λιγη ωρα παραπανω συν οτι ο δισκος φτιαχτηκε για backup πιο πολυ και για μικρα συστηματα παρα για επιδοσεις.

My 50 cents στο θέμα. Προσωπικά πιστεύω ότι το όλο θέμα με τους Green είναι μια τεράστια μπαρούφα. Είναι καθαρά marketing κόλπο, και λύση από τις εταιρίες ώστε να "χρησιμοποιηθούν" υλικά που δεν πέρασαν τα quality tests τα οποία σε άλλες εποχές απλά θα πήγαιναν για καταστροφή. Λίγο τα 2ης διαλογής platters που χρησιμοποιούνται, λίγο οι μέτριοι-κακοί controllers, πολύ αυτό που περιέγραψε ο poulinos, καταλήγουμε σε ένα προίόν που αργά ή γρήγορα θα πεθάνει.

Προσωπικά δεν έχω δει αργούς δίσκους, και ειδικότερα τους Green της WD, που να μην εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα μετά το πέρας του ενός έτους (ως διά μαγείας μετά το τέλος της εγγύησής τους). Για παράδειγμα ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην εμφανίσουν bad sectors, άλλοι σε βαθμό που να είναι ακόμα προς χρήσιν λόγω των spares, άλλοι πάλι να καταλήγουν στα σκουπίδια.

Είμαι λοιπόν κάθετος ενάντια στην χρήση τους για storage/backup που καταλήγουμε να λέμε οι περισσότεροι (αφού έχουμε απορρίψει όλες τις άλλες χρήσεις). Προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν με τίποτα τα πολύτιμα δεδομένα μου σε δίσκους που έχουν ττόσο μικρή εγγύηση (ο κατασκευαστής μαμάκας δεν είναι για να δίνει τόσο). Για κάτι τέτοιο υπάρχουν και οι RED. Ίσως η μόνη χρήση που θα πρότεινα θα ήταν σε κατεβαστήρι, όπου ο δίσκος δεν "κοιμάται" ποτέ και τα σοβαρά δεδομένα που έχουν κατέβει, θα μεταφέρονταν αλλού.

θα διαφωνησω για ενα λογο.ακομα και black να παρεις για backup παλι το θεωρω καταστροφη να εχεις τα αρχεια σου μονο σε ενα δισκο.απλα προτεινεται για backup λογω χαμηλου κοστους και μετα λογω χαμηλης καταναλωσης που τους περισσοτερους δεν τους νοιαζει.σιγουρα βεβαια αν εχεις λεφτα παιρνεις black η κατι αλλο για backup

επισης η wd επρεπε να βγαλει εναν green δισκο και εβγαλε αυτον.απλα αντι να κοψουν στροφες οπως η seagate δυστυχως το σκεφτηκαν αλλιως με αναμενομενα τα προβληματα που υπαρχουν.το κακο με τους green ειναι ο ενας χρονος εγγυησης.παλια που ηταν 3 χρονια ολα ηταν μια χαρα.

Δεν ξέρω παιδιά ισως σε εμενα να έτυχε παντως και οι 2 green που εχω για backup και εχουν κλείσει 3 χρόνια εκτος οτι δεν εχουν bad sectors το performance και το health ειναι στο 90 % , οποτε μαλλον ειναι καθαρά θέμα τύχης

ειναι και ποσο τους χρησιμοποιεις.ειχα green σε εξωτερικο Nas wd my world 2 και μια χαρα.αλλα και το health 90 παλι δενειναι καλο σημαδι

παιδια καταρχην τα windows τα εχω περασμενα σε ssd δισκο.εμενα με ενδιαφερει ενας γρηγορος δισκος για να τρεχω απο αυτον τα παιχνιδια.εχω ηδη εναν green αλλα δεν εχω μεινει καθολου ευχαριστημενος οσον αφορα τα παιχνιδια παντα,θεωρω οτι ειναι αρκετα αργος δισκος για gaming.

απλα θελω να μου πειτε (και παραληψη μου) αξιζει να αγορασω τον black; θα εχω διαφορα σε συγκριση με τον green σε θεμα ταχυτητας διαβασματος; αν ειναι ελαχιστη η διαφορα τοτε να μην το συζηταω καθολου για hdd και να επενδυσω σε εναν ssd.

ναι εχει διαφορα στην ταχυτητα.τωρα να παρεις ssd για τα παιχνιδια αμα εχεις τα λεφτα εννοειται οτι συμφερει.αλλα ειναι πολλα λεφτα μετα.

Δημοσ.

παιδια μια ερωτηση ακομα μπορει να ειναι υπευθυνος ο σκληρος δισκος για τυχον lagαρισματα των παιχνιδιων;οταν τα τρεχεις μεσα απο αυτον εννοειται. γιατι οταν τρεχω παιχνιδια απο τον ssd τρεχουν νερο ενω απο τον green εχω lag spikes.lag τυπου loading δηλαδη δευτερολεπτου.

Δημοσ.

παιδια μια ερωτηση ακομα μπορει να ειναι υπευθυνος ο σκληρος δισκος για τυχον lagαρισματα των παιχνιδιων;οταν τα τρεχεις μεσα απο αυτον εννοειται. γιατι οταν τρεχω παιχνιδια απο τον ssd τρεχουν νερο ενω απο τον green εχω lag spikes.lag τυπου loading δηλαδη δευτερολεπτου.

Ναι πιστευω οτι παιζει ρολος ο σκληρος στο λαγκ.

Δημοσ.

Πολυ πιθανόν να ειναι και ο δίσκος , ειδικα αν ειναι αρκετά φορτωμένος και αν λες και για τον green που δεν ειναι και για τετοια χρήση ιδιαίτερα δηλαδη παιχνίδια.

Κανε ενα έλεγχο με το hdsentinel να δουμε σε τι κατάσταση ειναι ο δίσκος , αλλα ανάλογα και τι ενοείς lag ...

Δημοσ.

εφοσον λες οτι δεν τα εχεις με τον ssd τοτε ο green ειναι υπευθυνος.αμα τα ειχες και με τον ssd τοτε θα ελεγα οτι εχεις μεγαλο Ping με τον παροχο οποτε ζητα fast path.και ελπιζω και το pc σου να εχει αρκετη μνημη γενικοτερα.

Δημοσ.

θα διαφωνησω για ενα λογο.ακομα και black να παρεις για backup παλι το θεωρω καταστροφη να εχεις τα αρχεια σου μονο σε ενα δισκο.απλα προτεινεται για backup λογω χαμηλου κοστους και μετα λογω χαμηλης καταναλωσης που τους περισσοτερους δεν τους νοιαζει.σιγουρα βεβαια αν εχεις λεφτα παιρνεις black η κατι αλλο για backup

επισης η wd επρεπε να βγαλει εναν green δισκο και εβγαλε αυτον.απλα αντι να κοψουν στροφες οπως η seagate δυστυχως το σκεφτηκαν αλλιως με αναμενομενα τα προβληματα που υπαρχουν.το κακο με τους green ειναι ο ενας χρονος εγγυησης.παλια που ηταν 3 χρονια ολα ηταν μια χαρα.

ειναι και ποσο τους χρησιμοποιεις.ειχα green σε εξωτερικο Nas wd my world 2 και μια χαρα.αλλα και το health 90 παλι δενειναι καλο σημαδι

Στο πρώτο που αναφέρεσαι φυσικά δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Ότι υλικό και να πάρεις, ο Θεός ο ίδιος δεν μπορεί να σε διασφαλίσει ότι δεν θα χαλάσει. Τα σημαντικα δεδομένα τα έχουμε σε τουλάχιστον τρία σημεία (ένα εκ των οποίον θα μπορούσε να είναι κάποιο DVD/BR).

Για το τελευταίο όμως έχω να πω ότι δεν είναι ανάγκη να πάρεις σώνει και καλά BLACK και να δώσεις σχεδόν τα διπλά χρήματα. Έχει κάτι ωραίους δίσκους από Seagete, Toshiba και Hitachi που και 7200 είναι και δίνουν τρία χρόνια εγγύηση(και πέντε κάποιοι Hitachi). Και φυσικά στα ίδια χρήματα. Για παράδειγμα: WD Green 2TB, Seagate SV35

Δημοσ.

Ναι παίζει σοβαρό ρόλο, δοκιμασμένο. 

Μου είχε τελειώσει ο χώρος στον ssd και έβαλα το css στον εξωτερικό δίσκο προσωρινά, και είχα spikes άνω του ενός sec. 

Τώρα έχω τον SSD καθαρά για λειτουργικό και βασικά προγράμματα, και επιπλέον εναν wd blue caviar ( δεν βρήκα τον black ),

για τα games, και πάει νεράκι... 

Δημοσ.

Στο πρώτο που αναφέρεσαι φυσικά δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Ότι υλικό και να πάρεις, ο Θεός ο ίδιος δεν μπορεί να σε διασφαλίσει ότι δεν θα χαλάσει. Τα σημαντικα δεδομένα τα έχουμε σε τουλάχιστον τρία σημεία (ένα εκ των οποίον θα μπορούσε να είναι κάποιο DVD/BR).

απλα το τονισα γιατι βλεπω απειρο κοσμο να σου λεει μα τωρα πηρα τον δισκο πως χαλασε.και μετα εχουμε δει 200 θεματα στο ινσομνια με θεμα εχασα τα data ΜΟΥ? οποτε bold black underlines και ολα τα συναφη να το βλεπει ο κοσμος για αυτο που ειπες για διπλο και τριπλο backup.

Ναι παίζει σοβαρό ρόλο, δοκιμασμένο. 

Μου είχε τελειώσει ο χώρος στον ssd και έβαλα το css στον εξωτερικό δίσκο προσωρινά, και είχα spikes άνω του ενός sec. 

Τώρα έχω τον SSD καθαρά για λειτουργικό και βασικά προγράμματα, και επιπλέον εναν wd blue caviar ( δεν βρήκα τον black ),

για τα games, και πάει νεράκι... 

δυστυχως πολυς κοσμος εχει καει με τους green διοτι δεν περιμενουν οτι θα ειναι τοσο φολα και δεν ξερουν για τις κεφαλες κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Μακριά από Green... Γενικά μακριά από ΟΛΟΥΣ τους "φθηνούς" δίσκους της κάθε εταιρίας.

Το λέει και η λέξη. Green -> πράσινο -> οικολογία -> ανακύκλωση -> σκουπίδια!   :-D

Μέχρι πρότινος, άκουγα τους άλλους να μιλάνε για καμένους δίσκους και αναρωτιόμουν το είναι δυνατόν να καίγονται τόσο εύκολα οι δίσκοι. αφού σε εμένα δεν είχε συμβεί ποτέ! Και πίστεψε είχα συστήματα 24/7 να δουλεύουν ως file servers για χρόνια.

Πριν 3 χρόνια (ανάθεμα την ώρα) αποφάσισα να το γυρίσω σε green! Για την ακρίβεια στο gaming pc μου χρησιμοποιώ το λειτουργικό σε SSD και τα non-critical data σε φθηνές σειρές δίσκων (τα critical data τα έχω στο nas μου).

Από τότε μέσα σε τρία χρόνια έχω χάσει:

WD Green: 2x1TBs, 1x2TBs

Seagate Bara: 3x2TBs

Πλέον παίζω μόνο με WD red και πραγματικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Οι black είναι RED με 5 χρόνια εγγύηση, αντί για 3.

• Like 1
Δημοσ.

απλα ναπροσθεσω οτι πολλοι δισκοι ειδικα οι wd χτυπανε και ευκολα σε συστηματα χωρις Ups.ειναι αρκετα ευαισθητα μηχανηματα και ο συνδυασμος χωρις Ups και τροφοδοτικα του κιλου δεν ειναι οτι καλυτερο.δεν το λεω για σενα αλλα γενικοτερα για τον κοσμο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...