Προς το περιεχόμενο

WD 1TB Caviar Green vs WD 1TB Caviar Black

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια! οτι λεει ο τιτλος απλα πειτε μου ποιος "αξιζει" πιο πολυ για gaming.
ο black ισχυει οτι ειναι πιο γρηγορος;

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι ασυζητητί "once you go black you don't go back" πας σε μαύρο για παιχνίδια και λειτουργικό και σε πράσινο για αποθήκη.

• Like 2
Δημοσ.

o black ειναι πιο ακριβος αλλα εχει και παραπανω εγγυηση.green μονο για αποθηκευση γιατι αυτο με τις κεφαλες που παρκαρουν συνεχεια ειναι θεμα.

Δημοσ.

πληροφοριακα αυτο το θεμα με τις κεφαλες στους green τι ειναι;

Για να κάνει οικονομία στο ρεύμα όταν μένει κάποια ώρα ανενεργός παρκάρει τις κεφαλές εγγραφής  και ρίχνει τις στροφές και όταν ξαναχρειαστεί ξαναξεκινά άλλα όλο αυτό το σταμάτα ξεκίνα δεν είναι καλό το καλύτερο είναι να έχει μία σταθερότητα στην λειτουργία.

• Like 1
Δημοσ.

πληροφοριακα αυτο το θεμα με τις κεφαλες στους green τι ειναι;

Για να κάνει οικονομία στο ρεύμα όταν μένει κάποια ώρα ανενεργός παρκάρει τις κεφαλές εγγραφής  και ρίχνει τις στροφές και όταν ξαναχρειαστεί ξαναξεκινά άλλα όλο αυτό το σταμάτα ξεκίνα δεν είναι καλό το καλύτερο είναι να έχει μία σταθερότητα στην λειτουργία.

με λιγο πιο συγκεκριμενα λογια ο δισκος αντεχει μεχρι πχ λεμε τωρα 1.000.000 φορες να παρκαρε τις κεφαλες του.οταν αυτο γινεται καθε 8 seconds που ηταν νομιζω στο δισκο να παρκαρει τις κεφαλες φαντασου οτι μπορουσες να φτασεις αυτες τις φορες πολυ γρηγορα.δεν σημαινει οτι θα χαλασει ο δισκος αλλα γενικοτερα τον ζοριζες.αν τρεξεις τεστ στο δισκο και δεις το smart νομιζω σου λεει ποσες φορες εχει κανει spin o δισκος και νομιζω σου λεει και για Parks.μετα ειχε βγει ενα patch για να αυξανει το χρονο που επρεπε να ειναι idle Ο δισκος για να κανει Park τις κεφαλες για να μειωσουν αυτο το θεμα.οποτε αυτοι οι δισκοι δεν ειναι οτι καλυτερο.ειναι πιο πολυ για backup.εκτος αν τρεχεις κατι συνεχεια οποτε ο δισκος δεν παει ποτε idle.αυτο γινετε σε Pc που εχουν πχ καποιο applicatiOn ανοιχτο.πχ σε λαπτοπ ο δισκος δεν θα παει ποτε Idle αφου τρεχω το mtorrent συνεχεια.και οτι αλλο υπαρχει ανοοιχτο.γενικοτερα παντως δεν ειναι η καλυτερη επιλογη .ειναι η πιο χαμηλη ποιοτητα wd.σε αλλες εταιρειες οπως ειπε ο φιλος απο πανω ο δισκος απλα παιζει σε λιγοτερες στροφες.

Δημοσ.

@poulinos ευχαριστω φιλε μου εμαθα και κατι νεο σημερα!

να σε καλα.το hard disk sentinel πχ οπως και τα diagnostic της μαμας western σου δειχνουν και το smart οποτε απο εκει εβλεπαν καποιοι τι εχει γινει με τις κεφαλες του δισκου.οτι για πχ ενα χρονο ειχαν παρκαρει τοσες χιλιαδες φορες που με ενα κανονικο δισκο ουτε σε 5 χρονια δεν θα παρκαραν τοσες πολλες φορες.λογικα μπορουμε να βρουμε και εικονα απο κανα αλλο topic με τα στοιχεια τΟυ smart αμα θες να δεις πως το λεει.αλλα γενικοτερα ψιλο μακρυα απο green.φτηνοι μεν αλλα λιγη εγγυηση και μονο backup.οχι backup για εταιρεια αλλα backup για σπιτι.πολλα nas της wd φορουσαν green λογω low consumption.

και κοστους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

My 50 cents στο θέμα. Προσωπικά πιστεύω ότι το όλο θέμα με τους Green είναι μια τεράστια μπαρούφα. Είναι καθαρά marketing κόλπο, και λύση από τις εταιρίες ώστε να "χρησιμοποιηθούν" υλικά που δεν πέρασαν τα quality tests τα οποία σε άλλες εποχές απλά θα πήγαιναν για καταστροφή. Λίγο τα 2ης διαλογής platters που χρησιμοποιούνται, λίγο οι μέτριοι-κακοί controllers, πολύ αυτό που περιέγραψε ο poulinos, καταλήγουμε σε ένα προίόν που αργά ή γρήγορα θα πεθάνει.

Προσωπικά δεν έχω δει αργούς δίσκους, και ειδικότερα τους Green της WD, που να μην εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα μετά το πέρας του ενός έτους (ως διά μαγείας μετά το τέλος της εγγύησής τους). Για παράδειγμα ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην εμφανίσουν bad sectors, άλλοι σε βαθμό που να είναι ακόμα προς χρήσιν λόγω των spares, άλλοι πάλι να καταλήγουν στα σκουπίδια.

Είμαι λοιπόν κάθετος ενάντια στην χρήση τους για storage/backup που καταλήγουμε να λέμε οι περισσότεροι (αφού έχουμε απορρίψει όλες τις άλλες χρήσεις). Προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν με τίποτα τα πολύτιμα δεδομένα μου σε δίσκους που έχουν ττόσο μικρή εγγύηση (ο κατασκευαστής μαμάκας δεν είναι για να δίνει τόσο). Για κάτι τέτοιο υπάρχουν και οι RED. Ίσως η μόνη χρήση που θα πρότεινα θα ήταν σε κατεβαστήρι, όπου ο δίσκος δεν "κοιμάται" ποτέ και τα σοβαρά δεδομένα που έχουν κατέβει, θα μεταφέρονταν αλλού.

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.

Δεν ξέρω παιδιά ισως σε εμενα να έτυχε παντως και οι 2 green που εχω για backup και εχουν κλείσει 3 χρόνια εκτος οτι δεν εχουν bad sectors το performance και το health ειναι στο 90 % , οποτε μαλλον ειναι καθαρά θέμα τύχης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...