Προς το περιεχόμενο

Το τοπικ της καταδυσης,των βουνων,του canyoning, των extreme sports

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

41 minutes ago, talibanakos said:

Παιδες εχω 3 παντελονια snowboad απο το λιντλ,και ενα oneil πιο ακριβο φυσικα.

Αν τα πλυνω με χωριατικο σαπουνι και μετα τα βαλω οπως ειναι στο πλυντηριο,χωρις ξεβγαλμα,σε χαμηλη θερμοκρασια,παιζει να χασω την αδιαβροχοποιηση;

Εννοειται οτι δε θα βαλω τιποτα στη θηκη του πλυντηριου.

Επισης,το ενα μπουφαν εχει χασει την αδιαβροχοποιηση του,απο πλυσιμο στο πλυντηριο.
Εχετε να προτεινετε κατι για να την επαναφερω;

http://community.berghaus.com/knowledge-advice/washing-waterproof-jackets/

https://gearpatrol.com/2018/05/21/how-to-re-waterproof-your-jacket/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, poulinos είπε

Εχεις να προτεινεις κατι που εχεις χρησιμοποιησει εσυ;

Κατι που να παιζει στην ελληνικη αγορα; 
Πολυ ωραια τα παρουσιαζει το gearpatrol,δλδ μονο με απλο πλυσιμο στο πλυντηριο με τα συγκεκριμενα υλικα θα επαναφερει την αδιαβροχοποιηση;;

Τελικα το χωριατικο σαπουνι κανει για καθαρισμο; Ή ειναι αυτο που αναφερεται ως βιολογικο στον οδηγο;

On 16/02/2019 at 14:18, poulinos said:

αφου το ξερεις οτι σε tec θα ειναι 10 φορες καλυτερο.

με τοσο κρυο που εχει αυτον τον καιρο λογικα πρεπει να ειναι απο την πιο δυσκολη περιοδο για canyoning.εχεις το κρυο νερο αλλα κανει και κρυο εξω.Πολυ ωραια η δευτερη φωτογραφια.

στην παρακατω εικονα ειναι το πρωτο ορειβατικο μπουφαν που ειχα παρει περιπου το 1999 με 2000 το οποιο μου το εκλεψαν.το ειχα σε γκριζο μαυρο χρωμα.20 χρονια μετα απεκτησα ενα ιδιο σε κοκκινο χρωμα στην .windstopper. millet ειναι πριν ακομα μαθω ποια ηταν η millet.επισης μου ηρθε και ενα windstopper grepon millet το οποιο ειναι μονο μεμβρανη.3  windstopper millet στην συλλογη πλεον.αν και το κοκκινο δεν πιανεται ηταν απλα η τρελλα μου να το ξαναβρω

media-645321400.jpg

Πουλινε εισαι πολυ παλιος στην αγαπημενη μου μαρκα ,εγω τοτε δεν την  ηξερα καν μπραβο .

• Like 1

9 hours ago, talibanakos said:

Εχεις να προτεινεις κατι που εχεις χρησιμοποιησει εσυ;

Κατι που να παιζει στην ελληνικη αγορα; 
Πολυ ωραια τα παρουσιαζει το gearpatrol,δλδ μονο με απλο πλυσιμο στο πλυντηριο με τα συγκεκριμενα υλικα θα επαναφερει την αδιαβροχοποιηση;;

Τελικα το χωριατικο σαπουνι κανει για καθαρισμο; Ή ειναι αυτο που αναφερεται ως βιολογικο στον οδηγο;

δεν εχω χρησιμοποιησει τιποτα ακομα και γραφω πιο κατω το γιατι.αλλα εχω δει πολυ κοσμο να προτεινει το παραπανω που ειδες.γενικως μπορεις να δεις στο site της καθε εταιρειας(ειδικα στις ορειβατικες τι προτεινουν). ο λογος που δεν εχω παρει κατι ειναι γιατι για οταν βρεχει πιο πολυ φοραω μεμβρανη αδιαβροχη παρα jacket. το Jacket και μενα το north face plasma εχει χασει μερος της αδιαβροχοποιησης και δεν ειναι τελειως water repellent.τελευταια φορα που το εβαλα σε μεγαλη βροχη  ποτισε απεξω αλλα περασε ελαχιστο μεσα. τωρα το πρασινο σαπουνι δεν μου γεμιζει το ματι οποτε θα προτιμουσα καποιο συγκεκριμενο καθαριστικο προιον.για αυτο εβαλα και τα Links .ολοι παντως δινουν οδηγιες(σοβαρες εταιρειες). το πρασινο σαπουνι ας μεινει για αλλα ρουχα και οχι για τετοια.

1 hour ago, Fotis13 said:

Πουλινε εισαι πολυ παλιος στην αγαπημενη μου μαρκα ,εγω τοτε δεν την  ηξερα καν μπραβο .

οταν πηρα αυτο το μπουφαν(απλα σε γκριζομαυρο χρωμα) τοτε δεν ηξερα ουτε εγω τι ρολο βαραει αυτη η εταιρεια.ηξερα οτι ειναι ορειβατικη αλλα δεν ηξερα τι βγαζει γενικοτερα.απλα ηθελα τοτε ενα αντιανεμικο .το ειχα παρει απο τον αρμουτη στο μοναστηρακι τοτε που εφερνε τετοια πραγματα.η τιμη του ηταν 62000 δραχμες και μου το ειχε αφησει 47000 δραχμες.το ειχα λιωσει στην χρηση για πανω απο 12-13 χρονια.απλα ηταν λουκουμι σκετο. αερας δεν περναει αλλα ταυτοχρονα πολυ καλη διαπνοή.και οτι πρεπει για μενα που θελω ελαφρυ ντυσιμο.λιγο καιρο αργοτερα αγορασα ενα lowe alpine  dryfit απο τον αρμουτη και πιο μετα αγορασα και ενα καλοκαιρινο αντιστοιχα απο Millet που εβαλα στην φωτο. αυτην την στιγμη πλεον ειμαι με 3 windstopper millet τα οποια ειναι λιγο διαφορετικα μεταξυ τους οποτε μπορω να τα φορεσω με διαφορετικο καιρο. τωρα με το καλο η επομενη αγορα θα πρεπει να ειναι κατι για aconcagua.

επισης η Marmot precip αν θυμαμαι σωστα το μοντελο η μεμβρανη που εχω το κατω μερος  εχει αρχισει να καταρεει.απο μεσα η επιστρωση εχειφυγει σε αρκετα σημεια και απεξω εκανε ενα μικρο σκισιμο. χαλαλι γιατι εχει περασει πολυ παραπανω απο αυτα που φτιαχτηκε.(αντικανονικη χρηση στο Full) :P.

IMG-2f9f2cfc68721e31c04975b1e9a83d8d-V.jpg

• Thanks 1

9 minutes ago, Fotis13 said:

Ηταν να κανουμε Κωσταλεξη  την Κυριακη και ακυρωθηκε λογω  ακραιου καιρου , πωωω ξενερωσα τελειως  δεν το εχω κανει ποτε .

αν εννοεις για αυτο το weekend ναι η θερμοκρασια θα κανει τρελο drop οπως ειπαν.δεν ειμαι oncall μετα απο δυο weekends και σκεφτομαι διαφορα.αυτο που θα ηθελα ειναι να ξανακανω την διαδρομη του οδοντωτου αλλα με χιονι.την εκανα μερα την εκανα νυχτα θα ηθελα και μια με χιονι

1 ώρα πριν, poulinos είπε

αν εννοεις για αυτο το weekend ναι η θερμοκρασια θα κανει τρελο drop οπως ειπαν.δεν ειμαι oncall μετα απο δυο weekends και σκεφτομαι διαφορα.αυτο που θα ηθελα ειναι να ξανακανω την διαδρομη του οδοντωτου αλλα με χιονι.την εκανα μερα την εκανα νυχτα θα ηθελα και μια με χιονι

Ναι ρε φιλε ειδικα εκει δινει -2 και χιονι  ,παγωτα θα βγαιναμε χαχαχα .

• Like 1

15 hours ago, Fotis13 said:

Ναι ρε φιλε ειδικα εκει δινει -2 και χιονι  ,παγωτα θα βγαιναμε χαχαχα .

εδω θα πηγαινε αυτο που λεγαμε για την στεγανη.αλλα τωρα για ενα δυο φαραγγια το χρονο ειναι μεγαλο εξοδο.

σκοπος ειναι να πας για να περασεις καλα και οχι για να γινεις παγωτο ξυλακι. εκτος αν ειναι λιγα ατομα και πεις οτι το κανεις οσο γινεται γρηγορα για να μην πεφτει η θερμοκρασια.

χτες  ειπα να κανω πραγματικοτητα και εγω ενα απωθημενο οπως κανεις και εσυ με τα φαράγγια φωτη . πηγαμε και καναμε την διαδρομη του οδοντωτου απο καλαβρυτα προς διακοφτο(διακοπτο) με τα ποδια.την ειχα κανει μερα την ειχα κανει νυχτα ηθελα και με χιονι.

ηταν πολυ ωραια.λιγο πιο κουραστικο λογω απατητου χιονιου αλλα το ευχαριστήθηκα.

IMG_20190224_144045.jpg

IMG_20190224_144040.jpg

IMG_20190224_123154.jpg

IMG_20190224_110915.jpg

IMG_20190224_183107.jpg

στην φωτογραφια με το garmin τα στατιστικα της διαδρομης.

IMG_20190224_110927.jpg

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραιος Πουλινε καλα εκανες  ,δεν πρεπει να μενουν απωθημενα  γιατι δημιουργουνται  προβληματικες περιπτωσεις τις οποιες τις βλεπουμε στην καθημερινοτητα  μας και μετα απορουμε γιατι ειναι ετσι ο αλλος για να το επεκτεινουμε και λιγο .

Εμας αναβληθηκε το Κωσταλεξι λογω καιρικων συνθηκων και ελιωσα στο gaming xaxa.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1

13 hours ago, Fotis13 said:

Ωραιος Πουλινε καλα εκανες  ,δεν πρεπει να μενουν απωθημενα  γιατι δημιουργουνται  προβληματικες περιπτωσεις τις οποιες τις βλεπουμε στην καθημερινοτητα  μας και μετα απορουμε γιατι ειναι ετσι ο αλλος για να το επεκτεινουμε και λιγο .

Εμας αναβληθηκε το Κωσταλεξι λογω καιρικων συνθηκων και ελιωσα στο gaming xaxa.

το ειχα κανει μερα το ειχα κανει νυχτα και ηταν απωθημενο.ξεκινησα να κανω τον οδοντωτο αφου  ειχε παει ενας φιλος με χιονι και το ειχε κανει.

κατα τα αλλα εχεις απολυτο δικιο.ο κοσμος γενικοτερα δεν κανει τα απωθημενα του και επισης καθεται και νοιαζεται τι θα πει ο κοσμος για αυτον.και μετα ψυχολογικα και δεν περναμε καλα κτλ κτλ. και αυτο οπως σωστα ειπες μετα βγαινει στην καθημερινοτητα με 1002 τροπους.νευρα,καταθλιψεις και δεν ξερω τι.

οπως ελεγε καποιος try to live ur lost illusions.they are the spice (spicy) of the life

θα πας την επομενη βδομαδα στο φαραγγι. μου εχει λειψει το canyoning ελπιζω να βρω χρονο να κανω λιγακι.και το Gaming μου εχει λειψει.καποτε επαιζα αρκετα αλλα πλεον εδω και παρα πολλα χρονια εχω να παιξω.το τελευταιο παιχνιδι που ειχα παιξει ηταν το syberia 2 φαντασου και τωρα εχει βγει το 3 και δεν το εχω ξεκινησει.και θελω να το τερματισω γιατι εχει τοπια με χιονι κτλ και αυτος ηταν και ο λογος που το ξεκινησα. αλλα πολλες φορες αξιζει λιγο να λιωσεις στο Gaming.σε ξεκουραζει απο τα υπολοιπα hobby και οταν ειναι με μετρο οπως κανεις εσυ τοτε ειναι και θετικο γιατι σε χαλαρωνει κτλ.

εδω και αλλες 2-3 φωτογραφιες απο την ωρα του παιδιου οπως το ονομαζω.

G0256374.JPG

G0366611.JPG

G0366621.JPG

G0396743.JPG

• Like 1

Α πουλινε δεν μου αρεσουν αυτα ,κρεμεσαι χωρις να εισαι ασφαλισμενος  .Εμεις πρεπει να δινουμε το σωστο παραδειγμα  τουλαχιστον πηρες ζακετα χαχα.

ΘΑ κατεβω Κρητη για canyoning  το τριημερο της Καθαρας Δευτερας ,ν ολα τα φαραγγια κατω ειναι τιγκα στο νερο   αν πετυχω και το  Χα  με  νερο κατι που ειναι εξαιρετικα σπανιο θα ειμαστε πολυ τυχεροι .  Επισης  την Πορτελα που δεν την εχω κανει .

Ειμαστε καλεσμενοι και σε ενα Κρητικο γαμο οποτε καταλαβαινεις τι θα γινει...

• Like 1

2 hours ago, Fotis13 said:

Α πουλινε δεν μου αρεσουν αυτα ,κρεμεσαι χωρις να εισαι ασφαλισμενος  .Εμεις πρεπει να δινουμε το σωστο παραδειγμα  τουλαχιστον πηρες ζακετα χαχα.

ΘΑ κατεβω Κρητη για canyoning  το τριημερο της Καθαρας Δευτερας ,ν ολα τα φαραγγια κατω ειναι τιγκα στο νερο   αν πετυχω και το  Χα  με  νερο κατι που ειναι εξαιρετικα σπανιο θα ειμαστε πολυ τυχεροι .  Επισης  την Πορτελα που δεν την εχω κανει .

Ειμαστε καλεσμενοι και σε ενα Κρητικο γαμο οποτε καταλαβαινεις τι θα γινει...

αν και πιστευω στο safety first εν τουτοις παντα εχω την ωρα του παιδιου. οταν ξεκινησαμε νομιζα οτι θα κανει κρυο και φορουσα dryfit καλοκαιρινο,fleece και το jacket.μετα απο λιγο καταλαβα οτι ειναι παρα πολλα οποτε εβγαλα το fleece και κρατησα το dryfit και το jacket το οποιο εχει και μια μικρη θερμομονωση.Ειναι το North face plasma. Σε καποια σημεια ανοιξα και τα φερμουαρ κατω απο τα χερια. Τωρα πρεπει να πας .θα ειναι σιγουρα με νερο μετα απο αυτα που επαθαν. Αυτο για τον γαμο αν ημουν στην θεση σου θα αφηνα την κοπελα ή οποιον αλλον θα εισαι μαζι εκει και θα πηγαινα για να κανω τιποτε αλλο. σιχαινομαι οσο δεν παει τις κοινωνικες μπουρδες. ελπιζω τουλαχιστον να θες να πας στον γαμο και οχι να ειναι αγγαρεια. Απο την αλλη αφου τα κανονισες και canyoning και γαμο ολα μια χαρα. δυο σε ενα. Αντε να τα βγαλεις και αυτα απο την λιστα των must do :)

το σαββατο το πρωι ειπα να κανω ενα απωθημενο μου ακομα που ηταν η via ferrata στην παρνηθα. Το αρμα  οπως το λενε.

Μπορω να πω οτι απογοητευτηκα αν και ηξερα απο πριν οτι αυτο που θα παω δεν ειναι ουτε δειγμα via ferratas αλλα πιο πολυ περπατημα και αρκετα σαθρα και σκαρφαλωμα με τα χερια.

οποτε πριν τις φωτογραφιες να πω.

α.καμποσο περπατημα μεχρι να φτασεις.

β.ουτε 100 μετρα συνολικα τα συρματοσχοινα μαζι με τα σκοινια.

γ.αρκετα σαθρα ,πολλα σημεια εκτεθειμενα χωρις καμια ασφαλιση,και σε παρα παρα πολλα σημεια ειναι στυλ αναρριχησης.χρησιμοποιεις χερακια αβερτα.θελει λιγο προσοχη αλλα για καποιον που εχει κανει αναρριχηση ή γενικα χρησιμοποιει χερακια ειναι μια χαρα.τα πιο πολλα συρματοσχοινα ηταν καθετα παρα οριζοντια οποτε αν επεφτες θα χτυπαγες σιγουρα :P

εφαγα και καμποση ωρα να το βρω.δεν βρηκα κανενα ατομο να κανει την via ferrata αρα ημουν εγω και το τιποτα.anyway μερικες φωτογραφιες.

IMG_20190302_120306.jpg

IMG_20190302_120321.jpg

IMG_20190302_122058.jpg

IMG_20190302_122658.jpg

IMG_20190302_123103.jpg

IMG_20190302_120309.jpg

IMG_20190302_122344.jpg

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...