Προς το περιεχόμενο

Το τοπικ της καταδυσης,των βουνων,του canyoning, των extreme sports

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Dark_son20 είπε

ωραία τώρα μου αρέσει το ποιο ακριβό :P 

το 33 μου φαίνεται μεγάλο και το 22 μικρο όμως.

στα λίτρα ακόμα δεν ξέρω είμαι στο "μου φαίνεται" γιατί οι επαφές με το βουνό  μέχρι και φέτος ήταν  βόλτα με φίλους με απλά καλά backpack όπως το πρώτο που έβαλες 

για αρχή μιλάμε για 4-6 ώρες διαδρομή.  

αλλά με το νέο έτος θα πάω σιγά σιγά  σε διήμερα και τριήμερα 

άμα είναι μισογεμάτο πως συμπεριφέρεται  ένα σαν το talon 33?  

στην σκέψη ήμουν στο συγκεκριμένο Lafuma γιατί πες ότι άμα μετά θέλω κάτι μεγαλύτερο αυτό έχει και χρήσεις πέρα του βουνού αντί απλά να το παροπλίσω  

Τα ποιοτικα σακιδια ειναι οπως οι τηλεορασεις ,παρε το πιο μεγαλο για την χρηση που θες .

Παρε το osprey  33 και θα σε καλυψει σε ολα οσα θες να κανεις .Aν ανεβεις level  εδω θα ειμαστε να το ξανασυζητησουμε .Στατιστικα δεν θα ανεβεις level kai το πιο πιθανο ειναι να μετανιωσεις αν παρεις το πιο μικρο η' στην τελικη θα εχεις 2 σακιδια για μια χρηση :)

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

55 minutes ago, Dark_son20 said:

ωραία τώρα μου αρέσει το ποιο ακριβό :P 

το 33 μου φαίνεται μεγάλο και το 22 μικρο όμως.

στα λίτρα ακόμα δεν ξέρω είμαι στο "μου φαίνεται" γιατί οι επαφές με το βουνό  μέχρι και φέτος ήταν  βόλτα με φίλους με απλά καλά backpack όπως το πρώτο που έβαλες 

για αρχή μιλάμε για 4-6 ώρες διαδρομή.  

αλλά με το νέο έτος θα πάω σιγά σιγά  σε διήμερα και τριήμερα 

άμα είναι μισογεμάτο πως συμπεριφέρεται  ένα σαν το talon 33?  

στην σκέψη ήμουν στο συγκεκριμένο Lafuma γιατί πες ότι άμα μετά θέλω κάτι μεγαλύτερο αυτό έχει και χρήσεις πέρα του βουνού αντί απλά να το παροπλίσω  

ημουν σιγουρος οτι θα εβρισκες το osprey πολυ πιο ωραιο απο το La fuma.δεν ειναι τυχαιο οτι η osprey ειναι απο τις κορυφη εταιρειες σε σακιδια. Για να βοηθησω λιγο στο θεμα λιτρων. Σε 65 λιτρα σακιδιο ειχα μεσα εξοπλισμο για ενα μηνα που πηγα πυρηναια.και μια βδομαδα βεβαια να ειχα παει θα ηταν το ιδιο.Μιλαμε για καλοκαιρι βεβαια αλλα ειχα μεσα σκηνη για ενα ατομο ,sleeping bag,υποστρωμα και τα ρουχα μου που δεν πηρα περιττα πραγματα.Με το 35+ που εχω εβγαλα το σχολειο του χειμερινου βουνου αλλα δεν χρειαζοταν σκηνη.Ηταν αρκετα οριακα τα πραγματα μου μεσα αλλα μου εφτασε και ειχα ενα μικρο sleeping bag. Για μονοημερο το 22 χωραει πραγματακια αλλα αμα ειναι λιγο πιο χειμωνας εκει σε περιοριζει γιατι μονο το μπουφαν να βαλεις μεσα πιανει αρκετο χωρο. Για καλο καιρο και νορμαλ πραγματα το 22 ειναι μια χαρα. Προσωπικα παλι δεν θα πηγαινα στο 22 αλλα σιγουρα στο 33,36,38 για να μπορω να κανω μερικα πραγματα παραπανω.και να μην γεμισει δεν εχεις θεμα.δεν ειναι τοσο τεραστιο.ενα Polo 35+  που έχω του εχω βαλει λιγα πραγματα και δεν εκανε διαφορα πανω μου.Οκ λιγο παραπανω ογκος με σχεση ενα 25 για παραδειγμα αλλα δεν ενοχλει. Το κακο που θα σου πω ειναι οτι δεν μπορεις να τα εχεις ολα με ενα σακιδιο. Αυτην την στιγμη πχ εχω 3 .εχω ενα μικρο το Polo που ειδες για χαζες καταστασεις,εχω το Polo 35+ για αυτο που λες μονοημερο,διημερο ή καλοκαιρι  και εχω και ενα 60αρι osprey (65 gregory που χαλασε και το αλλαξα). και ξερω οτι αμα παω κανα τρελο βουνο θα χρειαστω ακομα ενα πιο μεγαλο.τιποτα δεν παροπλιζετε βεβαια.ολα χρησιμοποιουνται κανονικα. αλλα το talon 33 και μισογεματο να το εχεις θα εισαι οκ.

• Like 1

Μετά από 10 χρόνια το Goretex jacket (mountain hardware argon) με αποχαιρέτησε πλήρες ημερών (πολλαπλες αστοχίες στις θερμοκολλημενες ραφές).

Για ρίξτε καμιά ιδέα για αγορά νεου (Alpine / all around)

Θα πηγαινα σε ένα Arc'teryx Alpha AR που βρήκα σε προσφορά -50% και ήταν ιδανικό, αλλά δεν το είχε στο νούμερο μου και σκαλωσα να δώσω ένα καράβι λεφτά για το SV που είναι το ίδιο design με ανθεκτικότερο ύφασμα και χειρότερο σε διαπνοή.

• Like 1

On 08/09/2018 at 00:00, jakis13 said:

Μετά από 10 χρόνια το Goretex jacket (mountain hardware argon) με αποχαιρέτησε πλήρες ημερών (πολλαπλες αστοχίες στις θερμοκολλημενες ραφές).

Για ρίξτε καμιά ιδέα για αγορά νεου (Alpine / all around)

Θα πηγαινα σε ένα Arc'teryx Alpha AR που βρήκα σε προσφορά -50% και ήταν ιδανικό, αλλά δεν το είχε στο νούμερο μου και σκαλωσα να δώσω ένα καράβι λεφτά για το SV που είναι το ίδιο design με ανθεκτικότερο ύφασμα και χειρότερο σε διαπνοή.

το ar ειναι all around ενω το sv ειναι για πιο απροβλεπτες συνθηκες οποτε ειναι διαφορετικη κατηγορια οποτε και διαφορετικη τιμη.καπιυ θα κερδισεις δηλαδη καπου θα χασεις(τιμη,βαρος).εξαρτατε που θα το χρησιμοποιησεις και ποαο το κακομεταχειριζεσαι. οποτε δυσκολο να σου πω τι να παρεις ακριβως.το ar ειναι μια καλη λυση.προσωπικα μαρεσουν τα super light πραγματα αλλα τα πληρωνεις παραπανω και καποιες φορες δεν σε καλυπτουν.γενικως ειμαι λιγκ των ακρων δεν μαρεσουν τα all around.αλλα ναι αμα δεν μπορεις  να παρεις δυο τοτε το all around βολευει.απλα σκεψου την χρηση.αν στις εξορμησεις που θα κανεις το βαρος δεν ειναι τοσο θεμα η οτι δεν θα υπαρχει θεμα με την διαπνοη  τοτε το sv δεν ειναι προβλημα.δυστυχως δεν υπαρχει χρυση τομη.πολλες φορες απλα θες να παρεις δυο διαφορετικα προιοντα το καθενα για την χρηση του.σε καθε εκδρομη που παω παντα θα αγορασω κατι ακομα.παντα κατι λειπει

απο τη διαδρομη.εκκινηση περιπου 03.30 .4 ωρες και 44 λεπτα και σχεδον 24km.ωραιες συνθηκες με λιγο ζεστουλα για μενα το πρωι.το spooky  ηταν να βλεπεις τα ματια απο διαφορα ζωα να γυαλιζουν το βραδυ και να μην ξερεις τι ειναι.καποια στιγμη ανεβηκε η αδρεναλινη οταν φανηκε κατι μεγαλο το οποιο δεν προλαβα να δω καλα τι ειναι αλλα ηταν σαν λιγο τεραστιος σκυλος.ευτυχως εφυγε .

IMG_20180908_070920.jpg

IMG_20180908_062553.jpg

IMG_20180908_083602.jpg

• Like 1

poulinos

Είμαι σίγουρος ότι τα ξέρεις καλύτερα από εμένα μια και εσύ ασχολείσαι με χόμπι και αναβάσεις σε βουνά και κρύα.

Αλλά εγώ μένω Ρωσία σε περιοχή που το χειμώνα το -10 είναι καθημερινό και ελαφρύ και πιάνει μέχρι -30 για μπουφάν προτιμώ τα columbia και συγκεκριμένα τώρα είμαι με αυτό https://www.columbia.com/mens-barlow-pass-550-turbodown-jacket-1619281.html?dwvar_1619281_variationColor=014#pgsize=74&start=0  μέχρι και το -20 από μέσα είμαι με φανελάκι επίσης στην Ελλάδα το φοράω με +10 και πάλι δεν νιώθω να βγάζω την μπέμπελη μήπως ένα τέτοιο μπουφάν έκανε και για εσάς σχεδόν σε όλες τις θερμοκρασίες

@palasd :

Δυστυχώς δεν υπάρχει ρουχο (jacket εν προκειμένω) για όλες τις συνθήκες.

Άλλες ανάγκες έχει κάποιος όταν ειναι στατικός (π.χ στην πολη) και άλλες όταν ειναι σε κίνηση.

@ poulinos:

Το SV (Severe weather) το δινουν για expedition / extreme συνθήκες και ειναι μαλλον το πιο βαρύ proshell της αγοράς (~700γρ, fabric 100D). Τελειως υπερβολικό για τη χρήση που το προορίζω. Το AR ειναι το standard alpine Proshell με ενισχυσεις σε σημεία τριβής (40D / 80D). Για fast & light έχουν άλλο μοντέλο στη σειρά Alpha (FL).

Μου έκανε εντύπωση το οτι δινει πολύ χώρο για layering, κάτι που δεν το χρησιμοποιώ.

To είχα βρει στα 300ε (50% κατω από την αρχική του) ενώ τα υπόλοιπα της κατηγορίας ηταν στα διπλά + λεφτά (SV : 650, Haglofs Spitz : 550).

Θα περιμένω να πάρω το AR μιας και γνωρίζω πλεον το μέγεθος (Μ για 1.90 άτομο ! WTF) μολις το βρω σε on line εκπτώσεις.

29663852567_657a11904c_b.jpg

Alesjaure by Jakis 13, on Flickr

Η τελευταία εξόρμηση είχε ως προορισμό το βόρειο και πιο δημοφιλές τμήμα του Kungsleden (Abisko - Nikkaluokta)

44602444841_ee154a7752_b.jpg

Rudolf & friends by Jakis 13, on Flickr

43883260844_14752398ec_b.jpg

Singi Hut by Jakis 13, on Flickr

Αν υπάρχει ενδιαφέρον, θα προσθέσω επιπλέον φωτο και περιγραφή απο το μονοπάτι και την ανάβαση στο Kebnekaise.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 μερες ασταματητο canyoning στα πανεμορφα χωρια της Ηπειρου    Γκουρα ,Πυλη Παραδεισου και το πολυ σπανιο Ματσουκι με τον  εκπληκτικο 40αρι στο τελος .

41589721_10156780445658453_5216015404765282304_o.jpg

41513624_314380392474035_4900165472617496576_n.jpg

DSCN5331.JPG

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 5

11 hours ago, jakis13 said:

@palasd :

Δυστυχώς δεν υπάρχει ρουχο (jacket εν προκειμένω) για όλες τις συνθήκες.

Άλλες ανάγκες έχει κάποιος όταν ειναι στατικός (π.χ στην πολη) και άλλες όταν ειναι σε κίνηση.

@ poulinos:

Το SV (Severe weather) το δινουν για expedition / extreme συνθήκες και ειναι μαλλον το πιο βαρύ proshell της αγοράς (~700γρ, fabric 100D). Τελειως υπερβολικό για τη χρήση που το προορίζω. Το AR ειναι το standard alpine Proshell με ενισχυσεις σε σημεία τριβής (40D / 80D). Για fast & light έχουν άλλο μοντέλο στη σειρά Alpha (FL).

Μου έκανε εντύπωση το οτι δινει πολύ χώρο για layering, κάτι που δεν το χρησιμοποιώ.

To είχα βρει στα 300ε (50% κατω από την αρχική του) ενώ τα υπόλοιπα της κατηγορίας ηταν στα διπλά + λεφτά (SV : 650, Haglofs Spitz : 550).

Θα περιμένω να πάρω το AR μιας και γνωρίζω πλεον το μέγεθος (Μ για 1.90 άτομο ! WTF) μολις το βρω σε on line εκπτώσεις.

29663852567_657a11904c_b.jpg

Alesjaure by Jakis 13, on Flickr

Η τελευταία εξόρμηση είχε ως προορισμό το βόρειο και πιο δημοφιλές τμήμα του Kungsleden (Abisko - Nikkaluokta)

44602444841_ee154a7752_b.jpg

Rudolf & friends by Jakis 13, on Flickr

43883260844_14752398ec_b.jpg

Singi Hut by Jakis 13, on Flickr

Αν υπάρχει ενδιαφέρον, θα προσθέσω επιπλέον φωτο και περιγραφή απο το μονοπάτι και την ανάβαση στο Kebnekaise.

ναι το sv ειναι για extreme καταστασεις για αυτο και χανεις και λιγο στην διαπνοη και στο βαρος λογω διαφορετικης πυκνοτητας fabric αλλα κερδιζεις σε αλλα πραγματα.ειναι και αυτο που λεμε οτι δεν υπαρχει κατι για ολα αλλα για καθε περιπτωση πρεπει να παρεις κατι αλλο. παρε ενα παντελονι για trekking, ενα fleece παντελονι για λιγο πιο κρυο ,μια μεμβρανη μην βρεξει,ενα παντελονι λιγο πιο χοντρο για πιο πολυ κρυο.οσο ασχολεισαι με βουνα και αλλαζουν οι συνθηκες τοσο αγοραζεις.
για αυτο σου ειπα οτι δεν μπορω να σου πω τι σε βολευει εσενα γιατι δεν ξερω την χρηση.το all around ειναι παντα λιγο σχετικο.μπορεις καποιος να κανει all around το καλοκαιρι και ο αλλος να κανει all around αλλα να εννοει λιγο απο ολα το χειμωνα. ο ενας να εννοει all around σε ελληνικα βουνα και ο αλλος all around στα βουνα της russias.Αυτο που θες εσυ το AR ειναι το ενδιαμεσο.Δεν ειναι κακο να εχει χωρο για Layering αφου τα πολλαπλα Layers βοηθανε μερικες φορες.Μπορεις να το εχεις για all around αλλα αμα πας καπου πιο κρυα για παραδειγμα μπορει εστω για μια φορα να βαλεις παραπανω Layers.πχ στο elbrus που δεν ειχα feather down jacket επαιξα με πολλαπλα Layers.
50 τις 100 κατω ειναι πολυ καλη τιμη οποτε τωρα ξαφνικα απο τα 300 που υπολογισες να πας στα 650 εχει αρκετη διαφορα.ελπιζω να καταφερεις να το ξαναβρεις στο μεγεθος σου και στην τιμη που το βρηκες γιατι ξερεις πως ειναι με αυτα. τωρα αν θες να παρεις το πιο λεπτο καιαπλα να παιξεις με λιγο παραπανω Layers αμα χρειαστει το αποφασιζεις εσυ.

πολυ ωραιες φωτογραφιες οχι μονο για το τοπιο αλλα και το πως εχουν τραβηχτει :)
Με πιασε μια μελαγχολια.θελω ξανα βουνο.:P
το ebrus δεν μου φτασε.

On 10/09/2018 at 08:38, palasd said:

poulinos

Είμαι σίγουρος ότι τα ξέρεις καλύτερα από εμένα μια και εσύ ασχολείσαι με χόμπι και αναβάσεις σε βουνά και κρύα.

Αλλά εγώ μένω Ρωσία σε περιοχή που το χειμώνα το -10 είναι καθημερινό και ελαφρύ και πιάνει μέχρι -30 για μπουφάν προτιμώ τα columbia και συγκεκριμένα τώρα είμαι με αυτό https://www.columbia.com/mens-barlow-pass-550-turbodown-jacket-1619281.html?dwvar_1619281_variationColor=014#pgsize=74&start=0  μέχρι και το -20 από μέσα είμαι με φανελάκι επίσης στην Ελλάδα το φοράω με +10 και πάλι δεν νιώθω να βγάζω την μπέμπελη μήπως ένα τέτοιο μπουφάν έκανε και για εσάς σχεδόν σε όλες τις θερμοκρασίες

δυστυχως για οποιον κανει βουνα το προβλημα δεν ειναι το να βρεις κατι ζεστο αλλα το προβλημα ειναι να βρεις κατι ζεστο ελαφρυ και διαπνεον .και για αυτο βλεπεις jackets με 250 ευρω που ο αλλος το φοραει που λεει ο λογος στην αλασκα και ειναι μια χαρα και χωρις να περπαταει και ο αλλος που θα ανεβει βουνο θα παρει κατι αντιστοιχο που θα κανει 800 ευρω.στην ουσια πληρωνεις οτι ειναι ελαφρυ ,ζεστο,διαπνεον. αντιθετα στα πιο φτηνα πληρωνεις λιγα λεφτα επειδη δεν υπαρχει λογος να ειναι ελαφρυ.ειτε ειναι 500 γραμμαρια ειτε 1000 για χρηση πολης δεν σε νοιαζει.οπως δεν σε νοιαζει να ειναι και απολυτα διαπνεον αφου δεν θα αρχισεις να τρεχεις στις ανηφορες με αυτο.

πχ αυτο που εβαλες γραφει

ALWAYS WARM
This coat combines 450-fill power down, 100g of synthetic insulation, and a thermal-reflective lining for supreme heat retention, even when wet.

στα πιο ακριβα jackets θα δεις οτι χρησιμοποιουν 800 Fill power down με σκοπο βαρος/ζεστο και αποφευγουν την synthetic insulation που ειναι πιο βαρυ.

πχ αυτο

https://www.thenorthface.com/shop/mens-jackets-vests-insulated-goose-down/mens-himalayan-parka?variationId=KZ3#container-4

Down insulation: 800 fill goose down in main body and sleeves; 700 fill goose down in back panel and lower shoulders

GORE WINDSTOPPER® Active  για μεμβρανη

και τιμη 2,5 φορες το columbia.και στο Insulation αλλα και στις μεμβρανες υπαρχουν πολλες επιλογες φτηνες και ακριβες.αλλο μια goretex μεμβρανη αλλα μια Hyvent alpha.

αλλο synthetic insulation,αλλο goose down,αλλο 3m thinsulate. ολες εχουν συν και πλην. πχ το πουπουλο ειναι ελαφρυ και ζεστενει αλλα δεν τα παει καλα αμα βραχει ενω το συνθετικο ειναι φτηνο και τα παει καλα με το νερο αλλα ειναι βαρυ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, poulinos είπε

ALWAYS WARM
This coat combines 450-fill power down, 100g of synthetic insulation, and a thermal-reflective lining for supreme heat retention, even when wet.

στα πιο ακριβα jackets θα δεις οτι χρησιμοποιουν 800 Fill power down με σκοπο βαρος/ζεστο και αποφευγουν την synthetic insulation που ειναι πιο βαρυ.

πχ αυτο

https://www.thenorthface.com/shop/mens-jackets-vests-insulated-goose-down/mens-himalayan-parka?variationId=KZ3#container-4

Down insulation: 800 fill goose down in main body and sleeves; 700 fill goose down in back panel and lower shoulders

GORE WINDSTOPPER® Active  για μεμβρανη

και τιμη 2,5 φορες το columbia.και στο Insulation αλλα και στις μεμβρανες υπαρχουν πολλες επιλογες φτηνες και ακριβες.αλλο μια goretex μεμβρανη αλλα μια Hyvent alpha.

αλλο synthetic insulation,αλλο goose down,αλλο 3m thinsulate. ολες εχουν συν και πλην. πχ το πουπουλο ειναι ελαφρυ και ζεστενει αλλα δεν τα παει καλα αμα βραχει ενω το συνθετικο ειναι φτηνο και τα παει καλα με το νερο αλλα ειναι βαρυ.

To εχω το TNF  himalyan parka   το φοραγα  Αconcagua kai  Denali  ειναι εξαιρετικα ζεστο  και ελαφρυ για το μεγεθος του αλλα ειναι overkill για κατω απο 6000 μετρα .

Και μια απο τον 40αρι στο Ματσουκι απο κατω 

41500249_306111213312463_3701095695466364928_n.jpg

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2

On 11/09/2018 at 17:02, Fotis13 said:

To εχω το TNF  himalyan parka   το φοραγα  Αconcagua kai  Denali  ειναι εξαιρετικα ζεστο  και ελαφρυ για το μεγεθος του αλλα ειναι overkill για κατω απο 6000 μετρα .

Και μια απο τον 40αρι στο Ματσουκι απο κατω 

41500249_306111213312463_3701095695466364928_n.jpg

το θυμαμαι το μπουφαν στην φωτογραφια σου στην aconcagua.και 600 ευρω βεβαια αλλα αναγκαιο.

1 ώρα πριν, poulinos είπε

το θυμαμαι το μπουφαν στην φωτογραφια σου στην aconcagua.και 600 ευρω βεβαια αλλα αναγκαιο.

800   παει το σετ με puffed  παντελονι που ομως δεν σε καλυπτει για 8αρες  εκει θες αναγκαστικα την ολοσωμη =1000

• Like 1

έχετε να προτείνετε κανέναν χειμερινό υπνόσακο (επειδή δεν έχω ταξιδέψει εξωτερικό αλλά θέλω κάποια στιγμή όπως καλιμαντζαρο , elbrus δεν ξέρω αν θα μπορούσα με εναν να καλύψω και τα ελληνικά και τα βουνά του εξωτερικού).

Στα του χρήματος σίγουρα θα δώσω άνω των 250 όπως βλέπω τις τιμές το θέμα είναι θα πρέπει να φτάσω στα 500 ή θα κάνω καλή δουλειά με εναν των 300-400.  

Το βάρος και ο όγκος σίγουρα ειναι καθοριστικά   & μου αρέσει η ζέστη

20 hours ago, nickarmy said:

έχετε να προτείνετε κανέναν χειμερινό υπνόσακο (επειδή δεν έχω ταξιδέψει εξωτερικό αλλά θέλω κάποια στιγμή όπως καλιμαντζαρο , elbrus δεν ξέρω αν θα μπορούσα με εναν να καλύψω και τα ελληνικά και τα βουνά του εξωτερικού).

Στα του χρήματος σίγουρα θα δώσω άνω των 250 όπως βλέπω τις τιμές το θέμα είναι θα πρέπει να φτάσω στα 500 ή θα κάνω καλή δουλειά με εναν των 300-400.  

Το βάρος και ο όγκος σίγουρα ειναι καθοριστικά   & μου αρέσει η ζέστη

το elbrus και το kili τα εκανα με το lamina 20 που ειναι για μιον 7.δεν ειχα θεμα.το lamina  ειναι συνθετικο οποτε ειναι αρκετα πιο βαρυ απο ενα αντιστοιχο πουπουλο.στα πυρηναια πηγα με το cumulus lite line 300.ειναι για 0 βαθμους.επειδη κοιμομασταν σε σκηνες ετυχε ενα δυο βραδια να φορεσω αρκετα ρουχα απο μεσα για να ειμαι ζεστα.σγο elbrus και στο kili  δεν σε νοιαζει τοσο να ειναι ελαφρυ το sleeping bag.σε διασχισεις ομως που θα το κουβαλας πολυ θες πουπουλο για να ειναι ελαφρυ.θερμοκρασια εξαρτατε αν θα κοιμασαι σε σκηνη η σε καταφυγιο οπως και αν μιλαμε.για χειμερινο βουνο η οχι.τωρα ενα sleeping bag για ολα δεν υπαρχει.καποιοι παιρνουν ενα συνθετικο για χειμερινα βουνα για να μην δωσουν απειρα λεφτα και ενα πουπουλο κοντα στο μηδεν για πιο καλο καιρο που ειναι πιο φτηνο.εγω ως τωρα εχω 3 sleeping bag. ενα συνθετικο καλοκαιρι για 14 15 βαθνους ενα πουπουλο για 0 και ενα συνθετικο για μειον 7.σιγουρα αργοτερα θα χρειαστω κατι για πολυ μειον.τα cumulus ειναι απο τις πολυ καλες εταιρειες.οποτε πρεπει να δεις ποτε θα κανεις τα βουνα που θα κοιμασε αν θα περπατας πολυ οποτε σε νοιαζει το βαρος αν θα ειναι καλοκαιρι η χειμωνας κτλ

Όλυμπο την επόμενη εβδ με σκηνή και η πρόγνωση λέει για μείον ... , (φίλος που εχει εναν με comfort 0 άλλης καλης μαρκας οταν εχει υγρασία χρειάζεται και ρούχα ) , επίσης το θέλω για χειμερινή σχολή που είναι στο πρόγραμμα αν βγει φέτος ... 

Ναι δυστυχώς τπτ δεν τα κανει όλα  για κάποιο cumulus με βλέπω ή marmot 

1 minute ago, nickarmy said:

Όλυμπο την επόμενη εβδ με σκηνή και η πρόγνωση λέει για μείον ... , (φίλος που εχει εναν με comfort 0 άλλης καλης μαρκας οταν εχει υγρασία χρειάζεται και ρούχα ) , επίσης το θέλω για χειμερινή σχολή που είναι στο πρόγραμμα αν βγει φέτος ... 

Ναι δυστυχώς τπτ δεν τα κανει όλα  για κάποιο cumulus με βλέπω ή marmot 

στην χειμερινη σχολη αν μιλαμε για το επιπεδο αρχαριων κοιμασαι παντα μεσα σε καταφυγιο που στα μισα παιζει να βρεις και καμια θερμανση οποτε  να εισαι πολυ μια χαρα. στο δικο μας σχολειο μονο μια φορα χρειαστηκε sleeping bag που κοιμηθηκαμε πατωματα.ολες τις αλλες κρεβατακι καποια ειχαν θερμανση κουβερτες οποτε μονο σεντονακι.β.οσο καλο και να παρει καποιος ακομα και πουπουλο σκεψου οτι και λογω κουρασης μπορει να κρυωνει παραπανω.επισης αμα βραχει το πουπουλο ειναι χειροτερα απο το συνθετικο.παθον στα πυρηναια λογω χαλια σκηνης. στο επιπεδο μεσου ναι θα κοιμηθεις και σε χιονοτρυπα οποτε το 0 απλα δεν κανει.

οπως σε σκηνη παιζει ρολο και το υποστρωμα να ειναι καλο για να μην κρυωνεις απο κατω. καποιοι κανουν και το αλλο ωστε το sleeping bag να μπορουν να το βγαλουν λιγο εκτος οριων.το ενα ειναι να εχουμε σεντονακι απο μεσα το οποιο υπαρχει σε λεπτο αλλα και σε λιγο πιο χοντρο ενω αλλοι χρησιμοποιουν bivy bag ειδικα σε σκηνες και χιονοτρυπες.οποτε το sleeping bag θα δουλεψει καλυτερα.βεβαια παλι ειναι εξτρα βαρος απλα κανει το sleeping bag λιγο πιο προσαρμοσιμο σε διαφορετικες θερμοκρασιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...