Προς το περιεχόμενο

Το τοπικ της καταδυσης,των βουνων,του canyoning, των extreme sports

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 30/5/2018 στις 8:33 ΜΜ, poulinos είπε
Στις 31/5/2018 στις 9:33 ΠΜ, Fotis13 είπε

Γεια σου φιλε .Το  canyoning  ειναι πολυ ωραιο σπορ  συνδυαζει πολλα πραγματα  με κυριαρχο το υγρο στοιχειο .Σαν πρωτη επαφη το Γαλανορεμα και η Μαυρη Σπηλια ειναι ιδανικα ,την Ροσκα δεν την προτεινω ειναι μεγαλο φαραγγι αν και πανεμορφο  και ενδεχομενως να σε κουρασει .

Για να ειμαστε ακριβοδικαιοι και  να αποδιδουμε τα ευσημα εκει που πρεπει κορυφη στην Ελλαδα ειναι ενας  μονο  ο Γιωργος  Ανδρεου  οι αλλοι ειναι λοφοι .

Γεια σου Φώτη,

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Επειδή δε βλέπω να προλαβαίνω σχολές για τώρα η μόνη επιλογή μου φαίνεται να είναι οι εξορμήσεις συλλόγων ή ιδιωτών.

Κατανοητά αυτά που λες, δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης. Συνήθως σε κάθε χομπίστικο χώρο πάντα κάποιος/οι το ανεβάζουν σε επαγγελματικό επίπεδο και από πλευράς σοβαρότητας ενασχόλησης αλλά και κέρδους (λογικό), με τα ανάλογα αποτελέσματα. Απλά όταν ασχολείσαι συχνά ως πελάτης όπως λες το κόστος αρχίζει και δαγκώνει λίγο...

Πάντως διαβάζοντας τα προγράμματα, μαντεύω ότι η εξόρμηση του ΠΟΑ του Ιούλιο σε Μ.Σπηλιά/Ροσκά μάλλον σε συνεργασία  με την Hellas Canyon οργανώνεται ;) :lol:

Για την Ροσκά και οι δύο αναφέρουν ότι είναι 4 ώρες και μπορεί να το κάνει κάποιος χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε φαράγγια (έχω κάνει 1-2 ραπέλ και σπηλιές πάντως). Γιατί λες δε το προτείνεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/6/2018 στις 10:43 ΠΜ, jtf_gr είπε

Γεια σου Φώτη,

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Επειδή δε βλέπω να προλαβαίνω σχολές για τώρα η μόνη επιλογή μου φαίνεται να είναι οι εξορμήσεις συλλόγων ή ιδιωτών.

Κατανοητά αυτά που λες, δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης. Συνήθως σε κάθε χομπίστικο χώρο πάντα κάποιος/οι το ανεβάζουν σε επαγγελματικό επίπεδο και από πλευράς σοβαρότητας ενασχόλησης αλλά και κέρδους (λογικό), με τα ανάλογα αποτελέσματα. Απλά όταν ασχολείσαι συχνά ως πελάτης όπως λες το κόστος αρχίζει και δαγκώνει λίγο...

Πάντως διαβάζοντας τα προγράμματα, μαντεύω ότι η εξόρμηση του ΠΟΑ του Ιούλιο σε Μ.Σπηλιά/Ροσκά μάλλον σε συνεργασία  με την Hellas Canyon οργανώνεται ;) :lol:

Για την Ροσκά και οι δύο αναφέρουν ότι είναι 4 ώρες και μπορεί να το κάνει κάποιος χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε φαράγγια (έχω κάνει 1-2 ραπέλ και σπηλιές πάντως). Γιατί λες δε το προτείνεις;

Για να μπορεις να υποστηριξεις το hobby σου και να μην κανεις  μονο 1-2 φορες τον χρονο ειναι αυτονοητο πως θα εχεις κοστος και μαλιστα με τις μετακινησεις το κοστος ειναι υψηλο .Αν εννοεις πως θα βγαλεις την  αυτονομων οπως εκανα εγω  και θα μπαινεις μονο σου σε φαραγγια με δικη σου ομαδα  αυτο δουλευει μεχρι ενος σημειου   στην πραξη και φυσικα εχεις το κοστος ενος πληρη  εξοπλισμου-σχοινιου (1000+ευρω ) και των μετακινησεων  παλι που δεν γλιτωνεις .

Αυτο ειναι κλασικο λαθος που κανουν αρκετοι ,ξεκινανε ενα hobby  που οικονομικα δεν μπορουν να ανταπεξελθουν με αποτελεσμα να κανουν "πασαλειματα" οπως λεω εγω  δλδ να εχουν μονο μια μικρη επιφανειακη εμπειρια . 

Οχι δεν διοργανωνεται μαζι , απλα μπορει να συμπεσουν οι ημερομηνιες εχει ξανατυχει  αλλα στην Ροσκα δεν  ειναι ιδιες ημερομηνιες 7-8/7 ο ενας και 21/7 παει ο αλλος .

4 ωρες ειναι αν μπει μεσα μια ομαδα που "τσουλαει". Επειδη ομως το κανουν τουριστικο και ειναι ιδιατερα δημοφιλες  ερχονται μαζι πολλα ατομα που κανουν πρωτη φορα canyoning  με αποτελεσμα η κινηση να ειναι αργη  και αρα το 4ωρο δεν παιζει .Ρεαλιστικα 5+ ωρες κανουν συνηθως .Αν εχεις καλη φυσικη κατασταση δεν θα εχεις θεμα go for it .

Aν πας τον Ιουλιο θα τα πουμε και απο  κοντα γιατι θα ειμαι και εγω  :)

Επεξ/σία από Fotis13

On 30/05/2018 at 23:23, jtf_gr said:

Ευχαριστώ φίλε μου, αν και πολύ οριακά αν προλάβω. Βλέπω πάντως ότι φόρμα και παπούτσια δε παρέχουν. Μπορεί να νοικιάσει κανείς από κάπου, χωρίς όμως να συμμετέχει σε εκδρομές εταιριών που δίνουν απότι ξέρω στους συμμετέχοντες;

Βλέπω ότι ασχολούνται αρκετά εκεί στον ΠΟΑ αν κρίνω από τις δημοσιεύσεις στο Internet.

Δυστυχώς όυτε εδώ προλαβαίνω τη σχολή, αφού των αυτόνομων που ξεκινάει από αύριο θέλει να έχεις κάνει την βασική. :(

γενικως γινονται απο διαφορες σχολες και γινονται και συχνα οποτε και να χασεις αυτο κατι αλλο θα βρεις. παπουτσια δεν νομιζω οτι νοικιαζουν γιατι η φθορα ειναι αρκετα μεγαλη.στολη πχ νοικιαζει το www.cdc.gr ( μητσακης)

On 02/06/2018 at 10:43, jtf_gr said:

Γεια σου Φώτη,

δες και για αλλες σχολες απο το να πηγαινεις να σκας φραγκα σε ιδιωτων.

On 04/06/2018 at 08:52, Fotis13 said:

Για να μπορεις να υποστηριξεις το hobby σου και να μην κανεις  μονο 1-2 φορες τον χρονο ειναι αυτονοητο πως θα εχεις κοστος και μαλιστα με τις μετακινησεις το κοστος ειναι υψηλο .Αν εννοεις πως θα βγαλεις την  αυτονομων οπως εκανα εγω  και θα μπαινεις μονο σου σε φαραγγια με δικη σου ομαδα  αυτο δουλευει μεχρι ενος σημειου   στην πραξη και φυσικα εχεις το κοστος ενος πληρη  εξοπλισμου-σχοινιου (1000+ευρω ) και των μετακινησεων  παλι που δεν γλιτωνεις .

Αυτο ειναι κλασικο λαθος που κανουν αρκετοι ,ξεκινανε ενα hobby  που οικονομικα δεν μπορουν να ανταπεξελθουν με αποτελεσμα να κανουν "πασαλειματα" οπως λεω εγω  δλδ να εχουν μονο μια μικρη επιφανειακη εμπειρια . 

Οχι δεν διοργανωνεται μαζι , απλα μπορει να συμπεσουν οι ημερομηνιες εχει ξανατυχει  αλλα στην Ροσκα δεν  ειναι ιδιες ημερομηνιες 7-8/7 ο ενας και 21/7 παει ο αλλος .

4 ωρες ειναι αν μπει μεσα μια ομαδα που "τσουλαει". Επειδη ομως το κανουν τουριστικο και ειναι ιδιατερα δημοφιλες  ερχονται μαζι πολλα ατομα που κανουν πρωτη φορα canyoning  με αποτελεσμα η κινηση να ειναι αργη  και αρα το 4ωρο δεν παιζει .Ρεαλιστικα 5+ ωρες κανουν συνηθως .Αν εχεις καλη φυσικη κατασταση δεν θα εχεις θεμα go for it .

Aν πας τον Ιουλιο θα τα πουμε και απο  κοντα γιατι θα ειμαι και εγω  :)

εξαρτατε παντα και τι επιπεδο θελει να το φτασει καποιος και ποσο θελει να ασχοληθει.δεν θεωρω κακο το πασαλειμα με την εννοια οτι καποιον μπορει να τον ικανοποιει ακομα και να μεινει στο επιπεδο αρχαριων και να κανει την "πλακα" του. εισαι σαν τις καταδυσεις.το φτασες σε cave ενω αλλοι σου λενε advanced και πολυ ειναι.ο απλος απλα θελει που και που να ξεφευγει.same Με τα βουνα βεβαια που το ξερεις πολυ καλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, poulinos είπε

εξαρτατε παντα και τι επιπεδο θελει να το φτασει καποιος και ποσο θελει να ασχοληθει.δεν θεωρω κακο το πασαλειμα με την εννοια οτι καποιον μπορει να τον ικανοποιει ακομα και να μεινει στο επιπεδο αρχαριων και να κανει την "πλακα" του. εισαι σαν τις καταδυσεις.το φτασες σε cave ενω αλλοι σου λενε advanced και πολυ ειναι.ο απλος απλα θελει που και που να ξεφευγει.same Με τα βουνα βεβαια που το ξερεις πολυ καλα.

Ναι ετσι οπως το θετεις συμφωνω αλλα εγω δεν αναφερθηκα σε αυτον που ειναι συνειδητοποιημενος  και ξερει που εχει οροφη  και που αντεχει να ανταπεξελθει  οικονομικα ,  η' απο χρονο η' απο φυσικη κατασταση.

Εγω αναφερομαι σε οποιον ξεκιναει  ενα σπορ που by default  ειναι δαπανηρο δεν ειναι τρεξιμο δλδ πηραμε ενα ζευγαρια παπουτσια ενα τεχνικο μπλουζακια και  ξεκιναμε .Και αντικειμενικα ενω δεν εχει τις προυποθεσεις που αναφερα νομιζει πως θα τα κανει ολα ευθεια  με αποτελεσμα μολις αρχισει να βλεπει τις απαιτησεις να τα παραταει και να του μενουν αμανατι και τα 2-3 κομματια του εξοπλισμου που εχει αγορασει  διοτι πολυ απλα δεν μπορει να ακολουθησει το σπορ.

Σε αυτες τις περιπτωσεις αναφερομουν.

Γενικοτερα   ομως και τωρα μιλαω καθαρα προσωπικα,  ειμαι της αποψης αν κανεις κατι καντο καλα η' μην το κανεις καθολου .Πασαλειματα ,χυμα και οτι να'ναι καταστασεις δεν μου ταιριαζουν.

Επεξ/σία από Fotis13

17 hours ago, Fotis13 said:

Ναι ετσι οπως το θετεις συμφωνω αλλα εγω δεν αναφερθηκα σε αυτον που ειναι συνειδητοποιημενος  και ξερει που εχει οροφη  και που αντεχει να ανταπεξελθει  οικονομικα ,  η' απο χρονο η' απο φυσικη κατασταση.

Εγω αναφερομαι σε οποιον ξεκιναει  ενα σπορ που by default  ειναι δαπανηρο δεν ειναι τρεξιμο δλδ πηραμε ενα ζευγαρια παπουτσια ενα τεχνικο μπλουζακια και  ξεκιναμε .Και αντικειμενικα ενω δεν εχει τις προυποθεσεις που αναφερα νομιζει πως θα τα κανει ολα ευθεια  με αποτελεσμα μολις αρχισει να βλεπει τις απαιτησεις να τα παραταει και να του μενουν αμανατι και τα 2-3 κομματια του εξοπλισμου που εχει αγορασει  διοτι πολυ απλα δεν μπορει να ακολουθησει το σπορ.

Σε αυτες τις περιπτωσεις αναφερομουν.

Γενικοτερα   ομως και τωρα μιλαω καθαρα προσωπικα,  ειμαι της αποψης αν κανεις κατι καντο καλα η' μην το κανεις καθολου .Πασαλειματα ,χυμα και οτι να'ναι καταστασεις δεν μου ταιριαζουν.

οκ ναι συμφωνουμε σε αυτο.το καταλαβα διαφορετικα :).ναι  εγω λεω για τους συνειδητοποιημενους εσυ λες για τον καθε ενα wanna be που κανει τα προσπαθει να κανει τα παντα με 0 εξοπλισμο.

Δυστυχως ακόμα και τωρα υπαρχουν καποιοι που νομιζουν οτι θα φτασουν ενα hobby ψηλα χωρις να δωσουν λεφτα και κοβοντας εξοπλισμους και τετοια. τετοια ατομα ή θα κανουν βλακειες με κινδυνο την ιδια την ασφαλεια τους ή πολυ απλα θα τα παρατησουν οταν φτασουν σε ενα σημειο που δεν θα μπορουν να ανταπεξελθουν οικονομικα. Το τελευταιο που λες θα το ελεγα ως κανε οτι θες μεχρι το σημειο που θες αρκει να μην μειωσεις τα θεματα ασφαλειας  και να μην θετεις τον ευατο σου σε κινδυνο λογω των περικοπων. ενα απλο παραδειγμα ατομα που εκαναν καταδυσεις  60 70 μετρα με αερα επειδη δεν θελουν να σκασουν λεφτα για helium. αν δεν σε παιρνει τοτε μην το κανεις ή κρατησε το στο επιπεδο που μπορεις να κανεις afford αν γινεται και ειναι σε επιπεδα. δεν εχω θεμα να πει καποιος δεν εχω λεφτα οποτε δεν κανω tec diving αλλα ναι το θεωρω καταντια να πεις οκ θα κανω tec diving και να πηγαινεις ξυπολυτος στα αγκαθια. 

το καλο με το Canyoning συγκριτικα με αλλα Hobby πχ καταδυση ειναι το αρκετα πιο μικρο κοστος του.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, poulinos είπε

χτυπας εκει που ποναει.

βουνο,χιονι,παγος,ορειβασια,αλασκα. :(

Ολοι οι ανθρωποι εχουν αδυνατα σημεια εσενα ειναι αυτα, εμενα ειναι το  φαγητο και το αλλο που εχω επαναλαβει πολλακις χααχα.

Επεξ/σία από Fotis13

Και εμένα τα βουνά είναι παιδιά, οπότε η φωτό ότι πρέπει. Κατά τα άλλα συμφωνώ και με τους δύο.

Εγώ είμαι της άποψης ότι κάνεις κάντο καλά μέχρι εκεί που σε παίρνει ή μέχρι εκεί που θες να πας, όποιο έρθει πρώτο :)

Φώτη άγνωστο σε ποιο αυτή την στιγμή, αλλά σε κάποιο από τα δύο θα πάω σίγουρα, , ελπίζω να συμπέσουμε!

4 hours ago, Fotis13 said:

Ολοι οι ανθρωποι εχουν αδυνατα σημεια εσενα ειναι αυτα, εμενα ειναι το  φαγητο και το αλλο που εχω επαναλαβει πολλακις χααχα.

ναι εμενα ειναι οτιδηποτε με κρυο χιονι παγο.το kili ωραιο αλλα πιστευω το elbrus θα ειναι καλυτερο λογω χιονιου,παγου. για αυτο και το σχολειο χειμερινου βουνου ηταν superb οπως και η παγοκαταδυση στην πολωνια.για φαγητο αν μπορουσα να τρεφομαι μονο με nutella και σοκολατες η γενικοτερα γλυκα παιζει να το εκανα.χαχα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαββατο καναμε τον Ιναχο στην Πελοπονησσο .Ομαδα 5 ατομων αυτονομοι ολοι με 5 σχοινια.Το φαραγγι εχει 35 ρελε  ειναι καλα ασφαλισμενο μεσα δεν βγαζει τριβες  .Χρειαζονται οπωσδηποτε 2 αμαξια η κινηση στα σημεια εισοδου -εξοδου  διαρκει 40 λεπτα . Η διασχιση ολου του κομματιου ειναι 4 ωρες εμεις το καναμε 3,5 χωρις να πατηθουμε .

Ειχε λιγο νερο θα ηθελα πολυ να το δω 2 μηνες πριν σε τι κατασταση θα ειναι με μεγαλυτερο ογκο νερου .

35076929_1102734966534596_6113820301575847936_n.jpg

35026386_1102734993201260_8896111703746412544_n.jpg

35077511_1102735009867925_4547527367463010304_n.jpg

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2

4 hours ago, Fotis13 said:

Σαββατο καναμε τον Ιναχο στην Πελοπονησσο .Ομαδα 5 ατομων αυτονομοι ολοι με 5 σχοινια.Το φαραγγι εχει 35 ρελε  ειναι καλα ασφαλισμενο μεσα δεν βγαζει τριβες  .Χρειαζονται οπωσδηποτε 2 αμαξια η κινηση στα σημεια εισοδου -εξοδου  διαρκει 40 λεπτα . Η διασχιση ολου του κομματιου ειναι 4 ωρες εμεις το καναμε 3,5 χωρις να πατηθουμε .

Ειχε λιγο νερο θα ηθελα πολυ να το δω 2 μηνες πριν σε τι κατασταση θα ειναι με μεγαλυτερο ογκο νερου .

το εισοδος εξοδος παντα ειναι ενα μεγαλο θεμα ειδικα οταν κουβαλας αυτον τον εξοπλισμο και σε αυτο το σακιδιο.και ειδικα με την ζεστη τωρα που καλοκαιριαζει. 

ε υπομονη και του χρονου το κανεις με νερο :)

45 minutes ago, poulinos said:

το εισοδος εξοδος παντα ειναι ενα μεγαλο θεμα ειδικα οταν κουβαλας αυτον τον εξοπλισμο και σε αυτο το σακιδιο.και ειδικα με την ζεστη τωρα που καλοκαιριαζει. 

ε υπομονη και του χρονου το κανεις με νερο :)

Οχι δεν ειχε περπατημα στην εισοδο μονο κανα 20λεπτο ,στην εξοδο βγαινεις ακριβως στο αμαξι .

Η κινηση αφορα  τα αμαξια ειναι μεγαλη η αποσταση  της εισοδου με την εξοδο .

On 11/06/2018 at 12:56, Fotis13 said:

Οχι δεν ειχε περπατημα στην εισοδο μονο κανα 20λεπτο ,στην εξοδο βγαινεις ακριβως στο αμαξι .

Η κινηση αφορα  τα αμαξια ειναι μεγαλη η αποσταση  της εισοδου με την εξοδο .

σαν την γερακινα.η πας με τα ποδια πανω η αφηνεις αμαξια πανω και αμαξια κατω για να το διαχειριστεις.

8 λεπτά πριν, poulinos είπε

σαν την γερακινα.η πας με τα ποδια πανω η αφηνεις αμαξια πανω και αμαξια κατω για να το διαχειριστεις.

Ενα αμαξι στην εισοδο και ενα αμαξι στην εξοδο οπως συνηθως γινεται στα περισσοτερα φαραγγια .Η αποσταση μεταξυ των 2 αυτοκινητων στο συγκεκριμενο ειναι 40 λεπτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...