Προς το περιεχόμενο

Το τοπικ της καταδυσης,των βουνων,του canyoning, των extreme sports

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες για απλο κανοε στη θαλασσα τι αξιζει,για 2 ατομα;
Ειδα το explorer k2,αξιζει; Νομιζω οτι πιο φθηνο δε θα ειναι και τοσο καλο,αλλα δεν ξερω και τι να προσεξω.
Τα κουπια που ερχονται μαζι ειναι της προκοπης,η θα πρεπει να ψαξω και για κουπια;

Εχω σκοπο να βγαλω εξω ολη τη θαλασσα με το κουπι,οποτε πρεπει να με αντεξει :P

Επεξ/σία από webparts
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Canyoning στα Γιαννενα .

Φαραγγι Δεος και  Κριθαρια οπου στα τελευταια  ειχε να μπει ομαδα  6 χρονια με μεγαλους 60αρηδες καταρρακτες  και 1 75αρη ολα με αλλαγες στον αερα ,ασφαλειες που ηθελαν σφιξιμο κ.ο.κ

Και μετα στην εξοδο εκει που ενωνονται τα νερα με την Πυλη Παραδεισου  ηταν πολυ μεγαλος ο ογκος νερου σχεδον χειμαρος συν 1,5  ωρα αναβαση σε σαρα προκειμενου να αποφυγουμε τον χαμο .

31453626_2135783626708370_339805674881941504_n.jpg

31689161_10156446933138453_2481280436001570816_o.jpg

31698979_10156446933013453_3664624194693365760_o (1).jpg

31698979_10156446933013453_3664624194693365760_o.jpg

Στις 30/4/2018 στις 9:54 ΠΜ, poulinos είπε

τελικα οι καλτσες ειναι αυτες

https://www.horizonsocks.co.uk/expedition/

να δουμε τι θα δουμε  

Μια χαρα ειναι Πουλινε κανουν για μεγαλα υψομετρα .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2

44 minutes ago, Fotis13 said:

Canyoning στα Γιαννενα .

Φαραγγι Δεος και  Κριθαρια οπου στα τελευταια  ειχε να μπει ομαδα  6 χρονια με μεγαλους 60αρηδες καταρρακτες  και 1 75αρη ολα με αλλαγες στον αερα ,ασφαλειες που ηθελαν σφιξιμο κ.ο.κ

Και μετα στην εξοδο εκει που ενωνονται τα νερα με την Πυλη Παραδεισου  ηταν πολυ μεγαλος ο ογκος νερου σχεδον χειμαρος συν 1,5  ωρα αναβαση σε σαρα προκειμενου να αποφυγουμε τον χαμο .

Μια χαρα ειναι Πουλινε κανουν για μεγαλα υψομετρα .

τα φαραγγια που εχουν ξεχαστει τοσο καιρο οποτε συντηρηση μηδεν.αφου δεν ελειπαν και τιποτα ασφαλειες μια χαρα.φαντασου να πας και να εχει φυγει κανα κομματι βραχου και να λες μετα που ειναι το ρελε.εκει καλο ειναι να εχει καποιος εργαλεια για να βαλει μια καινουρια(spit kit)

αυτο με την εισοδο στο φαραγγι που πρεπει να περπατησεις χ ωρες ή την εξοδο απο το φαραγγι αστα να πανε.ειδικα οταν περπατας μεσα στον ηλιο με τα σακιδια του canyoning. 

Παντα εχουμε πληρες κιτ αρματωματος μαζι μας εννοειται .

Δεν ξερεις ποτε τι θα συνταντησεις μεσα  και σε τι κατασταση θα ειναι οι πλακετες και οι ασφαλισεις .

• 3 εβδομάδες αργότερα...
11 hours ago, Fotis13 said:

Σαββατοκυριακο ημουν Κισσαβο ,καναμε το Kαλυψω   το οποιο ηταν το πρωτο μου φαραγγι απο εκει κολησα .

33135328_10156496376373453_6536943402787799040_o.jpg

33234814_1928868033803462_7847993873677680640_n.jpg

ωραιο πρωτο φαραγγι.9  μετρα jump?

On 02/05/2018 at 11:57, Fotis13 said:

Παντα εχουμε πληρες κιτ αρματωματος μαζι μας εννοειται .

Δεν ξερεις ποτε τι θα συνταντησεις μεσα  και σε τι κατασταση θα ειναι οι πλακετες και οι ασφαλισεις .

ειδικα που σε μερικα φαραγγια δεν εχει μπει κανεις για μηνες

Νομιζω ειναι 11 αλλα δεν ειμαι σιγουρος ειναι  1-2 μετρα χαμηλοτερο απο της Πυλης .

Θα ξαναπαω το 3ημερο να το κανω θα ειμαι Ολυμπο .

2 hours ago, Fotis13 said:

Νομιζω ειναι 11 αλλα δεν ειμαι σιγουρος ειναι  1-2 μετρα χαμηλοτερο απο της Πυλης .

Θα ξαναπαω το 3ημερο να το κανω θα ειμαι Ολυμπο .

Μεχρι 5-6 ειχα κανει.ειχα πετυχει και 10 μετρο περιπου αλλα nope for me προς ωρας.

Του Αγ.Πνευματος ημουν Ολυμπο για canyoning  .Το Σαββατο καναμε Αγ.Κορη και Ενιπεας το κατω κομματι που δεν ειχα ξανακανει και ειχε  πολυ νερο σε φασεις τρωγαμε και ξυλο .Κυριακη  Καλυψω και Δευτερα εκανα τον Ορλια  απο το πανω κομματι που επισης δεν ειχα ξανακανει και συναντησαμε την τουριστικη ομαδα στην αρχη του κατω κομματιου καθως ειχαμε ξεκινησει πιο νωρις.

33871672_10156513872918453_8740279389620535296_o.jpg

33777475_1936136643076601_1674168730038304768_n.jpg

• Like 2

Γεια χαρά,

Βλέπω αρκετούς γνώστες του Canyoning και του βουνού γενικότερα εδώ. :cool:

Έχω κάνει κάποια βουνά και βασική σχολή στο χειμερινό, αλλά ποτέ Canyoning και λέω επιτέλους να δοκιμάσω. Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσω με καποιες εξορμήσεις από Ορειβατικούς σε εύκολα φαράγγια;; Π.χ. ΠΟΑ και ΕΠΟΣ Φυλής έχουν κάποιες μέσα στον Ιούνιο και Ιούλιο που φάινονται κατάλληλες για αρχάριους (Γαλανόρεμα, Μαύρη Σπηλιά, Ροσκά).

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη, πού ξέρεις μπορεί να κολλήσω και να το δω πιο σοβαρά :rolleyes:

2 hours ago, jtf_gr said:

Γεια χαρά,

Έχω κάνει κάποια βουνά και βασική σχολή στο χειμερινό, αλλά ποτέ Canyoning και λέω επιτέλους να δοκιμάσω. Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσω με καποιες εξορμήσεις από Ορειβατικούς σε εύκολα φαράγγια;; Π.χ. ΠΟΑ και ΕΠΟΣ Φυλής έχουν κάποιες μέσα στον Ιούνιο και Ιούλιο που φάινονται κατάλληλες για αρχάριους (Γαλανόρεμα, Μαύρη Σπηλιά, Ροσκά).

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη, πού ξέρεις μπορεί να κολλήσω και να το δω πιο σοβαρά :rolleyes:

αυριο ξεκιναει ο σελας παντως σεμιναριο canyoning αρχαριων.2  weekends συν θεωρια.οτι πρεπει για να δεις αν σου αρεσει.

https://m.facebook.com/events/453859881702677?

κατα τα αλλα ναι ολοι οι συλλογοι οργανωνουν σεμιναρια αρχαριων σε στεγνα αλλα και με νερο φαραγγια που ειναι ευκολα ωστε να μαθει ο κοσμος τα βασικα

2 ώρες πριν, poulinos είπε

αυριο ξεκιναει ο σελας παντως σεμιναριο canyoning αρχαριων.2  weekends συν θεωρια.οτι πρεπει για να δεις αν σου αρεσει.

https://m.facebook.com/events/453859881702677?

κατα τα αλλα ναι ολοι οι συλλογοι οργανωνουν σεμιναρια αρχαριων σε στεγνα αλλα και με νερο φαραγγια που ειναι ευκολα ωστε να μαθει ο κοσμος τα βασικα

Ευχαριστώ φίλε μου, αν και πολύ οριακά αν προλάβω. Βλέπω πάντως ότι φόρμα και παπούτσια δε παρέχουν. Μπορεί να νοικιάσει κανείς από κάπου, χωρίς όμως να συμμετέχει σε εκδρομές εταιριών που δίνουν απότι ξέρω στους συμμετέχοντες;

Βλέπω ότι ασχολούνται αρκετά εκεί στον ΠΟΑ αν κρίνω από τις δημοσιεύσεις στο Internet.

Δυστυχώς όυτε εδώ προλαβαίνω τη σχολή, αφού των αυτόνομων που ξεκινάει από αύριο θέλει να έχεις κάνει την βασική. :(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, jtf_gr είπε

Γεια χαρά,

Γεια σου φιλε .Το  canyoning  ειναι πολυ ωραιο σπορ  συνδυαζει πολλα πραγματα  με κυριαρχο το υγρο στοιχειο .Σαν πρωτη επαφη το Γαλανορεμα και η Μαυρη Σπηλια ειναι ιδανικα ,την Ροσκα δεν την προτεινω ειναι μεγαλο φαραγγι αν και πανεμορφο  και ενδεχομενως να σε κουρασει .

22 ώρες πριν, nickarmy είπε

για εμενα ΠΟΑ ... Λευτέρης κορυφή 

Για να ειμαστε ακριβοδικαιοι και  να αποδιδουμε τα ευσημα εκει που πρεπει κορυφη στην Ελλαδα ειναι ενας  μονο  ο Γιωργος  Ανδρεου  οι αλλοι ειναι λοφοι .

Αυτος που εφερε το αθλημα στην χωρα και το καθιερωσε και απο τις ακαδημιες του βγηκαν ολοι οι μετεπειτα εκπαιδευτες που δρασtηριοποιουνται πλεον στον canyoning .Εκεινος που εξερευνησε και ασφαλισε  πανω απο το 90% των φαραγγιων στην Ελλαδα και που μπαινει τα τελευταια 14 χρονια στον Γοργοποταμο με εξαιρεση μια χρονια  και που περσι η ομαδα του  της οποιας  εχω την τιμη  να ειμαι μελος   και εγω  ηταν η μοναδικη που μπηκε στο Ελληνικο " Εverest " του canyoning  ( και τριτο πιο τεχνικο στην Ευρωπη)  λογω του υπερβολικου νερου δεν το επιχειρησε καμμμια αλλη  και πολυ καλα εκανε .Και  γραφει χρονους διασχισης μεσα σε μεγαλα αθλητικα φαραγγια που οι αλλοι δεν επιχειρουν καν να μπουν η' κανουν 2 μερες να βγουν .. .

Αυτα δεν ειναι καν συζητησιμα ,τυγχανουν καθολικης αναγνωρισης και αποδοχης  .

Φυσικα και γινεται  καλη δουλεια στο εκπαιδευτικο κομματι και απο τους συλλογους που προαναφερθηκαν ,απλα καλο ειναι να βαζουμε τα πραγματα στις πραγματικες τους διαστασεις .

Υ.Γ  Για να μην παρεξηγηθω απο τον καινουριο -γιατι οι αλλοι ξερετε - εγω κανω το hobby  μου ετσι δεν ειμαι επαγγελματιας ,πελατης ειμαι  απλα ειμαι πολυ ενεργος με το αθλημα . Αρα δεν εχω ιδιοτελεια απλα καποια πραγματα πρεπει να αναγνωριζονται  να γινονται γνωστα για οσους δεν γνωριζουν και να λεγονται .

P5270038.JPG

P5270173.JPG

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...