Προς το περιεχόμενο

Το τοπικ της καταδυσης,των βουνων,του canyoning, των extreme sports

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 minutes ago, nickarmy said:

αχχ κρίμα τα 8 ευρώ που έδωσα ... απο την εμπειρία μαθαίνεις (οχι τπτ το 8αρι ειναι και βαρετό με το βγάλε βάλε) 

αφου το θες και για αλλα πραγματα.τιποτα δεν παει χαμενο :P

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, nickarmy είπε

τότε γιατι όταν νοικιάζεις δίνουν 8αρια αντι για οκα ?

Το κανουν για λογω κοστους το οχταρι εχει 8 ευρω και το οκα πιρανα 29-25 .Με αυτον που κανω εγω συνηθως εχει βαλει πλεον σε ολους τους εξοπλισμους για τους τουριστες  οκα -πιρανα και σωθηκε .

Τα στοιχεια που αναφερα ειναι πραγματικα δεν τα εβγαλα απο το μυαλο μου .

Επεξ/σία από Fotis13

4 minutes ago, Fotis13 said:

Στην σχολη επειδη το ειχα ρωτησει μαθαινεις υποχρεωτικα με οχταρι .Ο λογος ειναι  πως με το οχταρι κανεις και πολλα αλλα πραγματα οπως ασφαλισεις σε ρελε ,αναβαση σε σχοινι κ.ο.κ Για αυτους τους λογους εχει παντα οχταρι μαζι σου (εγω εχω 2 πανω ).Επομενως πρεπει να ξερεις την χρηση του  αλλα στην  ουσια   σαν καταβατηρας μονο οπως ειπα ειναι ξεπερασμενος  κανεις πολυ καλυτερη δουλεια  και πιο γρηγορα με pirana -oka .

Θα σου πω κατι τωρα πρακτικα για να δεις διαφορα .Αν εχεις μια  τουριστικη ομαδα μεσα σε ενα φαραγγι που εχουν κανει 1-2 φορες canyoning   στην ζωη τους και  μετρησεις τον χρονο που κανουν για να βγει αυτη η ομαδα απο το φαραγγι  την μια φορα με οχταρι ως καταβατηρα και την αλλη με οκα-pirana  η διαφορα στον χρονο ειναι εως και  20 % πιο γρηγορη  στην δευτερη περιπτωση, λογω οτι δεν κανουν περιτες κινησεις  και βγαινουν απο το σχοινι πολυ πιο γρηγορα .

20% ειναι μεγαλη διαφορα  σε ενα φαραγγι που κρατα 4-5 ωρες .Χωρια  οτι θα εχεις και απωλειες υλικων  μεσα σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα απο χαμενα οχταρια ...

Οχι δεν παει χαμενο αυτο ειναι το μονο σιγουρο ειναι απαραιτητο να εχεις και ενα οχταρι μαζι σου .

ναι θα μπορουσαν να το δειξουν ή απλα να σου λενε οτι με το 8αρι κανεις αυτο και αυτο πχ οταν στηνεις ρελε αλλα για καταβαση θα χρησιμοποιεις οκα. οταν ασφαλιζεις ναι θα το βαλεις για να μπλοκαρεις αλλα οχι σαν καταβατηρα.αυτο που λες μα το ελεγαν και εμας σε γενικο επιπεδο.οτι αν σε καθε ρελε το καθε ατομο καθυστερει για χ ψ λογο 20 δεπτερολεπτα και υπαρχουν 10 ατομα τοτε εχουμε 200 δεπτερολεπτα.3.5 λεπτα για το καθε ρελε.φανταστειτε τορα αν ενα φαραγγι εχει 20 ρελε ειναι μια ωρα παραπανω.αλλο τοσο οταν η καθυστερηση μπορει να μην ειναι 20 δεπτερολεπτα αλλα πολυ παραπανω.οποτε εσυ θα βαλεις το σκοινι και θα φυγεις ενω ο αλλος βαλε το σκοινι γυρισε το κτλ.οσο και γρηγορα να το κανει θα ειναι πιο αργο απο το οκα.παραπανω χρονος = παραπανω κρυο για αυτον που ειναι στο ρελε και δεν κινειται.ενταξει σε απλα φαραγγια οκ αλλα οταν πας σε πιο δυσκολα ή σε πιο μεγαλα ειναι ενα θεμα και η παραμικρη καθυστερηση.

6 minutes ago, nickarmy said:

τότε γιατι όταν νοικιάζεις δίνουν 8αρια αντι για οκα ?

καποιος που νοικιαζει εξοπλισμο θελει να εχει εξοπλισμο που τον ξερουν ολοι.αν απο εκει και περα εχει και παραπανω εξοπλισμο για πιο advanced ατομα τοτε καλο ειναι αυτο.αλλα για αρχη πρεπει να εχει αυτο που εχουν μαθει ολοι που ειναι το 8αρι.δεν μπορει να παρει το ρισκο αυτος που νοικιαζει να σου πει ελα το ιδιο με το 8αρι ειναι και πιο ευκολο.ο αλλος εχει μαθει με ενα χ τροπο οποτε αν δεν ειναι και advanced δεν τον νοιαζει.συν οτι καποιος που εχει προχωρησει συνηθως θα εχει παρει και τα δικα του υλικα.

ειναι το ιδιο που ελεγα και εγω για την καταδυση.γιατι Jacket και οχι backplate.γιατι απλα ο αλλος θελει την ευκολια πολλες φορες και οχι τι ειναι πιο καλο ή δεν ξερω τι.αλλο τοσο οταν δεν εχει μαθει να το χρησιμοποιει σαν υλικο.

10 minutes ago, Fotis13 said:

Το κανουν για λογω κοστους το οχταρι εχει 8 ευρω και το οκα πιρανα 29-25 .Με αυτον που κανω εγω συνηθως εχει βαλει πλεον σε ολους τους εξοπλισμους για τους τουριστες  οκα -πιρανα και σωθηκε .

Τα στοιχεια που αναφερα ειναι πραγματικα δεν τα εβγαλα απο το μυαλο μου .

το βασικο μην εχει γκρινια απο καποιον που εχει ξανακανει φαραγγι οτι εγω θελω 8αρι γιατι με αυτο μου εδειξαν.ο λογικος θα μαθει και το καινουριο και θα το εκτιμησει.αλλα ναι υπαρχουν και οι .... σε ολα τα Hobby

4 ώρες πριν, poulinos είπε

το βασικο μην εχει γκρινια απο καποιον που εχει ξανακανει φαραγγι οτι εγω θελω 8αρι γιατι με αυτο μου εδειξαν.ο λογικος θα μαθει και το καινουριο και θα το εκτιμησει.αλλα ναι υπαρχουν και οι .... σε ολα τα Hobby

Καλα οποιος  θελει να κανει με οχταρι κανει δεν ειναι υποχρεωτικο τιποτα .

Τωρα σχετικα με τα hobby  οπως σε ολους τους τομεις συναντας  διαφορων ειδων ατομα  και προσωπικοτητες .

Νομιζω  ομως  πως χωρις να ειναι απολυτο αυτο ,οσο ανεβαινει η "σπανιοτητα" η' δυσκολια " της δραστηριοτητας αντιστοιχα ανεβαινει και το επιπεδο .Τουλαχιστον αυτο εχω παρατηρησει εγω απο προσωπικη εμπειρια και με τα ατομα που εχω συνδιαλαγει .

On 13/4/2018 at 5:30 ΜΜ, Fotis13 said:

Καλα οποιος  θελει να κανει με οχταρι κανει δεν ειναι υποχρεωτικο τιποτα .

Τωρα σχετικα με τα hobby  οπως σε ολους τους τομεις συναντας  διαφορων ειδων ατομα  και προσωπικοτητες .

Νομιζω  ομως  πως χωρις να ειναι απολυτο αυτο ,οσο ανεβαινει η "σπανιοτητα" η' δυσκολια " της δραστηριοτητας αντιστοιχα ανεβαινει και το επιπεδο .Τουλαχιστον αυτο εχω παρατηρησει εγω απο προσωπικη εμπειρια και με τα ατομα που εχω συνδιαλαγει .

ισχυει αυτο που ειπες.υποτιθεται οτι στα μεγαλα επιπεδα σε οτι Hobby ειναι αυτο ο αλλος εχει μαθει και ειναι πιο σωστος.αντιθετα βεβαια οταν καποιος ειναι σε μικρο επιπεδο και ξεπερασει το σταδιο οτι ειμαι μαθητης που εκει προσεχει απιστευτα μετα πολλες φορες ξεκιναει οτι εγω μαμαω και δερνω και μπορω να κανω τα παντα και μετα γινονται τα απειρα αττυχηματα.οπως βλεπεις ατομα Open water που με το που το τελειωσαν πανε για cave και σκοτωνονται. και δυστυχως που το λεω αλλα σε μερικα hobby εχω πετυχει ατομα που θα ηταν καλυτερα να ελεγαν οκ το αφηνουμε αυτο το hobby.

πρωτη περιπτωση σε εξετασεις γραπτες για αποκτηση πτυχιου για Ultralight.Ο αλλος ρωτουσε κατι ερωτησεις οτι νανε.και αναρωτιομουν.αυτος πεταει αεροπλανο.

περιπτωση β.σε καταδυσεις Open water diver.

μαθητης :ποσο αερα βαζω στο bcd για να μην παω στον πατο.

εκπαιδευτης.οσο χρειαζεται θα το δεις και θα το δοκιμασεις.

μαθητης.ναι μα ποσο.μια φορα το παταω ?δυο?

εκπαιδευτης αφου δεν αντεξε.οταν βλεπεις κοκκινο φαναρι με το αμαξι ποσο φρενο πατας?οσο χρειαζεται για να σταματησεις .το ιδιο και με το bcd.

παρον και στα 2 περιστατικα.και εχω δει και στο παραπεντε διαφορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καναμε Καμαριωτη το Σαββατο ,φυσικα για να μπουμε 7 το πρωι  επρεπε να μεινουμε Παρασκευη Λαμια .9 ωρες συνολικα   με την κινηση ,50 ραπελ τεντωσαμε   ,αθλητικο φαραγγι χορταστικο .

Γλιστραγε πολυ ,ηθελε μεγαλη προσοχη εχει σιφωνι τα παντα ολα .

30073469_10156425879878453_1846256217246327765_o.jpg

30073594_10156425878118453_9130661056747216204_o.jpg

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3

Προστεθηκε στην συλλογη ενα Μποτριε petzl corax μερικα καραμπινερ ακομα.ενα ζευγαρι γαντια marmot mitts ενα καλυτερο ζευγαρι καλτσες Horizon expedition δεν θυμαμαι μαρκα.(merino wool Κτλ).αν θα ειναι καλυτερες απο τις bridgedale Θα δειξει.  Για τις μποτες μου ειπαν στην Polo οτι μπορουν να φερουν asolo και scarpa αλλα θα πρεπει να δοκιμασω νουμερο απο αλλο μοντελο τους:(  .ψαχνω γιατι δεν εχουν και με βλεπω παραγγελια απο εξωτερικο αφου εξαντλησω το εδω για μπλουζακι Dryfit αλλα με κουκουλα. Πχ https://store.alpineascents.com/product/ST-6495/Phasic-Sun-Hoody-Mens/

@Fotis13 ειδα σε αλλη φωτογραφια το σιφωνι στο τελος του φαραγγιού που εκανες

2 ώρες πριν, poulinos είπε

Προστεθηκε στην συλλογη ενα Μποτριε petzl corax μερικα καραμπινερ ακομα.ενα ζευγαρι γαντια marmot mitts ενα καλυτερο ζευγαρι καλτσες expedition δεν θυμαμαι μαρκα.(merino wool Κτλ).αν θα ειναι καλυτερες απο τις bridgedale Θα δειξει.  Για τις μποτες μου ειπαν στην Polo οτι μπορουν να φερουν asolo και scarpa αλλα θα πρεπει να δοκιμασω νουμερο απο αλλο μοντελο τους:(  .ψαχνω γιατι δεν εχουν και με βλεπω παραγγελια απο εξωτερικο αφου εξαντλησω το εδω για μπλουζακι Dryfit αλλα με κουκουλα. Πχ https://store.alpineascents.com/product/ST-6495/Phasic-Sun-Hoody-Mens/

@Fotis13 ειδα σε αλλη φωτογραφια το σιφωνι στο τελος του φαραγγιού που εκανες

Με γεια το καινουριο gear Πουλινε .Προσωπικα οπως εχω φετιχ με τα ψηλοτακουνα στις γυναικες  ετσι εχω και με τα καραμπινερ αχχαχα ποτε δεν ειναι αρκετα οσα και να εχεις .

Οι scarpa ειναι γνωστες και εχουν ποιοτητα γενικα οι 3 μαρκες που  κυριως παιζουν στα μεγαλα υψομετρα ειναι La sportiva ,Millet kai scarpa .Για τις asolo αν και τις εχω δει σαν μαρκα δεν εχω αποψη ,δεν εχει και καποιος γνωστος μου .

Για τον ρουχισμο βουνο εχουμε πει πως ολα τα κομματια κοιταμε να εχουν παντα κουκουλα .Ακομα και τα baselayer διοτι μπορει μια μερα να ειναι πολυ ζεστη να χτυπαει ο ηλιος σε φαση εγκαυματα λογω υψομετρου και η κουκουλα ενος baselayer γιατι μονο αυτο θα φορας την μερα η΄στο base camp να σε σωσει .Αλλιως αναγκαζεσαι να κανεις πατεντες με buff και σκουφακια που δεν ειναι οτι καλυτερο .Οποτε ειναι καλη επιλογη αυτο που εβαλες .

Το σιφωνι με πολυ νερο ειναι κινδυνος -θανατος αν μπεις εκει μεσα .Κανονικα κανεις κατευθυνομενο εκει αλλα επειδη η  ομαδα ηταν πολυ εμπειρη το παρακαμψαμε ολοι  κατα την κινηση του ραπελ .

Φευγω το βραδυ παω 4ημερο στα Γιαννενα  και για canyoning .

να ηταν μονο με τα καραμπινερ.παντα κατι σου λειπει .
millet ο alamein φερνει αλλα δεν το κοβω ουτε αυτος να εχει τιποτα για δοκιμες. αυτο ακριβως που ειπες για την κουκουλα.στο kili την πρωτη μερα φορεσα καλοκαιρινο και εβαζα αντηλιακο.αλλα επειδη δεν ειμαι και πολυ του αντηλιακου αφησα κατι σημεια χωρις να βαλω και καηκα.οποτε λεω οκ παμε σε μακρυμανικο. με το μακρυμανικο οκ ειχα παρει και καπελακι που καλυπτει πισω το σβερκο βαζω και buff αλλα ενα μικρο κομματι χαμηλα στο σβερκο προς πλατη δεν καλυφτηκε και πηρε λιγο χρωμα.ευτυχως δεν καηκα. οποτε λεω  πρεπει να παρω με κουκουλα να τελειωνω.
ρωτησα polo και μου λεει τωρα φερνουμε καλοκαιρινα οποτε δεν εχω κατι.αυτη η πληθωρα υλικων στην ελλαδα με ξεπερναει.πρεπει να αλλαξω χωρα. οταν ειδα το μαγαζι στην γερμανια που ειχα παει απο κοντα ενταξει αστα να πανε απλα.οροφοι με υλικα οχι βλακειες.

για το φαραγγι.απλα θα μπορουσε ο πρωτος να το εκανε κατευθυνομενο  οποτε να εισασταν πιο χαλαρα οι υπολοιποι.

αφου το εκανες τετραημερο μια χαρα.καλα να περασεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...