Προς το περιεχόμενο

Το τοπικ της καταδυσης,των βουνων,του canyoning, των extreme sports

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραιος Πουλινε ,

θα δεις και Τανζανια συνηθως το συνδυαζουν η' με σαφαρι (φωτογραφικο ) η' με Ζανζιβαρη  και σαν βουνο μετραει  ειναι το υψηλοτερο της Αφρικης και 7 summits .Mε ποια εταιρεια εκλεισες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

19 hours ago, Fotis13 said:

Ωραιος Πουλινε ,

θα δεις και Τανζανια συνηθως το συνδυαζουν η' με σαφαρι (φωτογραφικο ) η' με Ζανζιβαρη  και σαν βουνο μετραει  ειναι το υψηλοτερο της Αφρικης και 7 summits .Mε ποια εταιρεια εκλεισες?

ο ιδιος κανει και σαφαρι.για ζανζιβαρη ειδα που εγραφαν ολοι .θα εχω καποιες ημερες spare αλλα για μενα το βασικο ειναι το Kilimajaro.το ονομα της εταιρειας ειναι

SHAYO TREKKING AND SAFARIS COMPANY  //PAUL ROBERT SHAYO

δινει καλη τιμή και δεν εχει πολλα εξτρα τα οποια τα θεωρω περιττα ετσι και αλλιως.βουνο πας οχι διακοπες. γιατι εβλεπα σε καποιες εταιρειες χιλια δυο εξτρα που προσπαθουν να το κανουν feel like home.υπαρχει και ενα οριο.στο τελος θα βγει και ορειβασια σας κουβαλαμε και σας μεταφερουμε μεχρι την κορυφη ενω κοιμαστε.

12 hours ago, nickarmy said:

ωραια visibility.αν το κανες αυτο στην Kulka δεν θα ξαναβρισκες ποτε την εξοδο.

17 minutes ago, Fotis13 said:

Γνωστο videaki ,παιζει και ενα κλασεις καλυτερο με  παγο και αυτονομη  και κατι εκατομμυρια views .

καπου το εχουμε σηκωσει αυτο ξανα το video.οταν ειδα αυτο το video ηταν η στιγμη που το πηρα οριστικη αποφαση οτι πρεπει να παω να κανω Ice diving.οτι και να πω ειναι λιγο.και ηταν και ο λογος που δοκιμασα στην Kukla να περπατησω αναποδα το οποιο δεν ειναι πολυ δυσκολο.πρεπει να βαλεις αερα στην στεγανη να γυρισεις αναποδα και μετα βαζεις και αλλο αερα ωστε τα ποδια σου να κολλησουν στον παγο να υπαρχει δηλαδη αερας να πιεζει τα ποδια σου στον παγο.στην αρχη πηγα να το κανω μελιγο αερα και γλυστρουσα.θελει λιγο παραπανω αερα για μεγαλυτερη σταθεροτητα.

19 hours ago, Fotis13 said:

Ποσα ατομα θα ειστε ρωτησες ?Θα μεινετε σε σκηνες η' στα καταφυγια   που εχει σε καποια σημεια και  ποια διαδρομη θα ακολουθησετε ?

marangu route.απλα 6 μερες αντι για 5.εχει μια μερα για προσαρμογη στο υψομετρο.θα κοιμομαστε σε  huts που υπαρχουν σε αυτην την διαδρομη.παλια ηταν η πιο συνηθης διαδρομη πλεον εχει δωσει την θεση της στην machame λογω οτι η marangu ανεβαινει κορυφη σε λιγες μερες και δεν ειναι η πιο ομορφη διαδρομη.με το υψομετρο δεν ξερω πως θα συμπεριφερθω αφου θα ειναι η πρωτη φορα πανω απο 3400.το everest base camp ηταν πιο πολλες μερες οποτε θα ειχε καποιος παραπανω χρονο για προσαρμογη.ελπιζω να πανε ολα καλα.και παιρνεις και χαπια για ελονοσια.

Ναι η Μαchame ειναι πλεον η πιο δημοφιλης .

Με το υψομετρο δεν μπορεις να κανεις περα  απο το σωστο acclimatization  που ειναι ευθυνη  του προγραματος της αποστολης .Το υπολοιπο κομματι  ειναι θεμα  του οργανισμου σου  θα το ανακαλυψεις  μολις πας εκει αν και δεν σε φοβαμαι το εχεις πιστευω .

Απο φιλη που εχει κανει προσφατα Κιλι  μου εχει πει πως στα Huts ειναι εξαιρετικα βρωμικα και προτιμουν πολλοι να μενουν σε σκηνες για αυτο τον λογο .

52 minutes ago, Fotis13 said:

Ναι η Μαchame ειναι πλεον η πιο δημοφιλης .

Με το υψομετρο δεν μπορεις να κανεις περα  απο το σωστο acclimatization  που ειναι ευθυνη  του προγραματος της αποστολης .Το υπολοιπο κομματι  ειναι θεμα  του οργανισμου σου  θα το ανακαλυψεις  μολις πας εκει αν και δεν σε φοβαμαι το εχεις πιστευω .

Απο φιλη που εχει κανει προσφατα Κιλι  μου εχει πει πως στα Huts ειναι εξαιρετικα βρωμικα και προτιμουν πολλοι να μενουν σε σκηνες για αυτο τον λογο .

Ναι απλα το acclimatization ειναι λιγο πιο γρηγορα αντιθετα με τις αλλες διαδρομες.το καλο ειναι οπως σου ειπα οτι εχουμε και μια μερα που δεν θα κανουμε τιποτα(περα απο καποια μικρη βολτα με σκοπο να γινει η αναβαση λιγο πιο σταδιακη).αλλιως ναι απο το Marangu route βγαινει σε 5 μερες αντι για 6 που θα το κανουμε εμεις.αυτο περιμενω να το ανακαλυψω να δω πως συμπεριφερομαι.και τα Huts τα χρεωνουν και 50 δολλαρια κιολας.λιγη βρωμια θα την ανεχτουμε σε βουνο παμε αλλωστε στο προγραμμα ειναι.sleeping back υποστρωμα απο κατω και υπομονη.περιμενω πως και πως.θελω να δω και τα χαπια για την ελονοσια που πρεπει να παρω αν θα μου κανουν τιποτα παραξενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, poulinos είπε

Ναι απλα το acclimatization ειναι λιγο πιο γρηγορα αντιθετα με τις αλλες διαδρομες.το καλο ειναι οπως σου ειπα οτι εχουμε και μια μερα που δεν θα κανουμε τιποτα(περα απο καποια μικρη βολτα με σκοπο να γινει η αναβαση λιγο πιο σταδιακη).αλλιως ναι απο το Marangu route βγαινει σε 5 μερες αντι για 6 που θα το κανουμε εμεις.αυτο περιμενω να το ανακαλυψω να δω πως συμπεριφερομαι.και τα Huts τα χρεωνουν και 50 δολλαρια κιολας.λιγη βρωμια θα την ανεχτουμε σε βουνο παμε αλλωστε στο προγραμμα ειναι.sleeping back υποστρωμα απο κατω και υπομονη.περιμενω πως και πως.θελω να δω και τα χαπια για την ελονοσια που πρεπει να παρω αν θα μου κανουν τιποτα παραξενο.

Χαπια για Ελονοσια εχω  παρει 2 φορες .Μια στην Αιθιοπια στον νοτο και μια Λαος -Καμποτζη .Υπαρχουν 2 κατηγοριες απο οτι θυμαμαι τα "βαρια" και τα ελαφρια"  και εχει να κανει με τις παρενεργειες που εχουν και το κοστος .Εχω δοκιμασει και τις 2 και προσωπικα δεν ειδα η' ενιωσα καποια διαφορα .

Επισης αν εχετε κουνουπιερες  κανε χρηση  ειναι πολυ βασικες για τετοια μερη .

Επεξ/σία από Fotis13

16 hours ago, nickarmy said:

αρτεμίσιο , θα έβαζα απο βουνό αλλά δεν έβλεπα ούτε τη μύτη μου ...

27797395_1977370752483702_14525688001555

και αυτη ειναι πολυ εντυπωσιακη.

6 hours ago, Fotis13 said:

Χαπια για Ελονοσια εχω  παρει 2 φορες .Μια στην Αιθιοπια στον νοτο και μια Λαος -Καμποτζη .Υπαρχουν 2 κατηγοριες απο οτι θυμαμαι τα "βαρια" και τα ελαφρια"  και εχει να κανει με τις παρενεργειες που εχουν και το κοστος .Εχω δοκιμασει και τις 2 και προσωπικα δεν ειδα η' ενιωσα καποια διαφορα .

Επισης αν εχετε κουνουπιερες  κανε χρηση  ειναι πολυ βασικες για τετοια μερη .

υπαρχουν τα lamarone που ειναι πιο καινουρια (εχουν και αυτα βεβαια αντενδειξεις/παρενεργειες) και υπαρχουν και τα lariam τα οποια ειναι πιο παλια και εχουν αρκετες παρενεργειες και μια απο αυτες ειναι και psychedelic dreams το οποιο το εχουν παρατηρησει καποια ατομα.καποιοι οπως και εσυ φαινεται δεν εχεις θεμα με κανενα  απο τα δυο.εγω θα παρω ενα Lamarone το weekend αυτο (φευγω την αλλη πεμπτη) να δω αν θα εχω καποιο θεμα διοτι κανονικα ειναι να παρω ενα πριν φυγω και μετα κατα την διαρκεια του ταξιδιου.απλα για να μην εχω τιποτα θεματακια μιας και εχω και πτηση για αυτο θα παρω ενα προκαταβολικα να δω αν θα με πειραξει.Το καλο ειναι οτι μπορει να στα γραψει γιατρος αν και ειναι λιγο δυσευρετα και η κανονικη τους τιμη ειναι 12 χαπια 22 ευρω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι μπραβο ,κατι για παρασθησεις ελεγαν εγω τα ειχα παρει κατευθειαν απο  Φαρμακοποιο που εχω φιλο  δεν πηγα σε γιατρο .Βεβαια θυμαμαι τοτε ειχα κανει και 4-5 εμβολια σε μια μερα που ειναι υπερβολη αλλα δεν ειχαμε αλλο χρονο γιατι φευγαμε σε 2 μερες   και δεν γνωρισαμε αρχικα πως επρεπε να κανουμε τοσα .

Επεξ/σία από Fotis13

On 6/2/2018 at 6:33 PM, Fotis13 said:

Ναι μπραβο ,κατι για παρασθησεις ελεγαν εγω τα ειχα παρει κατευθειαν απο  Φαρμακοποιο που εχω φιλο  δεν πηγα σε γιατρο .Βεβαια θυμαμαι τοτε ειχα κανει και 4-5 εμβολια σε μια μερα που ειναι υπερβολη αλλα δεν ειχαμε αλλο χρονο γιατι φευγαμε σε 2 μερες   και δεν γνωρισαμε αρχικα πως επρεπε να κανουμε τοσα .

ζητανε διαφορα γενικοτερα χωρις να ειναι ολα must.χαπια ελονοσιας,εμβολιο για ηπατιτιδα α,εμβολιο τετανου.οταν πηγαινεις ασια αφρικη ξερεις οτι ολο και κατι πρεπει να παρεις.

• Moderators

Γκαηζ μια ερωτηση, λογικά θα ξέρετε. Θα παμε για rafting και ενας απο την παρεα φορα γυαλιά αλλα εχει πολλη μυωπία και δεν μπορει να βάλει φακους. 

Τι μπορεί να κανει σε αυτην την περίπτωση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...