Fotis13 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 εδω δεν θα τα κανεις τα tec45 tec50? με στεγανη θα τα κανεις να υποθεσω αφου ειναι winter.μηπως να εκανες κατι αλλο πιο πριν να συνηθισεις την στεγανη πριν πας στο tec 45 -50?πχ την ειδικοτητα του dry suit αν και οταν αγορασεις στολη πολλες φορες στην κανουν δωρο μαζι. το λεω για να νιωθεις πιο ανετα ,για να κανεις και frog kick, για να εισαι καλυτερα μεσα στο νερο οπως και να συνηθισεις τα ποδια λυγισμενα πισω στα πιο μεγαλα σε διαρκεια deco. το ice diving που κανει ειναι της padi γιατι τον ρωτησα(ισως καποιοι να το κανουν και απο αλλο οργανισμο γιατι ολο κ καποιος αλλος οργανισμος θα το εχει αλλα αυτος (oceanictech.se) το κανει padi.δεν θα ειχα θεμα να ηταν και απο αλλον οργανισμο.ειναι 2 βουτιες.ειναι recreational ειδικοτητα που μπορεις να την κανεις αν εχεις παρει το advance.με μονομπουκαλο πεφτεις αν και τους ειπα οτι εχω κανει tec για να πεσω με διπλες(και θεμα ασφαλειας αλλα και θεμα οτι εχω να βαλω μονομπουκαλο στην πλατη κανα 2-3 χρονια).μια μερα ειναι 2 βουτιες. αεροπορικα που εκλεισε ενα ατομο βρηκε με 110 πηγαινε ελα + 175 η ειδικοτητα + κανα 50 αρι λογικα την ημερα το Hotel.θα κατσω 3-4 days να δω και την σουηδια.γενικα τα standard εξοδα τα υπολογιζο κανα 500 αρι.αλλα οκ εμπειρια ζωης.το εχω αποθημενο να κανω ice diving οποτε i will do it.τοσα και τοσα χαλασαμε για καταδυση εδω θα σταματησουμε τωρα? Nαι ρε συ εδω που αλλου? Με την santi η οποια θα εχει ερθει υποτιθεται 2 μερες πριν ξεκινησουν τα tec .Kαι εκει ειναι ολο το θεμα δεν προλαβαινω να την βουτηξω επαρκως ,μολις θα εχω γυρισει ζομπι απο την κουραση , δεν την εχω αγορασει απο την σχολη μου αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα μου το κανει το dry suit δωρεαν ο χρονος ειναι το προβλημα . Στην ουσια θα κανω το 45 και εκει θα ειναι οι πρωτες μου βουτιες με την στεγανη δεν υπαρχει αλλη λυση ομως ... Το ice diving μαζι ολο με το ταξιδι θα σου βγει μινιμουμ 500 και να πας και συντηρητικα ,αλλα αξιζει δεν το συζητω ειναι οντως εμπειρια ζωης .
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 μπορει να θες να πας κανα ταξιδακι εξω και νατα κανεις.χιχιναι καλο θα ηταν να εκανες μερικες βουτιες πριν πας για το tec για να εισαι πιο ανετος.και εγωευτυχως ειχα κανει μερικες γιατι φαντασου μετα εκανα το cave.και ειχα να φαω και το αγγουρι του cave και το αγγουρι της στεγανης που οκ ειχα λιγες βουτιες αλλα και το αγγουρι του sidemount που επισης ειχα λιγες βουτιες.το μονο που θα σου πω ειναι οτι απο την στιγμη που θα πας σε στεγανη δεν θα θες να βλεπεις τις wet suitουτε το καλοκαιρι.ειδικα σε santi που πηγες και που ειναι παναλαφρη.η ευκολια να μπει και οτι θα βγαινειςστεγνος ειναι ολα τα λεφτα.αν προλαβαινες να κανεις εστω την dry suit ειδικοτητα μια που ειναι στην τιμη της στεγανης θα ηταν καληφαση ή εστω δυο τρεις βουτιες.το καλο ειναι οτι οι πρωτιες βουτιες του 45-50 Θα ειναι ρηχες οποτε θα εχεις χρονοαλλα απο την αλλη να εχεις και την στεγανη στο μυαλο ειναι ενα θεμα μαζι με ολα τα υπολοιπα.για το ice diving περιμενω να πουν για το σχολειο μολις παγωσουν τα νερα της λιμνης.ευτυχως για σεναεφοσον εκανες ηδη με ενα stage στις πρωτιες βουτιες δεν θα αλλαξει κατι στα μαθηματα οποτε μπορεις ναδωσεις λιγη προτεραιοτητα στην στεγανη. https://www.youtube.com/watch?v=j-ExHZQPWZUhttps://www.youtube.com/watch?v=A_w51wic--wεδω 2 video απο 2 τελευταια projects για μαζεμα διχτυων. και εδω μια φωτο με το καρβουδιστηρι μου για σουδια χαλαλι οτι λεφτα και να φυγουν που οκ πιστευω με 500 θα ειμαι οκ. 1
poulinos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 ακομα μια με το pelagian rebreather DCCCR 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 φωτη περιμενω το δικο σου https://www.youtube.com/watch?v=fFVCZkWhPE4 1
Fotis13 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 φωτη περιμενω το δικο σου https://www.youtube.com/watch?v=fFVCZkWhPE4 Nai to ξερω ειναι αυτο γνωστο spot.No chalenge tho ... 2-4 temp.yeaaaa.Dry suit only Πουλινε εδω εισαι ! Santi babyyyy .σημερινη απο το dry suit σχολειο ,την εγκαινιασα . Εχω γαντια με antares συστhμα και 9αρα κουκουλα σαντι apla δεν τα εβαλα για το course .To σουκου που εχω το tec 45.phra kai argon φιαλη για την στεγανη . 1
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Nai to ξερω ειναι αυτο γνωστο spot.No chalenge tho ... Πουλινε εδω εισαι ! Santi babyyyy .σημερινη απο το dry suit σχολειο ,την εγκαινιασα . Εχω γαντια με antares συστhμα και 9αρα κουκουλα σαντι apla δεν τα εβαλα για το course .To σουκου που εχω το tec 45.phra kai argon φιαλη για την στεγανη . για πες εντυπωσεις απο την στεγανη γενικα?για αρχη δεν χρειαζοταν να παρεις και μικρη φιαλη για την στεγανη.και απο το back gas να παιρνες μικρο το προβλημα.αλλα ενταχει το πηρες μια ωρα νωριτερα.σε ποιο βουνο ησουν τοσο καιρο?πρωτο λιμανακι ε?και τα dry gloves στην ελλαδα δεν πολυχρειαζονται αλλα ειναι απο την αλλη καλη φαση γιατι δεν θα περασει ουτε σταγονα ποτε απο την φλατζα στο χερι.ετοιμος για ice diving θα εισαι με ενα καλο ισοθερμικο.θα απολαυσεις το tec45.ουτε κρυο ουτε τιποτα.οταν εκανα το 45 και 50 πιο πολυ παρα το 40 αστα να πανε.ειναι ξενερα να κρυωνεις.απλα το καταλαβα λιγο αργα. επισης και οι τσεπες ολα τα λεφτα στις στεγανες να εχεις διαφορα πραγματα μεσα.(spare mask,spool,smb)
Fotis13 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Καμμια σχεση ρε φιλε αλλη βουτια κανεις .Εχω παρει και το ισοθερμικο το 190 flex ths santi ,φοραγα και ενα πρωτο layer north face apo τα ψιλα τα ορειβατικα φουλ ανεση . Αconcagua 6962 m εκανα Αργεντινη με Ελληνικη αποστολη . Πρωτο λιμανακι ναι ,απο τσεπες ειναι τουμπανο πολυ χωρος .Η κουκουλα ρε φιλε της santi 9ara θα βρασω για αυτο δεν την εβαλα σημερα .
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Καμμια σχεση ρε φιλε αλλη βουτια κανεις .Εχω παρει και το ισοθερμικο το 190 flex ths santi ,φοραγα και ενα πρωτο layer north face apo τα ψιλα τα ορειβατικα φουλ ανεση . Αconcagua 6962 m εκανα Αργεντινη με Ελληνικη αποστολη . Πρωτο λιμανακι ναι ,απο τσεπες ειναι τουμπανο πολυ χωρος .Η κουκουλα ρε φιλε της santi 9ara θα βρασω για αυτο δεν την εβαλα σημερα . και αλλη πλευστοτητα.το layer τζαμπα το φορεσες δεν θα ειχες θεμα.πρεπει να ειναι 7-14 βατθμους το 190 flex? καλα καταλαβα οτι σε καποιο βουνο ειχες παει για αυτο ελειπες τοσες μερες για αυτο και η προπονηση.η 9αρα ειναι τοο much για τετοιο καιρο.δεν εχει νοημα ακομα.καλο ειναι να εχεις και μια πιο λεπτη.
Fotis13 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Ναι στην πλευστοτητα ειδα διαφορα μεγαλη .Κοιτα δεν ζεσταθηκα παντως και δεν ειμαι και κρυουλιαρης,14 βαθμους ειχε .Ημουν πολυ ανετα ,η 9αρα οντως θα ειναι overkill kai gia auto δεν την εβαλα . Φωτο για παρτυ σου Το υψηλοτερο βουνο σε 4 ηπειρους ,part of 7 summits.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 το βασικο ειναι οτι μπορεις να σπρωξεις να το πω ετσι αερα στα ποδια οποτε τα ποδια σου να μεινουν σταθερα πισω λυγισμενα.ναι πριν καμποσο καιρο ειχε 20 μετα 18 τωρα 14 .αστα να πανε.να ζεσταθεις οχι δεν πιστευω οτι θα ζεσταθεις ακομα και με την κουκουλα.απλα δεν υπαρχει λογος.για να ζεσταθεις θα πρεπε να ειναι καλοκαιρι που εκει και παλι το μεγαλο θεμα ειναι στο ντυσιμο παρα οταν μπεις στο νερο.εκει μπορεις να φορεσεις και κατι πιο ελαφρυ απο τιποτα fleece που σιγουρα εχεις.τωρα για την φωτογραφια οτι και να πω θα ειναι λιγο.απλα respect.το κακο με αυτα τα θεματα ειναι το κοστος οχι μονο για να πας εκει αλλα και το κοστος του εξοπλισμουγερμανια που ειχα παει πριν λιγο καιρο σε κατι καταστηματα ειχε κατι expedition μπουφαν(μοιαζουν στο δικο σου) με κατι τιμες 600-700 και παει λεγοντας.εδω ενα summit που πηρα το plasma και εκανε 340.φανταζομαι αυτα.αλλο τοσο για μποτες κτλ.αυτη η north faceμας εχει καταστρεψει.αλλα αυτο σημαινει να χαιρεσαι την ζωη σου και να την ζεις στα ακρα. 1
Fotis13 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Το κοστος του εξοπλισμου ειδικα για τετοια υψομετρα κανει οσο το ταξιδι και αν δεν εχεις καποια το υπερβαινει κιολας ...το down jacket το εχω 4 χρονια και το ειχα παρει 500 .Οι διπλες πλαστικες 700 κτλπ Το καλο ειναι οτι τα εχω σχεδον ολα .Με την ποιοτητα του εξοπλισμου δεν παιζεις γιατι θα μετρας λιγοτερα δαχτυλακια εκει πανω . Τα μεγαλα υψομετρα θελουν 3 πραγματα ,αριστη φυσικη κατασταση , χρονο καθως οι αποστολες ειναι πολυημερες 1-2 μηνες και φυσικα χρημα . Τα ξερεις και εσυ κανεις διαφορα εχεις πληρωσει ενα σωρο σε καταδυσεις και στα αλλα .
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 ναι και εγω οταν πηγα για το σχολειο ορειβασιας που οκ δεν ειναι τιποτα ο βαθμος δυσκολιας πιο πολυ ηταν τα εξοδα για ρουχα κτλ αν καποιος δεν τα ειχε παρα το ιδιο το σχολειο.ευτυχως και εγω ειχα αρκετα πραγματα ηδη μια που μαρεσουν αυτα τα ρουχα και δεν εδωσα πολλα.ναι σε τετοια υψομετρα απλα δεν παιζεις.ναι το μεγαλο κακο ειναι ο χρονος γιατι το να πας καπου 1 μηνα ειναι ζορι εφοσον εισαι πχ ιδιωτικος υπαλληλος.ειναι απλα ολη η αδεια .
Fotis13 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Πολυ υλη ρε συ το tec 45 . πηρα ρυθμιστες scubapro 2 gia tec set up mk25 evo -a700 carbon kai mk25 evo -s600 , μιτο ,dsmb , spool που δεν ειχα και ενα φακο χειρος .Τωρα απο εξοπλισμο μου λειπουν μονο οι διπλες και ο μεγαλος φακος με το κανιστρο και θα τα εχω ολα . Επισης ψαχνω πλαστικο βαρεως τυπου κουτι για αποθηκευση και μεταφορα του εξοπλισμου . Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2016 από Fotis13
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Πολυ υλη ρε συ το tec 45 . πηρα ρυθμιστες scubapro 2 gia tec set up mk25 evo -a700 carbon kai mk25 evo -s600 , μιτο ,dsmb , spool που δεν ειχα και ενα φακο χειρος .Τωρα απο εξοπλισμο μου λειπουν μονο οι διπλες και ο μεγαλος φακος με το κανιστρο και θα τα εχω ολα . Επισης ψαχνω πλαστικο βαρεως τυπου κουτι για αποθηκευση και μεταφορα του εξοπλισμου . το καλο ειναι οτι οι βουτιες θα σου φανουν σχετικα ευκολες επειδη ειναι λιγο με την λογικη του tec40.βεβαια το καλο κακο μαζι ειναι οτι θα εχεις και την στεγανη.καλο γιατι θα εισαι ζεστα κακο με την εννοια οτι δεν προλαβες να την πολυσυνηθισεις.για την υλη υπομονη.θα βαρεθεις να βλεπεις βιβλια αφου θες και το cave και το trimix.μπραβο για τις αγορες σε χρονο μηδεν τα πηρες ολα.η τιμη του φακου με κανιστρο αν δεν πας σε κατι κινεζικο ποναει λιγακι.μετα και ενα dpv (scooter) σου λειπει και εισαι ενταξει.για κουτι ρωτα τον george.ειχε κατι μεταλλικα αυτος αλλα νομιζω οτι ειχε και κατι πλαστικα τα οποια οταν δεν τα χρησιμοποιουσες κατα καποιο τροπο αν θυμαμαι καλα τα διπλωνες και δεν επιαναν χωρο.και ηταν καλη κατασκευη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα