Unabomber Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Impressive….. Παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης στον Μεσσηνιακό κόλπο -Ο Καλαματιανός που βούτηξε στα 146 μέτρα Το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης και εναλλασσόμενων βαρών έσπασε σήμερα ο Σταύρος Καστρινάκης βουτώντας στο βαθύτερο σημείο του Μεσσηνιακού κόλπου, στην Καλαμάτα. Ο αθλητής βούτηξε στα 146 μέτρα και αναδύθηκε μέσα σε 3, 6 δευτερόλεπτα κάνοντας ρεκόρ, το οποίο κατέγραψαν κριτές της AIDA που βρίσκονταν στο σημείο για να καταγράψουν το δύσκολο εγχείρημα. Ο Σταύρος Καστρινάκης είναι ιδρυτής της Σχολής Ελεύθερης Κατάδυσης, στην οποία προπονούνται αθλητές από όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος έχει κατακτήσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα. http://www.iefimerida.gr/news/233672/pagkosmio-rekor-katadysis-ston-messiniako-kolpo-o-kalamatianos-poy-voytixe-sta-146-metra
poulinos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 καποια στιγμη θελω να κανω και ελευθερη καταδυση.ως τωρα σταθηκα ατυχος σε θεματα εκπαιδευτων σε αυτο το κομματι.ο ενας δεν μπορει ο αλλος οτι νανε
Fotis13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Impressive….. Παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης στον Μεσσηνιακό κόλπο -Ο Καλαματιανός που βούτηξε στα 146 μέτρα Το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης και εναλλασσόμενων βαρών έσπασε σήμερα ο Σταύρος Καστρινάκης βουτώντας στο βαθύτερο σημείο του Μεσσηνιακού κόλπου, στην Καλαμάτα. Ο αθλητής βούτηξε στα 146 μέτρα και αναδύθηκε μέσα σε 3, 6 δευτερόλεπτα κάνοντας ρεκόρ, το οποίο κατέγραψαν κριτές της AIDA που βρίσκονταν στο σημείο για να καταγράψουν το δύσκολο εγχείρημα. Ο Σταύρος Καστρινάκης είναι ιδρυτής της Σχολής Ελεύθερης Κατάδυσης, στην οποία προπονούνται αθλητές από όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος έχει κατακτήσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα. http://www.iefimerida.gr/news/233672/pagkosmio-rekor-katadysis-ston-messiniako-kolpo-o-kalamatianos-poy-voytixe-sta-146-metra Μπραβο για το παγκοσμιο ρεκορ ,φανταστικο επιτευγμα ειναι κατι που εχει κανει μονο αυτος . καποια στιγμη θελω να κανω και ελευθερη καταδυση.ως τωρα σταθηκα ατυχος σε θεματα εκπαιδευτων σε αυτο το κομματι.ο ενας δεν μπορει ο αλλος οτι νανε Εγω παλι παρολο που ειχα πολυ καλη στατικη απνοια ,υστερουσα στην ταχυτητα εξισωσης και εχανα πολυτιμο χρονο απο εκει .Επομενως ποτε δεν θα γινομουν καλος "ελευθερατζης". Εδω καποιες φωτο απο το cavern στην λιμνη της Βουλιαγμενης φανταστικη εμπειρια απο μια απιστευτη σπηλια .Φυσικα ultimate στοχος ειναι το caving.
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 α.ουτε εγω εχω καλη απνοια δυστυχως και ουτε εξισωνω παρα πολυ γρηγορα.σε καταδυση δεν εχω θεμα πλεον αλλα σε ελευθερη ζοριζει.δεν το εχω δοκιμασει παραπανω.καλα ναι σκοπος δεν ειναι να πας 50 μετρα ελευθερη αν εννοεις καλος ελευθερατζης αλλα για μενα τα 20-30 θα ηταν πολυ καλα.για αρχη βεβαια ας πετυχουμε τα 10.οσο πιο πολυ βουτας τοσο πιο ευκολα εξισωνεις. τωρα για το cavern στην βουλιαγμενη απλα way to go και για αυτο.το μερος ειναι τελειο.θολωνει ευκολα αλλα ωραιο νερακι σχετικα ζεστο και ωραιο μερος?στο κεντρικο σπηλαιο πηγες που στο τελος φαινεται η τρυπα για το cave?επισης ειδες μιτους χαμηλα στο πατωμα να το πω ετσι?το cave πραγματι μαμαει.σιντζι βεβαια ειναι το ακριβως αναποδο.ρηχα μεν αλλα πολυ κρυο νερο.λιμνη βουλιαγμενης δυσκολο το cave λογω μεγαλου βαθους οποτε δεν λεει και πολυ για ασκησεις κτλ
Fotis13 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 α.ουτε εγω εχω καλη απνοια δυστυχως και ουτε εξισωνω παρα πολυ γρηγορα.σε καταδυση δεν εχω θεμα πλεον αλλα σε ελευθερη ζοριζει.δεν το εχω δοκιμασει παραπανω.καλα ναι σκοπος δεν ειναι να πας 50 μετρα ελευθερη αν εννοεις καλος ελευθερατζης αλλα για μενα τα 20-30 θα ηταν πολυ καλα.για αρχη βεβαια ας πετυχουμε τα 10.οσο πιο πολυ βουτας τοσο πιο ευκολα εξισωνεις. τωρα για το cavern στην βουλιαγμενη απλα way to go και για αυτο.το μερος ειναι τελειο.θολωνει ευκολα αλλα ωραιο νερακι σχετικα ζεστο και ωραιο μερος?στο κεντρικο σπηλαιο πηγες που στο τελος φαινεται η τρυπα για το cave?επισης ειδες μιτους χαμηλα στο πατωμα να το πω ετσι?το cave πραγματι μαμαει.σιντζι βεβαια ειναι το ακριβως αναποδο.ρηχα μεν αλλα πολυ κρυο νερο.λιμνη βουλιαγμενης δυσκολο το cave λογω μεγαλου βαθους οποτε δεν λεει και πολυ για ασκησεις κτλ Ναι στο κεντρικο μπηκαμε και ειδα και την τρυπα και ενιωσα και μια πολυ εντονη ελξη να μπω εκει μεσα (κατι που απλα ειναι θεμα χρονου ).Μιτους χαμηλα δεν προσεξα .Σιτζι εχεις κανει εσυ? Το caving ειναι η elite των καταδυσεων και το πιο επικινδυνο σπορ στον κοσμο . Τα μερη ειναι αποκοσμα σχεδον εξωγηινα και η αισθηση πως πας εκει που εχουν παει απειροελαχιστοι ειναι συγκλονιστικη. Εχουμε επαναλειπτικη tec βουτια sthn Λιμνη αυτο το Σαββατο εκτος πλαισιων εκπαιδευσης ειμαι σιγουρος πως θα το απολαυσω πολυ περισσοτερο το μερος ειναι απλα μαγικο . Meanwhile αυτη την βδομαδα κανω και το Rescue Diver back to back και γενικα δεν εχω ελευθερο χρονο ουτε να ανασανω ...
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Οσο πλησιαζεις προς την τρυπα θα νιωσεις και ακομα πιο ζεστα διοτι ανεβαινει η θερμοκρασια δυο τρεις βαθμους αποτομα.εκει που εισαι οπως εισαι ξαφνικα θα νιωσεις κατι να σε ζεσταινει αποτομα και τα νερα σαν λιγο θολα που ειναι ζεστο και κρυο νερο.ειχαμε ριξει μιτους σε ενα απο αυτα αλλα μαλλον δεν ηταν το κεντρικο.δεν θυμαμαι αν ειχα σηκωσει και βιντεο.ναι εχω κανει και σιτζι εχω κανει και στην Παρο στην αμφιτριτη.εχει κανει ο van συνηθως.cavern ειχα κανει προς πηλιο μερη.το σιντζι χωρις στεγανη ειναι Serious Θεμα γιατι εχει 12-13 βαθμους.δηλαδη 8ελει 7αρα και γιλεκο.λογικα θα στο πει και ο van οτι για διαφορους λογους να παρεις στεγανη.και για πλευστοτητα και γιακρυο και για να εισαι πιο ανετα σε tec 45 ,tec 50. τωρα για το cave στην λιμνη πραγματι ειναι σαν να σε μαγνητιζει.ολα τα αλλα τα ειπες εσυ.απο τα πιο dangerous με αρκετους θανατους αλλα και λιγοι φτανουν εκει.ναι αμα πας για βολτα λιμνη θα ειναι ακομα καλυτερα.χαρηκα την λιμνη αρκετα με το Project.Οταν κανεις το Cave το cavern θα σου φαινεται αστειο.και το rescue μαζι ολα τσακ μπαμ τα εκανες.εμ δεν σου μειναν και πολλα cave,tec 45,tec 50,trimix,dry suit 1
Fotis13 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Οσο πλησιαζεις προς την τρυπα θα νιωσεις και ακομα πιο ζεστα διοτι ανεβαινει η θερμοκρασια δυο τρεις βαθμους αποτομα.εκει που εισαι οπως εισαι ξαφνικα θα νιωσεις κατι να σε ζεσταινει αποτομα και τα νερα σαν λιγο θολα που ειναι ζεστο και κρυο νερο.ειχαμε ριξει μιτους σε ενα απο αυτα αλλα μαλλον δεν ηταν το κεντρικο.δεν θυμαμαι αν ειχα σηκωσει και βιντεο.ναι εχω κανει και σιτζι εχω κανει και στην Παρο στην αμφιτριτη.εχει κανει ο van συνηθως.cavern ειχα κανει προς πηλιο μερη.το σιντζι χωρις στεγανη ειναι Serious Θεμα γιατι εχει 12-13 βαθμους.δηλαδη 8ελει 7αρα και γιλεκο.λογικα θα στο πει και ο van οτι για διαφορους λογους να παρεις στεγανη.και για πλευστοτητα και γιακρυο και για να εισαι πιο ανετα σε tec 45 ,tec 50. τωρα για το cave στην λιμνη πραγματι ειναι σαν να σε μαγνητιζει.ολα τα αλλα τα ειπες εσυ.απο τα πιο dangerous με αρκετους θανατους αλλα και λιγοι φτανουν εκει.ναι αμα πας για βολτα λιμνη θα ειναι ακομα καλυτερα.χαρηκα την λιμνη αρκετα με το Project.Οταν κανεις το Cave το cavern θα σου φαινεται αστειο.και το rescue μαζι ολα τσακ μπαμ τα εκανες.εμ δεν σου μειναν και πολλα cave,tec 45,tec 50,trimix,dry suit Για σιτζι εχω ακουσει τι παιζει ναι . \Αμφιτριτη εχω δει το βιντεο του VAN που ειναι επαγγελματικων προδιαγραφων και παιζει πολυ να την κανουμε μεχρι το καλοκαιρι .Στεγανη δεν εχω παρει ακομα γιατι εχω κολησει με την Santi emotion κοκκινη .Οτι αλλο εχω δει δεν μου αρεσει και επειδη με ξερω αν κολησω με κατι και παρω κατι αλλο θα ξενερωσω οποτε το τρεναρω να παρω μια και καλη αυτη . Ναι τα πλακωσα ολα σερι μεσα σε λιγοτερο απο χρονο ,μου εχουν μεινει αυτα που ειπες συν το DiveMaster απλα δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα κανω trimix . Ειναι γενικα πολλα λεφτα εσυ το ξερεις τα εχεις σκασει .Oi καταδυσεις σε προχωρημενο level και αν θες να το maxareis ειναι πανακριβο σπορ ,εμενα προσωπικα μου εχει κανει εντυπωση δεν περιμενα πως θα ηταν τοσο πολυ .
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 εφοσον σου εχει κολλησει παρε αυτην.επισης πολλοι θα σου πουν για dui.divemaster ειναι το μονο που δεν θελω να πω.το trimix ειναι ωραιο σαν εμπειρια αλλα το κακο ειναιοτι ειναι πολυ ακριβο 1200 ευρω + 300-400 αερια λογω οτι το helium ειναι πανακριβο και επισηςμετα αν θες να κανεις τετοιες βουτιες πρεπει να σκας λεφτα οποτε δεν ξερω κατα ποσο χρησιμοτητας ειναι.ναι οι περισσοτεροι κανουν τα κλασσικα open,advanced,efr,rescue και divemaster οποτε βγαινουν λιγα λεφτα.οταν πας ομως στο tech ανεβαινουν τα λεφτα.
Fotis13 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 εφοσον σου εχει κολλησει παρε αυτην.επισης πολλοι θα σου πουν για dui. divemaster ειναι το μονο που δεν θελω να πω.το trimix ειναι ωραιο σαν εμπειρια αλλα το κακο ειναι οτι ειναι πολυ ακριβο 1200 ευρω + 300-400 αερια λογω οτι το helium ειναι πανακριβο και επισης μετα αν θες να κανεις τετοιες βουτιες πρεπει να σκας λεφτα οποτε δεν ξερω κατα ποσο χρησιμοτητας ειναι. ναι οι περισσοτεροι κανουν τα κλασσικα open,advanced,efr,rescue και divemaster οποτε βγαινουν λιγα λεφτα. οταν πας ομως στο tech ανεβαινουν τα λεφτα. Divemaster γιατι δεν θες να κανεις?Στο caving ποσα εχεις πληρωσει ?και αυτο ακριβο ειναι 1κ και κατι νομιζω...
wizzy Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Φώτη, ευτυχώς που πρόλαβες να καταδυθείς στο Ζηνοβία...
poulinos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Divemaster γιατι δεν θες να κανεις?Στο caving ποσα εχεις πληρωσει ?και αυτο ακριβο ειναι 1κ και κατι νομιζω... ναι 1000 + ειναι το cave.το ειχα κανει πακετο με αλλα trimix ,sidemount ,gas blender κτλ οποτε δεν ξερω την ακριβη τιμη του. divemaster δεν βρισκω λογο να κανω.δεν σκοπευω να ασχοληθω επαγγελματικα οποτε απλα θα παρω ενα χαρτι που συμφωνα με το δικο μου μυαλο παντα δεν θα μου προσφερει κατι παραπανω.αν το εκανα θα το εκανα μονο και μονο για να μπορουσα να κανω κανα dsd.νομιζω γιατι δεν το εχω ψαξει παραπανω οτι με το divemaster μπορεις να κανεις dsd καποια στιγμη. Φώτη, ευτυχώς που πρόλαβες να καταδυθείς στο Ζηνοβία... οταν ειδα αυτο που εγραψες πριν ανοιξω το link για ενα second πηγε το μυαλο μου σε στυλ αστειου οτι οκ θελουν να βγαλουν λεφτα(ξεχασα οτι ειναι κυπρο και οχι ελλαδα) οποτε θα βαλουν κανα φορο και εκει.και γελουσα που το σκεφτηκα .και ανοιγω το link και βλεπω οτι ειναι για λεφτα.απλα ελεος.εχει καταντησει αηδια αυτο το πραγμα.ειναι θαλασσα δεν υπαρχουν ορια.ναι ειναι δικο σου το πλοιο αλλα ειναι σε μια θαλασσα που ειναι ολων.αλλιως αφου σου ανηκει βγαλτο απο το νερο και καντο scrap.ελεος δηλαδη
wizzy Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 @poulinos: Συμφωνώ, περίπου ό,τι έγραψε και ο μοναδικός σχολιαστής κάτω από την είδηση ("ττελλιάζω" στην κυπριακή διάλεκτο σημαίνει "τοποθετώ ττέλλι" όπου "ττέλλι" είναι το κοτετσόσυρμα").
Fotis13 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) ναι 1000 + ειναι το cave.το ειχα κανει πακετο με αλλα trimix ,sidemount ,gas blender κτλ οποτε δεν ξερω την ακριβη τιμη του. divemaster δεν βρισκω λογο να κανω.δεν σκοπευω να ασχοληθω επαγγελματικα οποτε απλα θα παρω ενα χαρτι που συμφωνα με το δικο μου μυαλο παντα δεν θα μου προσφερει κατι παραπανω.αν το εκανα θα το εκανα μονο και μονο για να μπορουσα να κανω κανα dsd.νομιζω γιατι δεν το εχω ψαξει παραπανω οτι με το divemaster μπορεις να κανεις dsd καποια στιγμη. οταν ειδα αυτο που εγραψες πριν ανοιξω το link για ενα second πηγε το μυαλο μου σε στυλ αστειου οτι οκ θελουν να βγαλουν λεφτα(ξεχασα οτι ειναι κυπρο και οχι ελλαδα) οποτε θα βαλουν κανα φορο και εκει.και γελουσα που το σκεφτηκα .και ανοιγω το link και βλεπω οτι ειναι για λεφτα.απλα ελεος.εχει καταντησει αηδια αυτο το πραγμα.ειναι θαλασσα δεν υπαρχουν ορια.ναι ειναι δικο σου το πλοιο αλλα ειναι σε μια θαλασσα που ειναι ολων.αλλιως αφου σου ανηκει βγαλτο απο το νερο και καντο scrap.ελεος δηλαδη Σωστο,ουτε εμενα με ενδιαφερει να ασχοληθω επαγγελματικα απλα λεω να το παρω και αυτο κλαιν . Φώτη, ευτυχώς που πρόλαβες να καταδυθείς στο Ζηνοβία... Οταν ειχα κατεβει την τελευταια φορα στο Ζηνοβια που εκανα και το wreck εκει μου ελεγε αυτος με το καταδυτικο απο τους Alpha Divers πως εχουν προβληματα με την εταιρεια και πανε και τους κοβουν τις γραμμες καθοδου ,απαιτουν το κεφαλικο τελος ανα δυτη κτλπ.. Και οντως μολις γυρισαμε απο την τελευταια βουτια τον πηραν στο κινητο πως τους ειχαν κοψει τις γραμμες και επρεπε να ξαναπαει να ξαναβουτηξει για να τις περασει παλι . Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2015 από Fotis13
poulinos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 @poulinos: Συμφωνώ, περίπου ό,τι έγραψε και ο μοναδικός σχολιαστής κάτω από την είδηση ("ττελλιάζω" στην κυπριακή διάλεκτο σημαίνει "τοποθετώ ττέλλι" όπου "ττέλλι" είναι το κοτετσόσυρμα"). και το γελιο οτι τα 5 ευρω ειναι για συντηρηση ναυαγιου .ναι ναι σιγουρα εκει θα πανε.ελεοςςςςςςς. Σωστο,ουτε εμενα με ενδιαφερει να ασχοληθω επαγγελματικα απλα λεω να το παρω και αυτο κλαιν . Οταν ειχα κατεβει την τελευταια φορα στο Ζηνοβια που εκανα και το wreck εκει μου ελεγε αυτος με το καταδυτικο απο τους Alpha Divers πως εχουν προβληματα με την εταιρεια και πανε και τους κοβουν τις γραμμες καθοδου ,απαιτουν το κεφαλικο τελος ανα δυτη κτλπ.. Και οντως μολις γυρισαμε απο την τελευταια βουτια τον πηραν στο κινητο πως τους ειχαν κοψει τις γραμμες και επρεπε να ξαναπαει να ξαναβουτηξει για να τις περασει παλι . και εγω το ειχα σκεφτει αλλα δεν δινω λεφτα για αυτο το πτυχιο.προτιμω καπου αλλου να τα δωσω. απλα μια λυση ωραια.ριχνεις αγκυρα κοντα στο ζηνοβια και αν η αγκυρα βγει πιο μακρυα απλα ριχνεις μιτο απο το σημειο που εχει πεσει η αγκυρα μεχρι το ναυαγιο.στην επιστροφη η ανοδος γινεται κοντα στην αγκυρα αφου γυρισουν απο τον μιτο αν δεν υπαρχει καλη ορατοτητα ή αν η αγκυρα ειναι πιο μακρυα.ο μιτος γινεται απο 2 πιο εμπειρα ατομα.αυτο γινεται συχνα πυκνα και αλλου ειδικα οταν ειναι πιο βαθια ή δεν υπαρχει καλη ορατοτητα με σκοπο να μην σπαταλανε τζαμπα αερα ολοι.κατεβαινουν δυο ατομα ετοιμαζουν τα παντα και μετα οι αλλοι τα βρισκουν ετοιμα.απλα ο μιτος μπορει να μην ειναι απο πανω αλλα απο την αγκυρα .δεν νομιζω να του κοψουν την αγκυρα ουτε να βουτηξει κανεις κατω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα