Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι κανεις δεν κραταει stock.στις στεγανες δεν ξερω για την santi ειτε παιρνει καποια ετοιμη αν ειναι στο μεγεθος σου που νομιζω ερχεταει πιο γρηγορα ειτε γινει custom made που παιρνει λιγο παραπανω.σε καθε περιπτωση ναι ειναι πολυ ελαφρια σαν στεγανη.την παραγγελνεις ειτε με καλτσακια ειτε με μποτακια εγω θα προτιμουσα μποτακια.και επισης υπαρχει και Kit για να την κανεις και θερμαινομενη for extreme conditions.χιχι.

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι κανεις δεν κραταει stock.στις στεγανες δεν ξερω για την santi ειτε παιρνει καποια ετοιμη αν ειναι στο μεγεθος σου που νομιζω ερχεταει πιο γρηγορα ειτε γινει custom made που παιρνει λιγο παραπανω.σε καθε περιπτωση ναι ειναι πολυ ελαφρια σαν στεγανη.την παραγγελνεις ειτε με καλτσακια ειτε με μποτακια εγω θα προτιμουσα μποτακια.και επισης υπαρχει και Kit για να την κανεις και θερμαινομενη for extreme conditions.χιχι.

Nαι και εγω μονο με μποτακια  σκεφτομαι μονο , εχει τα  flexisole  επισης παιζουν και κατι επιλογες σχετικα με το πως κουπωνουν τα γαντια στην στεγανη ,δεν το πολυκαταλαβα αυτο το κομματι .

Καλα το θερμαινομενη αφορα μονο το ice diving  φανταζομαι .Επισης η santi  εχει και πολυ καλη σειρα ισοθερμικων για την στεγανη οπως αυτο :

http://santidiving.com/product/flex-190/

Δημοσ.

Nαι και εγω μονο με μποτακια  σκεφτομαι μονο , εχει τα  flexisole  επισης παιζουν και κατι επιλογες σχετικα με το πως κουπωνουν τα γαντια στην στεγανη ,δεν το πολυκαταλαβα αυτο το κομματι .

Καλα το θερμαινομενη αφορα μονο το ice diving  φανταζομαι .Επισης η santi  εχει και πολυ καλη σειρα ισοθερμικων για την στεγανη οπως αυτο :

http://santidiving.com/product/flex-190/

με αρκετο delay ναι θεωρω καλυτερα με μποτακια απευθειας γιατι αλλιως σε βλεπω με xxl βατραχοπεδιλο για να χωρεσει το ποδι μαζι με την καλτσα και το μποτακι.για τα γαντια δεν ξερω τι επιλογες παιζουν στο κουμπωμα.δεν το εχω ψαξει ποτε .εχω δει στολες που εχουν σαν μεγαλους δακτυλιους πως να το πωστο χερι για να κουμπωσει το γαντι.καποιοι αλλοι παιρνουν μετα γαντια που παταει το λατεξ απο το γαντι πανω στο λατεξ της στολης και κατι τετοια αλλα δεν ξερω κατι παραπανω.οπου και αν πας που πουλανε στεγανες θα σου πουν.ναι ισοθερμικα παιζουν αναλογα με το ποσο χοντρο το θες.200αρι 300 αρι οπως μετρανε και τα fleece.

• Like 1
Δημοσ.

με αρκετο delay ναι θεωρω καλυτερα με μποτακια απευθειας γιατι αλλιως σε βλεπω με xxl βατραχοπεδιλο για να χωρεσει το ποδι μαζι με την καλτσα και το μποτακι.για τα γαντια δεν ξερω τι επιλογες παιζουν στο κουμπωμα.δεν το εχω ψαξει ποτε .εχω δει στολες που εχουν σαν μεγαλους δακτυλιους πως να το πωστο χερι για να κουμπωσει το γαντι.καποιοι αλλοι παιρνουν μετα γαντια που παταει το λατεξ απο το γαντι πανω στο λατεξ της στολης και κατι τετοια αλλα δεν ξερω κατι παραπανω.οπου και αν πας που πουλανε στεγανες θα σου πουν.ναι ισοθερμικα παιζουν αναλογα με το ποσο χοντρο το θες.200αρι 300 αρι οπως μετρανε και τα fleece.

Σωστος οπως συνηθως ,ναι αυτα ειχα δει και εγω  με τους δαχτυλιους  που μοιαζει το συστημα οπως κουμπωνουν  των αστροναυτων .

Δοκιμασα χτες το καινουριο  Harness kai wing  ,η  πλευστοτητα που σου φτιαχνει ειναι  απιστευτη  αλφαδι ολη την ωρα .Ειχα κατι θεματακια με το βγαλε  αερα  και απο την βαλδιβα αλλα ειχε να κανει με την  καταλληλη σταση που επρεπε να παρει το σωμα .

Μολις τα ελυσα   καναμε 2 βουτιες  41,1  και 33 μετρα me nitrox.

Το harness ειναι ολα τα  λεφτα αγκαλιαζει το σωμα ειναι πολυ ανετο αλλα και εκει μου βγηκε στην εξοδο της δευτερης βουτιας η πεταλουδα απο το back plate (lol) μαλλον  δεν την ειχα σφιξει καλα ...

Λες να βαλω παξιμαδια ασφαλειας ?

post-237837-0-63439900-1442817862_thumb.jpg

post-237837-0-36973600-1442817874_thumb.jpg

post-237837-0-02906600-1442817890_thumb.jpg

Δημοσ.
σωστα .απλα δεν ξερω πως ακριβως σφραγιζει ο δακτυλιος.δεν το εχω πετυχει αφου δεν εχουμε τοσο κρυα νερα

για να βαλει καποιος στεγανα γαντια.

στο ειπα οτι θα σου αρεσει το backplate.στην αρχη ναι ειναι λιγο παραξενο αλλα αμα πετυχεις την σωστη σταση ειναι ολα τα λεφτα.μην ξεχνας οτι αερα μπορει να βγαλεις και απο την βαλβιδα πισω σου οποτε γερνεις λιγο μπροστα ο αερας παει στο κατω μερος και αδειαζεις τον αερα απο εκει χωρις να χρειαζεται να σηκωθεις για να τον βγαλεις απο το Inflator.

δεν την εσφιξε καλα .δεν μου εχει βγει ποτε πεταλουδα.βαλε δυναμη με το χερι παντα μην την φοβασε.απλα και κατω 

απο την πεταλουδα μπαινει ροδελα.αλλα σιγουρα δεν το εσφιξες καλα.μολις κατσει ολο το συστημα ξαναδοκιμαζεις να την σφιξεις.

• Like 1
Δημοσ.

ναι .δεν χρειαζεται παραπανω σφιξιμο απο αυτο που δινει το χερι σου.απλα μην το λυπασε με το χερι.σφιξε.αυτο ελειπε καθε φορα να θες να το λυσεις και να εχεις και κλειδι μαζι.με το χερι οσο παει.

Δημοσ.

Ναι, μόνο που επειδή οι δικέφαλοι του Φώτη δεν είναι οι συνηθισμένοι του μέσου δύτη/μέσου ενήλικα, ας προσέξει λίγο, μην του "μείνει" η πεταλούδα στο χέρι από το πολύ σφίξιμο! :-)

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, μόνο που επειδή οι δικέφαλοι του Φώτη δεν είναι οι συνηθισμένοι του μέσου δύτη/μέσου ενήλικα, ας προσέξει λίγο, μην του "μείνει" η πεταλούδα στο χέρι από το πολύ σφίξιμο! :-)

αμα καταφερει να την σπασει μετα :P ....

Οχι ρε ενταξει τι να σπασω...

Απλα  σκεφτομαι μην ξανασυμβει γιατι ημουν τυχερος που ετυχε στην επιφανεια  μολις εβγαινα απο την δευτερη βουτια .

Αν επεφτε η πεταλουδα στα 40 μετρα τι θα εκανα?

Δημοσ.

Οχι ρε ενταξει τι να σπασω...

Απλα  σκεφτομαι μην ξανασυμβει γιατι ημουν τυχερος που ετυχε στην επιφανεια  μολις εβγαινα απο την δευτερη βουτια .

Αν επεφτε η πεταλουδα στα 40 μετρα τι θα εκανα?

εχεις 2 πεταλουδες αλλωστε.οποτε απο την δευτερη θα συγκρατηθει λιγακι απλα ναι δεν θα ειναι stable το ολο συστημα.επισης οκ δεν την εσφιξες καλα .η απορια μου ειναι πως γυρισε τοσες βολτες σε σημειο να φυγει τελειως.

αν επεφτε στα 40 μετρα αργα αργα αναδυση και στην χειροτερη βοηθεια απο καναν αλλον μεχρι να βγειτε πανω.αλλωστε αφου εχεις μαθει να εισαι και οριζοντιος μεσα στο νερο θα ειναι πιο ευκολο να βγεις απο οτι καποιοος που πηγαινει με τα ποδια κατω και το κεφαλι πανω οποτε ολο το βαρος θα πεφτε στην αλλη πεταλουδα.

οταν εκανα το advanced tec wreck sidemount και πηγα να βγω απο ενα παραθυρο πλοιου μετα απο διυσδειση καταφερα στην εξοδο να σπασω/κοψω ενα μεταλλικο κολαρο http://www.johnart.gr/Catalogue/images/201301/meb9.jpgτο οποιο συγκρατει το σκοινακι που πιανει πανω στo Harness με το σκυλοκλιπο.

η φιαλη στηριζοταν μονο στο πανω μερος με το λαστιχοσχοινο οποτε μεχρι να βγω απλα ψιλο αγκαλιτσα την φιαλη.απλα στο sidemount επειδη ειναι και αλουμινιο και ηδη μπορεις να βγαλεις την φιαλη απο το κατω μερος ή και τελειως για να περασεις απο καπου στενα(ειναι μεσα στις ακησεις) ειναι πολυ καλυτερα(πιο ευκολα) στην επιλυση απο αυτο που επαθες εσυ.

επισης σε cavern λιγο εξω απο το  πηλιο (σπηλαιο της φωκιας) ,σε βαθος ομως ουτε 6 μετρα ο σωληνας του spg εκανε το μπαμ του κοντα στο πρωτο σταδιο.μικρο το κακο γιατι ημουν με διπλες οποτε υπαρχει isolator συν οτι παρολο που ειναι Hp hose χανεις αρκετα αργα και το βαθος δεν ηταν τιποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...