Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια που βρηκα που με ειχαν κανει tag:P

στο πυλαρος ηταν για το Project οσο θυμαμαι

και ενα video απο τετοιο Project

https://www.youtube.com/watch?v=YuuEBf-stQE

και χρεη trimix gas blender στην αρχη του video.(ναι το video ξεκιναει με την μουτσουνα μου):P

diving.jpg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ειναι ακριβως θεμα τυπικου ή οχι.οπως λενε η ειδικοτητα γραφει 5-6 πραγματα.απο εκει και περα ο εκπαιδευτης κανει την διαφορα στο πως θα διδαξει την ειδικοτητα και πως θα σε παει ενα βημα παραπερα.πχ για το χταποδι και οχι μακρυ σωληνα .δεν σε υποχρεωνει κανεις να γινεις divemaster και να εισαι με μακρυ σωληνα αλλα ναι ενας εκπαιδευτης που βλεπει το μαθητη του και θελει να τον εξελιξει τοτε θα φροντισει να του τοδειξει και αυτο.το ιδιο και εδω.αν ο εκπαιδευτης βλεπει οτι το εχεις γιατι εχεις πχ αρκετες βουτιες ή γιατι το εχεις γενικοτερα μπορει να θεωρει οτι το deep για σενα ειναι ενα waste και οχι ok παμε για tec. 

πχ οταν εκανα την ειδικοτητα του dpv δεν εκανα μονο με το απλο scooter πχ seadoo που πιο γρηγορα πας κολυμπωντας παρα με αυτο.εκανα και με μεγαλο scooter που θα ηταν Must αργοτερα στο tec και στο hogarthian.δηλαδη καποιες φορες ο εκπαιδευτης μπορει να προσαρμοστει με τον μαθητη που εχει απεναντι του.αυτο αναλογως αν σε βλεπει σαν μαθητη που θες να μαθεις περισσοτερα ή αν σε βλεπει σαν πορτοφολι που οκ του κανω την ειδικοτητα και μετα δρομο.το λεω γιατι οκ εκανα πχ το trimix που αμα δεις στις τελευταιες βουτιες απλα αυτα που πρεπει να κανεις ειναι σχεδον τιποτα και απλα να κανεις την βουτια και εισαι χαλαρα και ολα ενταξει αλλα εχει τυχει να κανω και trimix βουτια στα 45-50 μετρα με σκοπο μαζι με αλλα ατομα να καθαρισουμε ενα ναυαγιο απο εγκατελειμενα διχτυα.(ghost fishing ) οπως το λενε.μια βουτια που οκ δεν ειχε το βαθος των 80 μετρων αλλα ηταν απαιτητικη με την εννοια οτι επρεπε να προσεχεις μην κοψεις κανα διχτυ και φυγεις παρεα μαζι του πανω στην επιφανεια να συνεργαστεις με αλλα ατομα σε μια ομαδα κτλ.οπως εγραψα μερικα Post πιο πανω οταν εκανα recretional ειχα παρει τα απειρα πραγματα και τα ειχα σκασει πολυ χοντρα τα οποια πηγαν ολα για πουλημα οταν μπηκα στο tec.μετα πλεον εκανα ολες τις βουτιες με εξοπλισμο απο σχολη οπως και συνεχιζω γιατι απλα δεν εχει τυχει να μου περισσεψουν τ αλεφτα που θελω για να παρω εξοπλισμο περα απο βατραχοπεδιλα μασκα μια στολη 7αρα κανονικη ,μια στεγανη και αυτη μεταχειρισμενη,μποτακια .καποια στιγμη ευελπιστω να αρχιζω να αγοραζω εξοπλισμο απλα εχουν φυγει πολλα λεφτα για τις καταδυσεις  οπως και για αλλα hobby με αποτελεσμα τωρα να εχω  βαλει λιγο φρενο στο θεμα equipment.με ενα γρηγορο υπολογισμο μονο οι ειδικοτητες της καταδυσης εφτασαν περιπου τα 8500 ευρω.απο open μεχρι trimix,cave,sidemount.

στην σχολη συνηθως πεφτω με διπλες 12 αρες εκτος απο μερικα project που παιρνω διπλες 15 αρες,apeks ρυθμιστες ,την στεγανη μου μια scubapro,oms wing.το sidemount το ειχα κανει με hollis wing.τα βαρη πανε αναλογως τις φιαλες που θα εχω πισω αν θα φορεσω στεγανη ή οχι.πχ με 15αρες δεν βαζω ποτε βαρη ακομα και με στεγανη.με 12 αρες αν φορεσω  wet suit επισης δεν θα βαλω.αν ειναι αλουμινιου οι φιαλες θα βαλω v-weight αναμεσα στις αλουμινενιες.

απλα σκεψου οτι οταν θα εχεις wing και harness οτι απο μονο του το Harness εχει ενα χ βαρος το οποιο θα το γλυτωσεις απο βαρη στην μεση σου ;).οποτε εχεις αλλο εναν λογο να πεσεις με harness/wing

Ελα  ρε χωρις καθολου βαρη pro .Τι μαρκα ειναι αυτη η στεγανη που ειναι κοκκινη στο πανω μερος?

Παντως ειναι γεγονος πως ειναι πολυεξοδο hobby εκατσα και υπολογισα ποσα χαλασα σε 3 μηνες εξοπλισμος -σχολεια  και βγηκε ενα τρελο ποσο  για αυτο το χρονικo διαστημα .Και ακομα δεν εχω μπει σε tec ...

μια που βρηκα που με ειχαν κανει tag:P

στο πυλαρος ηταν για το Project οσο θυμαμαι

και ενα video απο τετοιο Project

https://www.youtube.com/watch?v=YuuEBf-stQE

και χρεη trimix gas blender στην αρχη του video.(ναι το video ξεκιναει με την μουτσουνα μου) :P

Ωραιος Πουλινε καλο το video kai  το project απαιτητικο .

Κοιταξα την σχολη σου  sto site toys και πρεπει να ειναι απο τις ελαχιστες που εχουμε στην Ελλαδα με τετοιο βαθμο εξειδικευσης στο tec και γενικα αυτος ο Κολλας φαινεται να το ψαχνει πολυ   συμμετεχει σε συνεδρια παει εξω  για εκπαιδευση  φαινεται σοβαρος και το site γραφει ωραια πραγματα  μεσα καταλαβαινει ο αλλος πως το επιπεδο ειναι υψηλο .

Red sea  εχεις παει ? Βλεπω παιζει ενα καλο ταξιδακι τα χριστουγεννα ^^

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.

Οι διπλες ειναι αρκετο βαρος συν το backplate.δεν εχει νοημα για παραπανω εεκτος αν ειμαι με στεγανη και με καμποσα ρουχα απο μεσα.
με wet 7 αρα οχι δεν βαζω παραπανω. η κοκκινη που ειδες ειναι santi.πολυ καλη επιλογη παναλαφρη με σχεση αλλες αλλα και η τιμη της 1500 ευρω +.
ναι μολις μπεις σε tec θα ανεβει το ποσο αποτομα.tec 40 500 ευρω tec 45 500 euros tec 50 500 euros
tec trimix 1000-1200 + 200-300 τα αερια.
αστο ποναει.
οποτε καταλαβες γιατι δεν εχω παρει εξοπλισμο ακομα.και επειδη εχω κατι σχολεια ακοψη υποψιν ο εξοπλισμος θα αργησει .
τωρα λεω να παω για rebreather + οτι καποια στιγμη θελω ενα ταξιδακι για σουηδια,ελβετια,νορβηγια δεν ξερω που για ice diving.
red sea δεν εχω παει και γενικοτερα εξωτερικο δεν εχω παει ακομα.
απλα το κακο για μενα ειναι οτι τα λεφτα δεν πανε μονο σε καταδυσεις.εχω σκασει κατα καιρους αρκετα λεφτα σε
αναριχηση,ελευθερη πτωση,bungee jumping,μαθηματα ultralight αεροπλανου κτλ κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι διπλες ειναι αρκετο βαρος συν το backplate.δεν εχει νοημα για παραπανω εεκτος αν ειμαι με στεγανη και με καμποσα ρουχα απο μεσα.

με wet 7 αρα οχι δεν βαζω παραπανω. η κοκκινη που ειδες ειναι santi.πολυ καλη επιλογη παναλαφρη με σχεση αλλες αλλα και η τιμη της 1500 ευρω +.

ναι μολις μπεις σε tec θα ανεβει το ποσο αποτομα.tec 40 500 ευρω tec 45 500 euros tec 50 500 euros

tec trimix 1000-1200 + 200-300 τα αερια.

αστο ποναει.

οποτε καταλαβες γιατι δεν εχω παρει εξοπλισμο ακομα.και επειδη εχω κατι σχολεια ακοψη υποψιν ο εξοπλισμος θα αργησει .

τωρα λεω να παω για rebreather + οτι καποια στιγμη θελω ενα ταξιδακι για σουηδια,ελβετια,νορβηγια δεν ξερω που για ice diving.

red sea δεν εχω παει και γενικοτερα εξωτερικο δεν εχω παει ακομα.

απλα το κακο για μενα ειναι οτι τα λεφτα δεν πανε μονο σε καταδυσεις.εχω σκασει κατα καιρους αρκετα λεφτα σε

αναριχηση,ελευθερη πτωση,bungee jumping,μαθηματα ultralight αεροπλανου κτλ κτλ.

Εισαι συναδελφος και εσυ  δεν το συζητω.

Κοιτα ice diving θελω και εγω να κανω καποια στιγμη αλλα δεν  ειναι της παρουσης προεχουν αλλα .Tι στολαρα ειναι αυτη ρε φιλε ? Και γιατι ειναι τοσο ακριβη η συγκεκριμενη ? Στο χιλιαρικο δεν παιζουν αυτες?Μου αρεσει παρα πολυ παντως  μαλλον θα ειναι η στεγανη μου  οταν ερθει η ωρα ...

post-237837-0-10421000-1439618768_thumb.jpg

Κοιτα επειδη  εγω μεσα στην χρονια θα κανω ενα καλο  καταδυτικο ταξιδι με σκαφος -απλα δεν ξερω ακριβη ημερομηνια ακομα γιατι εχω και κατι αλλο μεγαλο που θελω να κανω -  σε Eρυθρα  με ενδιαφερει πιο πολυ να παω στο ναυαγιο του SS. Thistlegorm  μεχρι τοτε θα ειmαι tec 40 λογικα  .Αν το ψηνεις και εσυ κανε τους υπολογισμους σου  να ερθεις  θα ειναι epic   :)

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.

ναι το εχουμε καψει να σκαμε λεφτα σε hobby.
ice diving το εχω αποθημενο οπως ειχα το cave diving και το trimix οποτε εχει μεινει αυτο.
η στολη αμα την δεις απο κοντα θα καταλαβεις.πιανεις πχ μια waterproof και ειναι θεοβαρη και πιανεις την santi και ειναι λες και πιανεις αδιαβροχο σε βαρος.
επισης παιρνει και ισοθερμικο απο μεσα ή δεν ξερω πως να το πω που ζεστενεται απο εξωτερικη μπαταρια(κανιστρο) για καποιον που πχ μπορει να παει για ice diving.οι πιο απλες παιζουν κοντα στο 1000αρικο πραγματι.
οι santi και καποιες αλλες που τωρα δεν θυμαμαι πανε 1500.
το μονο που ανησυχω λιγο με αυτα τα ταξιδια ειναι το live abroad.δεν ειναι οτι καλυτερο για μενα να μενω πανω σε κατι που κουναει.αντιπαθω λιγακι το θεμα κουνημα στην θαλασσα.ωραια πρεπει να ειναι και στο blue hole dahab
αν εχεις την ορεξη και βεβαια και τα χρηματα οπως και το κενο χρονικα πολλοι εκπαιδευτες μπορουν να σου κανουν ολο το πακετο του tec κατευθειαν και να σου κανουν και καλυτερη τιμη.
δηλαδη αντι για 1500 πχ ολο το πακετο να ειναι 1000-1200.

Δημοσ.

ναι το εχουμε καψει να σκαμε λεφτα σε hobby.

ice diving το εχω αποθημενο οπως ειχα το cave diving και το trimix οποτε εχει μεινει αυτο.

η στολη αμα την δεις απο κοντα θα καταλαβεις.πιανεις πχ μια waterproof και ειναι θεοβαρη και πιανεις την santi και ειναι λες και πιανεις αδιαβροχο σε βαρος.

επισης παιρνει και ισοθερμικο απο μεσα ή δεν ξερω πως να το πω που ζεστενεται απο εξωτερικη μπαταρια(κανιστρο) για καποιον που πχ μπορει να παει για ice diving.οι πιο απλες παιζουν κοντα στο 1000αρικο πραγματι.

οι santi και καποιες αλλες που τωρα δεν θυμαμαι πανε 1500.

το μονο που ανησυχω λιγο με αυτα τα ταξιδια ειναι το live abroad.δεν ειναι οτι καλυτερο για μενα να μενω πανω σε κατι που κουναει.αντιπαθω λιγακι το θεμα κουνημα στην θαλασσα.ωραια πρεπει να ειναι και στο blue hole dahab

αν εχεις την ορεξη και βεβαια και τα χρηματα οπως και το κενο χρονικα πολλοι εκπαιδευτες μπορουν να σου κανουν ολο το πακετο του tec κατευθειαν και να σου κανουν και καλυτερη τιμη.

δηλαδη αντι για 1500 πχ ολο το πακετο να ειναι 1000-1200.

Καλα αυτο με το κουνημα δεν το εχω ουτε εγω  παθαινω ναυτια για πλακα me το που κουνησει λιγο   αλλα δραμαμινες ftw !

Ρε φιλε καλο και το blue hole alla  εδω λεμε να δουμε ναυαγιο απο τα καλυτερα στον κοσμο  και ειναι και απομακρυσμενη περιοχη  δεν ειναι mainstream οπως τα αλλα .

Δεν ξερω αν θα τα κανω ολα τα tec μαζεμενα ειναι μεγαλο το χρονικο διαστημα και δεν μπορω να δεσμευτω λογω δουλειας  και αλλων ασχολιων .

Λογικα θα τα κανω τμηματικα .

Trimix  δεν σκεφτομαι , στα tec θα σταματησω  και θα κανω focus σε καταδυτικα ταξιδια  .

Δημοσ.

Καλα αυτο με το κουνημα δεν το εχω ουτε εγω  παθαινω ναυτια για πλακα me το που κουνησει λιγο   αλλα δραμαμινες ftw !

Ρε φιλε καλο και το blue hole alla  εδω λεμε να δουμε ναυαγιο απο τα καλυτερα στον κοσμο  και ειναι και απομακρυσμενη περιοχη  δεν ειναι mainstream οπως τα αλλα .

Δεν ξερω αν θα τα κανω ολα τα tec μαζεμενα ειναι μεγαλο το χρονικο διαστημα και δεν μπορω να δεσμευτω λογω δουλειας  και αλλων ασχολιων .

Λογικα θα τα κανω τμηματικα .

Trimix  δεν σκεφτομαι , στα tec θα σταματησω  και θα κανω focus σε καταδυτικα ταξιδια  .

ναι τα ναυαγια ειναι πορωση απλα αυτο live abroad με χαλαει λιγο.επειδη εχω κανει Project και μεχρι να φτασουμε μου γυρισαν τα αντερα αναποδα και παρακαλουσα να πεσω στο νερο.

για αυτο προτιμω κατι σε στερια:P ή εστω να μην ειναι Live abroad.ναι αν τα κανεις ολα μαζεμενα θες 12 ημερες -14 ημερες.οποτε εκει ναι ισως ειναι λιγο θεμα.απο την αλλη εχει το καλο οτι το κανεις ολο μια και εξω.

το trimix πολυ αργοτερα γιατι δεν ειναι μονο το κοστος ειναι και τα αερια οπως επισης ακομα και να θες να κανεις trimix καταδυση μετα  το κοστος του helium ειναι αστα να πανε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι τα ναυαγια ειναι πορωση απλα αυτο live abroad με χαλαει λιγο.επειδη εχω κανει Project και μεχρι να φτασουμε μου γυρισαν τα αντερα αναποδα και παρακαλουσα να πεσω στο νερο.

για αυτο προτιμω κατι σε στερια:P ή εστω να μην ειναι Live abroad.ναι αν τα κανεις ολα μαζεμενα θες 12 ημερες -14 ημερες.οποτε εκει ναι ισως ειναι λιγο θεμα.απο την αλλη εχει το καλο οτι το κανεις ολο μια και εξω.

το trimix πολυ αργοτερα γιατι δεν ειναι μονο το κοστος ειναι και τα αερια οπως επισης ακομα και να θες να κανεις trimix καταδυση μετα το κοστος του helium ειναι αστα να πανε.

Pouline ειμαστε ηδη εκει απλα δεν το ξερεις ακομα χαχαχα παρε δραμαμινες λεμε .

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.

Pouline ειμαστε ηδη εκει απλα δεν το ξερεις ακομα χαχαχα παρε δραμαμινες λεμε .

να μην παω πρωτα που θελω για ice diving?παλια ειχαν κατσει κατι ευκαρειες για εξωτερικο για καταδυση .εποχη advanced open water αλλα δεν πηγα.πιο μετα πριν κανω το tec η λιγο μετα το tec40 δεν θυμαμαι μου ειχαν πει και για αμερικη με καρχαριες και δελφινια τα κλασσικα.καποτε ηθελα και αφρικη με λευκους που σε βαζουν σε κλουβι μεσα:P

Δημοσ.

Ασε το ice diving θελουμε 1500€ για στεγανη + κοστος σχολης+ κοστος ταξδιου θα παει 2500€ με 1500€max παμε red sea να βουτηξουμε. Στα καλυτερα του κοσμου παρεα με 1 παξετο δραμαμινες . Ρε ειναι μεγαλος σκαφος δεν κουναει ετσι ευκολα . Θα δουμε παπαδες θα το λες και στα τρισεγγονα σου !

Δημοσ.

τωρα θα καταλαβεις γιατι θελω να παω για ice diving περισσοτερα απο red sea.

https://www.youtube.com/watch?v=VIs00QjiJZQ

προσεχε προσεκτικα το video και θα καταλαβεις οτι ειναι αναποδα στον παγο.κοιτα που φευγουν τα bubbles και θα καταλαβεις.

Δημοσ.

<p>Το εχω δει αυτο ρε πουλινε τοπ βιντεο . Και εγω γουσταρω ice diving αλλα δεν το εχω πρωτη προτεραιοτητα. Εδω εχουμε ερθει Σαντορινη και βρηκα καταδυτικο να βουτηξω τι να λεμε αφου ξερεις πως ειναι ...ειμαι σε φαση που βουταω και στον υπνο μου .</p>

Δημοσ.

πρωτη προτεραιοτητα ειχα το tec μετα εγινε προτεραιοτητα το cave και το trimix τα οποια τα εκανα.τωρα το μεγαλο απωθημενο το Ice diving και σιγουρα δοκιμη με Rebreather.

Δημοσ.

Λοιπον  εχω κανει απιστευτες βουτιες στην Σαντορινη μεταξυ των οποιων και μια εξαιρετικα σπανια νυχτερινη λογω των ρευματων της περιοχης που ειναι συνηθως δυνατα.  

Κατω απο την Kαλντερα  σε ενα αρχαιο λιμανι Αδιαβατους λεγεται η περιοχη  με bonus οτι βουτηξα και γνωρισα τον regional manager  της PADI Michal Kosut που ειχε ερθει για επιθεωρηση  στα καταδυτικα  κεντρα του νησιου .

Φωτογραφιες θα σηκωσω αργοτερα λογω τεχνικων δυσκολιων  με την  gopro  exei φαει κολημα και δεν ανοιγει  να παρω το υλικο ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...