Fotis13 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Νομιζω πως μια απο τις καλυτερες βασεις που παιζουν αυτη την στιγμη στην αγορα ειναι αυτη http://www.snakeriverprototyping.com/Products/the-tray-by-srp.aspx Κριμα που ειναι out of stock και εμεις Αφρικη και δεν μπορουμε να παραγγειλουμε . Τωρα για φωτα δεν ξερω εχω δει κατι καλα αλλα δεν το εχω ψαξει ακομα για βαλε ποια λες εσυ ?
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 χαχαα οχι ρε Πουλινε μην με ξεφτιλιζεις το εχω με την πλευστοτητα απλα γυρναω σε καθετο για να τραβηξω το backgroung αφου ειχα απωθημενα με τις φωτο απο την πρωτη φορα που πηρα μπαλες οταν βγηκαν overexposed και τωρα ηθελα με καθε τροπο καλες φωτος . Εχω και αλλες πολλες να ανεβασω ,τηρουμενων των αναλογιων οτι μιλαμε για βαθος,πολυ χαμηλο φως εως σκοταδι εσωτερικα,krataga to 3-way pole , χωρις τον δικο μου εξοπλισμο ,περνωντας ταυτοχρονα σχολειο και επρεπε να εχω στο μυαλο μου ενα σωρο πραγματα ,εκανα πρωτη φορα διεισδυση σε τετοιας κλασης ναυαγιο νομιζω και πως πολλες τραβηξα... Κατα τα αλλα και εγω ανυπομονω να μπω στα tec εκει ειναι ολο το θεμα και το cave -wreck diving . νομιζω καπου σηκωσες μια που ησουν οριζοντιος στις previous σελιδες.παντως πολυ αφασια να βγαζεις selfie με το κονταρι.χαχα. αφου σε αφηνουν να βγαλεις και φωτο στο σχολειο καλα ειναι.βλεπω τον εκπαιδευτη να σε κατσιαδιαζει.φωτη ασε τις selfie.Κανουμε σχολειο
Fotis13 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 νομιζω καπου σηκωσες μια που ησουν οριζοντιος στις previous σελιδες.παντως πολυ αφασια να βγαζεις selfie με το κονταρι.χαχα. αφου σε αφηνουν να βγαλεις και φωτο στο σχολειο καλα ειναι.βλεπω τον εκπαιδευτη να σε κατσιαδιαζει.φωτη ασε τις selfie.Κανουμε σχολειο Ναι ρε συ για τις φωτος οριζοντιονομουν.Καλα το ξεκαθαρισα απο την αρχη αυτο πως δεν παιζει να μην παρω φωτος τους εξηγησα τι ειχε γινει την πρωτη φορα και παρολο που οι Αγγλοι ειναι αηδιαστικα τυπικοι σε αυτα τα θεματα καταλαβαν πως απλα δεν επαιζε να μην τραβηξω. Το ζευγαρι μου και instructor τοn τρελανα moy elege" ok but dont go too crazy with your camera "αχχαχαχ.
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Ναι ρε συ για τις φωτος οριζοντιονομουν.Καλα το ξεκαθαρισα απο την αρχη αυτο πως δεν παιζει να μην παρω φωτος τους εξηγησα τι ειχε γινει την πρωτη φορα και παρολο που οι Αγγλοι ειναι αηδιαστικα τυπικοι σε αυτα τα θεματα καταλαβαν πως απλα δεν επαιζε να μην τραβηξω. Το ζευγαρι μου και instructor τοn τρελανα moy elege" ok but dont go too crazy with your camera "αχχαχαχ. χαχα.λενε ασε να βγαλει φωτο αυτος γιατι με τις βλακειες που καναμε και βγηκαν χαλια ειναι ικανος να μας σκοτωσει αυτος. ναι εχουν λογο που το λενε το Don't go crazy.ειναι ενα video στο youtube που το περιγραφει νομιζω ο Divemaster.ενα ζευγαρι κατεβαινει μαζι με αλλα ζευγαρια καμια 30 αρια μετρα καταδυση.φωτογραφιες και οι 2.κανεις δεν προσεχει τον αλλον και οι 2 δυο εχουν φτασει στα ορια στον αερα.ουτε τον ευατος τους προσεχαν αλλα ουτε τον αλλον.ηρθε ο dm και τους τραβηξε πανω και πρεπει να βγηκαν ταπα στην επιφανεια.στο suunto σου βεβαια αν βαλεις το transmitter μπορεις να βαλεις να βαραει alarm σε καποια bar.το εκανε και το mares to puck air. 1
Fotis13 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 χαχα.λενε ασε να βγαλει φωτο αυτος γιατι με τις βλακειες που καναμε και βγηκαν χαλια ειναι ικανος να μας σκοτωσει αυτος. ναι εχουν λογο που το λενε το Don't go crazy.ειναι ενα video στο youtube που το περιγραφει νομιζω ο Divemaster.ενα ζευγαρι κατεβαινει μαζι με αλλα ζευγαρια καμια 30 αρια μετρα καταδυση.φωτογραφιες και οι 2.κανεις δεν προσεχει τον αλλον και οι 2 δυο εχουν φτασει στα ορια στον αερα.ουτε τον ευατος τους προσεχαν αλλα ουτε τον αλλον.ηρθε ο dm και τους τραβηξε πανω και πρεπει να βγηκαν ταπα στην επιφανεια.στο suunto σου βεβαια αν βαλεις το transmitter μπορεις να βαλεις να βαραει alarm σε καποια bar.το εκανε και το mares to puck air. Ναι ρε συ δεν παιζει αυτο βαραει αλαρμ σε μενα στα 70 bar kai sta 50 bar συνεχομενα , εχω 2 και το spg απλα δεν γινεται να μην το παρω γραμμη . Εκτος αυτου ειμαι πολυ προσεχτικος με αυτα γενικα δεν κανω μαλακιες στο θεμα ασφαλεια .Και μεσα μπηκαμε με τον κανονα των τριτων ο οποιος τηρηθηκε απαρεγκλιτα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Νομιζω πως μια απο τις καλυτερες βασεις που παιζουν αυτη την στιγμη στην αγορα ειναι αυτη http://www.snakeriverprototyping.com/Products/the-tray-by-srp.aspx Κριμα που ειναι out of stock και εμεις Αφρικη και δεν μπορουμε να παραγγειλουμε . Τωρα για φωτα δεν ξερω εχω δει κατι καλα αλλα δεν το εχω ψαξει ακομα για βαλε ποια λες εσυ ? http://www.subzero-system.de/sub_zero/product_info.php/info/p230_sub-zero-light-GoPro-HERO4-complete-set-LCD-Flip3-1.html/XTCsid/bujfb8b2v6pj87svv9ededdo85
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 μια χαρα.ειναι καλο να ειναι σοβαρη η σχολη αλλα και σοβαρος αυτος που κανει καταδυση.γινονται πολλες βλακειες γενικοτερα.βλεπεις πχ ατομο να εχει open και να πηγαινει να κανει cave diving. παντως θα δεις ποσο πιο ωραια θα νιωσεις σε θεμα ασφαλειας με το tec.αυτα που χρειαζονται θα ειναι διπλα, θα εχεις και περισσοτερο χρονο με τις διπλες και ολα θα ειναι Much better.Πλεον πεφτω μονο με διπλα οποτε παω για καταδυση ακομα και αν ειναι Fun dive ή simple dive.οκ ειναι λιγο μανικι το κουβαλημα αλλα το εχω συνηθισει στο στησιμο,Κουβαλημα και ολα αυτα + νιωθω πιο safe και πιο Independent οποτε το προτιμω.επισης και η στεγανη παροτι πολυς κοσμος δεν την προτιμαει το καλοκαιρι εν τουτοις η ευκολια του βαλε βγαλε με κανει να βουταω και με στεγανη καποιες φορες το καλοκαιρι.
Fotis13 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 μια χαρα.ειναι καλο να ειναι σοβαρη η σχολη αλλα και σοβαρος αυτος που κανει καταδυση.γινονται πολλες βλακειες γενικοτερα.βλεπεις πχ ατομο να εχει open και να πηγαινει να κανει cave diving. παντως θα δεις ποσο πιο ωραια θα νιωσεις σε θεμα ασφαλειας με το tec.αυτα που χρειαζονται θα ειναι διπλα, θα εχεις και περισσοτερο χρονο με τις διπλες και ολα θα ειναι Much better.Πλεον πεφτω μονο με διπλα οποτε παω για καταδυση ακομα και αν ειναι Fun dive ή simple dive.οκ ειναι λιγο μανικι το κουβαλημα αλλα το εχω συνηθισει στο στησιμο,Κουβαλημα και ολα αυτα + νιωθω πιο safe και πιο Independent οποτε το προτιμω.επισης και η στεγανη παροτι πολυς κοσμος δεν την προτιμαει το καλοκαιρι εν τουτοις η ευκολια του βαλε βγαλε με κανει να βουταω και με στεγανη καποιες φορες το καλοκαιρι. Eδω ρε συ ακομα αγοραζω εξοπλισμο μου λειπει wing -harness, φακοι.Επομενος στοχος το deep diver μετα θελω να βουτηξω στο Σαμινα kai meta λογικα θα αρχισω τα tec η' to rescue .
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 επισης υπαρχουν καποιοι που σου λενε οτι μην πας να δωσεις πχ 200 ευρω για την ειδικοτητα του deep αλλαπηγαινε απευθειας tec 40 μια που στο deep δεν αλλαζει κατι σε εξοπλισμο σε σχεση με το advanced οποτε το θεωρουν και Waste of money.εγω ειχα κατεβει ηδη 40 οταν πηγα για το deep αν και στο Deep μεχρι καπου 36-37 με πηγαν.την εκανα οταν ημουν διακοπες σε στυλ οκ ας κανω καμια βουτια -ειδικοτητα.
Fotis13 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 επισης υπαρχουν καποιοι που σου λενε οτι μην πας να δωσεις πχ 200 ευρω για την ειδικοτητα του deep αλλαπηγαινε απευθειας tec 40 μια που στο deep δεν αλλαζει κατι σε εξοπλισμο σε σχεση με το advanced οποτε το θεωρουν και Waste of money.εγω ειχα κατεβει ηδη 40 οταν πηγα για το deep αν και στο Deep μεχρι καπου 36-37 με πηγαν.την εκανα οταν ημουν διακοπες σε στυλ οκ ας κανω καμια βουτια -ειδικοτητα. Μα δεν μπορεις να πας σε tec αν δεν εχεις κανει το deep diver ειναι προαπαιτουμενο . To enroll in the Tec 40 course, you must be: A PADI Advanced Open Water Diver A PADI Enriched Air Diver with at least 10 dives using enriched air deeper than 18 metres/60 feet A PADI Deep Diver with at least 10 dives to 30 metres/100 feet At least 18 years old and have a minimum of 30 logged dives You also need to have a Medical Statement signed by a physician within the last 12 months. Note that qualifying certifications from other diver training organizations may apply – ask your PADI Tec Deep Instructor. http://www.subzero-system.de/sub_zero/product_info.php/info/p230_sub-zero-light-GoPro-HERO4-complete-set-LCD-Flip3-1.html/XTCsid/bujfb8b2v6pj87svv9ededdo85 χμμ καλη και αυτη δεν ξερω ομως με προβληματιζει αυτο το set up sta φωτα πρωτη φορα το βλεπω .
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 ειδα και κατι αλλα που ειναι για να βαζεις δυο φακους απο πανω. Θεωρω οτι για να το εβγαλαν ετσι κατι θα ξερουν 1
Fotis13 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Θα παρω καποια στιγμη κατι τετοιο για την go pro αλλα δεν ειναι αμεση προτεραιοτητα εκτος αν μου το κανετε δωρο.
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μα δεν μπορεις να πας σε tec αν δεν εχεις κανει το deep diver ειναι προαπαιτουμενο . To enroll in the Tec 40 course, you must be: A PADI Advanced Open Water Diver A PADI Enriched Air Diver with at least 10 dives using enriched air deeper than 18 metres/60 feet A PADI Deep Diver with at least 10 dives to 30 metres/100 feet At least 18 years old and have a minimum of 30 logged dives You also need to have a Medical Statement signed by a physician within the last 12 months. Note that qualifying certifications from other diver training organizations may apply – ask your PADI Tec Deep Instructor. χμμ καλη και αυτη δεν ξερω ομως με προβληματιζει αυτο το set up sta φωτα πρωτη φορα το βλεπω . θεωρητικα οπως ειπες ειναι προ απαιτουμενο.καποια εκπαιδευτικα κεντρα απλα το πανε με λιγο πλαγιο τροπο για να σου βγει πιο φτηνα εσενα.δηλαδη αν τους πεις οτι θες να κανεις tec 40 Και εχεις βαλει μερικες βουτιες deep γιατι τις εκανες μονος σου ή τις εκανες σε μια ναυαγιοκαταδυση επειδη το ναυαγιο ηταν πχ στα 40 μετρα τοτε με μικρη ή με καθολου διαφορα στην τιμη μαζι με το tec 40 που θα μαθεις αυτα που θα μαθεις θα σου βγαλουν και το deep. οπως και το tec40 ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ επιτρεπεται και με μονη φιαλη με διπλο κλειστρο αντι για διπλες φιαλες που το θεωρω βλακεια διοτι υποτιθεται οτι κανεις το tec40 για να προχωρησεις και στα επομενα tec45 tec50. Οπως επισης και το τελευταιο που αναγραφει οτι πχ πρεπει να εχεις x βουτιες Logged in ειναι κατι που καποιοι εκπαιδευτες το παραγραφουν ειδικοτερα αν εχεις κανει μαζι τους ολα τα προηγουμενα.δηλαδη αν εσυ εχεις χ βουτιες αλλα σου λειπουν πχ 7 βουτιες αλλα ο εκπαιδευτης δει οτι το εχεις γιατι οι βουτιες απο μονες τους δεν κανουν τον δυτη τοτε θα σε αφησει να μπεις στο tec 40 ή οποιο αλλο προγραμμα μπορει να ειναι.το tec 40 Ναι ζηταει λιγες βουτιες ετσι και αλλιως. για αυτο σου ειπα οτι καποιοι σου λενε μην πας deep.ειναι κανα 250 το deep και 500 to tec.μερικοι θα σου προτεινουν πχ με 500 ή και κατι παραπανω οτι πηγαινε tec 40 και το deep απλα θα στο βγαλει παρεα.στον καταδυτικο απλα θα του στοιχισεις ενα Pic παραπανω δηλαδη νομιζω 60 ευρω που ζηταει η Padi. κατι παρομοιο πχ ισχυει και για το sidemount-tec sidemount.αν αποφασισεις να πας για tec ναι μεν θα κανεις και το απλο sidemount για αρχη αλλα δεν χρειαζεται να σου βγαλει καρτα(Pic) για το απλο sidemount ουτε θα σε χρεωσει και το κοστος και των 2 σχολειων μαζι.ειναι λιγο διαφορετικο απο το πιο πανω παραδειγμα βεβαια απλα καταλαβες την λογικη. επισης ξερω ατομα τα οποια δεν εχουν παρει την καρτα του deep και εχουν κανονικα καρτα tec 50.λογικα το συστημα σε αφηνει διοτι οπως θα δεις γραφει σε ενα σημειο Note that qualifying certifications from other diver training organizations may apply – ask your PADI Tec Deep Instructor οποτε ειναι στο χερι του εκπαιδευτη αν θα στο βγαλει ή οχι.το συστημα οσο ξερω τον αφηνει κανονικα.
Fotis13 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Ναι ε? κοιτα εμενα με συμφερει αυτο γιατι κλαιν το deep, ta tec ειναι ολο το θεμα .Απλα ειναι πολυ τυπικος αυτος στην σχολη παρολο που εχουμε γινει και φιλοι και δεν νομιζω να το δεχτει θα του το προτεινω ομως . In other news Pouline εσυ ποια harness εχεις και τι βαρη φορας και ποσα ?
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Ναι ε? κοιτα εμενα με συμφερει αυτο γιατι κλαιν το deep, ta tec ειναι ολο το θεμα .Απλα ειναι πολυ τυπικος αυτος στην σχολη παρολο που εχουμε γινει και φιλοι και δεν νομιζω να το δεχτει θα του το προτεινω ομως . In other news Pouline εσυ ποια harness εχεις και τι βαρη φορας και ποσα ? δεν ειναι ακριβως θεμα τυπικου ή οχι.οπως λενε η ειδικοτητα γραφει 5-6 πραγματα.απο εκει και περα ο εκπαιδευτης κανει την διαφορα στο πως θα διδαξει την ειδικοτητα και πως θα σε παει ενα βημα παραπερα.πχ για το χταποδι και οχι μακρυ σωληνα .δεν σε υποχρεωνει κανεις να γινεις divemaster και να εισαι με μακρυ σωληνα αλλα ναι ενας εκπαιδευτης που βλεπει το μαθητη του και θελει να τον εξελιξει τοτε θα φροντισει να του τοδειξει και αυτο.το ιδιο και εδω.αν ο εκπαιδευτης βλεπει οτι το εχεις γιατι εχεις πχ αρκετες βουτιες ή γιατι το εχεις γενικοτερα μπορει να θεωρει οτι το deep για σενα ειναι ενα waste και οχι ok παμε για tec. πχ οταν εκανα την ειδικοτητα του dpv δεν εκανα μονο με το απλο scooter πχ seadoo που πιο γρηγορα πας κολυμπωντας παρα με αυτο.εκανα και με μεγαλο scooter που θα ηταν Must αργοτερα στο tec και στο hogarthian.δηλαδη καποιες φορες ο εκπαιδευτης μπορει να προσαρμοστει με τον μαθητη που εχει απεναντι του.αυτο αναλογως αν σε βλεπει σαν μαθητη που θες να μαθεις περισσοτερα ή αν σε βλεπει σαν πορτοφολι που οκ του κανω την ειδικοτητα και μετα δρομο.το λεω γιατι οκ εκανα πχ το trimix που αμα δεις στις τελευταιες βουτιες απλα αυτα που πρεπει να κανεις ειναι σχεδον τιποτα και απλα να κανεις την βουτια και εισαι χαλαρα και ολα ενταξει αλλα εχει τυχει να κανω και trimix βουτια στα 45-50 μετρα με σκοπο μαζι με αλλα ατομα να καθαρισουμε ενα ναυαγιο απο εγκατελειμενα διχτυα.(ghost fishing ) οπως το λενε.μια βουτια που οκ δεν ειχε το βαθος των 80 μετρων αλλα ηταν απαιτητικη με την εννοια οτι επρεπε να προσεχεις μην κοψεις κανα διχτυ και φυγεις παρεα μαζι του πανω στην επιφανεια να συνεργαστεις με αλλα ατομα σε μια ομαδα κτλ.οπως εγραψα μερικα Post πιο πανω οταν εκανα recretional ειχα παρει τα απειρα πραγματα και τα ειχα σκασει πολυ χοντρα τα οποια πηγαν ολα για πουλημα οταν μπηκα στο tec.μετα πλεον εκανα ολες τις βουτιες με εξοπλισμο απο σχολη οπως και συνεχιζω γιατι απλα δεν εχει τυχει να μου περισσεψουν τ αλεφτα που θελω για να παρω εξοπλισμο περα απο βατραχοπεδιλα μασκα μια στολη 7αρα κανονικη ,μια στεγανη και αυτη μεταχειρισμενη,μποτακια .καποια στιγμη ευελπιστω να αρχιζω να αγοραζω εξοπλισμο απλα εχουν φυγει πολλα λεφτα για τις καταδυσεις οπως και για αλλα hobby με αποτελεσμα τωρα να εχω βαλει λιγο φρενο στο θεμα equipment.με ενα γρηγορο υπολογισμο μονο οι ειδικοτητες της καταδυσης εφτασαν περιπου τα 8500 ευρω.απο open μεχρι trimix,cave,sidemount. στην σχολη συνηθως πεφτω με διπλες 12 αρες εκτος απο μερικα project που παιρνω διπλες 15 αρες,apeks ρυθμιστες ,την στεγανη μου μια scubapro,oms wing.το sidemount το ειχα κανει με hollis wing.τα βαρη πανε αναλογως τις φιαλες που θα εχω πισω αν θα φορεσω στεγανη ή οχι.πχ με 15αρες δεν βαζω ποτε βαρη ακομα και με στεγανη.με 12 αρες αν φορεσω wet suit επισης δεν θα βαλω.αν ειναι αλουμινιου οι φιαλες θα βαλω v-weight αναμεσα στις αλουμινενιες. απλα σκεψου οτι οταν θα εχεις wing και harness οτι απο μονο του το Harness εχει ενα χ βαρος το οποιο θα το γλυτωσεις απο βαρη στην μεση σου.οποτε εχεις αλλο εναν λογο να πεσεις με harness/wing
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα