Fotis13 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Μπραβο Nick ,του Ορλια το τελευταιο ειναι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickarmy Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Ορλια και καλυψώ εχω υλικό να ανεβάσω όταννν προλάβω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 ατυχημα στον ολυμπο. για ακομα μια φοραα https://www.ethnos.gr/ellada/52955_olympos-nekros-o-oreibatis-poy-eihe-egklobistei-se-haradra On 25/07/2019 at 18:25, Mitsok@mbou said: Καλησπερα στο Forum... Θα ηθελα να αναπτύξω ενα θεμα γυρω απο τις καταδυσεις. Ειμαι Δυτης στο Πολεμικο Ναυτικο και ...ο κομπος εφτασε στο κτενι παιδες... Υπαρχει καποιος Divemaster και Instractor εδώ να μου δωσετε τα φωτα σας; divamaster δεν ειμαστε ουτε instructor αλλα μπορει να ξερουμε.δεν χανεις κατι να ρωτησεις αλλωστε.μπορει να το δει και καποιος αλλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 On 25/07/2019 at 02:35, jakis13 said: Λιγη δροσιά να φερω... Από την τελευταία ανάβαση, μερικές φωτό: Η διαδρομη (350m υψομετρική) πηγαίνει αρχικά δεξιά (45-50 deg) και μετά από την κόψη, διακρίνεται ο σταυρός στην κορυφή Nordgrat and glacier by Jakis 13, on Flickr Στη μέση της κόψης(II-III) με τον οδηγό Olperer Nordgrat by Jakis 13, on Flickr Η χαρακτηριστική ρωγμή, εκεί που στο ψηλότερο σημείο του ο παγετώνας ξεκολλάει από το βράχο Bergschrund on Olperer north face by Jakis 13, on Flickr Το χιονοδρομικό από οπου ξεκινήσαμε την διαδρομή οπως φαίνεται απο την κόψη, ένα απο ελάχιστα στην Ευρώπη που λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο Ηintertux, open year round ! by Jakis 13, on Flickr To βουνό ειναι το Olperer (3476m) κοντά στο Mayrhofen (Zillertal Alps) και η διαδρομή ειναι η βόρεια κόψη του (Nordgrat). πολυ ωραιες μου λειπει το σκι τωρα που ειδα το χιονοδρομικο.αντε να χειμωνιασει. On 25/07/2019 at 17:49, Fotis13 said: Eνταξει αν και επιθυμητο δεν ειναι παντα απαραιτητο να βασιζεται σε αληθινη ιστορια και τα προιοντα "μυθοπλασιας" αν εχουν μια δυνατη και στιβαρη ιστορια ειναι εξισου εντυπωσιακα . Καλα ναι και το sanctum ηταν fake αλλα ητανωραιο. On 26/07/2019 at 00:20, nickarmy said: καιρός ηταν... On 24/07/2019 at 15:28, kostass__ said: πω σουπερ πολυ βοηθητικη απαντηση χιλια ευχαριστω. σιγουρα ειναι εντελως θεμα ατομου και οργανισμου το υψομετρο απλα ρωτησα για μια plus αποψη. καλο και το pilgrim το οποιο ομολογω οτι δεν το ειχα δει, το προγραμμα που ακολουθησες περα απο τις βολτες σου νορμαλ φαινεται απλα δεν εκατσες παραπανω στο τελευταιο καταφυγιο για εγκλιματισμο ή ξεκουραση (αν χρειαζεται). σιγουρα θα χρειαστω περαιτερω ινφος μιας που σκεφτομαι να το κανω -του χρονου βεβαια- αν κατσει καλα. δεν εχω λινκ και δεν παιζει κιολας πιθανολογω για το (μικρο) θεμα που εγινε στο ελμπρους περυσι, απλα ενα ατομο εμαθα οτι δεν ενιωθε καθολου καλα απο καποιο σημειο και μετα και το κατεβασαν μπαμ μπαμ (κρυωνε και απειρα) ειχε γινει και το τραγικο με τον γιατρο τον ιδιο γεναρη (ετυχε να εχω ενημερωση για τα εκει γεγονοτα μετα με εισαγγελεις κτλ) και οπως και να το κανεις.., αλλα οπως ειπες σωστα και επειδη ειναι θεμα οργανισμου γιαυτο ρωτησα τεχνικα πως ειναι, την διρφυ την ανεφερα "ειρωνικα" καταλαβες πως αν και αυτη μου ηρθε στο μυαλο και οχι πχ ο ολυμπος! σορρυ για το bc απλα δεν ηθελα να αναφερω ονομα που οργανωσε την αποστολη μην θεωρηθει διαφημιση, απλα λογω ημερομηνιων πηγε το μυαλο μου εκει, επισης συμφωνω μεχρι τελειας για τις τιμες του εν λογω που ειναι προς θεο μερια. τα γραψα αλλα τα εχασα.ξαναπαμε. α.για το υψομετρο ναι ειναι θεμα ατομου αλλα προσπαθησα να απαντησω οσο γινεται πιο γενικα. ξερω και αλλο ατομο που αν κατσει πολυ πανω απο τα 4000m διαλυεται στην κυριολεξια ασχετα με τι εγκλιματισμο θα εχει κανει.συνηθως παει λιγο πανω απο τα 4000 αλλα μετα ξανακατεβαινει πιο χαμηλα (same day).μεγαλο θεμα. σε μενα τα ορια μου το εμαθα με λιγο αποτομο τροπο στο kilimanjaro οτι γενικα αντεχω. ειχα καποια side effects λογω της γρηγορης αναβασης βεβαια αλλα οχι σε σημειο να πω οτι κατεβαινω.οποτε οταν πηγα elbrus ηξερα αν με παιρνει ή οχι .το πιο βασικο ηταν οτι κοιμηθηκα στα 4100 και δεν ειχα θεμα στο να κοιμηθω δηλαδη απνοιες κτλ που αντιθετα τις ειχα στα 4700 στο Kili λογω γρηγορης αναβασης και που δεν καναμε μερα εγκλιματισμου στα 3700. επισης η αναπνοη μου ηταν πιο καλη οποτε ηξερα οτι ειχα εγκλιματιστει. για το pilgrim μπορω να πω πολυ καλα λογια.εξυπηρετικοι σε ολα .απολυτως κανενα παραπονο.παροτι πηρα το Lite package μεχρι και πιστοποιητικο αναβασης πλαστικοποιημενο μου εδωσαν. και οι τιμες τους ηταν απο τις πολυ καλες. στο δικο μου προγραμμα δεν εκανα το αστεροσκοπιο πριν το elbrus ενω συνηθως το κανουν για εγκλιματισμο και δεν εκατσα δευτερο βραδι στο πανω καταφυγιο το οποιο δεν το κανουν παντα. αλλοι πηγαινουν 3500 και κανουν βολτα 4100 κοιμουνται 3500 και δευτερη μερα πηγαινουν 4700 και κατω και μετα πηγαινουν κορυφη.αλλοι πηγαινουν 3500 η 3800 ανεβαινουν 4100 κατεβαινουν 3800 ανεβαινουν επομενη μερα στα 4700 κατεβαινουν καθονται μια μερα και μετα πηγαινουν κορυφη.εγω στην ουσια το πηγα 3800 και μικρη βολτα.μετα 4100 και βολτα μεχρι 4400 περιπου και το ιδιο βραδι πανω.παροτι ειχα κανει skip το αστεροσκοπειο + μια μερα που θα μπορουσα στο καταυφυγιο ολα ηταν μια χαρα.το καλο ειναι αν δεν σκοπευεις να ανεβεις με snow mobile ή ratrack μεχρι τα 4800 την ημερα της κορυφης να κοιμηθεις στα 4100 και οχι στα 3800 για να γλυτωσεις 300 μετρα υψομετρικη. αλλα ναι αντιθετα με το Kili δεν σε πιεζει κανεις να ανεβεις.μπορεις να κανεις οτι βολτες θες να ακολουθησεις το προγραμμα που θες και απλα να παρεις οδηγο για την ημερα της κορυφης.αλλιως μπορεις να παρεις και πακετο 10 ημερων που ειναι αρκετα χαλαρο.οι Pilgrim εχουν 8 day και 10 Day.στο 10 day εισαι πολυ χαλαρα. φαντασου οτι καποιοι πηγαινουν στα 4100 με το τελεφερικ και το βραδυ ξανακοιμουνται στο χωριο χαμηλα.το τελεφερικ βοηθαει πολυ.το μονο κακο ειναι οτι το βραδυ της αναβασης εχεις μεγαλη υψομετρικη.απο τα 4100 πας στα 5642 που θεωρειται απο τις πιο μεγαλες υψομετρικες.πχ στο kili απο τα 4700 πας 5895 Που ειναι λιγοτερο.εκτος οπως ειπα αν παρεις snowmobile/ratrak. τωρα για το elbrus και τον αλλον που κρυωσε.στην αρχη εγραψες bc και εψαχνα να δω τι ειναι.δεν πηγε το μυαλο μου στα ελληνικα δεδομενα.μου πηρε λιγη ωρα.απο εκει και περα για την aconcagua δεν νομιζω οτι φταιει υποχρεωτικα το bc με την εννοια οτι μεγαλο υψομετρο μεγαλης ηλικιας και αυτος και απλα ετυχε.μπορει να τυχει σε οποιονδηποτε χωρις πολλα σημαδια πιο πριν αλλο τοσο αν ο αλλος θελει να ανεβει κορυφη και κρυψει τυχον συμπτωματα/προβληματα. εδω βλεπεις ατομα να πεθαινουν απο ανακοπες/καρδια κτλ στο μαραθωνιο. για το eblrus ειναι λιγο βλακεια με την εννοια οτι πληρωνεις για να σε καθοδηγησει και ο αλλος.δηλαδη αν πηγαινει χυμα στον κυμα πρεπει να τον ενημερωσεις και να τσεκαρεις τι ρουχα εχει παρει γενικακαι τι ρουχα θαπαρει την ημερα κορυφης. και πολυς κοσμος δεν μπορει να καταλαβει οτι ο καιρος ειναι απροβλεπτος.οταν ξεκινησαμε για να ανεβαινομε κορυφή ειχα φορεσει τα ρουχα κτλ εκτος απο ενα χοντρο fleece(σαν 300αρι).στην αρχη ζεσταινομουν και ημουν ετοιμος να βγαλω ρουχα.μετα απο λιγο επιασε ο αερας που ειμασταν πιο ψηλα η θερμοκρασια αρκετα χαμηλη και φορεσα και το fleece και ηρθα στα ισα μου αλλιως ναι θα ηταν λιγο χαλια η κατασταση και θα κρυωνα.παντα πρεπει να κουβαλας spare ενα ρουχο μην κατσει στραβη ακομα και αν ξεκινησες με καλο καιρο.αλλο τοσο αν κρυωνεις ευκολα(φαντασου κρυωνω δυσκολα αλλα παρολα αυτα πηρα μαζι εξτρα πραγματα).και στο kili Που μιλαγαμε με τον οδηγο σε μια αλλη ομαδα ειχε γινει κατι παρομοιο.ειχε μειον 10 μειον 15 ποσο ειχε και ο αλλος με λιγα ρουχα αρχισε να πηγαινει προς κορυφη και αρχισε να κρυωνει.ουτε πανω πηγαινε ουτε κατω. οποτε θελει και λιγο μυαλο.καταλαβαινω οτι ενα Fleece ειναι βαρος αλλα οκ καλυτερα λιγο πιο βαρυς παρα να κρυωνεις πριν ακομα φτασεις κορυφη.οτι αλλες Info θες εδω ειμαι να σου δωσω.υπαρχουν και απειρα review εκει εξω για να μαζεψεις πληροφοριες και να δεις και διαφορετικες αποψεις. και εγω ετσι το ξεκινησα. και μακαρι να ηταν το ebrus σαν την διρφυ.βεβαια το κοινο ειναι οτι και η διρφυ εχει κλιση και πιανει παγο και θες σχοινοσυντροφια(δεν την πετυχα με παγο). παντως το elbrus αν και αρκετα πιο δυσκολο και πιο κρυο απο το kili εχει το καλο οτι το πας οπως θες εσυ.το Kili ειναι συγκεκριμενες μερες και διαδρομες και βγαινει πολυ πιο ακριβα. γινεται να κατσεις παραπανω μερες απλα ειναι λιγο ιστορια και εννοειται τα πληρωνεις.στο kili επισης υπαρχουν διαδρομες που ειναι παραπανω μερες απο την διαδρομη που εκανα εγω και που ειναι πιο ευκολες σε θεμα εγκαλιματισμου. αλλα και παλι δεν ειναι οπως στο elbrus που το κοστος ειναι μικρο οποτε πας και για 10 μερες.οι pilgrim εχουν πακετο για 8 και 10 ημερες .οποτε χαλαρααααα αν πας με πακετο.αν πας μονος ακομα πιο χαλαρα. πχ https://stingynomads.com/climbing-mount-elbrus/ τωρα για τις τιμες που λες για το bc πιστευω οτι οφειλονται στα παρακατω: α.ειναι αυτος που ειναι. β.φπα + παροχη υπηρεσιων κανα 20 τις 100 παραπανω φορολογια(αν κοβονται αποδειξεις παντα) γ. οτι στα κανονιζει ολα και δεν μπλεκεις με τιποτα αλλο τοσο οταν εχει αρκετη χαρτουρα για ρωσσια και εκει δεν μιλανε αγγλικα σχεδον καθολου. οποτε ο τυπος παταει εκει και στα ετοιμαζει ολα και εισαι και με ελληνες και δεν χρειαζεται να ψαχτεις για τιποτα.απο την αλλη μαρεσε που οργανωθηκα μονος και δεν ηταν κατι πολυ δυσκολο και σιγουρα τωρα που τα εκανα μια φορα ειναι ακομα πιο ευκολο να βοηθησω καποιον αλλον να το καταφερει. δ.σε συζητηση παλι με τον οδηγο στο kili μου ελεγε το ιδιο.ηταν ενας ο οποιος ειχε γραφειο σαν το bc.κανονιζε εκδρομες στο kili>χρεωνε πχ 3000 ευρω και απο τα 3000 ευρω κρατουσε πχ τα 1000 και τα αλλα 2000 τα εδινε σε γραφειο στην τανζανια για να οργανωσουν το ταξιδι.οτι κοινως θα ερθω με 10 ατομα και θελουμε οδηγο,μαγειρα,sherpas κτλ.οποτε αυτος εκανε τον ενδιαμεσο και εβγαζε 1000 ανα πελατη.και απλα περπαταγε μαζι με τους πελατες και εκανε τις συνενοησεις. αν ξαναεγραψα κατι δυο φορες μην με παρεξηγεις απλα επειδη την πρωτη φορα το εχασα το κειμενο και το ξαναγραψα μπερδεψα λιγο τι ειχα γραψει πριν και τι τωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 On 30/07/2019 at 00:50, nickarmy said: Ορλια και καλυψώ εχω υλικό να ανεβάσω όταννν προλάβω Καλο ειναι να ανεβαινει οτι γινεται να περνει ιδεες ο κοσμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostass__ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Στις 31/7/2019 στις 3:03 ΜΜ, poulinos είπε τα γραψα αλλα τα εχασα.ξαναπαμε. α.για το υψομετρο ναι ειναι θεμα ατομου αλλα προσπαθησα να απαντησω οσο γινεται πιο γενικα. ξερω και αλλο ατομο που αν κατσει πολυ πανω απο τα 4000m διαλυεται στην κυριολεξια ασχετα με τι εγκλιματισμο θα εχει κανει.συνηθως παει λιγο πανω απο τα 4000 αλλα μετα ξανακατεβαινει πιο χαμηλα (same day).μεγαλο θεμα. σε μενα τα ορια μου το εμαθα με λιγο αποτομο τροπο στο kilimanjaro οτι γενικα αντεχω. ειχα καποια side effects λογω της γρηγορης αναβασης βεβαια αλλα οχι σε σημειο να πω οτι κατεβαινω.οποτε οταν πηγα elbrus ηξερα αν με παιρνει ή οχι .το πιο βασικο ηταν οτι κοιμηθηκα στα 4100 και δεν ειχα θεμα στο να κοιμηθω δηλαδη απνοιες κτλ που αντιθετα τις ειχα στα 4700 στο Kili λογω γρηγορης αναβασης και που δεν καναμε μερα εγκλιματισμου στα 3700. επισης η αναπνοη μου ηταν πιο καλη οποτε ηξερα οτι ειχα εγκλιματιστει. για το pilgrim μπορω να πω πολυ καλα λογια.εξυπηρετικοι σε ολα .απολυτως κανενα παραπονο.παροτι πηρα το Lite package μεχρι και πιστοποιητικο αναβασης πλαστικοποιημενο μου εδωσαν. και οι τιμες τους ηταν απο τις πολυ καλες. στο δικο μου προγραμμα δεν εκανα το αστεροσκοπιο πριν το elbrus ενω συνηθως το κανουν για εγκλιματισμο και δεν εκατσα δευτερο βραδι στο πανω καταφυγιο το οποιο δεν το κανουν παντα. αλλοι πηγαινουν 3500 και κανουν βολτα 4100 κοιμουνται 3500 και δευτερη μερα πηγαινουν 4700 και κατω και μετα πηγαινουν κορυφη.αλλοι πηγαινουν 3500 η 3800 ανεβαινουν 4100 κατεβαινουν 3800 ανεβαινουν επομενη μερα στα 4700 κατεβαινουν καθονται μια μερα και μετα πηγαινουν κορυφη.εγω στην ουσια το πηγα 3800 και μικρη βολτα.μετα 4100 και βολτα μεχρι 4400 περιπου και το ιδιο βραδι πανω.παροτι ειχα κανει skip το αστεροσκοπειο + μια μερα που θα μπορουσα στο καταυφυγιο ολα ηταν μια χαρα.το καλο ειναι αν δεν σκοπευεις να ανεβεις με snow mobile ή ratrack μεχρι τα 4800 την ημερα της κορυφης να κοιμηθεις στα 4100 και οχι στα 3800 για να γλυτωσεις 300 μετρα υψομετρικη. αλλα ναι αντιθετα με το Kili δεν σε πιεζει κανεις να ανεβεις.μπορεις να κανεις οτι βολτες θες να ακολουθησεις το προγραμμα που θες και απλα να παρεις οδηγο για την ημερα της κορυφης.αλλιως μπορεις να παρεις και πακετο 10 ημερων που ειναι αρκετα χαλαρο.οι Pilgrim εχουν 8 day και 10 Day.στο 10 day εισαι πολυ χαλαρα. φαντασου οτι καποιοι πηγαινουν στα 4100 με το τελεφερικ και το βραδυ ξανακοιμουνται στο χωριο χαμηλα.το τελεφερικ βοηθαει πολυ.το μονο κακο ειναι οτι το βραδυ της αναβασης εχεις μεγαλη υψομετρικη.απο τα 4100 πας στα 5642 που θεωρειται απο τις πιο μεγαλες υψομετρικες.πχ στο kili απο τα 4700 πας 5895 Που ειναι λιγοτερο.εκτος οπως ειπα αν παρεις snowmobile/ratrak. τωρα για το elbrus και τον αλλον που κρυωσε.στην αρχη εγραψες bc και εψαχνα να δω τι ειναι.δεν πηγε το μυαλο μου στα ελληνικα δεδομενα.μου πηρε λιγη ωρα.απο εκει και περα για την aconcagua δεν νομιζω οτι φταιει υποχρεωτικα το bc με την εννοια οτι μεγαλο υψομετρο μεγαλης ηλικιας και αυτος και απλα ετυχε.μπορει να τυχει σε οποιονδηποτε χωρις πολλα σημαδια πιο πριν αλλο τοσο αν ο αλλος θελει να ανεβει κορυφη και κρυψει τυχον συμπτωματα/προβληματα. εδω βλεπεις ατομα να πεθαινουν απο ανακοπες/καρδια κτλ στο μαραθωνιο. για το eblrus ειναι λιγο βλακεια με την εννοια οτι πληρωνεις για να σε καθοδηγησει και ο αλλος.δηλαδη αν πηγαινει χυμα στον κυμα πρεπει να τον ενημερωσεις και να τσεκαρεις τι ρουχα εχει παρει γενικακαι τι ρουχα θαπαρει την ημερα κορυφης. και πολυς κοσμος δεν μπορει να καταλαβει οτι ο καιρος ειναι απροβλεπτος.οταν ξεκινησαμε για να ανεβαινομε κορυφή ειχα φορεσει τα ρουχα κτλ εκτος απο ενα χοντρο fleece(σαν 300αρι).στην αρχη ζεσταινομουν και ημουν ετοιμος να βγαλω ρουχα.μετα απο λιγο επιασε ο αερας που ειμασταν πιο ψηλα η θερμοκρασια αρκετα χαμηλη και φορεσα και το fleece και ηρθα στα ισα μου αλλιως ναι θα ηταν λιγο χαλια η κατασταση και θα κρυωνα.παντα πρεπει να κουβαλας spare ενα ρουχο μην κατσει στραβη ακομα και αν ξεκινησες με καλο καιρο.αλλο τοσο αν κρυωνεις ευκολα(φαντασου κρυωνω δυσκολα αλλα παρολα αυτα πηρα μαζι εξτρα πραγματα).και στο kili Που μιλαγαμε με τον οδηγο σε μια αλλη ομαδα ειχε γινει κατι παρομοιο.ειχε μειον 10 μειον 15 ποσο ειχε και ο αλλος με λιγα ρουχα αρχισε να πηγαινει προς κορυφη και αρχισε να κρυωνει.ουτε πανω πηγαινε ουτε κατω. οποτε θελει και λιγο μυαλο.καταλαβαινω οτι ενα Fleece ειναι βαρος αλλα οκ καλυτερα λιγο πιο βαρυς παρα να κρυωνεις πριν ακομα φτασεις κορυφη.οτι αλλες Info θες εδω ειμαι να σου δωσω.υπαρχουν και απειρα review εκει εξω για να μαζεψεις πληροφοριες και να δεις και διαφορετικες αποψεις. και εγω ετσι το ξεκινησα. και μακαρι να ηταν το ebrus σαν την διρφυ.βεβαια το κοινο ειναι οτι και η διρφυ εχει κλιση και πιανει παγο και θες σχοινοσυντροφια(δεν την πετυχα με παγο). παντως το elbrus αν και αρκετα πιο δυσκολο και πιο κρυο απο το kili εχει το καλο οτι το πας οπως θες εσυ.το Kili ειναι συγκεκριμενες μερες και διαδρομες και βγαινει πολυ πιο ακριβα. γινεται να κατσεις παραπανω μερες απλα ειναι λιγο ιστορια και εννοειται τα πληρωνεις.στο kili επισης υπαρχουν διαδρομες που ειναι παραπανω μερες απο την διαδρομη που εκανα εγω και που ειναι πιο ευκολες σε θεμα εγκαλιματισμου. αλλα και παλι δεν ειναι οπως στο elbrus που το κοστος ειναι μικρο οποτε πας και για 10 μερες.οι pilgrim εχουν πακετο για 8 και 10 ημερες .οποτε χαλαρααααα αν πας με πακετο.αν πας μονος ακομα πιο χαλαρα. πχ https://stingynomads.com/climbing-mount-elbrus/ τωρα για τις τιμες που λες για το bc πιστευω οτι οφειλονται στα παρακατω: α.ειναι αυτος που ειναι. β.φπα + παροχη υπηρεσιων κανα 20 τις 100 παραπανω φορολογια(αν κοβονται αποδειξεις παντα) γ. οτι στα κανονιζει ολα και δεν μπλεκεις με τιποτα αλλο τοσο οταν εχει αρκετη χαρτουρα για ρωσσια και εκει δεν μιλανε αγγλικα σχεδον καθολου. οποτε ο τυπος παταει εκει και στα ετοιμαζει ολα και εισαι και με ελληνες και δεν χρειαζεται να ψαχτεις για τιποτα.απο την αλλη μαρεσε που οργανωθηκα μονος και δεν ηταν κατι πολυ δυσκολο και σιγουρα τωρα που τα εκανα μια φορα ειναι ακομα πιο ευκολο να βοηθησω καποιον αλλον να το καταφερει. δ.σε συζητηση παλι με τον οδηγο στο kili μου ελεγε το ιδιο.ηταν ενας ο οποιος ειχε γραφειο σαν το bc.κανονιζε εκδρομες στο kili>χρεωνε πχ 3000 ευρω και απο τα 3000 ευρω κρατουσε πχ τα 1000 και τα αλλα 2000 τα εδινε σε γραφειο στην τανζανια για να οργανωσουν το ταξιδι.οτι κοινως θα ερθω με 10 ατομα και θελουμε οδηγο,μαγειρα,sherpas κτλ.οποτε αυτος εκανε τον ενδιαμεσο και εβγαζε 1000 ανα πελατη.και απλα περπαταγε μαζι με τους πελατες και εκανε τις συνενοησεις. αν ξαναεγραψα κατι δυο φορες μην με παρεξηγεις απλα επειδη την πρωτη φορα το εχασα το κειμενο και το ξαναγραψα μπερδεψα λιγο τι ειχα γραψει πριν και τι τωρα. καταρχας γιατι να σε παρεξηγησω? εκανες τον κοπο σου να γραψεις τοσες χρησιμες πληροφοριες. παντως το θεμα του υψομετρου ειναι το πιο σημαντικο ιδιως στο ελμπρους που περισσοτερο σε απασχολει αυτο παρα τα εκτεθειμενα η τεχνικα του σημεια. θενξ και παλι και επειδη εχω αρχισει να το ψηνω πολυ για του χρονου σιγουρα θα χρειαστω πληροφοριες και αλλα τιπς, επισης εξαιρετικο το stingynomads μαζεμενα σχεδον ολα οσα χρειαζονται. οσο για το bc σιγουρα παιζουν ολα αυτα, και ο ιδιος εβαλε κατω το παρελθον με τις 8αρες του κτλ του και ειπε να το εξαργυρωσει καλως η κακως (οπως το βλεπει ο καθενας), ετυχε να γνωρισω και αλλα ατομα που ηταν το '04 στο εβερεστ αυτος ειναι ενα επιπεδο πανω επικοινωνιακα και σε ολο το κομματι αυτο του "ανοιγω στον εξω κοσμο την φαση του βουνου και οσων -καλων-εγιναν εκει πανω" εδω μεχρι και ο τσιαντος που εβγαλε το dvd στο mainstream κοινο που απεχει απο τα βουνα ειναι λιγοτερο γνωστος θεωρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Καλλιθεαρα ενα απο τα αγαπημενα μου φαραγγια που τελευταια φορα την ειχα κανει το 17'. Η ροη του νερου ηταν αρκετη για την εποχη .Στα αρνητικα οτι μεσα εκτος απο εμας ηταν μια ομαδα ταλιμπαν κατευθειαν απο την Ουγκαντα ,οι οποιοι ειχαν μπει 2,5 ωρες πριν απο εμας και φυσικα τους περασαμε απο πανω .Φοραγαν μερικοι μαγιο μονο οι οποιοι ετρεμαν και ηταν στα ορια της υποθερμιας ,λιγοι νεοπρεν και μερικοι παντελονια στρατιωτικου τυπου και καπελα χωρις κρανη δλδ . Δεν θα το σχολιασω παραπανω γιατι κανονικα αυτα θα επρεπε να ειναι αυτοφωρο,ο ορισμος του εγκληματικου . Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από Fotis13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickarmy Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Απο το βόρα ! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 On 03/08/2019 at 13:13, kostass__ said: καταρχας γιατι να σε παρεξηγησω? εκανες τον κοπο σου να γραψεις τοσες χρησιμες πληροφοριες. παντως το θεμα του υψομετρου ειναι το πιο σημαντικο ιδιως στο ελμπρους που περισσοτερο σε απασχολει αυτο παρα τα εκτεθειμενα η τεχνικα του σημεια. θενξ και παλι και επειδη εχω αρχισει να το ψηνω πολυ για του χρονου σιγουρα θα χρειαστω πληροφοριες και αλλα τιπς, επισης εξαιρετικο το stingynomads μαζεμενα σχεδον ολα οσα χρειαζονται. οσο για το bc σιγουρα παιζουν ολα αυτα, και ο ιδιος εβαλε κατω το παρελθον με τις 8αρες του κτλ του και ειπε να το εξαργυρωσει καλως η κακως (οπως το βλεπει ο καθενας), ετυχε να γνωρισω και αλλα ατομα που ηταν το '04 στο εβερεστ αυτος ειναι ενα επιπεδο πανω επικοινωνιακα και σε ολο το κομματι αυτο του "ανοιγω στον εξω κοσμο την φαση του βουνου και οσων -καλων-εγιναν εκει πανω" εδω μεχρι και ο τσιαντος που εβγαλε το dvd στο mainstream κοινο που απεχει απο τα βουνα ειναι λιγοτερο γνωστος θεωρω. Το υψόμετρο είναι σημαντικό θεμα στο Elbrus αλλα επειδη μπορεις να πας με το δικο σου προγραμμα δεν θα σε επηρεασει εκτος αν για καποιο λογο δεν το αντεχεις καθολου το υψομετρο.οποτε δεν νομιζω οτι θα αντιμετωπισεις προβλημα με αυτο. και εγω για αρχη ειχα διαβασει το stingy nomads και μετα μαζεψα διαφορες πληροφοριες.απλα καποια πραγματα μπορει να εχουν αλλαξει απο τοτε που τα εγραψαν οι stignynomads ή να σε μπερδεψουν οποτε ευχαριστως να σου πω οτι θες. On 06/08/2019 at 09:38, Fotis13 said: Καλλιθεαρα ενα απο τα αγαπημενα μου φαραγγια που τελευταια φορα την ειχα κανει το 17'.Η ροη του νερου ηταν αρκετη για την εποχη .Στα αρνητικα οτι μεσα εκτος απο εμας ηταν μια ομαδα ταλιμπαν κατευθειαν απο την Ουγκαντα ,οι οποιοι ειχαν μπει 2,5 ωρες πριν απο εμας και φυσικα τους περασαμε απο πανω .Φοραγαν μερικοι μαγιο μονο οι οποιοι ετρεμαν και ηταν στα ορια της υποθερμιας ,λιγοι νεοπρεν και μερικοι παντελονια στρατιωτικου τυπου και καπελα χωρις κρανη δλδ .Δεν θα το σχολιασω παραπανω γιατι κανονικα αυτα θα επρεπε να ειναι αυτοφωρο,ο ορισμος του εγκληματικου . με μαγιο σε νερο σε φαραγγι ποταμι ?που νομιζει οτι ηταν στην παραλια?οτι και να πουμε λιγο θα ειναι. πως να μην τρεμεις.δεν παυει να ειναι παγωμενο το νερο ακομα και αν εχει 40 βαθμους.ας φοραγε εστω καλοκαιρινη στολη τουλαχιστον να ειναι καλυμμενο το σωμα. επισης το να σχολιασουμε το θεμα στρατιωτικα παντελονια και το χωρις κρανη δεν εχει νοημα.αυτο το πραγμα που μερικοι επειδη ειναι στρατιωτικοι ή δεν ξερω τι να νομιζουν οτι τα στρατιωτικα πραγματα ειναι κορυφη δεν το καταλαβαινω.ενας αλλος οταν ειχα κανει το σχολειο ειχε ερθει με στρατιωτικα αρβυλα. no comment απλα. 15 hours ago, nickarmy said: Απο το βόρα ! μονο και μονο που εχει συννεφα :)))) δινω 100 Like. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Moderators Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Σκεφτόμουν να ξεκινήσω για PADI οπότε έχω την εξής έρωτηση, ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός; Αναφέρομαι στο να έχεις φουλ εξοπλισμο ώστε να εισαι κομπλε να μπορεις να πας μονος σου Στολή Βατραχοπεδιλα Μάσκα Ζώνη με βάρη Μπουκαλές τι αλλα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
esertas Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 15 λεπτά πριν, Spect~ είπε Σκεφτόμουν να ξεκινήσω για PADI οπότε έχω την εξής έρωτηση, ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός; Αναφέρομαι στο να έχεις φουλ εξοπλισμο ώστε να εισαι κομπλε να μπορεις να πας μονος σου Στολή Βατραχοπεδιλα Μάσκα Αναπνευτήρα Ζώνη με βάρη BCD Γιλέκο Κατάδυσης Μπουκαλές τι αλλα; Παρέα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 1 hour ago, Spect~ said: Σκεφτόμουν να ξεκινήσω για PADI οπότε έχω την εξής έρωτηση, ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός; Αναφέρομαι στο να έχεις φουλ εξοπλισμο ώστε να εισαι κομπλε να μπορεις να πας μονος σου Στολή Βατραχοπεδιλα Μάσκα Ζώνη με βάρη Μπουκαλές τι αλλα; Πάμε ανάποδα. Α. Δεν κάνεις κατάδυση μόνος σου οπότε ελπίζω ότι το μόνος σημαίνει να έχεις τον δικό σου εξοπλισμό και να μην χρειάζεται να νοικιάζεις. Β και πολυ βασικό. Μεχρι τι επίπεδο σκέφτεσαι να φτάσεις. Ποιος είναι ο λόγος που ρωτάω. Αν ειναι να μείνει στο recreational τοτε μπορείς να αγοράσεις πραγματα για μέχρι εκει. Αν όμως να αποφασίσεις να πας για tec τοτε το 90 τις 100 μεχρι και το 100 τις 100 μπορεί να σου είναι άχρηστο. Έχει δρόμο μέχρι το tec αλλά ίσως αξιζει να παρεις μεταχειρισμένα και μετα να κοιταξεις για κατι καλυτερο. Τωρα σε εξοπλισμο. Στολή κουκούλα αν δεν εχει ενσωματωνεμη.το παχος εχει να κανει τη εποχη θα βουτηξεις.καποιοι πχ παιρνουν 5αρα και αμα κρυωνουν βαζουν γιλεκο για πιο κρυο καιρο. βατραχοπεδιλα ναι θες. καλο ειναι ειτε κανεις recreational ειτε οχι να παρεις βατραχοπεδιλα τα οποια ειναι σκληρα(παραπανω στοιχεια μπορω να σου βαλω). μασκα(μαυρη σιλικονη για να μην περναει φως απο πανω).στο recreational γενικως καποιοι βαζουν και αναπνευστήρα.στο Tec δεν υπάρχει αυτη η λεξη. Προσωπικα ουτε σε recreational δεν βαζω. Χρησιμοποιείται για συγκεκριμένες καταστάσεις τελείως.δεν το αναλύω περισσότερο τωρα. Καλτσακια η παπουτσακια.προτιμας παπουτσακια γιατι τα βατραχοπεδιλα ειναι ανοικτου τυπου και το παπουτσακι ειναι ανετο για να πατας στα βραχια οταν βγαινεις. Bcd. το ευκολο ειναι να παρεις τυπου γιλεκο. το σωστο ειναι να παρεις backplate .περισσοτερα μπορουμε να το αναλυσουμε.το backplate ειναι και το σωστο αν σκοπευεις να πας Tec. ζωνη με βάρη αν πας σε γιλεκο.αν πας σε backplate το backplate εχει απο μονο του βαρος συν οτι μπορεις να βαλεις βαρη και να τα γλυτωσεις απο την μεση σου. ρυθμιστες. η διαταξη που χρησιμοποιείται στο recreational ειναι διαφορετικη απο οτι στο tec. η σωστη ειναι του tec.αναλυση σε δευτερο χρονο. γιατι τα γραφω ολα αυτα.οταν ξεκινησα καταδυση και πορωμενος τοτε οπως και αλλες εποχες χαλασα παρα πολλα λεφτα σε εξοπλισμό.οταν το γυρισα σε tec ολα ηταν αχρηστα.ευχαριστηθηκα την καταδυση οταν ξεκινησα το tec που ασχοληθηκα με πολυ πιο ωραια πραγματα απο το να χαζευω κατω απο το βυθο και να κοιταω τα ψαρακια. αν εχεις ορεξη να το ξεκινησεις και να το συνεχισεις ξεκινησε το σωστα με βλεψεις προς το tec.γιατι ειναι κριμα να δωσεις λεφτα και χρονο και να δεις στο τελος οτι καποια πραγματα που εμαθες και συνηθισες ειναι λαθος. Προσωπικα ενω στην αρχη και εγω ξεκινησα για να κανω καταδυση και να βλεπω το βυθο συντομα το βαρεθηκα.οποτε το tec diving ηταν μονοδρομος.ευχαριστηθηκα σπήλαια ευχαριστηθηκα παγοκαταδυση στην πολωνια,πηρα μερος σε ghost fishing projects, σε καθαρισμους και σε αλλα αρκετα πραγματα. εκανα cave diving,penetration σε ναυαγια και αλλα τοσα. μερικα video για να δεις τι μπορεις να κανεις οταν ασχοληθεις με tec https://www.youtube.com/watch?v=lHHXlg3nEy4 ice diving in poland https://www.youtube.com/watch?v=ffQH5EiaHJQ full cave class https://www.youtube.com/watch?v=vztEVu3Z9Ww penetration σε ναυαγιο. https://www.youtube.com/watch?v=t2XFog2Bi8c https://www.youtube.com/watch?v=YuuEBf-stQE ghost fishing οσο και αν ακουγεται οτι ακομα δεν εχεις ξεκινησει αν το πιασεις ζεστα μπορει να ανεβεις γρηγορα. οταν εμπλεξα με τηην καλη εννοια με καλη ομαδα εκανα αρκετες βουτιες για να καταφερω να κανω ολα αυτα που εκανα. επισης στο tec το ωραιο ειναι οτι fucks more ur brain.περισσοτερος προγραμματισμος και πιο πολλα να οργανωσεις σκεφτεις και να κανεις.ειναι ενα κολλημα. να το πω στην δικια σου γλωσσα.σαν ενα γυμναστηριο που δεν θες απλα να πηγαινεις για να φτιαξεις σωμα αλλα για να δωσεις πονο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Moderators Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Με μια γρήγορη ματιά που έριξα tec vs recreational ουσιαστικά το 2ο ειναι μέχρι 30μ (αν κατάλαβα καλά ή 18;?) και είναι κατεβαίνω χαζεύω ανεβαίνω ενω το tec έχει διαφορετικές τεχνικες/εξοπλισμό και μπορείς ουσιαστικά να πας πιο βαθιά και να κάνεις και αλλα πράγματα όπως σπηλιές κλπ σωστά; Το θέμα ειναι οτι εδω Κέρκυρα Χειμώνα δεν νομιζώ οτι παίζει κάποια σχολή και καλοκαίρι δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος. Οπότε το βλέπω μαλλον για recreational περισσότερο για το ενα ακόμη skill και παιχνίδι οποτε μου έρθει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 1 hour ago, Spect~ said: Με μια γρήγορη ματιά που έριξα tec vs recreational ουσιαστικά το 2ο ειναι μέχρι 30μ (αν κατάλαβα καλά ή 18;?) και είναι κατεβαίνω χαζεύω ανεβαίνω ενω το tec έχει διαφορετικές τεχνικες/εξοπλισμό και μπορείς ουσιαστικά να πας πιο βαθιά και να κάνεις και αλλα πράγματα όπως σπηλιές κλπ σωστά; Το θέμα ειναι οτι εδω Κέρκυρα Χειμώνα δεν νομιζώ οτι παίζει κάποια σχολή και καλοκαίρι δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος. Οπότε το βλέπω μαλλον για recreational περισσότερο για το ενα ακόμη skill και παιχνίδι οποτε μου έρθει. αν παμε σε padi πρωτο 18 αν θυμαμαι σωστα .δευτερο 30.ειδικοτητα deep 40.το υπολοιπο πουεγραψες ειναι σωστο. θα στα γραψω μετα απο ,pc αλλα υπαρχει και μια ενδιαμεση λυση.μολις ειμαι σε pc τα γραφω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 On 25/08/2019 at 20:22, Spect~ said: Με μια γρήγορη ματιά που έριξα tec vs recreational ουσιαστικά το 2ο ειναι μέχρι 30μ (αν κατάλαβα καλά ή 18;?) και είναι κατεβαίνω χαζεύω ανεβαίνω ενω το tec έχει διαφορετικές τεχνικες/εξοπλισμό και μπορείς ουσιαστικά να πας πιο βαθιά και να κάνεις και αλλα πράγματα όπως σπηλιές κλπ σωστά; Το θέμα ειναι οτι εδω Κέρκυρα Χειμώνα δεν νομιζώ οτι παίζει κάποια σχολή και καλοκαίρι δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος. Οπότε το βλέπω μαλλον για recreational περισσότερο για το ενα ακόμη skill και παιχνίδι οποτε μου έρθει. το tec περα απο το μεγαλυτερο βαθος οπως και το μεγαλυτερο χρονο παραμονης σε βαζει και στο mind set της μεγαλυτερης ασφαλειας (λογω οτι θα εισαι πιο βαθια) οπως και οτι δεν μπορεις να ανεβεις πανω αφου υπαρχει ταβανι βαθους λογω οτι μπαινεις σε deco.οποτε γινεσαι πιο self reliant. αυτο που θα προτεινα σε καποιον θα ηταν να κανει το open water να κανει το advanced να κανει μετα Nitrox και deep και στο τελος να κανει το tec40 το οποιο ειναι το πρωτο της τεχνικης καταδυσης.θα του ανοιξει παρα πολυ το μυαλο σε αρκετα πραγματα. ασχετα που μετα μπορει να μην κανεις tec βουτιες μπορεις να εχεις την φιλοσοφια των tec βουτιων. θα εχεις μαθει επισης πραγματα που πολλοι οργανισμοι τα θεωρουν default αλλα οχι η Padi πχ hogarthian setup . που θα βοηθησει αυτο? α.αν αποφασισεις να συνεχισεις στα tec θα εισαι ετοιμος β.αν αποφασισεις να πας για cavern diving καλο ειναι να εχεις την νοοτροπια του tec. γ.θα εισαι ενα βημα πιο μπροστα απο τα ατομα που πεφτουν στο νερο με Jacket ακομα και μετα το advance open water diver, δ.θα εισαι ενα βημα πιο ασφαλης. ε.θα μαθεις απο την αρχη αυτο που θεωρειται Universal και οχι να ξεκινησεις με jacket και μετα να το γυρισεις σε backplate z.με το backplate εχεις καλυτερη πλευστότητα μεσα στο νερο, η.αν ξεκινησεις με σωστα βατραχοπεδιλα θα μαθεις γρηγορα στο νερο να εισαι με frog kick και σωστα ζυγισμενος και οχι σαν πτωμα που επιπλεει. θα μαθεις επισης backward frog kick. καποια πραγματα ειναι μικρες λεπτομερειες αλλα οταν μαζευτουν πολλα μαζι θα κανουν την καταδυση σου πολυ πιο ενδιαφερον.οπως σου ειπα συγκρινε το με το γυμναστηριο και συγκρινε τον ευατο σου με εναν που παει απλα να κανει gym και δεν ξερει τι γυμναζει με σενα που γνωριζεις καθε ασκηση τι κανει. επισης το να κανεις το σωστο setup ή το να παρεις tec ρυθμιστες απο την αρχη θα κανει λιγο πιο ακριβη την αρχικη αγορα του εξοπλισμου αλλα πολυ πιο futureproof. μπορεις ακομα αν θες να εχεις διπλες μικρες φιαλες σε tec διαταξη αντι να εχεις πχ μια μονη φιαλη. δηλαδη συνηθως σε μικρες βουτιες δινουν 10,12 λιτρα φιαλη και σε πιο βαθιες δινουν 15αρες.εσυ μπορεις να εχεις διπλες 7αρες. το βασικο ειναι αν θα βρεις καποια σχολη που ο τυπος να εχει ορεξη να ασχοληθει ή το βασικο να εχει εξοπλισμό ή να κανει tec diving .αλλιως προκειμενου να σε παρει μαθητη του απλα θα σου πει οτι αυτα ειναι προχωρημενα και δεν εχει νοημα να τα μαθεις και ολα αυτα.η αλλη λυση ειναι να αγορασεις τα απολυτως απαραιτητα και μετα να δεις που θα καταληξεις. υπαρχουν οργανισμοι που ειναι πιο straight και καλως η κακως υπαρχει και η padi που το παει βηματακι βηματακι με 500 ενδιαμεσα βηματα. η Padi ειναι η πιο γνωστη χωρις να σημαινει οτι ειναι η καλυτερη .πολλα καταδυτικα την εχουν κοψει και χανει σιγα σιγα μεριδιο αγορας(padi = pay another dollar in). offtopic.πριν 2 μερες ημουν στα μερη σου (κερκυρα). αν εχεις ορεξη να συγκρινεις την Padi με εναν αλλο οργανισμο πχ δες αυτο το site https://www.is-expl.com/ και δες το basic of exploration. οι τυπο ειναι σε στυλ απο την αρχη θα τα μαθεις ολα σωστα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα