nickarmy Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 εχω σκοπο να δω οτι έχετε ανεβασει χαχα *ναιι παω με το ΠΟΑ σε αρκετές εκδρομές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 On 11/07/2019 at 23:10, nickarmy said: εχω σκοπο να δω οτι έχετε ανεβασει χαχα *ναιι παω με το ΠΟΑ σε αρκετές εκδρομές τα πυρηναια ειχα κανει με τον ΠΟΑ.δεν εχει τυχει να εχω παει σε αλλη εκδρομη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το Σαββατοκυριακο ειχα παει Καρπενησι ,καναμε Μαυρη σπηλια και Ροσκα .Καλη ποσοτητα νερου για την εποχη ,τελειες καιρικες συνθηκες .Πουλινε εσυ θα ειχες πεθανει απο την ζεστη . Επισης σαν σημερα ειχαμε το δυσαρεστο εργο της αναζητησης αγνοουμενων στο Κοκκινο λιμανακι με την καθοδηγηση και τον συντονισμο μοναδων της ΜΥΚ. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2019 από Fotis13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 16 hours ago, Fotis13 said: Το Σαββατοκυριακο ειχα παει Καρπενησι ,καναμε Μαυρη σπηλια και Ροσκα .Καλη ποσοτητα νερου για την εποχη ,τελειες καιρικες συνθηκες .Πουλινε εσυ θα ειχες πεθανει απο την ζεστη . Επισης σαν σημερα ειχαμε το δυσαρεστο εργο της αναζητησης αγνοουμενων στο Κοκκινο λιμανακι με την καθοδηγηση και τον συντονισμο μοναδων της ΜΥΚ. χτες πραγματι ειχαν κατι σαν αφιερωμα πως να το πω για το ματι. σαν ενα Review του τι εγινε και καινουριες συνεντευξεις κτλ. Αν εχει νερο οπως λες το καλο ειναι οτι μπορεις ανα πασα στιγμη να δροσιστεις. Κατα τα αλλα μισω το καλοκαιρι για ακομα μια φορα. Το a/c δινει πονο. Στριφογυρναω στο κρεβατι συνεχεια. Ενεργεια πολυ μικροτερη απο το κανονικο. Στο γυμναστηριο μαλλον πρεπει να μπουν αλλα 10 a/c για να καταφερω να κανω σωστο workout αλλο τοσο το να τρεξω και λιγακι σε διαδρομο.Και γηπεδο για να παω κλεινει κατα τις 22:00 και στις 22:00 εχει ακομα ζεστη . Δεν θελω να βγαινω καν εξω να περπαταω.Τις προηγουμενες μερες ηταν λιγο καλύτερα .Τωρα ξανα τα ιδια. Τουλαχιστον τετοια εποχη περυσι ημουν elbrus και απολαμβανα την δροσια στα ψηλα.Στα χαμηλα και εκει ειχε καλη ζεστη. Επισης το χειροτερο ηταν για ενα διαστημα που πηγαινα crossfit.Εκει να δεις μαρτυριο το καλοκαιρι. κατα τα αλλα ακομα δεν εχω παει για μπανιο στην θάλασσα και αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι η τριτη χρονια . οι καταδυσεις δεν πιανονται για μπανιο. Φετος επειδη θα βρεθω κερκυρα ευελπιστω οτι θα κανω 1-2 μπανια:P Που ειναι το χιονι. Denali επρεπε να ημουν τωρα. Επισης αυτο το καλοκαιρι θα ειναι λιγο πιο δυσκολο.Εδω και δυο βδομαδες μπηκα σε ενα προγραμμα διατροφης που θελω να το κρατησω για αρχη μεχρι τελος αυγουστου να δω τι θα πετυχω. το χειμωνα επρεπε να το ξεκινησω να μην εχω και την ζεστη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καπου διαβασα πως φετος στο Denali ειχε ρεκορ summit success με ποσοστο 65%.Ενω κανονικα εχει μεσο ορο 45% αν θυμαμαι καλα .Πουλινε ειναι πολυ δυσκολη η διατροφη πρεπει να αλλαξει συνηθειες ζωης .Εσυ πρεπει να φας πολυ παραπανω απο οτι εχεις συνηθισει και μπορεις και εγω πολυ λιγοτερο αστα ταλαιπωρια καθε χρονο . Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από Fotis13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 42 minutes ago, Fotis13 said: Καπου διαβασα πως φετος στο Denali ειχε ρεκορ summit success με ποσοστο 65%.Ενω κανονικα εχει μεσο ορο 45% αν θυμαμαι καλα .Πουλινε ειναι πολυ δυσκολη η διατροφη πρεπει να αλλαξει συνηθειες ζωης .Εσυ πρεπει να φας πολυ παραπανω απο οτι εχεις συνηθισει και μπορεις και εγω πολυ λιγοτερο αστα ταλαιπωρια καθε χρονο . καθε χρονο παντως αν εχω καταλαβει σωστα πρεπει ολο και περισσοτερος κοσμος να ανεβαινει στα summits.παντως και το 65 τις 100 δεν το λες τεραστιο ποσοστο.λογικο βεβαια προκειμενου οτι ειναι πολυ δυσκολο βουνο. αυτην την στιγμη ειναι 1.80 και 79Kg. Το μεγιστο που ειχα φτασει ηταν 82. Το πρωτο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να κοψω τα σαβουροφαγητα ή να πω καλυτερα τα γλυκα κτλ. Δηλαδη να φυγει το πολυ σκουπιδι. Στην παρουσα φαση λεω να παραμεινω στα κιλα που ειμαι και απλα να δω τι θα αλλαξει απλα αλλαζοντας τα Macro Μου. Δεν ξερω αν πρεπει να κατεβω σε κιλα και να αρχισω να ανεβαζω πιο καθαρα τα κιλα μου ή αν πρεπει να αρχισω να ανεβαινω απο εδω που ειμαι με σωστη διατροφη. Σκοπος ειναι απλα να κατεβασω ποσοστο λιπους.δεν θελω κατι το τρελο.δεν ειναι η πρωτη μου προτεραιοτητα το γυμναστηριο. Σκοπος ειναι το γυμναστηριο και η σωστη διατροφη να βοηθησει στα Hobby πχ βουνα ή οτι αλλο μπορει να ειναι αυτο. Παντως οταν εφτασα 82 κιλα αυτο που καταλαβα ειναι οτι το σχετικα ευκολο ειναι να ανεβαζεις κιλα στο σωμα και να ανεβαζεις και κιλα στο γυμναστηριο. Κοινως το ενα φερνει το αλλο.Αλλα προσωπικα με χαλαει αυτη η εικονα.Δηλαδη βλεπω ατομα που εχουν ανεβασει σαβουροκιλα στο σωμα τους και παροτι βλεπεις ογκο και σηκωνουν και πολλα κιλα το αποτελεσμα το θεωρω μπλιαχ. Μηδεν γραμμωση απλα ενα μεγαλο χερι στρογγυλο. Κατα τα αλλα μετα το rysy που τελειωσε θελω να δω τι θα κανω. Σιγουρα ειναι στο προγραμμα το triglav που οκ δεν ειναι τιποτα σοβαρο και μετα θελω να δω ή κανα annapurna circuit ή τρωγομαι ασχημα για aconcagua. ηδη οτι ειχα την δυνατοτητα να το κανω(aconcagua) Last year μετα το kili και το elbrus και δεν το εκανα με χαλασε. εσυ απο οτικαταλαβα καθε χρονο σαν ασανσερ. το χειμωνα ανεβαζεις το καλοκαιρι κατεβαζεις και παμε ξανα. off topic. α.αντε να βγει η ταινια το cave να δουμε τιποτα σοβαρο. β.εχεις δει το Pioneer? https://www.imdb.com/title/tt2369205/?ref_=fn_al_tt_1 ωραια ταινιουλα για να περασει ευχαριστα η ωρα. την ειχα αναφερει στο παρελθον καποια στιγμη commercial diving:) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostass__ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, poulinos είπε Τουλαχιστον τετοια εποχη περυσι ημουν elbrus και απολαμβανα την δροσια στα ψηλα.Στα χαμηλα και εκει ειχε καλη ζεστη. μπορεις να δωσεις ινφο για καυκασο? με ποιο πηγες (bc?) απο υψομετρο τι ελεγε την ακους η ο εγκλιματισμος αρκει? περυσι εμαθα οτι ειχε πειριστατικο το συγκεκριμενο τουρ που ανεφερα στην παρενθεση. απο δυσκολια λεει τιποτα η σαν να κανεις διρφυ ξερω γω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 hour ago, kostass__ said: μπορεις να δωσεις ινφο για καυκασο? με ποιο πηγες (bc?) απο υψομετρο τι ελεγε την ακους η ο εγκλιματισμος αρκει? περυσι εμαθα οτι ειχε πειριστατικο το συγκεκριμενο τουρ που ανεφερα στην παρενθεση. απο δυσκολια λεει τιποτα η σαν να κανεις διρφυ ξερω γω πηγα με τους Pilgrim tours. Στην ουσια πηρα το Lite package για να γλυτωσω ολη την γραφειοκρατεια οπως και να με μεταφερουν απο το αεροδρομιο Mineral'nyye Vody (MRV) στο elbrus.δεν ζητησα οδηγο θα πηγαινα solo αλλα γνωρισα εναν καναδο και ανεβηκαμε μαζι( ο καναδος για το summit day ειχε παρει και οδηγο). το Lite package μπορει να το πληρωσεις ενα κλικ πιο ακριβα απο το να κανεις τα χαρτια μονος σου αλλα πιστεψε με θα σε γλυτωσει απο απειρη ταλαιπωρια οποτε το προτεινω με τα ματια κλειστα. για τον εγκλιματισμο. Το αν θα την ακουσεις εξαρτατε και απο τον οργανισμο σου.το καλο ειναι οτι εχεις αφθονο χρονο να κανεις εγκλιματισμο. Μπορεις αμα θες να παρεις επισης το Lite package να κανεις τον χαβαλε σου(θα αναφερω πιο κατω τι εννοω) και την ημερα της κορυφης να ζητησεις οδηγο.ετσι δεν χρειαζεται να κανεις το τυποποιημενο προγραμμα . Ακομα βεβαια και στο τυποποιημενο προγραμμα δινουν αρκετες μερες για εγκλιματισμο αντιθετα με το kili που εγινα γομολαστιχα. για το περιστατικο δεν ξερω κατι αλλα αμα εχεις Link ποσταρετο. απο εκει και περα θα σου γραψω οχι ακριβως πως εκανα το προγραμμα αλλα πως μπορεις να το κανεις για να εγκλιματιστεις. απο το αεροδρομιο μπορεις να πας κοντα στο elbrus που υπαρχουν 2-3 χωριουδακια σε μικρη αποσταση.cheget ,terskol και μετα ειναι το elbrus. η αποσταση αποτο πρωτο χωριο μεχρι το elbrus ειναι 5km για να καταλαβεις. οσοι ειναι να ανεβουν elbrus εκει μενουν. στο cheget μπορεις να ανεβεις για να κανεις τον πρωτο σου εγκλιματισμο. μπορεις να πας με τα ποδια ή με το τελεφερικ.λογικα θα σε αφησουν να ανεβεις μεχρι τα 3450 μετρα.μετα απο καποιο σημειο δεν αφηνουν.εγω ανεβηκα με τα ποδια μεχρι εκει που ανεβαινει το τελεφερικ και κατεβηκα με το τελεφερικ αφου απολαυσα ενα μικρο καφεδακι και κατι για φαγητο. επομενη μερα μπορεις να πας για εγκλιματισμο στο observatory(αστεροσκοπειο). δεν χρειαζεται οδηγο δεν θες τιποτα.ειναι ευκολο να πας και ειναι στο επομενο χωριο.πηγαινοντας εκει μπορεις να περασεις να δηλωσεις και τον ευατο σου οτι θα ανεβεις στο βουνο (αμα δεν πας με group) ωστε αν γινει κατι να σε ψαξουν.τους λες ποτε πας ποτε γυρνας και αμα δεν γυρισεις σε ψαχνουν.λιγο προσοχη τι θα δηλωσεις ή να μην ξεχασεις οταν κατεβεις να πεις οτι κατεβηκες. εγω σταματησα στο αστεροσκοπειο αν και καποιοι λενε οτι προχωραει και πιο μετα.εχει και ενα καταρακτη για να δεις στην διαδρομη προς τα πανω.πανω κατω ιδιο υψομετρο με το Cheget περιπου οσο θυμαμαι.ετσι εχεις κανει 2 ωραια Hikes γιατι ειναι ωραια και εχεις κανει ενα πρωτο εγκλιματισμο. μετα πας για να ανεβεις στο elbrus.το νεο τελεφερικ σε πηγαινει στα 3800 ενω το παλιο στα 3500.και στα 2 εχει μερος για να μεινεις.πρσωπικα πηγα με το καινουριο στα 3800.δεν εχει νοημα να ανεβεις με τα ποδια γιατι ουτε χιονι εχει ουτε ενδιαφερον συν οτι μπορει να εισαι με back pack και Duffle bag οποτε δεν ειναι ευκολο να ανεβεις εκτος αν τα βαλεις ολα σε μεγαλο σακιδιο 85+ και τα εχεις ολα σε ενα. το χιονι το καλοκαιρι ξεκιναει στα 3800. κατεβηκα στα 3800 επιασα καταφυγιο και εκανα μια βολτα πιο ψηλα για λιγο καλυτερο εγκλιματισμο.κοιμηθηκα στα 3800 και την επομενη μερα ανεβηκα στα 4100 για να μεινω στα επομενα καταφυγια οπου απο εκει ξεκινας και την αναβαση για κορυφη. στα 4100 για να κανεις εγκλιματισμο μπορεις να πας μεχρι τα 4700 περιπου που ειναι τα Pastukov rocks.μπορεις να ανεβεις με ενα μικρο σακιδιο και με τα ποδια ή να πας με snow mobile ή να πας με ratrak. το διαλεγεις εσυ αυτο.κοιμασαι στα 4100 και αποφασιζεις αν θες να πας το ιδιο βραδυ πανω ή θες να πας το επομενο για να ξοδεψεις περισσοτερο χρονο στα 4100. απο τα 4100 ξυπνας το βραδακι 01:00 02:00 αναλογως και ξεκινας για τα 5642. εδω τι παιζει. καποιοι πανε στα Pastukov rocks οπως σου εγραψα με τα ποδια για εγκλιματισμο οποτε την ημερα της κορυφης για να μην κουραστουν πολυ ανεβαινουν με ratrak .οποτε αντι να εχεις 4100 μεχρι 5642 που θεωρειται πολυ μεγαλη υψομετρικη διαφορα εχεις 4700+ μεχρι 5642. Αλλοι κανουν το αναποδο. κανουν τον εγκλιματισμο με ratrak και την ημερα της κορυφης το κανουν ολο με τα ποδια. δεν εχει καμια σχεση με την διρφυ αν και δεν εχω κανει την διρφυ χειμωνα διοτι στο χειμερινο σχολειο ετυχε να μην εχει χιονι. δεν μπορεις να συγκρινεις τα 5642 μετα 1743. επισης στο elbrus και γενικα σε τετοιες ψηλες κορυφες ο καιρος ειναι απροβλεπτος. την ημερα που ανεβηκαμε ειχε τον χειροτερο καιρο που πετυχαμε εκεινες τις ημερες και οπως ειπε ο οδηγος απο τους χειροτερους καιρους που ειχε πετυχει. αν ημουν μονος σιγουρα θα ακυρωνα για να ανεβω Next days.οι επομενες μερες ηταν πολυ καλυτερες.εμας σε ολη την διαδρομη υπηρχε ομιχλη δεν ειδαμε ηλιο ουτε για δειγμα και ο αερας θεριζε. β.υπαρχουν σημεια με σταθερα σκοινια λιγο πριν την κορυφη και πας δεμενος σαν via feratta. επισης δεν πρεπει να βγει εκτος μονοπατιου γιατι παιζουν μερικα Crevasses. https://www.insomnia.gr/forums/topic/513294-το-τοπικ-της-αυτονομης-καταδυσηςτων-βουνωντου-canyoning/page/78/ απο την σελιδα 78 και μετα εχω ανεβασει λιγο φωτογραφικο υλικο. https://www.insomnia.gr/forums/topic/513294-το-τοπικ-της-αυτονομης-καταδυσηςτων-βουνωντου-canyoning/?do=findComment&comment=56605759 εδω επισης θα δεις το Video με τον αερα στην κορυφη.ουτε χρονο για πολλες φωτογραφιες. απο εκει και περα με το υψομετρο πρεπει να το δεις στην πραξη. επειδη ειχα δει τα ορια μου στο kilimanjaro στο elbrus επαιξα καπως πιο επιθετικα. δηλαδη το προγραμμα μου ηταν αρκετα πιο συντομο.εκανα acclimatization day στο cheget και μετα πηγα καπακια elbrus.εκατσα 3800 ανεβηκα 4100 πηγα βολτα με τα ποδια μεχρι τα 4400 περιπου και οχι παραπανω και το βραδυ ξεκινησαμε με τα ποδια μεχρι κορυφη χωρις να κατσω αλλο βραδι οσο θυμαμαι. αφου κατεβηκα απο το elbrus Μετα πηγα βολτα στο αστεροσκοπειο και μετα ανεβηκα και κατεβηκα με το παλιο τελεφερικ για να κανω βολτουλα.την επομενη μερα επειδη με τρωγε παλι κατι ανεβηκα με το νεο τελεφερικ μεχρι τα 3800 και κατεβηκα με τα ποδια μεχρι κατω για να δω και αυτο το κομματι του βουνου. ασχετα οτι ειναι russia δεν ενιωσα ποτε οτι θα παθω κατι κακο απο αλλα ατομα.ενιωθα πληρη ασφαλεια .οπου πηγα ηταν ολοι μεσα στην τρελη χαρα να βοηθησουν ασχετα που δεν ξερουν αγγλικα.σε καφετερια που πηγα διπλα στο χωριο με βαλαν να ζωγραφισω στον τοιχο την ελληνικη σημαια και να γραψω αφιερωση και τσακονομασταν επειδη δεν ηθελε να της πληρωσω τον λογαριασμο.αναγκαστηκα να αφησω τα λεφτα και να φυγω. εκανα ωτοστοπ 2-3 φορες και με χαρα τους με πηραν για να με κατεβασουν στο χωριο. μονο θετικες εντυπωσεις.επισης υπαρχει καταστημα που μπορεις να νοικιασεις εξοπλισμους και οι τιμες ειναι πολυ καλες και ευγενικοι full. το μονο που στεναχωρηθηκα ειναι οτι καπου εχασα ενα ζευγαρι καλτσες.δεν ειναι το κοστος αλλα οτι δεν μαρεσει να χανω εξοπλισμους βουνου.ευτυχως ο πονος ειναι μικροτερος επειδη ειχα παρει 3 ιδια ζευγαρια :P. don't underestimate το βουνο.εκανα μερικες βλακιουλες που δεν μου βγηκαν σε καλο στο θεμα ρουχισμου.και ηταν τελειως βλακειες. επισης με το γραφειο Pilgrim tours που συνεργαστηκα ηταν αψογοι σε ολα και το βασικο οτι με βοηθησαν στο δρομο προς το elbrus να βγαλω sim Καρτα για να εχω ιντερνετ οπως και ανα πασα στιγμη εχεις ενα ατομο που μιλαει αγγλικα και ρωσσικα ωστε αν χρειαστεις κατι να μπορεις να συνενοηθεις αν αποφασισεις να πας με το Lite package.αυτοι αναλαμβανουν και τα permits να σου βγαλουν. αυτα τα λιγα.σορρυ για το κατεβατο οτι αλλο μπορω να βοηθησω μετα χαρας. ps.αν bc εννοεις το basecamp τοτε ατυχημα εγινε περυσι /προπερσι ποτε ηταν στην aconcagua και οχι στο elbrus.που δεν εφταιγε σε κατι το basecamp.και οχι να πω την αληθεια δεν θα πηγαινα με το basecamp ουτε kilimanjaro ουτε elbrus διοτι τα χρηματα που ζηταει καλως η κακως are way off.καταλαβαινω οτι στα εχει ολα ετοιμα και εχεις καιεναν ελληνα καταξιωμενο οδηγο που θα ειναι μαζι σου και το βασικο μιλαει ελληνικα αλλα προσωπικα εμενα μου στοιχισε κοντα στα 1100 το elbrus και οχι 3000 ευρω .το ιδιο και για το kili.μου βγηκε 2200 με αεροπορικα και οχι 3-4k που ζηταει το bc. μακαρι να ειχα τα χρηματα και να πηγαινα με bc αφου θα ηταν πιο ανετο το κλιμα αλλα δεν μου περισσευουν οποτε βρηκα μια ενδιαμεση λυση.ειμαι της αποψης ουτε στο ενα ακρο δηλαδη πανακριβη τιμη ουτε την πιο φτηνη διοτι απο καπου θα εχουν κοψει. το elbrus θα μπορουσε να βγει και κανα 150αρι φτηνοτερα αλλα ειχα μερικα απροοπτα εξοδα τα οποια προεκυψαν απο αλλαγη του προγραμματος μου πριν φυγω για elbrus εντωμεταξυ μου πηρε αρκετη ωρα για να καταλαβω τι εννοεις με το tour bc.εψαχνα να βρω ποιο ειναι προσωπικα παντα στο elbrus ημουν οκ με υψομετρο.εκει που την ακουσα ηταν στο Kilimanjaro περιπου στα 4500 και πανω.αλλα δυστυχως ειχα ανεβει ταπα μεχρι εκει και ακομα πιο ταπα απο εκει και πανω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, poulinos είπε εσυ απο οτικαταλαβα καθε χρονο σαν ασανσερ. το χειμωνα ανεβαζεις το καλοκαιρι κατεβαζεις και παμε ξανα. off topic. α.αντε να βγει η ταινια το cave να δουμε τιποτα σοβαρο. β.εχεις δει το Pioneer? https://www.imdb.com/title/tt2369205/?ref_=fn_al_tt_1 ωραια ταινιουλα για να περασει ευχαριστα η ωρα. την ειχα αναφερει στο παρελθον καποια στιγμη commercial diving:) Ναι αυτο κανω γιατι μου αρεσει το φαγητο και δεν μπορω να το στερουμαι ολο τον χρονο . Δεν την εχω δει παραδοξως αυτη την ταινια θα την βαλω στο προγραμμα γιατι βρισκω παντα ενδιαφερο το commercial diving . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 minute ago, Fotis13 said: Ναι αυτο κανω γιατι μου αρεσει το φαγητο και δεν μπορω να το στερουμαι ολο τον χρονο . Δεν την εχω δει παραδοξως αυτη την ταινια θα την βαλω στο προγραμμα γιατι βρισκω παντα ενδιαφερο το commercial diving . δεν ειναι based on true story αλλα οκ αξιζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostass__ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, poulinos είπε πηγα με τους Pilgrim tours. Στην ουσια πηρα το Lite package για να γλυτωσω ολη την γραφειοκρατεια οπως και να με μεταφερουν απο το αεροδρομιο Mineral'nyye Vody (MRV) στο elbrus.δεν ζητησα οδηγο θα πηγαινα solo αλλα γνωρισα εναν καναδο και ανεβηκαμε μαζι( ο καναδος για το summit day ειχε παρει και οδηγο). το Lite package μπορει να το πληρωσεις ενα κλικ πιο ακριβα απο το να κανεις τα χαρτια μονος σου αλλα πιστεψε με θα σε γλυτωσει απο απειρη ταλαιπωρια οποτε το προτεινω με τα ματια κλειστα. για τον εγκλιματισμο. Το αν θα την ακουσεις εξαρτατε και απο τον οργανισμο σου.το καλο ειναι οτι εχεις αφθονο χρονο να κανεις εγκλιματισμο. Μπορεις αμα θες να παρεις επισης το Lite package να κανεις τον χαβαλε σου(θα αναφερω πιο κατω τι εννοω) και την ημερα της κορυφης να ζητησεις οδηγο.ετσι δεν χρειαζεται να κανεις το τυποποιημενο προγραμμα . Ακομα βεβαια και στο τυποποιημενο προγραμμα δινουν αρκετες μερες για εγκλιματισμο αντιθετα με το kili που εγινα γομολαστιχα. για το περιστατικο δεν ξερω κατι αλλα αμα εχεις Link ποσταρετο. απο εκει και περα θα σου γραψω οχι ακριβως πως εκανα το προγραμμα αλλα πως μπορεις να το κανεις για να εγκλιματιστεις. απο το αεροδρομιο μπορεις να πας κοντα στο elbrus που υπαρχουν 2-3 χωριουδακια σε μικρη αποσταση.cheget ,terskol και μετα ειναι το elbrus. η αποσταση αποτο πρωτο χωριο μεχρι το elbrus ειναι 5km για να καταλαβεις. οσοι ειναι να ανεβουν elbrus εκει μενουν. στο cheget μπορεις να ανεβεις για να κανεις τον πρωτο σου εγκλιματισμο. μπορεις να πας με τα ποδια ή με το τελεφερικ.λογικα θα σε αφησουν να ανεβεις μεχρι τα 3450 μετρα.μετα απο καποιο σημειο δεν αφηνουν.εγω ανεβηκα με τα ποδια μεχρι εκει που ανεβαινει το τελεφερικ και κατεβηκα με το τελεφερικ αφου απολαυσα ενα μικρο καφεδακι και κατι για φαγητο. επομενη μερα μπορεις να πας για εγκλιματισμο στο observatory(αστεροσκοπειο). δεν χρειαζεται οδηγο δεν θες τιποτα.ειναι ευκολο να πας και ειναι στο επομενο χωριο.πηγαινοντας εκει μπορεις να περασεις να δηλωσεις και τον ευατο σου οτι θα ανεβεις στο βουνο (αμα δεν πας με group) ωστε αν γινει κατι να σε ψαξουν.τους λες ποτε πας ποτε γυρνας και αμα δεν γυρισεις σε ψαχνουν.λιγο προσοχη τι θα δηλωσεις ή να μην ξεχασεις οταν κατεβεις να πεις οτι κατεβηκες. εγω σταματησα στο αστεροσκοπειο αν και καποιοι λενε οτι προχωραει και πιο μετα.εχει και ενα καταρακτη για να δεις στην διαδρομη προς τα πανω.πανω κατω ιδιο υψομετρο με το Cheget περιπου οσο θυμαμαι.ετσι εχεις κανει 2 ωραια Hikes γιατι ειναι ωραια και εχεις κανει ενα πρωτο εγκλιματισμο. μετα πας για να ανεβεις στο elbrus.το νεο τελεφερικ σε πηγαινει στα 3800 ενω το παλιο στα 3500.και στα 2 εχει μερος για να μεινεις.πρσωπικα πηγα με το καινουριο στα 3800.δεν εχει νοημα να ανεβεις με τα ποδια γιατι ουτε χιονι εχει ουτε ενδιαφερον συν οτι μπορει να εισαι με back pack και Duffle bag οποτε δεν ειναι ευκολο να ανεβεις εκτος αν τα βαλεις ολα σε μεγαλο σακιδιο 85+ και τα εχεις ολα σε ενα. το χιονι το καλοκαιρι ξεκιναει στα 3800. κατεβηκα στα 3800 επιασα καταφυγιο και εκανα μια βολτα πιο ψηλα για λιγο καλυτερο εγκλιματισμο.κοιμηθηκα στα 3800 και την επομενη μερα ανεβηκα στα 4100 για να μεινω στα επομενα καταφυγια οπου απο εκει ξεκινας και την αναβαση για κορυφη. στα 4100 για να κανεις εγκλιματισμο μπορεις να πας μεχρι τα 4700 περιπου που ειναι τα Pastukov rocks.μπορεις να ανεβεις με ενα μικρο σακιδιο και με τα ποδια ή να πας με snow mobile ή να πας με ratrak. το διαλεγεις εσυ αυτο.κοιμασαι στα 4100 και αποφασιζεις αν θες να πας το ιδιο βραδυ πανω ή θες να πας το επομενο για να ξοδεψεις περισσοτερο χρονο στα 4100. απο τα 4100 ξυπνας το βραδακι 01:00 02:00 αναλογως και ξεκινας για τα 5642. εδω τι παιζει. καποιοι πανε στα Pastukov rocks οπως σου εγραψα με τα ποδια για εγκλιματισμο οποτε την ημερα της κορυφης για να μην κουραστουν πολυ ανεβαινουν με ratrak .οποτε αντι να εχεις 4100 μεχρι 5642 που θεωρειται πολυ μεγαλη υψομετρικη διαφορα εχεις 4700+ μεχρι 5642. Αλλοι κανουν το αναποδο. κανουν τον εγκλιματισμο με ratrak και την ημερα της κορυφης το κανουν ολο με τα ποδια. δεν εχει καμια σχεση με την διρφυ αν και δεν εχω κανει την διρφυ χειμωνα διοτι στο χειμερινο σχολειο ετυχε να μην εχει χιονι. δεν μπορεις να συγκρινεις τα 5642 μετα 1743. επισης στο elbrus και γενικα σε τετοιες ψηλες κορυφες ο καιρος ειναι απροβλεπτος. την ημερα που ανεβηκαμε ειχε τον χειροτερο καιρο που πετυχαμε εκεινες τις ημερες και οπως ειπε ο οδηγος απο τους χειροτερους καιρους που ειχε πετυχει. αν ημουν μονος σιγουρα θα ακυρωνα για να ανεβω Next days.οι επομενες μερες ηταν πολυ καλυτερες.εμας σε ολη την διαδρομη υπηρχε ομιχλη δεν ειδαμε ηλιο ουτε για δειγμα και ο αερας θεριζε. β.υπαρχουν σημεια με σταθερα σκοινια λιγο πριν την κορυφη και πας δεμενος σαν via feratta. επισης δεν πρεπει να βγει εκτος μονοπατιου γιατι παιζουν μερικα Crevasses. https://www.insomnia.gr/forums/topic/513294-το-τοπικ-της-αυτονομης-καταδυσηςτων-βουνωντου-canyoning/page/78/ απο την σελιδα 78 και μετα εχω ανεβασει λιγο φωτογραφικο υλικο. https://www.insomnia.gr/forums/topic/513294-το-τοπικ-της-αυτονομης-καταδυσηςτων-βουνωντου-canyoning/?do=findComment&comment=56605759 εδω επισης θα δεις το Video με τον αερα στην κορυφη.ουτε χρονο για πολλες φωτογραφιες. απο εκει και περα με το υψομετρο πρεπει να το δεις στην πραξη. επειδη ειχα δει τα ορια μου στο kilimanjaro στο elbrus επαιξα καπως πιο επιθετικα. δηλαδη το προγραμμα μου ηταν αρκετα πιο συντομο.εκανα acclimatization day στο cheget και μετα πηγα καπακια elbrus.εκατσα 3800 ανεβηκα 4100 πηγα βολτα με τα ποδια μεχρι τα 4400 περιπου και οχι παραπανω και το βραδυ ξεκινησαμε με τα ποδια μεχρι κορυφη χωρις να κατσω αλλο βραδι οσο θυμαμαι. αφου κατεβηκα απο το elbrus Μετα πηγα βολτα στο αστεροσκοπειο και μετα ανεβηκα και κατεβηκα με το παλιο τελεφερικ για να κανω βολτουλα.την επομενη μερα επειδη με τρωγε παλι κατι ανεβηκα με το νεο τελεφερικ μεχρι τα 3800 και κατεβηκα με τα ποδια μεχρι κατω για να δω και αυτο το κομματι του βουνου. ασχετα οτι ειναι russia δεν ενιωσα ποτε οτι θα παθω κατι κακο απο αλλα ατομα.ενιωθα πληρη ασφαλεια .οπου πηγα ηταν ολοι μεσα στην τρελη χαρα να βοηθησουν ασχετα που δεν ξερουν αγγλικα.σε καφετερια που πηγα διπλα στο χωριο με βαλαν να ζωγραφισω στον τοιχο την ελληνικη σημαια και να γραψω αφιερωση και τσακονομασταν επειδη δεν ηθελε να της πληρωσω τον λογαριασμο.αναγκαστηκα να αφησω τα λεφτα και να φυγω. εκανα ωτοστοπ 2-3 φορες και με χαρα τους με πηραν για να με κατεβασουν στο χωριο. μονο θετικες εντυπωσεις.επισης υπαρχει καταστημα που μπορεις να νοικιασεις εξοπλισμους και οι τιμες ειναι πολυ καλες και ευγενικοι full. το μονο που στεναχωρηθηκα ειναι οτι καπου εχασα ενα ζευγαρι καλτσες.δεν ειναι το κοστος αλλα οτι δεν μαρεσει να χανω εξοπλισμους βουνου.ευτυχως ο πονος ειναι μικροτερος επειδη ειχα παρει 3 ιδια ζευγαρια :P. don't underestimate το βουνο.εκανα μερικες βλακιουλες που δεν μου βγηκαν σε καλο στο θεμα ρουχισμου.και ηταν τελειως βλακειες. επισης με το γραφειο Pilgrim tours που συνεργαστηκα ηταν αψογοι σε ολα και το βασικο οτι με βοηθησαν στο δρομο προς το elbrus να βγαλω sim Καρτα για να εχω ιντερνετ οπως και ανα πασα στιγμη εχεις ενα ατομο που μιλαει αγγλικα και ρωσσικα ωστε αν χρειαστεις κατι να μπορεις να συνενοηθεις αν αποφασισεις να πας με το Lite package.αυτοι αναλαμβανουν και τα permits να σου βγαλουν. αυτα τα λιγα.σορρυ για το κατεβατο οτι αλλο μπορω να βοηθησω μετα χαρας. ps.αν bc εννοεις το basecamp τοτε ατυχημα εγινε περυσι /προπερσι ποτε ηταν στην aconcagua και οχι στο elbrus.που δεν εφταιγε σε κατι το basecamp.και οχι να πω την αληθεια δεν θα πηγαινα με το basecamp ουτε kilimanjaro ουτε elbrus διοτι τα χρηματα που ζηταει καλως η κακως are way off.καταλαβαινω οτι στα εχει ολα ετοιμα και εχεις καιεναν ελληνα καταξιωμενο οδηγο που θα ειναι μαζι σου και το βασικο μιλαει ελληνικα αλλα προσωπικα εμενα μου στοιχισε κοντα στα 1100 το elbrus και οχι 3000 ευρω .το ιδιο και για το kili.μου βγηκε 2200 με αεροπορικα και οχι 3-4k που ζηταει το bc. μακαρι να ειχα τα χρηματα και να πηγαινα με bc αφου θα ηταν πιο ανετο το κλιμα αλλα δεν μου περισσευουν οποτε βρηκα μια ενδιαμεση λυση.ειμαι της αποψης ουτε στο ενα ακρο δηλαδη πανακριβη τιμη ουτε την πιο φτηνη διοτι απο καπου θα εχουν κοψει. το elbrus θα μπορουσε να βγει και κανα 150αρι φτηνοτερα αλλα ειχα μερικα απροοπτα εξοδα τα οποια προεκυψαν απο αλλαγη του προγραμματος μου πριν φυγω για elbrus εντωμεταξυ μου πηρε αρκετη ωρα για να καταλαβω τι εννοεις με το tour bc.εψαχνα να βρω ποιο ειναι προσωπικα παντα στο elbrus ημουν οκ με υψομετρο.εκει που την ακουσα ηταν στο Kilimanjaro περιπου στα 4500 και πανω.αλλα δυστυχως ειχα ανεβει ταπα μεχρι εκει και ακομα πιο ταπα απο εκει και πανω. πω σουπερ πολυ βοηθητικη απαντηση χιλια ευχαριστω. σιγουρα ειναι εντελως θεμα ατομου και οργανισμου το υψομετρο απλα ρωτησα για μια plus αποψη. καλο και το pilgrim το οποιο ομολογω οτι δεν το ειχα δει, το προγραμμα που ακολουθησες περα απο τις βολτες σου νορμαλ φαινεται απλα δεν εκατσες παραπανω στο τελευταιο καταφυγιο για εγκλιματισμο ή ξεκουραση (αν χρειαζεται). σιγουρα θα χρειαστω περαιτερω ινφος μιας που σκεφτομαι να το κανω -του χρονου βεβαια- αν κατσει καλα. δεν εχω λινκ και δεν παιζει κιολας πιθανολογω για το (μικρο) θεμα που εγινε στο ελμπρους περυσι, απλα ενα ατομο εμαθα οτι δεν ενιωθε καθολου καλα απο καποιο σημειο και μετα και το κατεβασαν μπαμ μπαμ (κρυωνε και απειρα) ειχε γινει και το τραγικο με τον γιατρο τον ιδιο γεναρη (ετυχε να εχω ενημερωση για τα εκει γεγονοτα μετα με εισαγγελεις κτλ) και οπως και να το κανεις.., αλλα οπως ειπες σωστα και επειδη ειναι θεμα οργανισμου γιαυτο ρωτησα τεχνικα πως ειναι, την διρφυ την ανεφερα "ειρωνικα" καταλαβες πως αν και αυτη μου ηρθε στο μυαλο και οχι πχ ο ολυμπος! σορρυ για το bc απλα δεν ηθελα να αναφερω ονομα που οργανωσε την αποστολη μην θεωρηθει διαφημιση, απλα λογω ημερομηνιων πηγε το μυαλο μου εκει, επισης συμφωνω μεχρι τελειας για τις τιμες του εν λογω που ειναι προς θεο μερια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jakis13 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Λιγη δροσιά να φερω... Από την τελευταία ανάβαση, μερικές φωτό: Η διαδρομη (350m υψομετρική) πηγαίνει αρχικά δεξιά (45-50 deg) και μετά από την κόψη, διακρίνεται ο σταυρός στην κορυφή Nordgrat and glacier by Jakis 13, on Flickr Στη μέση της κόψης(II-III) με τον οδηγό Olperer Nordgrat by Jakis 13, on Flickr Η χαρακτηριστική ρωγμή, εκεί που στο ψηλότερο σημείο του ο παγετώνας ξεκολλάει από το βράχο Bergschrund on Olperer north face by Jakis 13, on Flickr Το χιονοδρομικό από οπου ξεκινήσαμε την διαδρομή οπως φαίνεται απο την κόψη, ένα απο ελάχιστα στην Ευρώπη που λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο Ηintertux, open year round ! by Jakis 13, on Flickr To βουνό ειναι το Olperer (3476m) κοντά στο Mayrhofen (Zillertal Alps) και η διαδρομή ειναι η βόρεια κόψη του (Nordgrat). 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Στις 24/7/2019 στις 12:54 ΜΜ, poulinos είπε δεν ειναι based on true story αλλα οκ αξιζει. Eνταξει αν και επιθυμητο δεν ειναι παντα απαραιτητο να βασιζεται σε αληθινη ιστορια και τα προιοντα "μυθοπλασιας" αν εχουν μια δυνατη και στιβαρη ιστορια ειναι εξισου εντυπωσιακα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mitsok@mbou Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Καλησπερα στο Forum... Θα ηθελα να αναπτύξω ενα θεμα γυρω απο τις καταδυσεις. Ειμαι Δυτης στο Πολεμικο Ναυτικο και ...ο κομπος εφτασε στο κτενι παιδες... Υπαρχει καποιος Divemaster και Instractor εδώ να μου δωσετε τα φωτα σας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickarmy Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 καιρός ηταν... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα