poulinos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 2 hours ago, panomelene said: Καλησπερα !! Εχω κανονισει ενα 3ημερο πεζοπορια τέλη του μήνα , καποια παπουτσια adidas terrex που ειχα με καταχτύπησαν τελευταία φορα και περπάταγα 6 ωρες με ματωμένα πόδια (λογικα μαζεψαν σε πλύσιμο ;;) αλλα ειχε φαγωθει και η σόλα και γενικα τα χα χρονια Οποτε κοιταω να παρω ενα ζευγαρι για πεζοπορια , εχετε να προτείνετε κατι καλο; εως 80-100 ευρω θα ηθελα και οχι παραπάνω , οχι μποτάκι ! Ευχαριστώ ! salomon .value for money.εχω κανει απειρα χιλιομετρα με salomon απο μποτακιμεχρι χαμηλο και απο απλο δρομο μεχρι κατσαβραχα.κανενα απολυτως παραπονο. 16 hours ago, Fotis13 said: Kαλα αυτοι που τα λενε αυτα ειναι γραφικοι και μιζεροι δεν μπορεις καν να τους παρεις στα σοβαρα ,ποσο μαλλον να μπεις στην διαδικασια να τους απαντησεις .Και που ζουνε βαριουνται ... Οπως ειναι εξισου απαραδεκτοι αυτοι που αφησαν σκουπιδια στην φυση . ποσο σωστη η πρωτη παραγραφος.για τα σκουπιδια η λεξη απαραδεκτοι ειναι λιγο.χτες ειδα το free solo με αυτον που ανεβηκε το el capitan free solo.η ταινια τα σπαει οχι μονο για αυτο που δειχνει αλλα και για τον χαρακτηρα αυτου.οτι καποια πραγματα αμα δεν τα κανεις δεν νιωθεις ολοκληρωμενος no matter what .οτι πολλες φορες θετεις στοχους και ονειρα που θα κανεις τα παντα για να τα πετυχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Πάντως, ενώ δε γράφω ποτε σε αυτο το νήμα και δεν πρόκειται ποτέ να αποκτησω τις δεξιότητες σας, και να ζησω τις εμπειρίες σας, οφειλω να πω πως σας θαυμαζω και παντα διαβάζω οτι γράφετε και οτι ανεβαζετε. Εύγε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panomelene Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, poulinos είπε salomon .value for money.εχω κανει απειρα χιλιομετρα με salomon απο μποτακιμεχρι χαμηλο και απο απλο δρομο μεχρι κατσαβραχα.κανενα απολυτως παραπονο. ποσο σωστη η πρωτη παραγραφος.για τα σκουπιδια η λεξη απαραδεκτοι ειναι λιγο.χτες ειδα το free solo με αυτον που ανεβηκε το el capitan free solo.η ταινια τα σπαει οχι μονο για αυτο που δειχνει αλλα και για τον χαρακτηρα αυτου.οτι καποια πραγματα αμα δεν τα κανεις δεν νιωθεις ολοκληρωμενος no matter what .οτι πολλες φορες θετεις στοχους και ονειρα που θα κανεις τα παντα για να τα πετυχεις https://www.skroutz.gr/s/17053953/Salomon-Millstream-406155.html Το συγκεκριμενο καλο ειναι ξερεις; το βρηκα και σε ενα μαγαζι στην περιοχη μου στα 80 Επισης τι πραγματα θα προτείνατε να εχω μαζι μου για ενα 3ημερο στο βουνο ; Εχω παει 10ωρα + σε μονοημερα αλλα ποτε πανω απο μονοημερη, ποσο μαλλον 3 μερες και γύρω στις 40-45 ωρες περπάτημα Για την ιστορια Ζαγορι θα ειναι η εκδρομούλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 2 hours ago, xgol said: Πάντως, ενώ δε γράφω ποτε σε αυτο το νήμα και δεν πρόκειται ποτέ να αποκτησω τις δεξιότητες σας, και να ζησω τις εμπειρίες σας, οφειλω να πω πως σας θαυμαζω και παντα διαβάζω οτι γράφετε και οτι ανεβαζετε. Εύγε. χωρις να ξερω αν υπαρχει καποιος λογος που σου απαγορευει να κανεις τετοιες δραστηριοτητες μπορω να πω οτι δεν υπαρχει αλλος λογος αν σου αρεσει κατι να μην το κανεις.και οπως σε ολα τα πραγματα ετσι και σε αυτα καταδυση, ορειβασια, αναρριχηση δεν σημαινει οτι για να τα χαρει καποιος πρεπει να τα παει στα ακρα.υπαρχουν ατομα που κανουν καταδυσεις αναψυχεις χωρις ποτε να κανουν τεχνικη καταδυση και το καταχαιρονται.υπαρχουν τοσες χιλιαδες ατομα που καθε βδομαδα ειναι στο βουνο κ περπατανε χωρις να νοιαζονται να κανουν μια ψηλη κορυφη. οποτε η λεξη εμπειρια ή απολαμβανω ειναι σχετικη.ολα εχουν να κανουν με το τι σου δινει ικανοποιηση.και το λεω χωρις να ειρωνευομαι οτι χαιρομαι τα ατομα που νιωθουν ευχαριστηση κανοντας πχ απλα βουνα και που αμα τους πεις γιατι δεν κανεις ενα ψηλο βουνο μπορει να σου που why for? το θεμα ειναι οταν αρχιζεις να θες αδρεναλινη ή να θες να ξεπερασεις τα ορια σου(out of the comfort zone) ή να σου γινεται κατι εμμονη. 2 hours ago, panomelene said: https://www.skroutz.gr/s/17053953/Salomon-Millstream-406155.html Το συγκεκριμενο καλο ειναι ξερεις; το βρηκα και σε ενα μαγαζι στην περιοχη μου στα 80 Επισης τι πραγματα θα προτείνατε να εχω μαζι μου για ενα 3ημερο στο βουνο ; Εχω παει 10ωρα + σε μονοημερα αλλα ποτε πανω απο μονοημερη, ποσο μαλλον 3 μερες και γύρω στις 40-45 ωρες περπάτημα Για την ιστορια Ζαγορι θα ειναι η εκδρομούλα α.για τα salomon απλα πριν τα παρεις σκεψου τι θες.θες ενα καλοκαιρινο θες ενα λιγο πιο χειμωνιατικο που θα ειναι και αδιαβροχο και πιθανοτατα goretex?αν θας πας σε παραξενο terrain μηπως θες να ειναι ημιμποτακι για να στηριζει λιγο καλυτερα τον αστραγαλο? για το 3ημερο το τι θα παρεις μαζι εξαρτατε απο το που θα μεινεις καταρχην.σκηνη?καταφυγιο?ποσο κρυο θα κανεις αν μεινεις σε καταφυγιο?λιγο κρυο και θα χρειαστεις sleeping bAg ή φτανει απλα ενα σεντονακι?μπατονς το θεωρω must, νερο αν δεν υπαρχουν πηγες,φαγητακι και σνακς.ενα σακιδιο που να αφηνει την πλατη σου να αναπνεει.το νερο ειναι προτιμοτερο να ειναι σε ασκο παρα σε μπουκαλια κτλ αφου μπορεις να πινεις on the go.μικρο φαρμακειο.αδιαβροχα μην βρεξει.αλλαξια ρουχα.αντιλιακο must,buff. καπελο για τον ηλιο, καναν ηλεκτρολυτη ή gels αναλογως την διαδρομη. πετσετουλα μικρη που στεγνωνει γρηγορα αν σκοπευεις να κανεις μπανιο.αν τωρα πας για να μεινεις σε σκηνη σημαινει sleeping bag,σκηνη,υποστρωμα που πολυ καλα ειναι τα αυτοφουσκωμενα.και 40 45 ωρες ειναι 13 εως 15 ωρες την ημερα.ειναι πολλες ωρες δηλαδη ειδικα με τετοιο καιρο που εχει αρχισει να ζεσταινει.επισης για ta salomon μπορεις να δεις και online αν ξερεις το νουμερο σου.φοραω 45 και 1/3 ειτε μποτακι ειτε ημιμποτακι και οτι μοντελο και να παρω παντα το ιδιο φοραω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panomelene Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) edit : 42 2/3 φοραω κανονικα αλλα λεω να παρω 43 1/3 για να μου ειναι ενα τικ μεγαλύτερα (42 2/3 στα adidas εδω και 4-5 χρονια που παίρνω ) Σε καταφυγια εχουμε σκοπο να μείνουμε πλην τις 2η μερας που δεν υπαρχει καταφυγιο κοντα και μαλλον θα παμε σε κατι γνωστους φιλου Νομιζω το πιο δυσκολο θα ειναι η διαδρομη αστρακα βρυσοχωρι αν εχεις ιδεα απο εκει ! 10 ωρες 17,3 χλμ και βαθμος δυσκολιας 3/5 , το θεμα ειναι οτι δεν θα υπαρχει τιποτα κοντα ! Ηλεκτρολύτες και gelakia θα ειναι must Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από panomelene Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Για πεζοπορεια παιρνουμε παντα ημιμποτακι αυτο ειναι σαν αγραφος νομος .Τα ποιοτικα ειναι πολυ μαλακα και ελαφρια .Η salomon εχει εξαιρετικα για παραδειγμα .Το τι ειδους πεζοπορικο μποτακι θα παρεις εξαρταται απο την δυσκολια και το τερεν της πεζοπορειας σε καθε περιπτωση ομως θα πρεπει να εχει το μινιμουμ μιας αδιαβροχοποιησης και μην αμελησεις τις καλτσες που ειναι εξισου σημαντικο . Και το καλυτερο μποτακι της αγορας να παρεις αν οι καλτσες σου δεν ειναι για πεζοπορεια αλλα φτηνες για περπατημα θα "καταστρεψεις " τα ποδια σου και θα γινει ολη η διαδικασια επωδυνη . Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από Fotis13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 για τις καλτσες υπαρχουν πολλα ειδη.το 10ευρω με 15 ευρω το ζευγαρι ειναι καπως δεδομενο.υπαρχουν καλτσες που κρατανε το ποδι δροσερο και γενικως διωχνουμ τον ιδρωτα.μπορεις να παρεις μια ιδεα απο το site horizonsocks που εχει απο απλες μεχρι expedition το τελειως χαμηλο αρα με σχεδον μηδενικη προστασια σε αστραγαλο εχει νοημα μονο αν εχεις τελειως flat terrain που σε βουνο ειναι λιγο δυσκολακι.το αδιαβροχο πχ goretex θα εχει νοημα αμα θες να το χρησιμοποιησεις και πιο φθινωπορο.λυση δυστυχως για ολα δεν υπαρχει.οσο ασχολεισαι περισσοτερο τοσο πιο πολυ θα βλεπεις οτι πρεπει να παρεις περισσοτερα πραγματα 1 hour ago, panomelene said: edit : 42 2/3 φοραω κανονικα αλλα λεω να παρω 43 1/3 για να μου ειναι ενα τικ μεγαλύτερα (42 2/3 στα adidas εδω και 4-5 χρονια που παίρνω ) Σε καταφυγια εχουμε σκοπο να μείνουμε πλην τις 2η μερας που δεν υπαρχει καταφυγιο κοντα και μαλλον θα παμε σε κατι γνωστους φιλου Νομιζω το πιο δυσκολο θα ειναι η διαδρομη αστρακα βρυσοχωρι αν εχεις ιδεα απο εκει ! 10 ωρες 17,3 χλμ και βαθμος δυσκολιας 3/5 , το θεμα ειναι οτι δεν θα υπαρχει τιποτα κοντα ! Ηλεκτρολύτες και gelakia θα ειναι must μην τα παιρνεις μεγαλυτερα αν δεν υπαρχει λογος.φορας την καλτσα που θα φορας και οταν πας βουνο και τα δοκιμαζεις .αν ειναι σωστο μεγεθος με τα κορδονια δεμενα θα πρεπει οταν πατας στις μυτες και ανασηκωνεσαι το παπουτσι να ακολουθει και οχι να μενει τρελο κενο και οταν πχ βαρας τοιχο τα δαχτυλα σου να μην βρισκουν μπροστα διοτι αμα κατεβαινεις κατηφορα.και βρισκουν τα δαχτυλα μπροστα την εκατσες.αυτο βεβαια σημαινει οτι εχεις δεσει και τα κορδονια σωστα και δεν ειναι χαλαρα.επισης πριν το βουνο καλο ειναι να τα περπατησεις τα παπουτσια σε βολτες για να τα συνηθισεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 16 ώρες πριν, poulinos είπε οσο ασχολεισαι περισσοτερο τοσο πιο πολυ θα βλεπεις οτι πρεπει να παρεις περισσοτερα πραγματα Μεγαλη κουβεντα ειπες τωρα,ειναι βαρελι διχως πατο ολο αυτο ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 On 05/06/2019 at 09:51, Fotis13 said: Μεγαλη κουβεντα ειπες τωρα,ειναι βαρελι διχως πατο ολο αυτο ... το καταλαβα γρηγορα αυτο οχι μονο στα βουνα αλλα παντου.αλλα και στα βουνα φανηκε.στην αρχη αγοραζεις κανα dryfit πας καμια παρνηθα ολα οκ.αποφασιζω να κανω το χειμερινο βουνο και ελα μου μπουφαν μποτακια κτλ κτλ.φευγει και εκει ενα ωραιο ποσο.μετα ερχονται τα πυρηναια.ελα και σκηνη και sleeping bag πιο χειμερινο δινεις και εκει λεφτα.σκαει το kilimanjaro ολο κατι πηρα και εκει.σκαει και το elbrus ελα και mittens.καθε φορα που ειναι να παω βουνο πρεπει να περασω και για αγορες.και βεβαια στο ενδιαμεσο ολο και τιποτε αλλο θα χρειαστεις πχ κανα windstopper που πηρα και για την πολη κτλ.τωρα για aconcagua που σκεφτομαι θελω αλλα τοσα που ειναι και αρκετα λεφτα. μεγαλυτερο backpack,duffel bag, διπλες μποτες,down jacket, down pants,sleeping bag για ακομα πιο χαμηλες θερμοκρασιες,κραμπον κτλ.οκ καποια τα νοικιαζεις αλλα παλι ειναι κοστος. σε ενα γνωστο που σκεφτοταν για χειμερινο βουνο του λεω πες μου τι θες να στα δωσω να βγαλεις το σχολειο μεχρι να παρεις τα δικα σου για να μην χρειαστει να πληρωσεις τοσα λεφτα μαζεμενα. On 04/06/2019 at 16:44, Fotis13 said: Για πεζοπορεια παιρνουμε παντα ημιμποτακι αυτο ειναι σαν αγραφος νομος .Τα ποιοτικα ειναι πολυ μαλακα και ελαφρια .Η salomon εχει εξαιρετικα για παραδειγμα .Το τι ειδους πεζοπορικο μποτακι θα παρεις εξαρταται απο την δυσκολια και το τερεν της πεζοπορειας σε καθε περιπτωση ομως θα πρεπει να εχει το μινιμουμ μιας αδιαβροχοποιησης και μην αμελησεις τις καλτσες που ειναι εξισου σημαντικο . Και το καλυτερο μποτακι της αγορας να παρεις αν οι καλτσες σου δεν ειναι για πεζοπορεια αλλα φτηνες για περπατημα θα "καταστρεψεις " τα ποδια σου και θα γινει ολη η διαδικασια επωδυνη . το ημιμποτακι σε συνδυασμο με μπατονς βοηθαει πολυ να μην γυρισεις κανα ποδι.ειδικα τα μπατονς.γιατι εκει που πας να πατησειςτο ποδι στραβα προλαβαινεις και ριχνεις λιγακι το βαρος στα μπατονς και την γλυτωνει το ποδι.στα πυρηναια ειδικα που ειχαμε και το σακιδιο 16-18 κιλα και τοσες ωρες περπατημα καθε μερα + οτι το terrain ηταν χαλια ,τα μπατονς με γλυτωσαν απο πολλα. τα salomon που εχω που δεν ειναι ημιμποτακι και δεν ειναι αδιαβροχα αλλα καλοκαιρινα τα εχω για καμια παρνηθα που εκει συνηθως θα περπατησω λιγο και εχει σχετικα καλο terrain.εκει ουτε μπατονς δεν παιρνω. και βεβαια η παρνηθα ειναι παρνηθα. εχει καταφυγια ειναι διπλα στον πολιτισμο ειναι πιο ευκολο να κανεις διαφυγή αμα γινει κατι.εκει θα παω και με καλτσα του κιλου αφου ειναι μια δυο τρεις ωρες περπατημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jakis13 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Νέα παραλαβή εξοπλισμου χθες : https://www.mountainequipment.co.uk/tupilak-jacket To βρήκα με καλή έκπτωση online, πάνω στην ώρα για τα επόμενα project. Οι εντυπώσεις καλές : Στενό fit, μανίκια πιο μακριά από ότι περίμενα (θετικό αυτό), το βάρος μετρήθηκε στα 530gr, καλό για jacket με βαρύ ύφασμα (80D). Τα αρνητικά είναι ότι δεν έχει underarm zips, κάτι που δεν ειχα προσέξει όταν το διάλεξα. Δεν πειράζει, θα δει περισσότερη χρήση το active shell όταν οι εξορμήσεις ειναι με ζεστό καιρό. Για τα λεφτά που έδωσα (~290ε με τα μεταφορικά για τεχνικό Pro shell) ειναι super. Ειναι το 3ο συνολικά Mountain Equipment που αγοράζω αλλά το 1ο ρούχο (μετά από φουσκωτό υπόστρωμα και Expedition duffle), τίμια εταιρεία. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2019 από jakis13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 On 09/06/2019 at 12:50, jakis13 said: Νέα παραλαβή εξοπλισμου χθες : https://www.mountainequipment.co.uk/tupilak-jacket To βρήκα με καλή έκπτωση online, πάνω στην ώρα για τα επόμενα project. Οι εντυπώσεις καλές : Στενό fit, μανίκια πιο μακριά από ότι περίμενα (θετικό αυτό), το βάρος μετρήθηκε στα 530gr, καλό για jacket με βαρύ ύφασμα (80D). Τα αρνητικά είναι ότι δεν έχει underarm zips, κάτι που δεν ειχα προσέξει όταν το διάλεξα. Δεν πειράζει, θα δει περισσότερη χρήση το active shell όταν οι εξορμήσεις ειναι με ζεστό καιρό. Για τα λεφτά που έδωσα (~290ε με τα μεταφορικά για τεχνικό Pro shell) ειναι super. Ειναι το 3ο συνολικά Mountain Equipment που αγοράζω αλλά το 1ο ρούχο (μετά από φουσκωτό υπόστρωμα και Expedition duffle), τίμια εταιρεία. Δεν εχω κατι σε Mountain hardwear αλλα γενικως ξερω οτι βγαζει πολυ καλα πραγματακια και εχει και καλες σκηνες. goretex και τετοια τιμη απλα δεν υπαρχει οποτε μια χαρα σου εκατσε.με το καλο να το χαρεις. ακομα δεν εχω κατι στην συλλογη μου σε goretex shell. οups.τωρα ειδα οτι λες για Mountain equipment Και οχι για mountain hardwear. εχω δει ατομα να φορανε αλλα δεν ξερω κατι παραπανω.σιγουρα παντως θα αξιζει αφου ειναι και goretex.πες μας εντυπωσεις οταν το φορεσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jakis13 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Mountain Hardwear ήταν ο προκάτοχoς του συγκεκριμένου, πάλι σε τεχνικό pro shell. Εξαιρετικό ρουχο,με έβγαλε ασπροπρόσωπο 10 χρόνια, year round. Top εταιρεία όντως σε ότι έχω δοκιμάσει (υπνόσακκος, jacket, σαλοπετα, βαρύ windstopper fleece). Την θεωρώ στο ίδιο επίπεδο με Marmot & North Face και λίγο κάτω από Mammut, Arcteryx και Patagonia. To νέο jacket έχει ομοιότητες με το Arcteryx Alpha SV, θα δοκιμαστεί σε κανένα μήνα... Πέρα από τα τεχνικά και τον εξοπλισμό, το σημαντικό ειναι να υπάρχει ένα motivation για να σηκωνόμαστε από τον καναπέ. Θα παραθέτω λοιπόν μερικές photo από πεζοπορίες όταν υπάρχει χρόνος, και μια μικρή περιγραφή για κάθε μία... Αρχή με μια εξόρμηση που έκανα πέρσι, αρχές Φθινοπώρου: Το συγκεκριμένο καταφύγιο ανάγκης τοποθετήθηκε (με ελικόπτερο) το 2016 στo summit plateau του Kebnekaise στη βόρεια Σουηδία. Λιγα μέτρα μετά ξεκινά ο μικρός παγετώνας της κορυφής που αλλάζει υψόμετρο κάθε χρόνο ανάλογα τον καιρό Επισκέφτηκα το καταφύγιο για μια μικρή στάση και επιπλέον ρούχα / γάντια μιας και το real feel ήταν κοντά στα -5C και στο παλιό μου Goretex είχαν ανοίξει οι ραφές στις μασχάλες και έβαζε πολύ αέρα. Η πεζοπορική διαδρομη (west route) από το καταφύγιο (Kebnekaise fjällstation) ειναι μεγάλη (22 Km / 2000m υψομετρική) και επιπονη, μιας και νωρίς το πρωί την βρήκα σε σαθρό χώμα / χιόνι και σε κάποια σημεία χαμηλότερα πέτυχα διπλα σε ρεματιές και black ice που δεν είχα ξαναπετύχει (2 καλές σαβούρδες). Υπάρχει και πιο σύντομη διαδρομή που περνά παγετώνα και συνεχίζει σε μια via ferrata / ασφαλισμένο λουκι αλλά είχε συμπληρωθεί το group, ο οδηγός σωστά δεν με δέχτηκε και τo glacier solo δεν ήταν ποτέ έξυπνη ιδέα Με εκκίνηση λοιπόν στις 04:30-05:00 (μολις ειχε βγει ο ήλιος, αρκτικός κύκλος γαρ) και καλό ρυθμό βγήκε σε 9 ώρες.Πέτυχα άπειρο κόσμο να ανεβαίνει ενώ επέστρεφα. Η θέα από την κορυφή ειναι απλά εξωπραγματική με αξιοσέβαστο exposure και τεράστιους παγετωνες 700m πιο χαμηλά. Λένε ότι βλέπεις το 10% της Σουηδίας και τους πιστεύω απόλυτα. Δυστυχώς ο καιρός απλά έκανε παράθυρο και έμαθα ότι ο 1 προηγούμενος και όλοι οι επόμενοι δεν ήταν το ίδιο τυχεροί. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 15 hours ago, jakis13 said: Mountain Hardwear ήταν ο προκάτοχoς του συγκεκριμένου, πάλι σε τεχνικό pro shell. Εξαιρετικό ρουχο,με έβγαλε ασπροπρόσωπο 10 χρόνια, year round. Top εταιρεία όντως σε ότι έχω δοκιμάσει (υπνόσακκος, jacket, σαλοπετα, βαρύ windstopper fleece). Την θεωρώ στο ίδιο επίπεδο με Marmot & North Face και λίγο κάτω από Mammut, Arcteryx και Patagonia. To νέο jacket έχει ομοιότητες με το Arcteryx Alpha SV, θα δοκιμαστεί σε κανένα μήνα... Πέρα από τα τεχνικά και τον εξοπλισμό, το σημαντικό ειναι να υπάρχει ένα motivation για να σηκωνόμαστε από τον καναπέ. Θα παραθέτω λοιπόν μερικές photo από πεζοπορίες όταν υπάρχει χρόνος, και μια μικρή περιγραφή για κάθε μία... Αρχή με μια εξόρμηση που έκανα πέρσι, αρχές Φθινοπώρου: Το συγκεκριμένο καταφύγιο ανάγκης τοποθετήθηκε (με ελικόπτερο) το 2016 στo summit plateau του Kebnekaise στη βόρεια Σουηδία. Λιγα μέτρα μετά ξεκινά ο μικρός παγετώνας της κορυφής που αλλάζει υψόμετρο κάθε χρόνο ανάλογα τον καιρό Επισκέφτηκα το καταφύγιο για μια μικρή στάση και επιπλέον ρούχα / γάντια μιας και το real feel ήταν κοντά στα -5C και στο παλιό μου Goretex είχαν ανοίξει οι ραφές στις μασχάλες και έβαζε πολύ αέρα. Η πεζοπορική διαδρομη (west route) από το καταφύγιο (Kebnekaise fjällstation) ειναι μεγάλη (22 Km / 2000m υψομετρική) και επιπονη, μιας και νωρίς το πρωί την βρήκα σε σαθρό χώμα / χιόνι και σε κάποια σημεία χαμηλότερα πέτυχα διπλα σε ρεματιές και black ice που δεν είχα ξαναπετύχει (2 καλές σαβούρδες). Υπάρχει και πιο σύντομη διαδρομή που περνά παγετώνα και συνεχίζει σε μια via ferrata / ασφαλισμένο λουκι αλλά είχε συμπληρωθεί το group, ο οδηγός σωστά δεν με δέχτηκε και τo glacier solo δεν ήταν ποτέ έξυπνη ιδέα Με εκκίνηση λοιπόν στις 04:30-05:00 (μολις ειχε βγει ο ήλιος, αρκτικός κύκλος γαρ) και καλό ρυθμό βγήκε σε 9 ώρες.Πέτυχα άπειρο κόσμο να ανεβαίνει ενώ επέστρεφα. Η θέα από την κορυφή ειναι απλά εξωπραγματική με αξιοσέβαστο exposure και τεράστιους παγετωνες 700m πιο χαμηλά. Λένε ότι βλέπεις το 10% της Σουηδίας και τους πιστεύω απόλυτα. Δυστυχώς ο καιρός απλά έκανε παράθυρο και έμαθα ότι ο 1 προηγούμενος και όλοι οι επόμενοι δεν ήταν το ίδιο τυχεροί. ωραια η φωτογραφια και ακομα πιο ωραια η επεξηγηση.κριμα που δεν προλαβες την via ferrata.μετραω αντιστροφα 12 μερες για πολωνια και rysy. @Fotis13 στη γερμανια πηγα στο globetrotter .ειχαν περισσεψει δυο ζευγαρια la sportiva g2 αν θυμαμαι καλα.αρκετα χαμηλοτερη τιμη αλλα εννοειται ηταν νουμερο 44 και 43.αλλη μια φορα απογοητευση. η μονη λυση για να φορεσω 42,43 ειναι να κοψω τα δαχτυλα.βεβαια εξωτερικα ειναι οσο ειναι το salomon 45 1/3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Στις 10/6/2019 στις 11:03 ΜΜ, poulinos είπε ωραια η φωτογραφια και ακομα πιο ωραια η επεξηγηση.κριμα που δεν προλαβες την via ferrata.μετραω αντιστροφα 12 μερες για πολωνια και rysy. @Fotis13 στη γερμανια πηγα στο globetrotter .ειχαν περισσεψει δυο ζευγαρια la sportiva g2 αν θυμαμαι καλα.αρκετα χαμηλοτερη τιμη αλλα εννοειται ηταν νουμερο 44 και 43.αλλη μια φορα απογοητευση. η μονη λυση για να φορεσω 42,43 ειναι να κοψω τα δαχτυλα.βεβαια εξωτερικα ειναι οσο ειναι το salomon 45 1/3 χχαχα οχι ρε τα δαχτυλα τα χρειαζεσαι . Εκανα μια παιδικη βουτια ετσι για να βραχω γιατι ειχα καιρο . 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panomelene Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Καλησπερα ! Βρηκα τελικα τι θα παρω , αλλα απο sportsdirect, αν τα παρω σημερα 17-6 θα εχουν ερθει Ελλαδα εως τις 28-6;;; Δεν εχω ξανα παραγγείλει απο εκει και στα delivery options δεν μπορω να καταλαβω αν αυτο με τα 12 ευρω που ειναι η μονη επιλογη για Ελλαδα ισχυει το 2-4 εργασιμες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα