me3ikan Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Γεια σας insomniacs, Πριν λιγο μου ηρθε μια ιδεα: Σκέφτηκα οτι εαν γινεται να δω τους κωδικους που δοκιμαζει καποιος για να συνδεθει στο ρουτερ μου θα μπορουσα αρκετα ευκολα να βρω κωδικους αλλων δικτυων. Απλα παιρνω ενα ρουτερ του βαζω το ιδιο SSID με ενα που ειναι εντος εμβελειας και μετα οι συσκευες του γειτονα λογικα θα προσπαθησουν και στο δικο μου ρουτερ με τον ιδιο κωδικο. Γινεται ομως να δω τι κωδικος δοκιμαστηκε στο ρουτερ μου?
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Γεια σας insomniacs, Πριν λιγο μου ηρθε μια ιδεα: Σκέφτηκα οτι εαν γινεται να δω τους κωδικους που δοκιμαζει καποιος για να συνδεθει στο ρουτερ μου θα μπορουσα αρκετα ευκολα να βρω κωδικους αλλων δικτυων. Απλα παιρνω ενα ρουτερ του βαζω το ιδιο SSID με ενα που ειναι εντος εμβελειας και μετα οι συσκευες του γειτονα λογικα θα προσπαθησουν και στο δικο μου ρουτερ με τον ιδιο κωδικο. Γινεται ομως να δω τι κωδικος δοκιμαστηκε στο ρουτερ μου? μεσα απο το ρουτερ σου οχι αν ηταν radius server τοτε πιθανοτατα ναι.
me3ikan Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ poulinos από ότι διάβασα radius server είναι ένα ρουτερ αλλα είναι με τεράστιες δυνατότητες. Τετοιος σερβερ δηλαδή είναι και το ρουτερ αλλά πολύ μικρός. Εάν βάλω κανένα πρόγραμμα σαν το freeradius στο πισι λες να γίνει η δουλειά μου? (βρωμοδουλεια μου ηθελα να πω!) Αποστολή από το XT910 με τη χρήση Insomnia App. Χρησιμοποιώ Swype οπότε τυχόν λάθος λέξεις στα post μου παρακαλώ να συγχωρεθούν!
rus Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Γεια σας insomniacs, Πριν λιγο μου ηρθε μια ιδεα: Σκέφτηκα οτι εαν γινεται να δω τους κωδικους που δοκιμαζει καποιος για να συνδεθει στο ρουτερ μου θα μπορουσα αρκετα ευκολα να βρω κωδικους αλλων δικτυων. Απλα παιρνω ενα ρουτερ του βαζω το ιδιο SSID με ενα που ειναι εντος εμβελειας και μετα οι συσκευες του γειτονα λογικα θα προσπαθησουν και στο δικο μου ρουτερ με τον ιδιο κωδικο. Γινεται ομως να δω τι κωδικος δοκιμαστηκε στο ρουτερ μου? Aν και δε καταλαβα πως προκυπτουν οι κωδικοι απο αλλα routers που προσπαθουν να μπουν στο δικο σου, απορω γιατι να θελεις να τους μαθεις. Προφανως εχεις ηδη δικη σου συνδεση οποτε δε νομιζω να σχεδιαζεις να σερφαρεις να τις συνδεσεις αλλων.
me3ikan Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Φίλε rus καταρχάς το κάνω για πειραματικούς σκοπούς κυρίως για να δω εάν υπάρχει εναλλακτική επίθεση από τις γνωστές. Βέβαια λίγο ιντερνετακι στο εξοχικό δεν είναι και άσχημη ιδέα! Το πως θα συνδεθούν στο δικό μου ρουτερ είναι απλούστατο. Εαν εχουν το ιδιο ονομα τα δικτυα οι υπολογιστες νομιζουν ότι είναι το ίδιο ρουτερ και συνδεονται με τον αποθηκευμενο κωδικο. Βεβαια πρεπει να εχει καλο σημα για να συνδεθει στο δικο μου και οχι στο δικο του αλλα αυτο είναι άλλη ιστορία! @poulinos η κάποιος αλλος σχετικος οταν μπείτε στο φορουμ δειτε λιγο σας παρακαλώ το παραπάνω ποστ και απαντηστε μου αν μπορειτε! Αποστολή από το XT910 με τη χρήση Insomnia App. Χρησιμοποιώ Swype οπότε τυχόν λάθος λέξεις στα post μου παρακαλώ να συγχωρεθούν!
rus Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Φιλε στο εξοχικο βαλε με καρτα να κανεις τη δουλεια σου, και να μπεις στου γειτονα θα σερνεσαι.
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ poulinos από ότι διάβασα radius server είναι ένα ρουτερ αλλα είναι με τεράστιες δυνατότητες. Τετοιος σερβερ δηλαδή είναι και το ρουτερ αλλά πολύ μικρός. Εάν βάλω κανένα πρόγραμμα σαν το freeradius στο πισι λες να γίνει η δουλειά μου? (βρωμοδουλεια μου ηθελα να πω!) Αποστολή από το XT910 με τη χρήση Insomnia App. Χρησιμοποιώ Swype οπότε τυχόν λάθος λέξεις στα post μου παρακαλώ να συγχωρεθούν! δεν το εχω δοκιμασει ποτε.για να παιξει το προγραμμα λογικα θα πρεπει και το ρουτερ να υποστηριζει radius που εκει απλα δινεις την ip που εχειι ο radius Που εχεις στησει.δηλαδη περα απο wpa,wpa2 Κτλ βλεπεις και επιλογη για wpa radius η σκετο radius και ρωταει port και Ip.δεντο εχω δοκιμασει με κανονικο ρουτερ.με Radius παιζουν πχ τα hotspot Της forthnet.και εκει IP δινεις μεσα στον controller Φιλε στο εξοχικο βαλε με καρτα να κανεις τη δουλεια σου, και να μπεις στου γειτονα θα σερνεσαι. οτι ειναι εξοχικο δεν σημαινει οτι δεν γινεται να εχει 24αρα Mbit και να παιζει και πολυ καλα.
rus Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 οτι ειναι εξοχικο δεν σημαινει οτι δεν γινεται να εχει 24αρα Mbit και να παιζει και πολυ καλα. Δεν ειπα οτι σε εξοχικο δε μπορεις να εχεις 24αρα συνδεση. Ειπα οτι με τη συνδεση του γειτονα θα σερνεται. Εσυ μπηκες ποτε σε συνδεση γειτονα και πεταγες?
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δεν ειπα οτι σε εξοχικο δε μπορεις να εχεις 24αρα συνδεση. Ειπα οτι με τη συνδεση του γειτονα θα σερνεται. Εσυ μπηκες ποτε σε συνδεση γειτονα και πεταγες? θα σερνεσαι μονο αν εχεις οριακο σημα.αν εχεις καλο σημα παιζεις μια χαρα.
rus Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Nαι αλλα επειδη αυτο ειναι υποθετικο, σε ξαναρωτω. Μπηκες ποτε σε συνδεση γειτονα και πεταγες?
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Nαι αλλα επειδη αυτο ειναι υποθετικο, σε ξαναρωτω. Μπηκες ποτε σε συνδεση γειτονα και πεταγες? ναι οταν ημουν σε ευλογη φυσιολογικη αποσταση εχω παρει ιντερνετ απο ξεκλειδωτα και ημουν πολυ μια χαρα.αν τωρα εισαι με σημα very low και με μια παυλα ναι εχεις θεματα.μου εχει τυχει τετοια περιπτωση που εχανα pings με σημα very low και ετρωγα kai dc's.οπως βεβαια εχει τυχει ναεχω παει για δουλεια εκτος αθηνας και βρηκα ενα δικτυο (εμενα σε ξενοδοχειο) το οποιο ηταν ανοιχτο.μεσα απο το δωματιο ειχα θεμα.εξω στο μπαλκονι επαιζα μια χαρα.μιλαμε για φυσιολογικη χρηση ιντερνετ.αν ο αλλος πχ συγχρονιζει στα 10 Mbit οχι δεν περιμενω να κατεβαζω με 1,5 mbyte που δεν ειναι τεχνικα εφικτο.το ιδιο και σε καφετεριες.εχω πετυχει καφετεριες που επαιζες τεζα και εχω πετυχει και καφετερια που δεν μπορουσα να ανοιξω σελιδα.
rus Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Ναι αλλα η καφετερια δεν ειναι μερος που μενεις μονιμα, οπως δηλαδη το σπιτι ή το εξοχικο. Υποθετω οτι για να παρεις φουλ ταχυτητα απο γειτονα πρεπει αυτος να βρισκεται μεσοτοιχια διπλα σου
jkoukos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Όπως έγραψε και ο @poulinos, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Στο χωριό παίρνω Internet από τον ξάδελφο σε απόσταση 800 μέτρων με εξωτερικές κεραίας χωρίς κανένα πρόβλημα στην ταχύτητα. Εδώ στην Αθήνα, πιάνω το δικό μου ασύρματο στο πάρκο που πάω τα παιδιά, σε απόσταση ~80 μέτρα χωρίς πρόβλημα, αλλά μεσολαβεί μόνο ένας τοίχος, ενώ στην άλλη πλευρά του σπιτιού, με πολλούς ενδιάμεσους, δεν το πιάνω.
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Ναι αλλα η καφετερια δεν ειναι μερος που μενεις μονιμα, οπως δηλαδη το σπιτι ή το εξοχικο. Υποθετω οτι για να παρεις φουλ ταχυτητα απο γειτονα πρεπει αυτος να βρισκεται μεσοτοιχια διπλα σου δεν σου εχει πετυχει περιπτωση πχ να εισαι σπιτι σου και να πιανεις το δικο σου ρουτερ με μια δυο παυλες αλλα να πιανεις του γειτονα με 5 επειδη πχ ειναι στην απεναντι πλευρα του δρομου και εχει το ρουτερ πχ κοντα στο παραθυρο (τζαμι=0 εμποδιο)>?? η γελαω με καποια ατομα που μπαινουν και γραφουν στοforum οτι εχουν θεμα με την συνδεση τους που δεν παιζει καλα και σου λενε.τωρα ειμαι με του γειτονα και πεταει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα