strength Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα, Έχω ένα παλιό σύστημα, το οποίο έστησα το 2008. Ενδιαφέρομαι για αναβάθμιση Μητρική - Επεξεργαστή- RAM και θα ήθελα να βάλω και έναν SSD. Η χρήση η οποία θα έχει αυτός ο υπολογιστής θα είναι κυρίως προγράμματα πεπερασμένων στοιχείων κλπ (ANSYS, Creo, Adams, ABAQUS, AutoCAD, κλπ) και κάποιο gaming και video editing (βασικά πράγματα), για τα οποία όμως προς το παρόν δεν θα ήθελα να προβώ σε αναβάθμιση της κάρτας γραφικών. Κάποια στιγμή στο μέλλον σκοπεύω να αγοράσω και μία καινούρια κάρτα γραφικών, όταν αυτή που έχω τώρα δε θα με καλύπτει πια. Τα κομμάτια που θα μείνουν στο σύστημα θα είναι: Τροφοδοτικό: Thermaltake Toughpower 1500W Κουτί: Full Tower, Thermaltake Armor+ Κάρτα Γραφικών: Asus EAH4890 Κάρτα Ήχου: Asus Xonar D2X Σκληρός Δίσκος: Western Digital Caviar Black 1GB SATA 3 (τον αγόρασα πρόσφατα με σκοπό να κάνω αυτή την αναβάθμιση, γι' αυτό είναι SATA 3) Τα κομμάτια που θέλω να αντικατασταθούν είναι: Μητρική: MSI X48C Platinum Επεξεργαστής: Intel® Core™2 Quad Processor Q9300 (6M Cache, 2.50 GHz, 1333 MHz FSB) RAM: 2 x CORSAIR XMS3 DHX TW3X4G1333C9DHX DDR3 4GB (2X2GB) PC3-10666 (1333MHZ) CL9 DUAL CHANNEL KIT Σύνολο 8GB Επίσης έχω μία ψύκτρα Asus Arctic Square, η οποία φαντάζομαι ότι δε μπορεί να προσαρμοστεί στο καινούριο socket, οπότε μάλλον θα χρειαστώ και μία ψύκτρα. Δε θα ήθελα να διαθέσω πάνω από 600 ευρώ (εκτός κι αν υπάρχει κάποιο setup που πραγματικά αξίζει λίγα παραπάνω χρήματα).
TheELF Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Πες και ποιο επεξεργαστή και τι μνήμη έχεις, μην σου προτείνουμε χειρότερα από αυτά που έχεις.
strength Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Έγινε edit το αρχικό ποστ. Πιστεύω ότι θέλει αρκετή προσπάθεια βέβαια για να μου προτείνετε χειρότερα από αυτά που έχω
TheELF Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Πιστεύω ότι θέλει αρκετή προσπάθεια βέβαια για να μου προτείνετε χειρότερα από αυτά που έχω Οκ,ναι ιδίως στα 600€ ,αλλά να, η μνήμη σου π.χ. είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται να αλλαχτεί απαραίτητα.
strength Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Έλεγα να πάω σε 16GB μνήμη. Ίσως και να είναι λίγο overkill βέβαια. Εσύ τι πιστεύεις;
TheELF Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Έλεγα να πάω σε 16GB μνήμη. Ίσως και να είναι λίγο overkill βέβαια. Εσύ τι πιστεύεις;Μπορείς να βλέπεις από την διαχείριση εργασιών πόσο μνήμη τρώει το σύστημά σου,αν μπορείς να ανοίξεις το μεγαλύτερο project χωρίς να φτάνει στο μάξιμουμ και αν μπορείς να τρέχεις όλα τα προγράμματα που θες ταυτόχρονα ,πάλι χωρίς να γεμίζει υπερβολικά τότε δεν την χρειάζεσαι πραγματικά.
strength Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Επειδή δε βλέπω ιδιαίτερη κίνηση, ίσως άμα προτείνω κάτι που μπήκα και έφτιαξα εγώ στα γρήγορα να πάρω κάποια σχόλια: Μητρική: Asus Z77-A Retail Επεξεργαστής: Intel Core I7-3770S 3.10GHZ LGA1155 RAM: G.SKILL F3-2400C11D-8GXM 8GB (2X4GB) DDR3 2400MHZ CL11 RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT x2 = 16 GB Σύνολο SSD: CORSAIR CSSD-F120GBLS FORCE LS SERIES 120GB SSD SATA3 Πείτε μου απόψεις..
Millennium Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Σε παλιότερο socket και σε S επεξεργαστή θα πας; 1
trek Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Oι 37xx, έχουν αντικατασταθεί απο τους 47xx σε νέο σοκετ (1150). Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πας σε 1155. Ο 4770s είναι ο πιο "πράσινος" i7 με μικρότερη βασική συχνότητα, αλλά ~20w μικρότερο tdp απο τους άλλους. Oπότε αν δεν είσαι πολύ της "οικολογίας" θα σου έλεγα να πάρεις καλύτερα τον απλό 4770 ή αν θες να ασχοληθείς με πολύ overclock, τον ξεκλείδωτο 4770κ. . Για την μητρική που σου έβαλα, επικοινώνησε με το eshop για να σου στείλουν σίγουρα rev.2 (κατα 99% rev.2 θα σου στείλουν, αλλά καλύτερα να είσαι σίγουρος). Αν πας τελικά σε 4770s/4770 είσαι super με αυτή, για 4770κ όμως θα πρέπει να μπει μια λίγο καλύτερη μητρική. Ssd σου έβαλα samsung αντι για corsair, μόνο και μόνο επειδή με τη νέα σειρά corsair δεν έχουν πολυασχοληθεί τουλάχιστον στην Ελλάδα. ενώ οι evo είναι χιλιοδοκιμασμένοι (και απο τα μέλη του insomnia) και κάνουν σίγουρα καλά την δουλειά τους. Μνήμες θα πας τελικά σε 2x4? Δοκίμασε πάντως πρώτα τις παλιές σου και αν δεν bootάρουν ή αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα, μόνο τότε κάνε παραγγελία για νέες (κατα προτίμηση όμως ένα σετάκι των 16g oχι πάλι των 8g) Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2014 από trek
strength Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Το να δώσω 700 Ευρώ για να πάω σε αυτό που έχω επισυνάψει αξίζει τα extra λεφτά ή και με τη δική σου σύνθεση δεν θα παρατηρήσω μεγάλες διαφορές;
trujillo2008 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 δεν υπαρχει λογος να πας σε τοσο ακριβη μητρικη 1
benign Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 δεν υπαρχει λογος να πας σε τοσο ακριβη μητρικη Σωστος,ουτε σε τοσο ακριβο επεξεργαστη. Αγοραζεις οχι με βαση ποσα χρηματα διαθετεις,αλλα ποιες ειναι πραγματικες σου αναγκες οπως τις περιεγραψες.Εγω νομιζω με αυτα εισαι καλα : http://www.e-shop.gr/product?id=PER.528676 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558400 1
trek Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Το να δώσω 700 Ευρώ για να πάω σε αυτό που έχω επισυνάψει αξίζει τα extra λεφτά ή και με τη δική σου σύνθεση δεν θα παρατηρήσω μεγάλες διαφορές; To socket lga2011 είναι για πιο overclock/extreme gaming φάσεις και οχι workstation σαν το δικό σου. Aσε που ο 4820κ με αυτή τη μητρική είναι σαν κουστούμι με παντόφλες (εντάξει..οχι και με παντόφλες άντε με all star ) . Ή κάνε την υπέρβαση και πήγαινε σε six-core i7 4930k ή μείνε στο socket 1150. Tώρα σε σχέση με αυτό που σου είπαν τα παιδιά, έχουν απόλυτα δίκιο. Ακριβώς το ίδιο δίλημμα είχα και εγώ δυο χρόνια πρίν..2500κ ή 2600κ? Και για τους δυο είχα χρήματα..και οι δυο με καλύπτανε 100%. Τελικά σκέφτηκα οτι επειδή θα το κρατήσω για πολύ καιρό το υπάρχων μηχάνημα (πάνε οι καλές εποχές που αλλάζαμε κάθε δυο χρόνια), καλύτερα να πάρω κάτι κορυφαίο παρα value for money. Πάντως στο κομμάτι καθαρά της δουλειάς σου, το autocad και το abaqus δεν κάνει χρήση του hyperthreading (που είναι και το βασικό ατού του i7 σε σχέση με τον i5) αλλά θα κάνουν σίγουρα κάποια διαφορά τα έξτρα 2mb L3 cache του i7. Eν κατακλείδη, αν είναι να σου λείψουν τα 100 ευρώ που κάνει παραπάνω ο i7, μήν τον πάρεις. Αν όμως δεν σε νοιάζουν τα χρήματα, πάρτον. Ψήσου πάντως και για καμια καινούργια καρτούλα γραφικών, γιατί ειδικά σε προγράμματα που χρησιμοποιούν υποβοήθηση απο gpu, οτι επεξεργαστή και να βάλεις, αν δεν μπορεί να τον ακολουθεί επάξια η κάρτα γραφικών είναι ψιλο-δώρο άδωρο. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2014 από trek 1
strength Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Κάνοντας μία ανακεφαλαίωση: Μητρική: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.526948 Επεξεργαστής: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558417 SSD: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.306078 Μνήμες: Κρατάω αυτές που είχα, προς το παρόν. Σύνολο: 445 Ευρώ. Πώς σας φαίνεται; Σχετικά με την κάρτα γραφικών, πιστεύετε ότι αυτή που έχω (ASUS EAH4890) θα τραβάει πίσω και το υπόλοιπο σύστημα; Ποια προτείνετε να βάλω σ' αυτήν την περίπτωση;
trujillo2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 η 4890 ακομα και σημερα θεωρειται δυνατη καρτα . http://www.e-shop.gr/product?id=PER.523122 εγω θα πηγαινα εδω για μητρικη . αλλα ας πουν και αλλα παιδια τη γνωμη τους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα