k4t4r4 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα θελω να μαθω περι σκληρον δισκωνακουω BAD SECTOR και διαφορα γυρω απο αυτα αλλα δεν μπορω να τα καταλαβω επιδει δεν εχω γνωση περι αυτου!πως μπορω να δω την υγεια του δισκου μου?πως μπορω να αποφυγω τα λαθη του και να τον κρατησω σε καλα επιπεδα?απο τι αιτιες χαλαει?επηρεαζει την αποδοση?οτι μπορειτε να με φωτησετε!Σας ευχαριστω
SPANK Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Κατέβασε το hdsentinel και στην πρώτη καρτέλα στο overview μπορεις να δεις σε τι κατάσταση ειναι ο δίσκος σου. Για να τον κρατήσεις σε καλα επίπεδα δεν υπάρχει κατι standar ειναι ανάλογα ποσο τον χρησιμοποιείς και τι εργασίες κανεις , αν πχ εκτος απο το λειτουργικό εχεις και παιχνίδια μεσα σε αυτον και παίζεις συνέχεια η σβήνεις και περνάς αρκετά συχνά παιχνιδια η προγράμματα ή κανεις καθε λιγο και λιγάκι format κτλπ επηρεάζεται ο δίσκος , στο περίπου απο αυτα επηρεάζεται ο δίσκος δεν χαλάει απλα ειναι η φυσική φθόρα απο την χρήση και φυσικά αλλιως θα ειναι τωρα που τον αγόρασες και αλλιως σε 3 4 χρόνια 1
k4t4r4 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 σε ευχαριστω πολυ! δηλαδη απο τα φορματ και τα πολλα install uninstall..το σεντινελ θελει αγορα ετσι δεν ειναι?επισεις εχω 2 σκληρους πανω ενα που εχω τα windows και ενα για να αποθηκευω μονο και οι 2 hard diskοταν ανοιγω τον αποθηκευτηκο αργει πολυ γιατι? γενικα σε ολα
SPANK Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Το hdsentinel εχει και free version με trial για μερικές ημέρες , δες λιγο με το πρόγραμμα και τους 2 δίσκους να δουμε σε τι κατάσταση ειναι, επιλέγεις τον καθένα για να βγάλει την δικια τους καρτέλα
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 οταν ανοιγω τον αποθηκευτηκο αργει πολυ γιατι? γενικα σε ολα το πρωτο ενδεχεται να οφειλειται στο οτι αν δεν χρησιμοποιησεις τον δισκο για καποια Χ ωρα μετα απο λιγο σβηνει. Η αναμονη αυτη που εχεις ειναι λογικα μεχρι να ξαναστροφαρει.
k4t4r4 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 μου φαινεται σαν να κολλαει ολο τον υπολογιστη .... αργη στην περιηγηση του καθως βλεπω το φωτακι για τον σκληρο που εχει πανω στο ZALMAN Z11 plus ειναι συνεχεια αναμενο σαν να εχει κολλησει ... μεχρι και το chrome κολλαει δεν ανοιγει της σελιδες :/
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 ενδιαφερον. Η καποιο προβλημα εχει ο δισκος ειτε τον εχεις τιγκαρει και δεν εχει γινει ουτε ανασυγκροτηση. βαλε φωτο απ το HDS.
k4t4r4 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 ευχαριστω για την βοηθεια σας!θα βγαλω και θα ανεβασω αμεσως!!!!
k4t4r4 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δεν εχω καλα νεα Τι μπορω να κανω??? εδω ειναι ! Ο αλλος ειναι 100% οκ αυτος ωμος :/
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 ο δισκος εχει ψοφησει απλα δεν το ξερει ακομα. αν δεν εχεις καπου backup τα δεδομενα σου το κανεις αμεσα ωστε να μην χασεις κατι. Αν ο δισκος εχει εγγυηση κατεβασε απο εδω http://support.wdc.com/product/download.asp το αντιστοιχο διαγνωστικο για τον δισκο που εχεις. Αν σου γραψει οτι απετυχε στα τεστ,τον πας στο καταστημα που τον πηρες και ζητας αντικατασταση. Αν δεν εισαι σε εγγυηση πας για νεο δισκο.
k4t4r4 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 καμια σωτηρια ετσι?ηταν εξωτερικος σκληρος αυτος και χαλασε το μηχανιμα που τον εκανε εξωτερικο δεν τον εχω κανει ποτε ανασυγκροτηση κλπ μηπως παιζει ρολο και να ψιλοφτιαξει?φιλε μου πως θα κανω back up?προσπαθω να μεταφερω αρχεια αλλα κολλαει :/ ποσο διαρκει το back up?ειναι 600 GB
SPANK Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Να μεταφέρεις και τα 600gb που εχεις σε αυτην την κατάσταση που ειναι ο δίσκος ειναι απο δύσκολο εως αδύνατον οποτε πέρνα μονο τα απαραίτητα , βασικα ο δίσκος θέλει άμεσα αλλαγή γιατι σε λιγο οχι απλα θα κολλάει αλλα δεν θα στον βρίσκει καν
trujillo2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 σαν συμβουλη (την πιο απλη και μπακαλιστικη ) που μπορω να σου πω ειναι να αεριζεται καλα ο δισκος και ολο το κουτι γενικα . ποιο κουτι εχεις? εχει 2 ανεμιστηρες τουλαχιστο , εναν μπρος και εναν πισω?
k4t4r4 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 προσπαθω να τα περασω ξεκινοντας απο τα βασικα :/αεριζετε καλα φιλε μου!Ειναι το Zalman z11η θερμοκρασια του ειναι στους 27 βαθμους και ο βασικος μου στους 30
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα θελω να μαθω περι σκληρον δισκων ακουω BAD SECTOR και διαφορα γυρω απο αυτα αλλα δεν μπορω να τα καταλαβω επιδει δεν εχω γνωση περι αυτου! πως μπορω να δω την υγεια του δισκου μου? πως μπορω να αποφυγω τα λαθη του και να τον κρατησω σε καλα επιπεδα? απο τι αιτιες χαλαει? επηρεαζει την αποδοση? οτι μπορειτε να με φωτησετε! ...Σε γενικές γραμμές, προσπάθα να φανταστείς τους σκληρούς σα να ήταν κασσέτες. Αν βάλεις αυτό κατά νου, θα συνειδητοποιήσεις πολλά για "τη φύση τους", το τί ρόλο βαράνε, τί "βαθμό ευαισθησίας" έχουνε, κτλ. Περί "υγείας", όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν διάφορα S.M.A.R.T. (τεχνολογία "αυτοδιάγνωσης" που έχουν ενσωματωμένη οι δίσκοι) reading programs, όπως το γνωστότατο HDS που ήδη χρησιμοποίησες. Όσον αφορά τη χρηστικότητά του τώρα, είναι μεγάλη κουβέντα για το πώς μπορεί να την αξιολογήσει ο μέσος home user. Ας πούμε για παράδειγμα, ότι με βάση αυτά που σου αναφέρει για τον WD σου, αυτός "δεν έχει καλή εικόνα". Χωρίς όμως να το δέσεις και κόμπο ότι πάπαλα και χωρίς να ξέρεις αν και πόσο ακόμα θα "ζήσει". Ας πούμε χοντρικά ότι μιλάμε λοιπόν για ενδείξεις. (...για παράδειγμα, οι BS εκτός του ότι από μόνοι τους είναι ένα ζήτημα, ένα άλλο είναι το τί ΑΚΡΙΒΩΣ τους δημιουργεί και τί πρόγνωση λοιπόν έχει. Πράγματα που ΜΟΝΟ στην πράξη μπορούμε να ξέρουμε καθώς δεν...μπορούμε να μπούμε μέσα στον δίσκο να εξετάσουμε υλικό και καταστάσεις. Με άλλα λόγια, μπορεί να έχει και πολλούς BS ένας δίσκος, και όμως να συνεχίσει να χρησιμοποιείται για καιρό. ΑΚόμη και με σχεδόν μηδενική επισφάλεια για την πλειονότητα των αρχείων). Το ΣΙΓΟΥΡΟ στην περίπτωσή σου πάντως, είναι ότι ο δίσκος έχει πάψει να είναι σε "τέλεια/ιδανική" κατάσταση. Και ΟΤΑΝ έχουμε μέσα του πληθώρα "πολύτιμων" αρχείων, μας νοιάζει να ΕΙΝΑΙ σε τέτοια... Περί "πρόληψης" : Η ουσία είναι ότι ΔΕΝ μπορείς να κάνεις και πολλά. Το να "αποφεύγεις να κάνεις πολλές εγγραφές", έχει τη λογική του βέβαια (καθώς όσο γράφεται, τόσο περισσότερο καταπονείται ένας δίσκος - πολύ περισσότερο από το απλά να "διαβάζεται" ή να βρίσκεται απλώς συνδεδεμένος), αλλά σε καμμία περίπτωση δεν είναι "εξασφάλιση" για το μέλλον της υγείας του (...ή για την υγεία του μέλλοντός του, αν θες...). Μάλλον υπερβολή είναι ως συμβουλή, καθώς είναι αυτοννόητο ότι κανείς δεν κάθεται μια μέρα να σβύνει έναν δίσκο για να τον ξαναγράψει την άλλη κ.ο.κ. Μ' άλλα λόγια, αναπόφευκτο είναι να σβύνει/γράφει κανείς πράγματα σε έναν δίσκο - αυτός είναι ο σκοπός του άλλωστε. Επίσης ένα "φορμάτ" (=εγκατάσταση λειτουργικού) είναι κατά μέσο όρο το γράψιμο μερικών GB (καμμιά 10αριά πες). Σε σχέση με τις χωρητικότητες των δίσκων του τώρα (εκατοντάδες έως χιλιάδες GB), είναι σχετικά μικρό το "κακό" (που μάλιστα "διανέμεται" στην επιφάνεια των platters του σκληρού). Αν μάλιστα εννοούμε δημιουργία συστήματος αρχείων (το φορμάτ χωρίς...εισαγωγικά δηλαδή), το ποσό είναι στα όρια του αστείου. Σούμα : οι δίσκοι πρέπει να λογίζονται στα "αναλώσιμα". Έστω κι αν κατά Μ.Ο. κρατάνε χρόνια... ΑΙτίες : ουουουου! ΑΙΤΙΕΣ να θες, και "τρόπους" να χαλάσει ένας δίσκος... Ζημιά από "ρεύματα", ζημιά στην πλακέτα, ζημιά στις κεφαλές, ζημιά στα platters, ζημιά στο φίλτρο αέρος/υγρασίας (που οδηγεί σε ζημιές στα προηγούμενα), ζημιές λόγω κατασκευαστικών λαθών (στα όρια της ανοχής ή και όχι, όπως καισ τα όρια του Φ"υσιολογικού ή και όχι), ζημιές λόγω ποιότητας υλικών κατασκευής (εσκεμμένως ή και όχι, ζημιές λόγω ποιότητας στο "συναρμολογιστικό" κομμάτι της κατασκευής κτλκτλ...). Ζημιές λόγω εγγενούς ευαισθησίας μιας πολύ λεπτοφτιαγμένης (εσωτερικά) συσκευής και αρχών λειτουργίας. Και, ίσως πιο πάνω απ' όλα, ζημιές για λόγους περιβαλλοντικούς. Θερμότητα, υγρασία, προσκρούσεις κλπ, επηρρεάζουν σημαντικά. Ακόμη και αν ο δίσκος είναι αποσυνδεδεμένος και εκτός υπολογιστή. Και για να παραφράσουμε και ολίγον Ηράκλειτο, "τα πάντα φθαρεί" άλλωστε... Η "απόδοση" που λες, ναι βεβαίως και επηρρεάζεται και αυτή. Υπό διάφορες έννοιες -εξαρτάται βέβαια πώς το εννοείς εσύ- και με διάφορες "εκφράσεις" : πχ κάποιο πρόβλημα απόκρισης (λόγω "επιβαρυμένης υγείας") μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή του "mode" στο οποίο τρέχει ο δίσκος (ανάλογα το λειτουργικό) και να σέρνεται (επηρρεάζοντας και το λοιπό σύστημα). Ή μπορεί να έχει αντίκτυπο στο file system (με όσα..."καλούδια" και αυτό συνεπάγεται). Αλλά όπως ίσως ήδη κατάλαβες με τα αποπάνω, δεν παίζει στάνταρ το "ο δίσκος έχει BS - οπότε ο δίσκος θα σέρνεται κι όλας απαράιτητα". σε ευχαριστω πολυ! δηλαδη απο τα φορματ και τα πολλα install uninstall.. το σεντινελ θελει αγορα ετσι δεν ειναι? επισεις εχω 2 σκληρους πανω ενα που εχω τα windows και ενα για να αποθηκευω μονο και οι 2 hard disk οταν ανοιγω τον αποθηκευτηκο αργει πολυ γιατι? γενικα σε ολα ...περί "πολλών φορμάτ" (κλπ), είπαμε. Όπως και για την "αργοπορία" : ΙΣΩΣ είναι απλούστατα επειδή έχει φυσικά σφάλματα. Ίσως όμως με ένα φορμάτ, να "στρώσει"... καμια σωτηρια ετσι? ηταν εξωτερικος σκληρος αυτος και χαλασε το μηχανιμα που τον εκανε εξωτερικο δεν τον εχω κανει ποτε ανασυγκροτηση κλπ μηπως παιζει ρολο και να ψιλοφτιαξει? φιλε μου πως θα κανω back up? προσπαθω να μεταφερω αρχεια αλλα κολλαει :/ ποσο διαρκει το back up? ειναι 600 GB Και περί "σωτηρίας" είπαμε (...ότι δηλαδή "σχετική" είναι. Δοκίμασε, αφού βρεις σπασμένο το HDD Regenerator και τρέξεις την επιλογή "1"=scan and repair", μήπως οι BS που εμφανίζονται είναι τυχόν ολίγον γιαλαντζί. Αν και μπα - περισσότερο πάντως για "έμμεσο recovery" αρχείων είναι αυτό : μετά που θα το τρέξεις και θα "διορθώσει", πάρε ό,τι αντιγραφά μπορέσεις να πάρεις. 600GB δεν είναι και λίγα, πόσο μάλλον όταν ένα μέσο βγάζει προβλήματα. Το πόσο θα πάρει, θα μπρορέσεις στην πράξη, και δη στο τέλος της, να το ξέρεις...(Ίσως πάρει πολλές ώρες - ίσως μέρες, ίσως αργεί σε κάποια τμήματα γιατί αντιμετωπίζει σφάλματα και ΙΣΩΣ πάει πιο γρήγορα σε άλλα κομμάτια κλπ). Η "ανασυγκρότηση", όχι, δεν θα σου λύσει πολλά. Κακή δεν είναι - αλλά σε καμμία περίπτωση πανάκεια. προσπαθω να τα περασω ξεκινοντας απο τα βασικα :/ αεριζετε καλα φιλε μου! Ειναι το Zalman z11 η θερμοκρασια του ειναι στους 27 βαθμους και ο βασικος μου στους 30 Γενικά πάντως, μην περιμένεις και πολλά λόγω "καλού αερισμού". Ό,τι είναι να το...πάθει, θα το πάθει. Κακό δεν είναι (τουναντίον) να προσπαθείς να τον διατηρείς στους βαθμούς που λες, αλλά και τους 50 να ξεπεράσει (καθόλου απίθανο κατά την διάρκεια εγγραφών), πάλι "οκ" είναι. Θέλω να πω, μη νομίσεις ότι αν έχεις καλό airflow στο κουτί, θα έχεις πιάσει τον πάπα από τα παπάρια... - - - - -- - - - Το ζουμί με τους δίσκους ποιό είναι: όταν παίρνουμε, παίρνουμε με "καλή" εγγύηση (αντικατάστασης, αν πάθει ζημιά) = το λιγότερο 3 χρόνια (το μαξ είναι 5 και η κλίμαξ 1, 2, 3, 5). Κι όταν παίρνουμε, παίρνουμε κι άλλον έναν, με σκοπό να κράταμε αντίγραφα των αρχείων μας. Οπότε το ιδανικό είναι 2 δίσκοι των 3ων χρόνων εγγύησης, ή έστω πχ έναν Black της WD (5 χρόνια και αλμυρούτσικος, αλλά συμφέρει) κι έναν Green (2 χρόνια και φθηνότατος) για τ' αντίγραφα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα