fakiris31 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω λόγο ότι είμαι ανάμεσα στο να αναβαθμίσω το παλιό pc ή να πάρω ps4/xbox one όχι άμεσα βέβαια αλλά άν είναι για αναβάθμιση θεωριτικά μπορώ να την κάνω σιγά σιγά αφήνοντας τελευταία την κάρτα γραφικών για όταν βγεί κάποιο καινούριο παιχνίδι (τα τωρινά τα έχω στο ps3) αυτά που έχω είναι: motherboard - asus motherboard p5kpl-am in/gb/si επεξεργαστή intel core 2 quad q8300 2.5 ghz ραμ τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών θέλουνε 100% αλλαγή (λογικά και η μητρική) απλά θέλω να μάθω αν κάποιος ξέρει αρχικά με ένα buget στα 500 περιπου μετά απο πόσο καιρο περίπου θα ξαναθέλω αναβάθμιση και με τι κόστος και μια καλή πρόταση για μητρική που να κρατήσει χρόνια και να είναι συμβατη με αυτόν τον επεξεργαστή. Γιατί όπως το σκέφτομαι άν είμαι λάθος διορθώστε με, αν δω ότι είναι στο ίδιο κόστος το pc με την κονσόλα περίπου θα πάω για pc και να πάρω με την σειρά που λέω για να μην με φανούνε και τα λεφτά, μητρηκη ραμ τροφοδοτικο και τέλος κάρτα γραφικών καθώς πιστεύω κοντα στο καλοκαίρι θα βγουνε νέα παιχνίδια και που θα είναι πραγματικά next generation
adtakhs Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Ti οθόνη έχεις ? Ανάλυση οθόνης Τι κουτί Το dvd-rw είναι SATA ? Υπάρχει ψύκτρα για τον επεξεργαστή πέρα από την μαμά? Πόση μνήμη έχεις τώρα ? Τι σκληρό δίσκο και ποιον ? -------------------------------------------------- Με 500€ παίρνεις πάρα πολλά πράγματα. Αρχικά εγώ θα σε προέτρεπα σε πώληση της παλαιάς πλατφόρμας ώστε να πας σε νέα . CPU γύρω στα 50€ -60€ Μητρική στα 20-25€ Μνήμες δεν ξέρω τι έχεις για να σου πω. Τα βάζεις μαζί με τα 500€ και παίρνεις πολύ δυνατό gaming μηχανάκι . Πχ. AMD FX 6300 SIX CORE 3,5Ghz ASUS M5A97 R2.0 KINGSTON 8GB DDR3 1600Mhz GIGABYTE 280X 3GB DDR5 THERMALTAKE 630WATT -------------------------------------------------------------------------------- 570€ και είσαι κομπλέ για πολύ πολυ καιρό. 1
fakiris31 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 2 σκληρούς 500gb ο καθένας έχω παλιούς για αρχή πιστεύω κάνουνε. ραμ 4 gb έχω αλλά νομίζω είναι ddr2 ψήκτρα λογικά δεν έχω και το κουτί δεν ξέρω που γράφει μάρκα κλπ αλλα λογικά είμαι οκ το βλέπψ να έχει χόρο
adtakhs Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δώσε αυτά που έχεις ΚΑΙ τις μνήμες με κανένα 30€ .... και βουρ. Αργότερα βάζεις και έναν SSD δίσκο και δένει το γλυκό ! Τα 30€ των DDR2 μνημών ρίξτα για να πάρεις μια ψύκτρα για τον cpu ! Κάποια COOLERMASTER HYPER 212 EVO ή κάποια παρόμοια . ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ με το Battlefield 4 δώρο http://www.skroutz.gr/s/4248260/Gigabyte-Radeon-R9-280X-3GB-OC-BattleField-4-Limited-Edition-Rev-2-0.html Μητρική βάλε την GIGABYTE 970A- UD3P για να έχεις και καλύτερο κλοκάρισμα http://www.skroutz.gr/s/4046503/Gigabyte-GA-970A-UD3P.html CPU βάλε τον AMD FX 6300 http://www.skroutz.gr/s/2524846/AMD-FX-6300-Box.html Τροφοδοτικό ένα από τα THERMALTAKE SMART 630WATT http://www.skroutz.gr/s/3048825/Thermaltake-Smart-SE-630W.html?from=most-popular&keyphrase=SMART+630 ή το CHIEFTEC 600WATT με 46A στην 12V http://www.skroutz.gr/s/4212716/Chieftec-Smart-Series-GPS-600A8.html Μνήμη την http://www.skroutz.gr/s/4026587/Geil-Evo-Potenza-8GB-DDR3-1600MHz-GPB38GB1600C9DC.html Μια ψύκτρα για κλοκάρισμα http://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html?cf=212+%CE%B5%CF%89%CE%BF&keyphrase=212+evo Και παίξε όλα τα πάντα στο φουλ !
fakiris31 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 και αν πήγαινα σε intel επεξεργαστή τι motherboard θα έλεγες? λόγο ότι έχω και τώρα intel και θα βόλευε αυτο το σταδιακά που λέω..
adtakhs Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 και αν πήγαινα σε intel επεξεργαστή τι motherboard θα έλεγες? λόγο ότι έχω και τώρα intel και θα βόλευε αυτο το σταδιακά που λέω.. Δεν υπάρχει προς τα εμπρός συμβατότητα για το σύστημά σου ώστε να πεις αγοράζω τώρα επεξεργαστή intel νέας γενιάς τον βάζω επάνω και μετά μητρική και μνήμες κ.λ.π. Θέλουν όλα από την αρχή. Δεν υπάρχει ούτε καν συμβατότητα του λειτουργικού σου (του φορεμένου στον δίσκο αυτή την στιγμή) με ένα ενδεχόμενο νέο intel σύστημα. Θέλεις FORMAT. Για να χτίσεις ένα gaming σύστημα με χαμηλό budget ποντάρεις στην συμπίεση της τιμής της πλατφόρμας ώστε όλα τα φράγκα να πάνε στην κάρτα γραφικων, όπου παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο . Οπότε και αγοράζει το πιο VFM σύνολο που μπορεί να οδηγήσει την δυνατότερη κάρτα γραφικών. Η χρυσή τομή σε αυτή την περίπτωση είναι ο FX 6300 που στα 100€ αποτελεί το best vfm cpu της αγοράς αυτή την στιγμή, πάνω σε μια μητρική με 970/SB950 chip ώστε να έχεις τα SATA III σου και τα USB III σου, το καλό multitasking σου και το καλό multithreading σου. , χωρίς να σου φάει η πλατφόρμα τα χρήματα , αλλά να μπορέσεις να τα δώσεις σε κάρτα. Ο παραπάνω συνδυασμός επεξεργαστή με μητρική σου επιτρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο, να βάλεις δηλαδή μια πολύ δυνατή κάρτα γραφικών επάνω , παραμένοντας μέσα στο budget . ώστε να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερη gaming εμπειρία. Υπάρχει και φτηνότερη μητρική M5A97 R2.0 για να συμπιέσεις το κόστος ακόμα περισσότερο, όπως και φτηνότερη ψύκτρα ή ακόμα κρατάς την μαμά του επεξεργαστή .
fakiris31 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 ευχαριστ'ω για τις απαντήσεις! οπότε λογικά μαζευω τα λεφτα και αγοράζω σχεδόν τα πάντα απο την αρχη!
adtakhs Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μπορείς να ξεκινήσεις με τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών , να τα βάλεις σε αυτό που έχεις ! Αργότερα συνεχίζεις με τα υπόλοιπα πουλώντας τα παλαιά κομμάτια. Σίγουρα θα δεις τεράστια αύξηση στην απόδοση στα games, απλά θα κόβει η πλατφόρμα την κάρτα γραφικών από το να αποδόσει τα μέγιστα που μπορεί. Αυτά από εμένα. Καλές αγορές !@
fakiris31 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 το είχα σκεφτεί αλλά δεν με κάνει η ραμ γιατί πχ call of duty ζητά 6 gb οπότε δώρο άδωρο
Fulgore Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Ti οθόνη έχεις ? Ανάλυση οθόνης Τι κουτί Το dvd-rw είναι SATA ? Υπάρχει ψύκτρα για τον επεξεργαστή πέρα από την μαμά? Πόση μνήμη έχεις τώρα ? Τι σκληρό δίσκο και ποιον ? -------------------------------------------------- Με 500€ παίρνεις πάρα πολλά πράγματα. Αρχικά εγώ θα σε προέτρεπα σε πώληση της παλαιάς πλατφόρμας ώστε να πας σε νέα . CPU γύρω στα 50€ -60€ Μητρική στα 20-25€ Μνήμες δεν ξέρω τι έχεις για να σου πω. Τα βάζεις μαζί με τα 500€ και παίρνεις πολύ δυνατό gaming μηχανάκι . Πχ. AMD FX 6300 SIX CORE 3,5Ghz ASUS M5A97 R2.0 KINGSTON 8GB DDR3 1600Mhz GIGABYTE 280X 3GB DDR5 THERMALTAKE 630WATT -------------------------------------------------------------------------------- 570€ και είσαι κομπλέ για πολύ πολυ καιρό. Πωπω ουτε στρατο να ειμασταν το πρωτο μερος του παραπανω post του ’’στρατηγου’’ Adtakh . Οσο για τις προτασεις του δεν μπορω να διαφωνήσω σε κατι,ειναι σε γενικες γραμμες παρα πολυ καλες οι προτασεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα