Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ούτε κάποια από τα προηγούμενα posts :P

θύμησέ μου μια περίπτωση που έχει ισχύσει αυτό..

Δηλαδή θες να μου πεις ότι με hardcore χρήση το κινητό σου κρατάει πάνω από 1 μέρα?

Αν ναι, τότε ίσως έχουμε διαφορετική άποψη για το τι θεωρούμε hardcore χρήση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δηλαδή θες να μου πεις ότι με hardcore χρήση το κινητό σου κρατάει πάνω από 1 μέρα?

Αν ναι, τότε ίσως έχουμε διαφορετική άποψη για το τι θεωρούμε hardcore χρήση.

ξαναδιάβασε τα posts σου, μετά τα δικά μου και πες μου που ειπώθηκε κάτι τέτοιο...

για την περίπτωση που σου ζήτησα προφανώς εννοούσα επεξεργαστή που είχε μεγαλύτερη κατανάλωση από το μοντέλο που αντικαθιστούσε...

στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, είτε σε gpu είτε σε cpu, βλέπουμε μείωση κατανάλωσης...

Δημοσ.

Το SoC δεν είναι μόνο για κινητά-tablets αλλά και για κονσόλες και 4K TV.

Οπότε αν βγει μια κονσόλα με τιμή OUYA που μπορεί να παίξει games σαν το God of War η το Halo δεν θα με χάλαγε καθόλου.

Μακάρι αρκεί βεβαία να έχει την ίδια τιμή με το OUYA

Δημοσ.

Το video με την unreal engine 4 είναι απίστευτο. Να δούμε βέβαια και πως τα πάει απο κατανάλωση γιατί 5W δεν είναι εύκολο να μπει σε κινητό. Ίσως είναι καλύτερα σε tablet.

Όπως και να έχει μεγάλο βήμα για την nvidia η ενοποίηση των 2 γραμμών.

Δημοσ.

ξαναδιάβασε τα posts σου, μετά τα δικά μου και πες μου που ειπώθηκε κάτι τέτοιο...

για την περίπτωση που σου ζήτησα προφανώς εννοούσα επεξεργαστή που είχε μεγαλύτερη κατανάλωση από το μοντέλο που αντικαθιστούσε...

στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, είτε σε gpu είτε σε cpu, βλέπουμε μείωση κατανάλωσης...

Να το πω διαφορετικά για να μην υπάρχει παρεξήγηση:

1) Με τις σημερινές συσκευές δεν μας φτάνει η μπαταρία για να χαρούμε τη συσκευή

2) Βγαίνει νέος επεξεργαστής που τάζει επιδόσεις PS4

3) Θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση, όπως αναφέρθηκε.

4) Οι απαιτήσεις από τη μεριά του χρήστη θα είναι σημαντικά μεγαλύτερες.

Οπότε πάλι θέμα θα έχουμε και θα κυκλοφορούμε με τους φορτιστές 

• Super Moderators
Δημοσ.

αν παίζει με τις ώρες games θα αδειάζει κλασικά σε χρόνο dt, αλλά πόσοι το κάνουν αυτό?

ο κατασκευαστής cpu/gpu έκανε τον "καθήκον" του, από εκεί και πέρα δεν φτιάχνει μπαταρίες, ούτε υποχρεώνει τον χρήστη να λιώνει στα games

Δημοσ.

Κάνεις δεν μίλησε για το Denver cpu ? Google it ?

Πέρασε κανείς από public τώρα τις γιορτές ? Μόνο tablet πουλάνε, γιατί άραγε ?

Quadhd, 4k κτλ με τι gpu θα παίξουν από φορητές συσκευές ? Με noname gpu ?

Εδώ στην Ελλάδα ακούμε mobile και πάει το μυαλό μας σε κινητά, υπάρχουν και tablet, παιχνιδομηχανες κτλ.

1 smx (192 cores) + cpu = 5 watt, που έχετε δει τέτοιο soc ? Υπάρχει κάτι παρόμοιο ?

Δημοσ.

Πουθενά δεν ανέφερε η NV ότι τα 5W είναι TDP. Ο καθένας φυσικά μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, αλλά πάραυτα θα συνιστούσα ψυχραιμία μέχρι να δούμε τις πρώτες συσκευές βασισμένες στο Tegra K1 και την πραγματική μέγιστη κατανάλωση αυτών.

Προς το παρών έχουμε πρωίμα αληθινά αποτελέσματα από ένα AIO της Lenovo που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι με τιμή $1199: http://www.tomshardware.com/news/lenovo-thinkvision-28-nvidia-tegra-k1-android,25733.html

Δεν είναι σαφώς τελικά αποτελέσματα αλλά ΔΕΝ πρόκειται και για φορητή συσκευή, γιατί με τον όγκο και το βάρος που έχει δύσκολο να σερφάρει κανείς με αυτό στον καναπέ.

Κάνεις δεν μίλησε για το Denver cpu ? Google it ?

Πέρασε κανείς από public τώρα τις γιορτές ? Μόνο tablet πουλάνε, γιατί άραγε ?

Quadhd, 4k κτλ με τι gpu θα παίξουν από φορητές συσκευές ? Με noname gpu ?

Εδώ στην Ελλάδα ακούμε mobile και πάει το μυαλό μας σε κινητά, υπάρχουν και tablet, παιχνιδομηχανες κτλ.

1 smx (192 cores) + cpu = 5 watt, που έχετε δει τέτοιο soc ? Υπάρχει κάτι παρόμοιο ?

* Denver K1 = paper launch. Νεότερα H2 2014.

* Bεβαίως. Nα βγάλουμε μερικές στατιστικές με μερίδια αγοράς για tablets και τις μέχρι στιγμής πωλήσεις;

* ΄Ολες no name είναι για ένα κατασκευαστή κατά ένα τρόπο. Για την ώρα η αγαπημένη σου "no name" απολαμβάνει ένα 1.3% μερίδιο αγοράς.

* Αναμένουμε λοιπόν σε πόσα tablets, παιχνιδομηχανές και με τι πωλήσεις έκαστο θα ανακοινωθούν στο μέλλον με Tegra K1.

* ΄Οπως προείπα δεν αναφέρουν πουθενά ότι τα 5W είναι TDP. Η 'no name' μονάδα γραφικών στο Apple A7 έχει 160SPs (σιγά μην είναι πυρήνας το μαμημένο το SIMD lane) χρονισμένη μόνο στα 466MHz και έχει μικρότερο TDP από 2W στο iPadAir αλλιώς θα είχαν σοβαρό πρόβλημα με την ~1600mAh μπαταρία σε ένα iPhone5S γιατί τον ίδιο ακριβώς χρονισμό έχει και εκεί η μονάδα γραφικών.

αν παίζει με τις ώρες games θα αδειάζει κλασικά σε χρόνο dt, αλλά πόσοι το κάνουν αυτό?

ο κατασκευαστής cpu/gpu έκανε τον "καθήκον" του, από εκεί και πέρα δεν φτιάχνει μπαταρίες, ούτε υποχρεώνει τον χρήστη να λιώνει στα games

Τα iPhone (για το 4 και μετά τουλάχιστον) κρατάνε με την συγκριτικά μικρή μπαταρία τους σε σύγκριση με άλλα smartphones γύρω στις 3 με 4 ώρες με το πιό απαιτητικό gaming. Δεν έχει όμως καμία σχέση με την συγκεκριμένη θεματολογία γιατί το Tegra K1 έρχεται να γεφυρώσει IMHO το 5W TDP tablet με τα =/> υβριδικά tablet/ultrabooks που εμφανίζονται δειλά δειλά με Intel Baytrail/ULP Haswell. Πόσες φορές θέλεις να το σφάξεις ένα Κ1 και με πόσες θυσίες θέλεις να το στριμώξεις μέσα σε ένα smartphone;

Δώσε μου σήμερα ένα υβριδικό tablet/ultrabook όπως το T100 με 1080p οθόνη και ένα Κ1 στα χοντρικά 5-6 κατοστάρικα και πες μου σε ποιά ουρά πρέπει να κατασκηνώσω για να παίξω μπουνιές να το πάρω. Εσύ τουλάχιστον έχεις το νιονιό να συγκρίνεις περτικάλια με περτικάλια, οπότε άσε τους άλλους να συγκρίνουν τρακτέρ με σαγιονάρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...