Vasilis 07 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Αν κα λόγω προβλημάτων δεν έχω και πολύ όρεξη, για πείτε (τώρα που το σύστημα είναι υπό διάλυση) ποιά διάταξη είναι η καλύτερη ? Από θέμα θορύβου το Push - Pull είναι υποφερτό και γενικά αξίζει για την διαφορά θερμοκρασίας που θα δώ ? Σκέφτομαι μαζί με τους στοκ fans να πάρω και 2 τέτοιους http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640216
Skr1ll3x Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημερα και χρονια πολλα. Κατ'αρχην απο θεμα θορυβου, ξεφορτωσου τους stock fans. Μπορει απο Στατικη Πιεση αερα να ειναι τρομεροι αλλα απο θεμα θορυβου ειναι επιεικος απαραδεκτοι. Αν σκεφτεσαι να κανεις push-pull διαταξη με φορά προς τα πάνω (να βγαζουν τον αερα προς τα εξω) θα παρεις 4 fans ιδιας εταιριας και ιδια μοντελα. Γιατι αυτο? Για να εχουν ακριβως τα ιδια νουμερα static pressure ετσι ωστε να μην "πιεζονται" οι ανεμιστηρες. Να τρεχουν και οι 4 με την ιδια δυναμη και να περναει ομορφα ο αερας αναμεσα τους και απο τις γριλιες του ψυγειου. Αν βαλεις 2 ανεμιστηρες στην κατω μερια του ψυγειου οι οποιοι εχουν μεγαλη στατικη πιεση αερα, και οι 2 πανω εχουν μικροτερη, αμεσως ζοριζεις τους πανω ανεμιστηρες, καθως δεχονται τον αερα πιο ισχυρο στα φτερα τους, και τον διωχνουν πιο αδυναμα. Η διαφορα που θα δεις με push-pull διαταξη ειναι 2-4 βαθμους κελσιου. Για εναν μεσο χρηστη ειναι αμελητερα διαφορα.. για καποιον ομως που ανεβαζει ρολογια στον επεξεργαστη 4 βαθμοι ειναι μια διαφορα που θα τους δωσει λιγο μεγαλυτερα ρολογια. Οι κουρσαροι που εδωσες στο link δεν κανουν για ψυγειο.. Αν θες να δεις για κουρσαρακια για το ψυγειο θα κοιταζεις μονο τα SP και οχι τα AF. Τα AF ειναι κυριως φτιαγμενα σαν "case fans" εισαγωγης και εξαγωγης αερα.. "Απλωνουν" τον αερα δεν τον περνανε σε "ευθεια", κατι που χρειαζονται τα ψυγεια ωστε ο αερας που περναει απο τους ανεμιστηρες να "στοχευει" αποκλειστικα τις γριλιες του ψυγειου. Απο κει και περα αν σου φαινονται ακριβα 4 κουρσαρακια, μπορεις να δεις και σε αλλες εταιριες, οπως noctua/noisblockers/κτλ. Θα σου εδινα καποια links απο προτινομενα fans για ψυγειο αλλα με περιοριζει ο χρονος. Αν δεν εχεις προβλημα με το κοστος 4x Corsair SP quiet θα σε βολεψουν. Τα performance δινουν πιο πολλες στροφες αλλα εχουν και παραπανω θορυβο. Αν δεν τρωγεσαι για αρκετο OC προτιμησε τα Quiet τα οποια ειναι πολυ ησυχα. Ελπιζω να πηρες μια εικονα. Καλημερα! Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2014 από Skr1ll3x 1
Vasilis 07 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μάλιστα.Περιμένω προτάσεις για 140mm.
Thanos1972 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Akasa Viper PWM 14.90€ 3.12 mmH2O static pressure
Zapee995 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 +1 για τους Akasa, δοκιμασμενοι, ηρεμοι και αποδοτικοι. Απλα για αλλη μια φορα θα πω οτι ειναι κιτρινοι...Μα κιτρινοι???
Vasilis 07 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Κίτρινοι ? Κόκκινο-μαύρο είναι το εσωτερικό του συστήματος άρα δεν.
Thanos1972 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 να σπαει λιγο η μονοτονια ρε βασιλη.... 1
alldaynews Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Αυτούς θα τους προτιμήσω εγώ σύντομα χαχα
Fulgore Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Αν δεν υπαρχει οικονομικο θεμα ή θεμα αισθητικής εγω θα ελεγα να ριξεις μια ματια και σε Noctua NF A14
booZe Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Δες και τους Thermalright TY-140, TΥ-141 και TY-147 από τους πιο αποδοτικούς 140άρηδες και πολύ ήσυχοι για αυτό που αποδίδουν. [edit] Είναι 140άρηδες αλλά με 120mm mounting pattern (δεν ξέρω αν σου δημιουργεί αυτό πρόβλημα). [edit 2] Είδα ότι έχεις κοκκινόμαυρο εσωτερικό, οπότε δες και τον TY-143 σε πορτοκαλο-κόκκινο (πάει μέχρι 2500 rpm αλλά είναι PWM οπότε δε θα παίζει σε full στροφές). Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2014 από booZe
Vasilis 07 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Αν δεν υπαρχει οικονομικο θεμα ή θεμα αισθητικής εγω θα ελεγα να ριξεις μια ματια και σε Noctua NF A14 Μάλλον έχουμε θέμα αισθητικής Πάντως βλέπω πως πολλοί βάζουν στα ψυγεία αυτούς που έλεγα και εγώ εξαρχής Κάτι άλλο.Αν βάλω τελικά μόνο 2 από την κάτω πλευρά του ψυγείου πως το μοντάρω στο κουτί ? Μάλλον θα πρέπει να βρώ επιπλέον βίδες για την πάνω πλευρά...
AnimalPlanet Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Αφου ειναι τοσο αποδοτικοι οι viper γιατι να μην βαφτουν με ενα μαυρο ματ χρωμα για να ταιριαζει και με το color theme που θες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα