Προς το περιεχόμενο

OPPO Find 5 vs Nexus 5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και Καλή Χρονιά

Ψάχνοντας για καινούργιο κινητό έχω καταλήξει σε δυο:το Oppo Find 5 και το Nexus 5 και έχω 2-3 απορίες. Καταρχάς για το OF5 υπάρχει κανένα review από κάποιον χρήστη; Από ότι είδα δεν υπάρχει αντιπροσωπία στην Ελλάδα και η προμήθεια του γίνεται μέσω Ευρωπαϊκού site, γνωρίζει κάποιος αν στην τιμή του, υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση ΦΠΑ, τελωνείο ή οτιδήποτε άλλο;

Από την άλλη η τιμή του Nexus 5 στην Ελλάδα ξεφεύγει από το budget που είχα σκεφτεί. Μπορεί να μου πεί κάποιος εάν και πως μπορώ να το παραγγείλω μέσω γνωστού από την Αμερική/Αγγλία για χαμηλότερη τιμή;

Εν τέλει αξίζει το Nexus 5 τα παραπάνω χρήματα ή υπάρχει έστω κάποιο άλλο κινητό στην τιμή (300€ -350€) με τα χαρακτηριστικά τους που θα έπρεπε να κοιτάξω πιο προσεκτικά;

Οποιαδήποτε βοήθεια/άποψη ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ

Δημοσ.

θέλεις android ή windows για αρχή ? και τι χρήση το θέλεις? 

Android. Επειδή θα είναι το πρώτο smartphone, θέλω να δω τις επιλογές που μπορώ να έχω σε διάφορα προγράμματα: web, applications, games (παιδιά), GPS, χάρτες!!

Κυρίως όμως θέλω να έχω πρόσβαση στα mail μου και στο internet που έχω ήδη από το πρόγραμμα του κινητού μου αλλά λόγω του παλιού μου κινητού το αποφεύγω.

Δημοσ.

με το oppo πιστευω θα μεινεις ευχαριστημενος.. ειδικα τα χρηματα του τα αξιζει με το παραπανω.δεν υπαρχει τελωνειο και προσθετο φπα. οτι τιμη βλεπεις στο site αυτη ειναι και η τελικη μαζι με τα εξοδα αποστολης. στελνουν με dhl και ερχεται σπιτι σε 2-5 μερες

Δημοσ.

με το nexus θα είσαι μια χαρά αν και είναι τσιμπημένη η τιμή του , κάτι σε g2 σκέφτηκες ? 

Το σκέφτηκα αλλά η τιμή του είναι πάνω από όσα είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω: 300€ +

Γι' αυτό και ρώτησα μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποια είναι η διαδικασία παραγγελίας του Nexus5 από Αμερική που από ότι έχω δει είναι φτηνότερα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα κι από εμένα!

Βρίσκομαι ακριβώς στο ίδιο δίλημμα. Έχω χάσει 3 μέρες από τη ζωή μου σε reviews και συγκριτικά για τα 2 αυτά κινητά.

Αυτή τη στιγμή έχω ένα Samsung Galaxy S plus και του έχω πιει το αίμα.

Φοράει custom 4.2.2 και έχει αρχίσει τα κολλήματα σε ενοχλητικό βαθμό.

Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου για ένα κινητό της προκοπής. Επειδή τα χρήματα δεν περισσεύουν και τα 300-340euro

πλέον είναι επένδυση μπορούν κάποιοι κάτοχοι των κινητών να με βοηθήσουν (ή να με μπερδέψουν πιο πολύ ;) )???

Εννοείται πως όποιο και να πάρω θα παίξει καταρχήν σίγουρα root και αργότερα πειράματα με custom roms.

Ενδιαφέρομαι για τα 16άρια και μόνο για τις συγκεκριμένες συσκευές. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Δεν ειμαι κατοχος καποιου εκ των 2,αλλα θα προσπαθησω να σε βοηθησω.

Τωρα το N5 εχει 334 ευρω απο Σκρουτζ,και το Find 5 300

Υπαρχουν 2 μεγαλοι παραγοντες στην τιμη ομως του 2ου:

1)Δεν ειναι σε στοκ,εχουν πει οτι θα επανελθει συντομα,αλλα λογω της επερχομενης και κοντινης κυκλοφοριας του Find 7 εκτιμω οτι θα υπαρξει μια μικρη μειωση στο restock(15-20 ευρω λογικα...)

2)Αν εισαι φοιτητης(η εχεις στην οικογενεια φοιτητη και το αγορασει εκεινος στην ουσια),εχεις εκπτωση 10%,αρα παμε χωρις την πρωτη υποθεση στα 270

Εγω λοιπον τωρα στην θεση σου,αν η υποθεση 1 δεν ισχυσει,θα πηγαινα σε N5(αν παιξει η υποθεση 2 ειναι εντελως οριακο)

Αν ισχυσει η 1 τοτε παλι γινεται οριακο,ενω ταυτοχρονα αν ισχυει και η 2 για σενα γινεται ενα παρα πολυ καλο vfm.

Αν δεν ισχυσει καμια,θα πηγαινα καρφωτος για Ν5,τα 35 ευρω παραπανω τα αξιζει.

Απο κει και περα,αν εισαι σε αυτο που λεω οριακο πρεπει να σταθμισεις τι ζητας,με το N5 πας σε ναυαρχιδα της Google,με οτι σημαινει αυτο,καλυτερο CPU/GPU,παιρνεις ολα τα updates μεχρι να τα εγκαταλειψει και εχεις να κανεις με εδω αντ/πεια.

Απο την αλλη,τα σημεια στα οποια υπερτερει το Find 5,νομιζω ειναι η οθονη του και ο ηχος του,οποτε αν εισαι multimedia fan ειναι μια αριστη επιλογη.

Και τα 2 υποστηριζουν(για την ακριβεια περισσοτερο απο οποιαδηποτε αλλη συσκευη που κυκλοφορει) custom roms κλπ,οποτε μαλλον εχουμε ισοπαλια.

Συγγνωμη αν κουρασα(η αν σε μπερδεψα περισσοτερο  :P  ),απλα καταθετω την δικη μου ματια στο διλλημα σου,και οι 2 ειναι εξαιρετικες συσκευες,οποτε πρεπει να δεις τι ακριβως ζητας,και τι σε συμφερει...

Δημοσ.

Καλημέρα και σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

Δυστυχώς δεν είμαι φοιτητής, πλέον, οπότε την έκπτωση την ξεχνάμε.

Το nexus 5 έχει πέσει μέσα σε 2 βδομάδες περίπου 6-7 euro και είναι ελάχιστη πλέον η διαφορά του με το 

oppo. Κι εγώ θεωρώ ότι και τα 2 κινητά για τα χρήματά τους είναι κάτι παραπάνω από vfm.

Από τη μια με προβληματίζει λίγο η μπαταρία του nexus και από την άλλη το oppo, ενώ είναι κινητάρα, στην Ελλάδα

δεν υπάρχει αντιπροσωπεία. Οπότε αν γίνει κάτι θα περιμένω ίσως και μήνα για να μου επιστραφεί.

Η επεξεργαστική ισχύ για μένα δεν έχει και τόση σημασία, όχι ότι δεν το συνυπολογίζω, γιατί έχοντας το SGS plus, οποιοδήποτε και να πάρω από αυτά, η διαφορά θα είναι χαώδης! Από τη μια το nexus δεν έχει πολύ καλά ηχεία, αλλά από την άλλη με χαλάει λίγο η πιο μακρόστενη οθόνη του oppo.

Το καλό και με τα δυο είναι ότι θα μπορώ να παίξω με custom roms (αυτός είναι και ο λόγος που παίρνεις android).

Είναι δύσκολη απόφαση, αλλά κλείνω προς nexus 5.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...