Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Στο BIOS μέσα στο μενού pc health status στην επιλογή CPU warning temperature έχει 4 επιλογές που προειδοποιούν με ένα μπιπ για υψηλές θερμοκρασίες στην CPU. 60oC 70oC 80oC 90oC Σαν προεπιλογή είναι απενεργοποιημένη, εγώ όμως θέλω να με προειδοποιεί. Ποια θερμοκρασία πρέπει να επιλέξω;
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 αναλογα τον επεξεργαστη. Αλλο οριο εχουν οι Intel αλλο οι AMD.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 ο επεξεργαστής είναι Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2.50GHz και η θερμοκρασία του είναι 60 °C Υπάρχει κάποιο σάιτ που λέει ποιες θερμοκρασίες είναι Max για τους επεξεργαστές;
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 60 βαθμοι χειμωνιατικα μου φαινονται αρκετοι για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη εισαι με την εργοστασιακη ψυκτρα; εχει καθαριστει απο σκονες κλπ το συστημα;
antbyron Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Αν η θερμοκρασία του είναι 60 σε idle κατάσταση, τότε είναι υψηλή. Μήπως πρέπει να του αλλάξεις παστούλα; Το manual δεν το έχεις για να δεις πληροφορίες για τις θερμοκρασίες; Διασταύρωσε τις θερμοκρασίες με διαφορετικά προγράμματα για να είσαι σίγουρος.
SPANK Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 70 θα έλεγα να το βάλεις , αλλα αμα λες οτι ηδη σε idle εχεις 60 βαθμούς θα σου έλεγα να βγάλεις την ψύκτρα να ρίξεις ενα καλο καθάρισμα απο σκόνες αλλα και στο κουτι γενικότερα και να βάλεις καινούργια πάστα στον επεξεργαστή
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 60 βαθμοι χειμωνιατικα μου φαινονται αρκετοι για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη εισαι με την εργοστασιακη ψυκτρα; εχει καθαριστει απο σκονες κλπ το συστημα; Δεν ξέρω και πάρα πολλά απο hardware τον πήρα έτοιμο, φοβάμαι να του βάλω χέρι μην κάνω καμιά χαζομάρα. Φαντάζομαι πως ναι με την εργοστασιακή. Απο σκόνη τον άνοιξα και τον καθάρισα μόνο τα χοντρά με ηλεκτρική σκούπα, δεν έβγαλα ψύκτρα, όσο για πάστα φαντάζομαι πως θα έβαλε. Τι πάστα να αγοράσω πως λέγεται στο εμπόριο; Στο εγχειρίδιο που κοίταξα για την μητρική δεν λέει κάτι για θερμοκρασίες.
SPANK Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Πρέπει να βγάλεις και ψύκτρα και να βάλεις πάστα , τωρα απο πάστα arctic silver 5 https://www.skroutz.gr/c/678/thermal-paste.html?keyphrase=arctic+silver+5 και οδηγίες για το πως να την βάλεις ανάλογα με τον επεξεργαστή σου εδώ http://www.arcticsilver.com/methods.html
antbyron Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δεν ξέρω και πάρα πολλά απο hardware τον πήρα έτοιμο, φοβάμαι να του βάλω χέρι μην κάνω καμιά χαζομάρα. Φαντάζομαι πως ναι με την εργοστασιακή. Απο σκόνη τον άνοιξα και τον καθάρισα μόνο τα χοντρά με ηλεκτρική σκούπα, δεν έβγαλα ψύκτρα, όσο για πάστα φαντάζομαι πως θα έβαλε. Τι πάστα να αγοράσω πως λέγεται στο εμπόριο; Στο εγχειρίδιο που κοίταξα για την μητρική δεν λέει κάτι για θερμοκρασίες. Δεν ενδείκνυται πάντως να καθαρίζεις τον υπολογιστή με την ηλεκτρική σκούπα, αν και δεν είναι εύκολο να πάθει ζημιά, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα. Για τις θερμοκρασίες δες το manual του επεξεργαστή, σε αυτό θα αναγράφονται σίγουρα.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Τις σκόνες με τι τις καθαρίζω; πχ ένας γνωστός μου που είναι ηλεκτρονικός καθαρίζει τις πλακέτες με οινόπνευμα και πινέλο καθαρό. Εγώ με τι να καθαρίσω την κάρτα γραφικών, μητρική κτλ.;
MoviemakerGr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 70 το καλοκαίρι με την μαμά ψήκτρα είναι σχετικά εύκολο να φτάσεις,οπότε το βάζεις 80 και όταν και αν χτυπήσει,αμέσως καθάρισμα. Συνήθως οι επεξεργαστές σβήνουν τον υπολογιστή πάνω από τους 100c οπότε είσαι safe κ ενημερωμένος στους 80c.
SPANK Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Πάρε ενα πιστολάκι για τα μαλιά και ρίχνε αέρα μεσα (κρύο αέρα αν εχει) , απο εκει και πέρα μετα με ενα πινελάκι
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Πάρε ενα πιστολάκι για τα μαλιά και ρίχνε αέρα μεσα (κρύο αέρα αν εχει) , απο εκει και πέρα μετα με ενα πινελάκι Δεν θα ανακατευτεί η σκόνη έτσι και στα άλλα περιφερειακά αν φυσάω έτσι χύμα; Σκοπός είναι να αφερέσουμε τη σκόνη απο το εσωτρικό του Η/Υ.
SPANK Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Θα βγάλεις την κάρτα γραφικών και την ψύκτρα του επεξεργαστή με το πιστολάκι θα βγάλεις τα χοντρά να φύγουν και μετα οτι μείνει με ενα πινελάκι. Την κάρτα γραφικών και την ψύκτρα τα τα καθαρίζεις μονα τους εξω απο το pc και ενοείται οτι στο φύσημα ανοίγεις και τις 2 πλευρές του υπολογιστή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα