vaggos92 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα,Τον τελευταίο καιρό έχω ένα πρόβλημα με την γραμμή του internet μου. Ποιο συγκεκριμένα είναι πολύ αργό ενώ όταν κάνω μέτρηση ταχύτητας με το speedtest αφού λέει connecting και υποτίθεται ότι ξεκινάει η μέτρηση αυτή lagάρει και ξαφνικά κάνει μια τεράστια άνοδο ενώ πριν το ρολόι είναι σταματημένο (δείτε φωτογραφία).Ο πάροχός μου είναι η Wind. Είχα επικοινωνήσει και με αυτούς παλαιότερα αλλά δεν μπόρεσαν να λύσουν το πρόβλημα.Μήπως ξέρετε που οφείλεται;Έχω δοκιμάσει μήπως φταίει κάποια συσκευή τηλεφώνου στο σπίτι αλλά αφού τις αφαίρεσα από την πρίζα το πρόβλημα συνεχίζε κανονικά.Δυστυχώς οι γνώσεις μου σε αυτό τον τομέα είναι ελάχιστες και για αυτό δεν ξέρω τι άλλα στοιχεία να σας δώσω.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και την βοήθεια σας
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 καταρχην πες μας ποσο συγχρονιζεις μεσα απο τον ρουτερ. β.αν εισαι με ασυρματο δοκιμασε με καλωδιο. γ.αν εχεις αλλο pc δοκιμασε και με αυτο. επισης ασε το speedtest και δοκιμασε να κατεβασεις ειτε με Filezilla απο καναν ftp πχ Ftp.ntua.gr η αλλιως με κανα download manager η και χωρις αυτον απο κανα site Οπως www.ati.com www.nvidia.com .το τεστ να γινει χωρις να συνδεονται αλλα Pc επανω . και προσεχε μην εχει κανεις τον κωδικο σου και κλεβει ιντερνετ.οποτε αλλαξε το ονομα του δικτυου και τον κωδικο.το κλειδωμα να ειναι wpa ή wpa2.οχι wep.οχι τα εργοστασιακα ονοματα και κωδικο.
vaggos92 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Τα στοιχεία της σύνδεσης μου είναι τα ακόλουθα: Downstream Upstream SNR Margin : 5.9 8.6 db Line Attenuation : 21.0 13.2 db Data Rate : 9684 1022 kbps Δοκίμασα και με λάπτοπ και με desktop ασύρματα και ενσύρματα αλλά μάταια. Επίσης έκανα reset το ρούτερ αλλά μάταια. Τέλος κατέβασα ένα αρχείο ftp με την ταχύτητα να είναι κάπου στα 870-900 kb/s και δίχως να πέσει καθόλου κάτω από 800 kb/s. Επίσης και οι κωδικοί είναι αλλαγμένοι και είναι wpa2/psk. Το πρόβλημα το έχω κανένα δίμηνο τώρα και φτιάχνει περιστασιακά για 1 ώρα πχ και ξαναχαλάει. Παρόλα αυτά είναι πολύ σπαστικό. Πχ βλέπω video στο youtube και μπορεί το μισό video να φορτώσει σε 5 δευτερόλεπτα και το άλλο μισό σε 1 λεπτό.... Επικοινώνησα και με την Wind που είναι ο πάροχος μου αλλά μάταιο και αυτό...
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Τα στοιχεία της σύνδεσης μου είναι τα ακόλουθα: Downstream Upstream SNR Margin :5.9 8.6 db Line Attenuation :21.0 13.2 db Data Rate :9684 1022 kbps Δοκίμασα και με λάπτοπ και με desktop ασύρματα και ενσύρματα αλλά μάταια. Επίσης έκανα reset το ρούτερ αλλά μάταια. Τέλος κατέβασα ένα αρχείο ftp με την ταχύτητα να είναι κάπου στα 870-900 kb/s και δίχως να πέσει καθόλου κάτω από 800 kb/s. Επίσης και οι κωδικοί είναι αλλαγμένοι και είναι wpa2/psk. Το πρόβλημα το έχω κανένα δίμηνο τώρα και φτιάχνει περιστασιακά για 1 ώρα πχ και ξαναχαλάει. Παρόλα αυτά είναι πολύ σπαστικό. Πχ βλέπω video στο youtube και μπορεί το μισό video να φορτώσει σε 5 δευτερόλεπτα και το άλλο μισό σε 1 λεπτό.... Επικοινώνησα και με την Wind που είναι ο πάροχος μου αλλά μάταιο και αυτό... α.ζητα απο την wind να σε βαλει σε fast path να δουμε πως θα παιξεις.επισης παιζεις λιγο χαμηλα για την αποσταση σου.αν εχεις ορεξη βγαλε ολα τα φιλτρακια,σπλιττερ ,τηλεφωνα και ασε μονο το ρουτερ στην κεντρικη πριζα να δουμε αν θα εχεις τα ιδια νουμερα.επσης μηπως εχεις συναγερμο χωρις φιλτρο?
vaggos92 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Όχι συναγερμό δεν έχω. Όταν τους είχα πάρει για το πρόβλημα μου είχαν πει να τα βγάλω όλα και να δουλέψει το router δίχως φιλτράκια κλπ στην κεντρική αλλά τα στοιχεία του router ήταν ακριβώς ίδια. Τώρα για το fast path δεν γνωρίζω καν τι είναι αλλά θα το κοιτάξω
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Όχι συναγερμό δεν έχω. Όταν τους είχα πάρει για το πρόβλημα μου είχαν πει να τα βγάλω όλα και να δουλέψει το router δίχως φιλτράκια κλπ στην κεντρική αλλά τα στοιχεία του router ήταν ακριβώς ίδια. Τώρα για το fast path δεν γνωρίζω καν τι είναι αλλά θα το κοιτάξω δεν νομιζω να πιανουν τα χερια σoυ για δοκιμη στον κατανεμητη για να βλεπες και εκει ταχυτητα.οποτε ζητα fast path.θα σου μειωσει λιγο την ταχυτητα αλλα θα σου χαμηλωσει το Ping οποτε θεωρητικα θα πρεπει να εχεις καλυτερο buffering σε streaming
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα