Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και χρονια πολλά έχω ένα μεγάλο πρόβλημα και πάω να τρελαθώ και δεν μπορώ να βρω λύση πριν κάτι μήνες έκανα αναβάθμιση στο pc μου το σύστημα είναι τις υπογραφής μου

Έχω τον cpu intel i7 2600k και μνήμες corsair vengeance 1600mhz 16GB μητρική έχω Gigabyte G1 SNIPER 3

το πρόβλημα είναι το εξής όταν πάω στο BIOS και ρυθμίζω τις μνήμες να τρέχουν στα 1600 μετά από αρκετές επανεκκίνησης η μετά από τερματισμό που θα κάνω ο υπολογιστής δεν θα ανοίξει θα κάνει 3-4 επανεκκίνησης και θα μου βγάλει 3 επιλογές να κάνω επαναφορά ρυθμίσεων του bios να μπω στο bios απευθείας και μια ακόμα που δεν θυμάμαι με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ρυθμίσω τις μνήμες στα 1600 γιατί μου βγάζει σφάλμα και τις έχω στα 1333 που δουλεύουν μια χαρά

κάποιος μου είπε ότι δεν γίνετε να τις έχω στα 1600 γιατί ο επεξεργαστής μου δεν υποστηρίζει 1600 αλλα 1333 αυτό το βρήκα στην intel και όντως δεν υποστηρίζει 1600
http://ark.intel.com/products/52214/Intel-Core-i7-2600K-Processor-8M-Cache-up-to-3_80-GHz

ισχύει όμως??δεν το νομίζω γιατί πριν που είχα άλλη μητρική με ίδια cpu και ram δούλευαν στα 1600 άρα τι μπορεί να φταίει μπορώ να κάνω κάτι???

Δημοσ.

Πρώτον και να τις τρέχεις στα 1333 απο 1600 δεν εχει καμια διαφορά και ουτε θα το παρατηρήσεις καπου οποτε μην σε απασχολεί αν δεν τρέχουν στα 1600. Τωρα απο την αλλη ισως να θέλουν ρύθμιση manual απο το bios για να τρέξουν στα 1600 δηλαδή να βάλεις εχει το ρεύμα που θα τρέχουν τα timings κτλπ , αλλα και παλι μπορει να μην τρέχουν μπορει να ειναι ασυμβατότητα με την μητρική.

Δημοσ.

Πρώτον και να τις τρέχεις στα 1333 απο 1600 δεν εχει καμια διαφορά και ουτε θα το παρατηρήσεις καπου οποτε μην σε απασχολεί αν δεν τρέχουν στα 1600. Τωρα απο την αλλη ισως να θέλουν ρύθμιση manual απο το bios για να τρέξουν στα 1600 δηλαδή να βάλεις εχει το ρεύμα που θα τρέχουν τα timings κτλπ , αλλα και παλι μπορει να μην τρέχουν μπορει να ειναι ασυμβατότητα με την μητρική.

Σε ευχαριστώ παρα πολύ για την άμεση απάντηση φιλε μου αυτό που παρατηρώ είναι όταν πάω στο BIOS πάω στην επιλογή για τις μνήμες ενεργοποιώ το XMP τις βάζω στα 1600 άμα αφήσω default τα timing πάλι θα το κάνει άμα πάω και τα βάλω εγώ 9-9-9-24 πάλι το κάνει 

όταν όμως έχω βάλει τις μνήμες στα 1600 και πάω στην καρτέλα του επεξεργαστή μετά βλέπω ότι και εκεί λέει για την μνήμη και είναι γυρισμένο στα 1600 αν το γυρίσω στα 1333 γυρνάει και στην καρτέλα τις μνήμης είναι σωστό αυτό??

Το pc το έχω για παιχνίδια για αυτό ψάχνομαι να τις κάνω 1600 μπας και δω έστω και ελαχιστη διαφορα

Δημοσ.

Αρχικά να σου πω οτι διαφορά δεν θα δεις στα παιχνίδια καλως η κακως , απο εκει και περα αυτο το XMP και εγω προσωπικα οποτε το εχω χρησιμοποιήσει ποτε δεν μου δούλεψε σωστα παντα τα βάζω με manual για να δουλέψουν οι μνήμες . Τωρα αυτο για τον επεξεργαστή που λες μην σου πως ψέματα δεν ξέρω ακριβώς τι ειναι δεν ειχα πηράξει ποτε τιποτα εκει , αλλα οπως σου ειμα διαφορά δεν θα δεις και 1600 να τις πας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...