Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι πωλήσεις ψηφιακής μουσικής το 2013 σημείωσαν πτώση για πρώτη φορά από το άνοιγμα του iTunes Store της Apple πριν 10 χρόνια.Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Nielsen SoundScan, οι πωλήσεις μεμονωμένων κομματιών σημείωσαν μείωση 5.7% με συνολική διάθεση 1.34 δισ. τραγουδιών ενώ οι πωλήσεις άλμπουμ μειώθηκαν ελάχιστα κατά 0.1% φτάνοντας τα 117.6 εκατομμύρια.

Ο κύριος ένοχος για το φαινόμενο αυτό σύμφωνα με στελέχη που ερωτήθηκαν από το περιοδικό BillBoard, είναι οι υπηρεσίες streaming μουσικής όπως το Spotify, το Pandora κ.α. Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρουν στο χρήστη τη δυνατότητα έναντι πληρωμής που δε ξεπερνά τα $10 το μήνα, να ακούσει απεριόριστη μουσική κάτι που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική στην αγορά ενός μόνο άλμπουμ με την ίδια περίπου τιμή.

Τα καλά νέα για τις δισκογραφικές εταιρείες αφορούν το τζίρο τους ο οποίος παραμένει αμετάβλητος αφού οι απώλειες από τις ψηφιακές πωλήσεις μουσικής έχουν αντισταθμιστεί από τα δικαιώματα που λαμβάνουν από τις υπηρεσίες streaming. Σε κάθε περίπτωση, η πτώση των ψηφιακών πωλήσεων μουσικής είναι πολύ πιο αργή από αυτή των φυσικών μέσων, με τις πωλήσεις CD να μειώνονται για ακόμη μια χρονιά κατά 14.5%.

Link.png Site: TheVerge

Δημοσ.

Τους βαρέθηκε τελικά ο κόσμος με τις πρακτικές που υιοθετούν και είδε την πραγματικότητα...

Δημοσ.

Πάλι καλά δεν είπε κανείς "καταπολέμησαν την πειρατεία και ο κόσμος πλέον αγοράζει cd"

Για να το πω εγώ :P  hehe

Είναι αυτά που είπαν οι από πάνω + ότι τα warez δεν έχουν πεθάνει ακόμα... όσο και να τα πολεμάνε :)

• Like 1
Δημοσ.

Το Spotify δεν είναι είδος διαδίκτυακής πώλησης;

Sent from my iPod touch using Insomnia

Όχι είναι σαν ενοικίαση θα έλεγα πιο πολύ γιατί είναι με μηνιαία συνδρομή.

Σκέφτηκαν αν η πτώση οφείλεται ότι έβγαλαν μάπα μουσική το 2013; :P

Δημοσ.

Γιατί να δίνουμε λεφτά για μουσική ? Είναι πολύ εύκολο να κατεβάσεις και τζαμπα

Τώρα ανοίγεις θέμα "να ζει κανείς ή να μην ζει;" είναι χιλιοειπωμένο και κουραστικό.

Δημοσ.

Τώρα ανοίγεις θέμα "να ζει κανείς ή να μην ζει;" είναι χιλιοειπωμένο και κουραστικό.

Παντως ολοι αυτοι που πουλαν μουσικη μια χαρα "ζουν" ;-)

• Like 1
Δημοσ.

Όσοι είναι ψαγμένοι με την μουσική  δεν μπορούν να βρουν εύκολα ιδιαίτερα μουσικά κομμάτια, τσάμπα από το ίντερνετ. Αυτοί θα  εξακολουθούν να αγοράζουν αναγκαστικά CD ή να κατεβάζουν νόμιμα από τύπου iTunes καταστήματα λόγω τις τεράστιας ποικιλίας.

Οι υπόλοιποι ικανοποιούνται μια χαρά από το PirateBay και το YouTube.

• Like 5
Δημοσ.

Όσοι είναι ψαγμένοι με την μουσική  δεν μπορούν να βρουν εύκολα ιδιαίτερα μουσικά κομμάτια, τσάμπα από το ίντερνετ. Αυτοί θα  εξακολουθούν να αγοράζουν αναγκαστικά CD ή να κατεβάζουν νόμιμα από τύπου iTunes καταστήματα λόγω τις τεράστιας ποικιλίας.

Οι υπόλοιποι ικανοποιούνται μια χαρά από το PirateBay και το YouTube.

Δε νομίζω. Το itunes πουλάει σε lossy formats και το spotify ακόμη χειρότερα. Από την άλλη, οι ''υπόλοιποι'' βρίσκουν στα torrentαδικα ακόμη και vinyl rips..

Δημοσ.

Δε νομίζω. Το itunes πουλάει σε lossy formats και το spotify ακόμη χειρότερα. Από την άλλη, οι ''υπόλοιποι'' βρίσκουν στα torrentαδικα ακόμη και vinyl rips..

πάντως εγώ spotify που ψάχνω τραγούδια 70s, 80s και πολύ ψαγμένη Trip Hop που στα torrentάδικα ούτε κατά διάνοια δεν βρίσκεις είναι το 70% digital remastered.

Δημοσ.

Γιατί να δίνουμε λεφτά για μουσική ? Είναι πολύ εύκολο να κατεβάσεις και τζαμπα

Από την μια συμφωνώ μαζί σου αλλά από την άλλη διαφωνώ γιατί έτσι θα κλείσουν studio και οι καλλιτέχνες δεν θα βγάζουν δίσκους και έτσι δεν θα έχουμε τίποτα να ακούμε.

Δημοσ.

πάντως εγώ spotify που ψάχνω τραγούδια 70s, 80s και πολύ ψαγμένη Trip Hop που στα torrentάδικα ούτε κατά διάνοια δεν βρίσκεις είναι το 70% digital remastered.

Δε ξέρω τι τραγούδια ψάχνεις αλλά πιστεύω σε ιδιωτικούς tracker θα υπάρχουν,πχ το whatcd.

Βέβαια είναι λίγο δύσκολο να βρεις πρόσκληση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...