KWSN_Men Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Οι Athlon συμφωνώ ότι κάπου εδώ τελειώνουν ως σχεδίαση(και άσε τον ξερόλα το Μενέλαο να καληνυχτίζει όσο θέλει), άλλωστε γι'αυτό και η AMD θα προωθήσει στην αγορά τους Hammer. Και εφόσον σκοπεύεις να αλλάξεις πλατφόρμα θα σε συμβούλευα να περιμένεις λίγο να δεις τι πουλιά πιάνουν και αυτοί... Μην πέρνεις και όρκο. Πριν δούμε φτηνούς Hammer θα δούμε ΧΡ στα 0.09. Και απ' ότι λέγεται, τόσο το nForce2 όσο και το ΚΤ600 θα είναι συμβατά με αυτούς...
KWSN_Men Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Na me symferei de nomizw giati oi hammer den 8a mpainoun sto mobo mou (einai arketa palio). Pantws ennoeitai oti 8a dw epidoseis kai twn dyo....Apo kati prwta pou diabasa den itan poly en8arryntika pantws...8a deiksei. mexri tin orkomwsia mou einai konta 1' date='5 minas. 8a mazepsw $ tote kai 8a apofasisw. Mporei na ta parw , na kratisw to 2200+, na toubalw mia kali psyktra kai ta $ na pane gia ATI! Halflife2 blepeis kai GF4 4400 den nomizw na ta pane kai poly kala.......[/quote'] Ούτε οι Hammer θα μπαίνουν στην μητρική σου, ούτε οι Prescott θα μπαίνουν στην Socket 478 μητρική που ίσως πάρεις. Το Socket 478 απ' ότι φαίνεται θα μας αφήσει στα 3.4GHz, αφού έχει φιλοξενήσει τον πρώτο Prescott. Από την άλλη, ούτε PCI Express θα έχει, οπότε καλύτερα να περιμένεις κανένα χρόνο ή αν δεν αντέχεις, πάρε μια καλή κάρτα γραφικών ή πάρε έναν ΧΡ 0.09 όταν βγουν. ΥΓ: Μέχρι πριν 10-15 μέρες τα τελευταία νέα ήταν ότι οι Prescott κάνουν all time record θερμοκρασίας, περνώντας τους καταϊδρωμένους 3.2 Northwood που κατέχουν αυτή τη στιγμή το ρεκόρ. (Ναι, για όσους δε το ήξεραν, ο Ρ4 3.2 είναι ο πιο καυτός επεξεργαστής που έχει παρουσιαστεί ποτέ σε PC, με δεύτερο τον Ρ4 3.0 και τρίτο τον Thunderbird 1.4).
planetman Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2003 Φιλαράκι, Athlon XP2600+ εγώ τον πήρα 117 τελική από πλαίσιο. Τι παπαριές λέτε 2.4C με 200+ ευρώ (sorry για την έκφραση). Εάν θέλεις απόδοση/τιμή, αυτός που σου λέω είναι ο κορυφαίος, είναι και 333FSB. Αν έχεις λεφτά για πέταμα, πάρε p4. Αυτή είναι η γνώμη μου. Μη θυμώσετε, Intel fans.
pseira Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2003 Telika F*ck kai intel kai AMD. 8a parw radeon. To cpu mou kana xrono akoma krataei. Meta mporei na fygw kai fantaros opote toulaxiston as xarw kana game..... (mi bgei kaneis twra kai pei tpt gia Nvidia!)
Panathinaikara Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2003 egw tha protina p4 2.4 giati einai pio axiopistos an kai ine kapos akrivos kai o athlon ine pio grigoros.Exei provlimata thermokrasias kai enexei kindinous.ME P4 2.4 ( HT etsi;) me thn boxed psiktra de tha exeis kanena provlima kai tha exis to kefali sou isixo eidika an to sinodeyseis kai me mobo asus h msi.
ata1983 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2003 Εγώ πάντως ξέρω γνωστούς με P4 στα 2,4 ο ένας κ ο άλλος 2,8 και είχαν temps cpu γύρω στους 72 C.Είναι αστείο να μιλάμε ακόμα για υψηλές temp στους amd.Κ εγώ έχω πρόβλημα αλλά έχω palomino 1.8 αλλα την εποχή που τον πήρα τον προτίμησα από κάτι σερνόμενους P4 2.0
planetman Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2003 Πες τα ρε ata1983, πες τα, μας τα έχουν πρίξει με τους athlon XP (ότι δεν είναι καλοί εννοώ).
green_beret Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Καλα ακομα υπαρχουν ατομα που εχουν ως επιχειρημα κατα των AMD την θερμοκρασια??? ΕΛΕΟΣ..............
rista Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Καλα ακομα υπαρχουν ατομα που εχουν ως επιχειρημα κατα των AMD την θερμοκρασια??? ΕΛΕΟΣ.............. Οχι αλλα, αν σκεφτεις οτι στους 4 φιλους μου που πηραμε pc την ιδια περιοδο και μονο εγω πηρα pentium και οτι τον εχω μονο εγω ακομα επειδη οι amd οι δικοι τους καηκαν ΟΛΟΙ!! Ε τοτε ειναι γεγονος ρε συ!!και μη βγει κανεις και μου πει συμπτωση και συμπτωση και κακος χειρισμος γιατι τα παλικαρια δεν ασχολουντε με o/c και τετοια οκ? Ηθελα καποτε να ανοιξω θεμα για αυτο αλλα επειδη ξερω οτι θα υπαρξουν <<καβγαδες>> δεν το επιχειρησα καν!οπως και θα δεις τωρα ποσοι θα στειλουν απαντησεις για αυτα που εγραψα!! (αυτα τα γραφω απο τον P3 800αρι που ζει και θα ζει για πολυ ακομη)
Marcos_Aurilius Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Θα μπορούσες να μας πεις πώς "κάηκαν" οι AMD των 3 φίλων σου? Προσωπικά, δεν πιστεύω πως οποιοσδήποτε επεξεργαστής καιγεται έτσι, "στην ψύχρα". Μπορεί εσύ να μην έχεις βάλει ποτέ το χεράκι σου μέσα στο κουτί και να μην είχες προβληματα, αλλά και έτσι να μην είναι, μια CPU δεν είναι λάμπα για να κάνει paffff! Θέλει κάποια εξωτερική παρέμβαση...
rista Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Θα μπορούσες να μας πεις πώς "κάηκαν" οι AMD των 3 φίλων σου? Προσωπικά, δεν πιστεύω πως οποιοσδήποτε επεξεργαστής καιγεται έτσι, "στην ψύχρα". Μπορεί εσύ να μην έχεις βάλει ποτέ το χεράκι σου μέσα στο κουτί και να μην είχες προβληματα, αλλά και έτσι να μην είναι, μια CPU δεν είναι λάμπα για να κάνει paffff! Θέλει κάποια εξωτερική παρέμβαση... Φυσικα και θα σου πω,λοιπον στον πρωτο χρονο ο ενας cpu(amd Αthlon thunderbird 1000mhz) αρχισε να τρωει κολληματα μολις εμπαινε στα win.και ο φιλος μου επρεπε να κανει τουλαχιστον 2-3 restart για να στρωση οπως μου ελεγε οσπου παρεδωσε πνευμα πριν ακομα παω στο σπιτι του για να το κοιταξω! Ο δευτερος cpu(amd duron 900mhz) στον δευτερο χρονο πετουσε μπλε οθονες και ασχετα σφαλματα στα win. Θα <<χτυπησαν τα win.>> ειπα στον φιλο μου και πηγα σπιτι του για format (αφου πρωτα το κοιταξα εννοειτε και ειδα τρομερα κολληματα) απο θερμοκρασιες ηταν ενταξει(49 τemp cpu).Μολις πηγα να βαλω τα win. να σου παλι οι μπλε οθονες και ενα σπαστικο μυνημα irq_not less or equal και κατι τετοιο.Αμεσως κοιταξα μνημες αλλα τιποτα ολα OK!(εχω και θεμα στο insomnia για αυτο το προβλημα αν κανεις ενα search)το πηγε το παιδι στο πλαισιο και ο υπαλληλος μετα απο 3 μερες που το κρατησε ειπε οτι ο Duron παπαλα!!! Οσο για τον τριτο cpu(Athlonxp 1200mhz)εκανε τα ιδια με τον πρωτο,ειχε ανεβασει κατι 80αρες cpu temp οσπου εκανε και ενα παφ! ετσι οπως ειπες και συ! ναι! Και απο τοτε εβγαλα τα συμπερασματα μου και καταλαβα γιατι ειναι τοσο ακριβη η Intel!! Oτι αλλο θελεις φιλε μου στη διαθεση σου,φιλικα!
fwtonio Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Καλα ακομα υπαρχουν ατομα που εχουν ως επιχειρημα κατα των AMD την θερμοκρασια??? ΕΛΕΟΣ.............. Οχι αλλα' date=' αν σκεφτεις οτι στους 4 φιλους μου που πηραμε pc την ιδια περιοδο και μονο εγω πηρα pentium και οτι τον εχω μονο εγω ακομα επειδη οι amd οι δικοι τους καηκαν ΟΛΟΙ!! Ε τοτε ειναι γεγονος ρε συ!!και μη βγει κανεις και μου πει συμπτωση και συμπτωση και κακος χειρισμος γιατι τα παλικαρια δεν ασχολουντε με o/c και τετοια οκ? Ηθελα καποτε να ανοιξω θεμα για αυτο αλλα επειδη ξερω οτι θα υπαρξουν <<καβγαδες>> δεν το επιχειρησα καν!οπως και θα δεις τωρα ποσοι θα στειλουν απαντησεις για αυτα που εγραψα!! (αυτα τα γραφω απο τον P3 800αρι που ζει και θα ζει για πολυ ακομη)[/quote'] Τι μητρική είχαν; Ρωτώ γιατι είχαν αναφερθει περιπτώσεις που η μητρική έδινε λάθος Volt στον επεξεργαστή με αποτέλεσμα....το ψήσιμο. Το τροφοδοτικό ήταν ενταξει; Εδινε σταθερές τάσεις; Μήπως οι "ατσίδες" στο Plaisio δεν πρόσεξαν στην συναρμολόγηση, την καλή επαφή του cpu και της ψήκτρας ή δεν χρησημοποίησαν θερμοαγώγημη πάστα; Αν ο duron είχε καεί, τότε δεν θα έφτανες ούτε καν στα win. Η εκκίνηση θα σταματούσε στο bios. Κάποιο λάκκο έχει ή φάβα....οι επεξεργαστές δεν καίγονται στα καλά καθούμενα, όπως δεν καίγεται η κάρτα ήχου ή η μνήμη ή η κάρτα γραφικών. Θέλω να πώ, πως τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα όταν δουλεύουν σε κανονικές συνθήκες έχουν θεωρητικά πολλααααά χρόνια ζωής. Και άν δουλέυουν αρχικά σωστά....θα συνεχίσουν να δουλευουν και στο μακρύ μέλλον, όπως ακριβώς και ο 800-άρης που έχεις.
rista Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Ακριβως αυτο λεω φιλε μου και εγω!!μην ανυσηχεις, ολα τα αλλα εξαρτηματα ηταν ΟΚ!!αν θελεις μπορουν να στο διαβεβαιωσουν τα παιδια που τα αγορασαν, γιατι μετα απο αυτα ολοι τους πηραν pentium και τα πουλησαν τα υπολοιπα!! Οσο για τους υπαλληλους στο πλαισιο ποιος ειπε οτι τους εχω εμπιστοσυνη?ισα,ισα!!Τελος παντων παιδια εγω σταματω εδω.παρακαλω μην στελνετε αλλους ενδιασμους γιατι εχω κουραστει ηδη να απαντω!δεν ειμαι ασχετος και ουτε και θελω να πεισω κανενα να αλλαξει μαρκα cpu,απλα ειπα τις εμπειριες μου και ευχομαι να μην τυχουν σε κανενα παρομοιες καταστασεις.Πολυ φιλικα!!
kostas_crete Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 File rista min ksexnas oti apo tin epoxi tvn duron tou filou sou exoume perasei sta 0,13 μ gia tous XP. Xwria pou afto to IRQ_LESS_OR_EQUAL ofeiletai se driver conflict. Ego pali exo XP 2600+ me tin psixtra ths box siskevasias.Den exo kanena provlima.Ola pane sfaira.Ton exo anevasei kai 150 MHz. prin eixa Duron.Kai pali kanena provlima.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Φυσικα και θα σου πω' date='λοιπον στον πρωτο χρονο ο ενας cpu(amd Αthlon thunderbird 1000mhz) αρχισε να τρωει κολληματα μολις εμπαινε στα win.και ο φιλος μου επρεπε να κανει τουλαχιστον 2-3 restart για να στρωση οπως μου ελεγε οσπου παρεδωσε πνευμα πριν ακομα παω στο σπιτι του για να το κοιταξω![/quote'] Εννοείς ότι μετά τον άλλαξες και δεν είχες κανένα πρόβλημα στο ίδιο configuration? Ο δευτερος cpu(amd duron 900mhz) στον δευτερο χρονο πετουσε μπλε οθονες και ασχετα σφαλματα στα win. Θα <<χτυπησαν τα win.>> ειπα στον φιλο μου και πηγα σπιτι του για format (αφου πρωτα το κοιταξα εννοειτε και ειδα τρομερα κολληματα) απο θερμοκρασιες ηταν ενταξει(49 τemp cpu).Μολις πηγα να βαλω τα win. να σου παλι οι μπλε οθονες και ενα σπαστικο μυνημα irq_not less or equal και κατι τετοιο.Αμεσως κοιταξα μνημες αλλα τιποτα ολα OK!(εχω και θεμα στο insomnia για αυτο το προβλημα αν κανεις ενα search)το πηγε το παιδι στο πλαισιο και ο υπαλληλος μετα απο 3 μερες που το κρατησε ειπε οτι ο Duron παπαλα!!! Software πρόβλημα κατά 99% και ο τεχνικός κάτι έπρεπε να ανακοινώσει ως πρόβλημα... Οσο για τον τριτο cpu(Athlonxp 1200mhz)εκανε τα ιδια με τον πρωτο,ειχε ανεβασει κατι 80αρες cpu temp οσπου εκανε και ενα παφ! Δεν φταίει το άψυχο και μη-νοήμον τσιπάκι για την ελλειπή ψύξη του μηχανηματος... Ελπίζω να μην θεωρήσει κανείς ότι αντιπαρατίθεμαι προσωπικά. Απλά δεν πρέπει να μένουν λάθος εντυπώσεις, ειδικά αν κάποιοι αποφασίζουν μέσω αυτών που διαβάζουν μέσα εδω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.