Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα οπως γραφω το pc κανει επανεκκινησεις απο μονος του... :fear:

Να δωσω καποιες πληροφοριες ....

- Οι επανεκκινησεις γινοντε οταν ειμαι στα Windows ή οταν κανω καποια εργασια στα Windows (πχ εγγραφη DVD) μεχρι τωρα δεν εχει γινει καποια επανεκκινηση οταν παιζω καποιο παιχνιδι ή οταν βλεπω καποια ταινια

-Οι θερμοκρασιες της CPU οταν γινοταν επανεκκινηση ηταν περιπου 37-45 C  (γενικα δεν εχω θεμα με τις θερμοκρασιες σε full load δεν ξεπερνανε τους 53 C)

-Επανεκκινηση γινεται αφου εχω σε λειτουργεια για καποια ωρα τον υπολογιστη (Μετα απο 2-3 ωρες αφου ειναι σε λειτουργεια ο υπολογιστης)

-Το συστημα που εχω ειναι αυτο που αναγραφεται στην υπογραφη μου

-Οι επανεκκινησεις ξεκινησαν αφου προεβει σε αναβαθμιση του υπολογιστη (αντικατεστησα τον AMD athlon II 260 που ειχα με τον AMD phenom x4 μεταχειρησμενο και στη συνεχεια τοποθετησα καινουρια την ASUS 7790 και καινουριες RAM ddr3 2x4gb 1333Mhz και τοποθετηση ψυκτρας)

-O υπολογιστης μεχρι την αναβαθμιση και 2 βδομαδες μετα απο αυτην δεν μου ειχε κανει ποτε επανεκκινηση

-Οι επανεκκινησεις δεν ειναι συχνες μεχρι τωρα εχουν γινει 4-5 φορες σε διαστημα 13 ημερων περιπου

-Οταν γινεται επανεκκινηση δεν ακουγεται καποιος ηχος (κανει επανεκκινηση σαν να πατας το κουμπι του reset) 

-Οταν εβαλα τον μεταχειρησμενο επεξεργαστη δεν εκανα format (δε ξερω αν παιζει ρολο)

-Να πω οτι εκτος απο τις επανεκκινησεις ο υπολογιστης δεν εχει καποιο αλλο θεμα δουλευει απροβληματιστα (ειδικα οταν παιζω καποιο παιχνιδι ειναι ολα οκ .. μεχρι τωρα δεν εχει γινει επανεκκινηση κατα την διαρκεια παιχνιδιου

-Να σημειωσω οτι μετα την τοποθετηση του μεταχειρησμενου επεξεργαστη ειχα θεμα με την θερμοκρασια του επεξεργαστη (ηταν αρκετα υψηλα) αλλα το ελυσα με την τοποθετηση της ψυκτρας

- Οι επανεκκινησεις ξεκινησαν 2-3 βδομαδες μετα την αναβαθμιση και την τοποθετηση του μεταχειρησμενου επεξεργαστη...

Εγω πιστευω (χωρις να εχω μεγαλες γνωσεις βεβαια) οτι σε 2 πραγματα μπορει να οφειλοντε οι επανεκκινησεις

α)Στον μεταχειρησμενο επεξεργαστη 

β)Στα windows

Συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα προσπαθησα να δωσω οσο το δυνατον περισσοτερες πληροφοριες μπορουσα..

Παιδια βοηθεια εχω ξενερωση πολυ .... :unsure:  :(

Σκεφτομαι να κανω format μηπως λυθει το προβλημα ..

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όταν βάζουμε καινούριο  υλικό στον υπολογιστή και παρατηρούμε ότι από τότε ξεκινάν προβλήματα πιθανόν είναι και από το υλικό .

1) Θα πρότεινα να ελέγξεις της μνήμες  αν μπήκαν στα slot που δίνη για ιδανική λειτουργία ο κατασκευαστής της μητρική και αν έδωσες τα ρεύματα  στης προδιαγραφές που αναγράφει ο κατασκευαστής .

2) Προσωπικά για να πιάσω την πιθανότητα λογισμικού λάθος θα έκανα μια  Επαναφορά Συστήματος σε προγενέστερη ημερομηνία .

Δημοσ.

Όταν βάζουμε καινούριο  υλικό στον υπολογιστή και παρατηρούμε ότι από τότε ξεκινάν προβλήματα πιθανόν είναι και από το υλικό .

1) Θα πρότεινα να ελέγξεις της μνήμες  αν μπήκαν στα slot που δίνη για ιδανική λειτουργία ο κατασκευαστής της μητρική και αν έδωσες τα ρεύματα  στης προδιαγραφές που αναγράφει ο κατασκευαστής .

2) Προσωπικά για να πιάσω την πιθανότητα λογισμικού λάθος θα έκανα μια  Επαναφορά Συστήματος σε προγενέστερη ημερομηνία .

Η μητρική έχει δύο slot και εγώ έβαλα 2x4 gb. Αυτό που λες με τα ρευματα τι εννοείς ότι μπορεί να μην σηκώνει το σύστημα το τροφοδοτικό και να θέλω τροφοδοτικό με περισσότερα watt ;

Αυτό με την επαναφορά που λες θα το κάνω ....

Δημοσ.

Βασικα 2 πράγματα μου έρχονται στο μυαλό , κανε ενα memtest για τις ram να δεις αν ειναι κομπλέ αλλιως μετα το αλλο πιστευω ειναι οτι δεν έκανες format αφου εγκατέστησες καινούργιο hardware μπορει να παίζει ρολο

Δημοσ.

Αν  πάρεις στα χέρια σου της μνήμες αναγράφουν επάνω τα Volt , πρέπει να συμφωνούν τα νούμερα της μνήμης με τα νούμερα που είναι ρυθμισμένη η μητρική , αν δεν είναι στα ίδια νούμερα πρέπει να τα βάλεις . Δεν το βίντεο προσεκτικά.  Έχε στα υπόψιν και αυτό που σου λέει ο SPANK. 

Μνήμες και ρυθμίσεις σε συμβατότητα με το Bios.

post-285477-0-32108300-1388994764_thumb.jpg

post-285477-0-78483200-1388994766_thumb.jpg

Δημοσ.

Αφου γινει ενα memtest οπου αναφερθηκε,θα πρεπει οπωσδηποτε να γινει ενα format για να ψαξεις την αιτια του κακου με καθαρη εγκατασταση.

Δημοσ.

Αν  πάρεις στα χέρια σου της μνήμες αναγράφουν επάνω τα Volt , πρέπει να συμφωνούν τα νούμερα της μνήμης με τα νούμερα που είναι ρυθμισμένη η μητρική , αν δεν είναι στα ίδια νούμερα πρέπει να τα βάλεις . Δεν το βίντεο προσεκτικά.  Έχε στα υπόψιν και αυτό που σου λέει ο SPANK. 

Μνήμες και ρυθμίσεις σε συμβατότητα με το Bios.

Ειδα τις RAM και γραφουν 1.5 V Μπηκα στο BIOS και η ρυθμιση ειναι στο Auto .. χειροκινητα μπορω να το βαλω ειτε στο 1.48V ειτε στο 1.53V (δε μπορω να το βαλω ακριβως στο 1.5V..) Εγω που να το βαλω στο 1.48 ή στο 1.53 ??? Το memtest δεν εχω ξανα κανει .. κατεβασα το S&M ...

Θα δοκιμασω αυτα πριν κανω format μηπως λυθει το προβλημα ... 

Η αληθεια ειναι οτι πρωτα εβαλα τον επεξεργαστη και δεν ειχα κανενα προβλημα οι RAM μπηκαν μετα απο 2 βδομαδες ... και μετα ξεκινησαν οι επανεκκινησεις ... βεβαια δεν γινοντε συχνα  (4-5 σε διαστημα 14 μερων) και δε μπορω να ειμαι σιγουρος τι τις προκαλει ... Εαν δε λυθει και ετσι το προβλημα παω για format ..

Δημοσ.

Βάλε τις ram στο 1.48V οπως και τα timings χειροκίνητα η δοκίμασε μονο με το 1.48 και τα timings στο auto. Για το memtest http://www.memtest.org/ κατεβάζεις το tool για cd η usb , σου κανει ενα boot cd η usb και το αφήνεις περίπου για 2 ώρες να δεις αν θα βγάζουν σφάλματα οι μνήμες οι θα φας κανενα restart

Δημοσ.

Θα βάλω της RAM ΣΤΟ 1.48V και 1333 Mhz χειροκινητα και θα κάνω memtest μήπως λυθεί .. εάν δε διορθωθεί μετά κάνω format...

Δημοσ.

Έβαλα χειροκίνητα 1.48 V και 1333 Mhz έκανα και ένα memory test (δε μου έβγαλε κατι) και εδώ και 2 μερες δε μου έχει κάνει επανεκκίνηση (το δούλεψα για πολλές ωρες) λέτε να έφταιγε αυτό ???

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδια καλημερα υπολογιστης συνεχιζει να μου κανει μονος του επανεκκινησεις .... :-(  Εκανα format, εκανα και memtest (αυτην την εκδοση-->MemTest86 V5.0.0 free edition) δεν μου βρηκε κατι ... εβαλα και τα ρευματα της RAM manual... Παρολα αυτα οι επανεκκινησεις συνεχιζοντε ...

Τι αλλο μπορεινα φταιει ????  :unsure:

Δημοσ.

Για ρίξε μια ματια και στον δίσκο με το hdsentinel , αν και εκει βγει καθαρός μετα παμε σε κάρτα γραφικών.

Απο θερμοκρασίες πως πας ?

Δημοσ.

Απο θερμοκρασιες ενταξει δε μπορω να πω οτι ειμαι τελεια αλλα κυμαινομαι απο 32 μεχρι 51 σε full load θα ελεξω τον δισκο ... μπορεις να μου στειλεις καποιο link για την εφαρμογη που μου λες (hdsentinel)  ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...