VonLoutsos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα, χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους. Έχω το MSi EX300 που φοράει επεξεργαστή P7350. Τον τελευταίο καιρό θέλω να το ανοίξω να αλλάξω πάστα και σκέφτομαι μήπως αγοράσω έναν επεξεργαστή C2D T9600 για να βάλω επάνω.Πιστεύετε οτι αξίζει αυτή η αλλαγή; Τον επεξεργαστή θα τον αγοράσω κατά πάσα πiθανότητα από ebay και θα μου στοιχίσει περίπου στα 35 ευρώ. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!! ( Εννοείται οτι είναι δεκτή και οποιαδήποτε άλλη cost effective συμβουλή!!! )
Acepower Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Αξίζει η αλλαγή 100%. Προσωπικά μετά από αναβάθμιση από P7450 σε T9900, είδα μεγάλη διαφορά. Κατάφερα επιτέλους να παίξω και το Tekken 3 στον MAME, χε χε χε... Γιατί δεν δίνεις κάτι παραπάνω, να πας κατευθείαν στον T9900 ή αν τον αναγνωρίζει η motherboard σου κάποιον 4πύρηνο C2D; Ο δικός μου acer, βλέπει μόνο διπύρηνους δυστυχώς...
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Βασικα εξαρταται: απο τί ακριβως κάνεις μαζι του? Τί χρηση εξυπηρετει?Αν πραγματικα χρειαζεσαι συχνα ισχυ σε cpu, χωσε και 4πυρηνο ακομη! Η δικη μου επιλογη, ηταν ο 25wattος P8800. H αληθεια ομως ειναι πως...αν εξαιρεσουμε καποια Handbrake και Virtualdub encodings, παιζει στονπερισσοτερο χρονο undervolted&underclocked καρφωτα@1.6GHz μονοδιχως θεματα για απλη χρηση: surfαρισματος, ταινιων, office κ.λπ. κ.λπ. Δηλαδη, θα μπορουσα να ειχα μεινει...και με τον P7350! Δεν μετανιωνω,για το upgrade, παντα καλο ειναι να υπαρχουν..τα εξτρα ΜΗz. Ιδιως, εαντα χρειαζεσαι συχνα-πυκνα (εξου και η αναφορα, μεχρι και σε 4πυρηνο!)http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-2-Duo-P8800-Notebook-Processor.26535.0.html
VonLoutsos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Κανονική χρήση χωρίς πολλά βαριά ( για να μην πω σχεδόν κανένα ) προγράμματα να τρέχουν και από παιχνίδια τίποτα.. Βασικά κοιτάζω και τον P8800 γιατί έχει τα ίδια watt με τον P7350 σε σχέση με τα 35 του Τ9600 επειδή και το λαπτοπ είναι 13.3 και μπορεί να έχω θέμα μετά με περισσότερη ζέστη.Για quad πάει πολύ πάνω από το 40άρι που υπολογίζω οπότε θα είναι πραγματικά πεταμένα λεφτά
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Αν θελεις να ρωτησεις κατι, για τον P8800 ειδικοτερα, εδω ειμαι. Mα και γενικοτερα, σε ο,τι γνωριζω 4πυρινος σε χρηση Handbrake, ηταν μεγαλη προκληση να τον κρατησω: κοβει τον χρονο στη μεση! Θερμοκρασιες, αν παιξεις και με undervolting δεν εχεις θεματα, σε stock ρευματα ομως ανεβαινουν
liakjim Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Βάλε έναν από Τ9900/9800/9600 , η διπλάσια μνήμη cache θα βοηθήσει πολύ : Εχω τον Τ9400 . Με undervolting είμαι idle 40C και full load όχι πάνω από 56C. Από ebay μάλλον συμφέρει ο 9800. Ο 9900 ανεβαίνει αδικαιολόγητα στην τιμ'η.
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Με undervolting, σωζεται αρκετα η κατασταση των 35watt,ακομη και των 45watt quad-> κλειδωνοντας τους@1.050v. Τελος υποψιν οτι, για να φτασεις μεχρι cpu, πρεπει να το λυσεις μαλλον αρκετα,ειναι κατι που μπορεις να το κανεις ανετα? Αν οχι, μπορεις να μεινεις με P7350.
VonLoutsos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Μετά από το δείπνο ( όντας Von ) επανέρχομαι!!! Για αυτό έχω καταλήξει στον 9600 γιατί έχει και την διπλάσια cache. Όσων αφορά το θέμα του λυσίματος, ευτυχώς έχω βρεί το ebook που δίνει η MSi και λέει αναλυτικά βήμα βήμα τι και πως. Αν δεν μου κάτσει, υπάρχει διαθέσιμος φίλος τεχνικός που μπορεί να το αναλάβει...Αλλά πρώτα λέω να δοκιμάσω να του βάλω εγώ χέρι προσεκτικά.
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Αν δεν παιζεις παιχνιδια ομως, εν πολλοις δε θα σου χρειαστει η extra cache,βασικα εκει υπαρχει καποια διαφορα ενω ακομη και 4πυρηνοι με περισσοτερηοφελουνται απο πυρηνες σε encoding κλπ, οχι απο την cache καλως ή κακως.. Υποψιν οτι ειδικα στο συγκεκριμενο υπαρχουν καποιες "παγιδες", που τις βλεπεις εκ των υστερων,για παραδειγμα αν το..."σφιχτοκλεισεις" θα σου προκυψει σχετικα θερμο μετα σε cpu & gpu temps.Και αν αλλαξεις thermal paste τσεκαρε να μην ειναι ηλεκτρικα αγωγιμη (δηλαδη διχως ασημι κ.λπ.)ειδικα αν βαλεις thermal paste & στη 3450 mobility, γιατι ο hardware διαβολος εχει πολλα ποδαρια Όσων αφορά το θέμα του λυσίματος, ευτυχώς έχω βρεί το ebook που δίνει η MSi και λέει αναλυτικά βήμα βήμα τι και πως. Αν δεν μου κάτσει, υπάρχει διαθέσιμος φίλος τεχνικός που μπορεί να το αναλάβει...Αλλά πρώτα λέω να δοκιμάσω να του βάλω εγώ χέρι προσεκτικά. Εαν εχεις βρει, το 56σελιδο εγχρωμο (με φωτος) .pdf,, τοτε εχεις μια χαρα οδηγο Στο επανακλεισιμο, τις 3 κεντρικες βιδες του καπακιου απο κατω, μην καρασφιξειςΗ vga δεν θυμαμαι να ειχε pad...ενω το chipset ευθεια απο κατω, πρεπει να ειχε Αν βαλεις thermal paste στη vga, προτιμησε κατι σε στυλ-τυπου Arctic Ceramique
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Τελικα, με την MSI-εγχειρηση, τι εγινε..?? Αν χρειαζεσαι φωτος απο το εσωτερικο του, (εχω βγαλει προσφατα) να ανεβασω καποιες
VonLoutsos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δεν πρόλαβα τον επεξεργαστή T9600 στο ebay και αναβλήθηκε... Θα έχουμε νεώτερα πιστεύω σύντομα!!!
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Να ενημερωσω παντως οτι ο Q9000 παιζει κανονικα -και οι θερμοκρασιες που ειδαδεν τον εχω κρατησει τωρα επανω- ηταν πολυ καλυτερες, απο ο,τι περιμενα να δω.Σε συνδυασμο με undervolting δεν ανησυχεις, ενω αλλαζει εντελως τις δυνατοτητεςτου, σε Handbrake @ 4 X 2.26*GHz ξεχνας εντελως οτι εχεις Core 2 Duo φορητο *dual Ida:http://forum.notebookreview.com/windows-os-software/477704-how-enable-intel-dynamic-acceleration-ida-both-cores-core-2-duo.html
VonLoutsos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Πριν από λίγο έγινε η παραγγελία του [link=http://www.ebay.com/itm/INTEL-CORE-2-DUO-T9600-2-8-GHz-SLG9F-AW80576GH0726M-6M-SOCKET-P-TESTED-/321298572422?pt=CPUs&hash=item4acee32486#rwid][/link] επειδή τον βρήκα πάλι σε καλή τιμή και έχω στείλει και mail στον πωλητή όπου μου λέει οτι έχουν τεσταριστεί...( εν τω μεταξύ όλα τα υπόλοιπα που ου γράφεις μου μοιάζουν λίγο με Κβαντοηχανική αλλά οκ θα τα καταλάβω εν καιρώ...) http://www.ebay.com/itm/INTEL-CORE-2-DUO-T9600-2-8-GHz-SLG9F-AW80576GH0726M-6M-SOCKET-P-TESTED-/321298572422?pt=CPUs&hash=item4acee32486#rwid
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δεν θελω να σε μπερδεψω Απλως αναφερω τις δυνατοτητες T9600 πιθανοτατα θα πηγαινει απο 2.80 -> 2.93GHz+130MHz οπως μπορεις να δεις και στον πινακα εδωhttp://forum.notebookreview.com/windows-os-software/477704-how-enable-intel-dynamic-acceleration-ida-both-cores-core-2-duo-15.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα