Προς το περιεχόμενο

Επαναφορα δισκου ext3 μετα απο format σε ntfs

LLLEFTERIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξερω αν εχω βαλει στο σωστο σημειο την ερωτηση μου.

Ειχα εναν δισκο 2TB Caviar Black που τον ειχα μεσα σε ενα media player Dune MAX και τον ειχα κανει format μεσα απο το Dune σε ext3 και ειχα περασει τα αρχεια μου, φωτογραφιες βιντεο κλπ.

Καποια στιγμη πηρα εναν μεγαλυτερο εξωτερικο 3TB ntfs τον συνδεσα στο Dune και εκανα αντιγραφη οτι ειχα στον 2TB μετα τον 2TB τον εβαλα σε ενα εξωτερικο κουτακι τον εκανα format σε ntfs και τον εδωσα σε φιλο που εβαλε μεσα περιπου 700GB αρχεια.

Επειδη τον 3TB μου τον πεταξε κατα λαθος η γυναικα μου κατω και εσπασαν οι κεφαλες υπαρχει περιπτωση να καταφερω να σωσω τα αρχεια η καποια απο αυτα απο τον 2TB που τον πηρα πισω;

Δουλευω WIndows δεν εχω ιδεα απο Linux

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν οντως επεσε κατω και δημιουργηθηκε προβλημα στις κεφαλες που κανουν αναγνωση/εγγραφη, τοτε ειναι για πεταμα.

Βαλτον σε ενα pc, τρεξε ενα hdsentinel να δεις σε τι κατασταση εινια και μετα βλεπεις αλλες λυσεις recovery.

jim_p μάλλον δενκατάλαβες: ο LLLEFTERIS πήρε πίσω τον σκληρό δίσκο που είχε δώσει στον φίλου του. Αυτός ο σκληρός δουλεύει μια χαρά (υποθέτω) αλλά έχει υποστεί τα εξής: φορμάτ από ext3 σε ntfs, γράψιμο 700GB data και ποιός ξέρει τι άλλο.

@LLLEFTERIS

1. Σταμάτα να χρησιμοποιείς τον δίσκο από τον οποίο θέλεις να προσπαθήσεις να σώσεις δεδομένα, κάθε φορά που τον συνδέεις σε PC μπορεί και να χάνει κάτι.

2. Το πρόγραμμα που λέει ο SPANK δεν το ξέρω αλλά ακούω καλά λόγια, εγώ έχω χρησιμοποιήσει το photorec το οποίο με έχει σώσει 2 φορές. Αυτό έχει 2 προβλήματα: το πρώτο είναι ότι δεν είναι και τόσο εύκολο στη χρήση (δεν έχει GUI παραθυράκια κλπ). Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι θα σου δώσει σε έναν φάκελο τα αρχεία που θα βρει με ονόματα ότι να 'ναι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανοίξεις ένα-ένα όλα τα αρχεία και να τα ταξινομείς. Αυτό είναι πολλή δουλειά όταν μιλάμε για 2 ΤB. Εγώ έκανα recovery ένα φλασάκι 4GB και μου βρήκε ότι αρχεία είχα γράψει εκεί μέσα για χρόνια! Μου πήρε 2 μέρες. Για να το χρησιμοποιήσεις δεν χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένο Linux, μπορείς και να το τρέξεις από Live CD. Αν δεν ξέρεις τι είναι το LiveCD ρώτα εδώ. Κατεβάζεις το πρόγραμμα και το τρέχεις χωρίς να του κάνεις εγκατάσταση. Του λες σε ποιο φάκελο να κάνει recovery και το αφήνεις να δουλέψει (θα πάρει μερικές ώρες). Μετά πιάνεις δουλειά για να δεις τι έσωσες.

3. Ο σκληρός που έπεσε δεν παίζει με τίποτα να γίνει recovery;

4. Μετά από όλα αυτά θα μάθεις κι εσύ όπως κι εγώ όπως και τόσοι άλλοι με τον λάθος τρόπο πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε backup...

1. Σταμάτα να χρησιμοποιείς τον δίσκο από τον οποίο θέλεις να προσπαθήσεις να σώσεις δεδομένα, κάθε φορά που τον συνδέεις σε PC μπορεί και να χάνει κάτι.

Διόρθωση: Κάθε φορά που τον κάνεις mount με write permissions

jim_p μάλλον δενκατάλαβες: ο LLLEFTERIS πήρε πίσω τον σκληρό δίσκο που είχε δώσει στον φίλου του. Αυτός ο σκληρός δουλεύει μια χαρά (υποθέτω) αλλά έχει υποστεί τα εξής: φορμάτ από ext3 σε ntfs, γράψιμο 700GB data και ποιός ξέρει τι άλλο.

@LLLEFTERIS

2. Το πρόγραμμα που λέει ο SPANK δεν το ξέρω αλλά ακούω καλά λόγια, εγώ έχω χρησιμοποιήσει το photorec το οποίο με έχει σώσει 2 φορές. Αυτό έχει 2 προβλήματα: το πρώτο είναι ότι δεν είναι και τόσο εύκολο στη χρήση (δεν έχει GUI παραθυράκια κλπ). Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι θα σου δώσει σε έναν φάκελο τα αρχεία που θα βρει με ονόματα ότι να 'ναι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανοίξεις ένα-ένα όλα τα αρχεία και να τα ταξινομείς. Αυτό είναι πολλή δουλειά όταν μιλάμε για 2 ΤB. Εγώ έκανα recovery ένα φλασάκι 4GB και μου βρήκε ότι αρχεία είχα γράψει εκεί μέσα για χρόνια! Μου πήρε 2 μέρες. Για να το χρησιμοποιήσεις δεν χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένο Linux, μπορείς και να το τρέξεις από Live CD. Αν δεν ξέρεις τι είναι το LiveCD ρώτα εδώ. Κατεβάζεις το πρόγραμμα και το τρέχεις χωρίς να του κάνεις εγκατάσταση. Του λες σε ποιο φάκελο να κάνει recovery και το αφήνεις να δουλέψει (θα πάρει μερικές ώρες). Μετά πιάνεις δουλειά για να δεις τι έσωσες.

3. Ο σκληρός που έπεσε δεν παίζει με τίποτα να γίνει recovery;

4. Μετά από όλα αυτά θα μάθεις κι εσύ όπως κι εγώ όπως και τόσοι άλλοι με τον λάθος τρόπο πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε backup...

Ο δισκος που πηρα πισω εχει 100% υγεια. Εγω τον ειχα σε media player οπως εχω γραψει και αντε να εβλεπα μια ταινια την εβδομαδα και ο ανθρωπος που του τον εδωσα απλα εβαλε μεσα τα αρχεια του για backup οποτε η λειτουργια του δισκου παρα τα σχεδον 3 χρονια ειναι λιγη μολις 2300 ωρες.

Τωρα τρεχω το Ontrack EasyRecovery αλλα σε ενα P4 που το εχω βαλει γιατι δεν εχω και αλλο σταθερο εχει κανει 5 ωρες και θελει αλλες 9 για να δει τι εχει βρει και αν εχει βρει.

Το photorec υπαρχει και για WIndows το εχω κατεβασει και ειναι το επομενο που θα τρεξω και μεσα στον φακελο του Photorec υπαρχει και το Testdisk που με αυτο βρηκα οτι ο δισκος εχει ext2 partition ( τελικα οπως μου γραφει το Testdisk ext2 ειναι και οχι ext3)

Τωρα linux εχει μεσα και το hiren's αλλα μπορω να βαλω και ubuntu

Δεν με αποσχολει ακομα και ενα μην ανα κανω αρκει να βρω φωτογραφιες και βιντεο απο τα παιδια μου τους γονεις μου. Οι ταινιες και τα τραγουδια υπαρχουν παντου!

Οι γονεις μου εχουν πεθανει τι φωτογραφιες θα διξω στα παιδια μου που πλεον δεν εχω τιποτα;

Λογικά και εύχομαι δλδ να σώσεις αρκετά από τα αρχεία σου με αυτά τα προγράμματα που σου πρότειναν τα παιδιά. Πάντως το backup είναι το Α και το Ω ιδίως σε τόσο σημαντικά μας αρχέια. δλδ καλό είναι να τα έχουμε και κάπου αλλού εκτός από έναν δίσκο μόνο η στην καλύτερη περίπτωση είναι να τα ανεβάζουμε cloud σε προγράμματα όπως το dropbox

Εβαλα εχθες το βραδυ το Photorec και σημερα που το ειδα μου εγραφε οτι θελει ακομα 5800 ωρες!!!! Κατι δεν παει καλα ισως ειναι ο υπολογιστη αργος αρχαιος P4 3.2

Δεν ειδα να εχει επιλογη να διαλεξω τι θα μου σωσει μονο που θα μου τα σωσει.

Ακυρο για να το λες κατι θα ξερεις! Τωρα που το εβαλα ξανα ειδα οτι μπορεις να τσεκαρεις αυτα που θελεις.

Στη 2η οθονη του photorec, αφου επιλεξεις το σκληρο/partition ΑΠΟ το οποιο θα γινει το recovery, πας [file opts] (κατω κατω), επιλεγεις τους τυπους που θες, πατας b και quit για να σωσει και να σε βγαλει στην προηγουμενη οθονη που πατας search κλπ για να συνεχισεις.

http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec_Step_By_Step#Selection_of_files_to_recover

Πηρα πανω τον υπολογιστη του πεθερου που ειναι καλυτερος core 2 duo 2.4 4gb ram και εχω βαλει να μου ψαξει μονο για jpeg φωτογραφιες και θελει 86 ωρες.

τρεις μέρες δλδ μια χαρά είναι για τέτοια δουλειά και για τόσο πολύτιμα αρχεία. Απλά άστο ανοιχτό να κάνει δουλειά. Τα pc δεν παθαίνουν και τπτ αν μείνουν ανοιχτά για βδομάδες, για τέτοια χρήση έχουν φτιαχτεί.

Οι τρεις μερες εχουν γινει 9 ωρες

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι ενω του εχω ζητησει να βρει σε ext2 ext3 jpeg αυτο μου βρισκει φωτογραφιες που ηταν γραμμενες σε ntfs partition που ειναι του ανθρωπου που του ειχα δωσει τον δισκο που φυσικα τις εσβησα.

Τελειωσε, μου βρηκε 13.000 φωτογραφιες αλλα ολες του ανθρωπου που ειχα δωσει τον δισκο καμια δικια μου.

Τζιφος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...