Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εχώ ενα pc το οποίο κράσαρε συνέχεια στα games μόνο στα games. Παγώνε η οθόνη και έκλεινε μόνο του.

Το τσέκαρα με δίαφορα προγράματα spped test everest και κάτι άλα.

Οι θερμοκρασίες της κάρτας δεν ξεπέρασαν ποτέ τους 68 βαθμούς.

Είναι η nvidia geforce 9800gt 1gb

Παρόλα αυτά το pc ενό έπαιζε κανονικά μετά απο μισή ώρα περίπου κράσαρε πάντα.

Αλαξα την κάρτα με μία asus geforce 650 1gb ddr5 και τώρα δέν κρασάρει ποτέ οπότε το πρόβλήμα είναι στήν κάρτα.

Θέλω να μάθω το λόγο που η κάρτα κράσαρε ενώ οι θερμοκρασίες είναι κομπλέ.

Πυκνωτές?

Η κάρτα ήταν καθαρή απο σκόνες κτλ ήταν 3ετήας.

Μπορεί να επισκευαστεί?

Οι πυκνωτές επάνω έχουν αυτα τα στοιχεία

89Hb

331

16

και

89Pb

122

04

Tι σήμένουν όλα αυτά τα νούμερα?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι είχε 68 βαθμούς σε full load; Δοκίμασε με το hwmonitor που καταγράφει τις μέγιστες τιμές και βγες από το παιχνίδι πριν κλείσει 

Δημοσ.

Τα παιχνίδια στα οποία σε κρασαρει, παλαιότερα τα έπαιζες με την κάρτα σου κανονικά , δίχως κανένα προβλημα ( εννοείται με τα ίδια φίλτρα και αναλύσεις );

Δημοσ.

Ναι ειμαι σίγουρος για τους βαθμούς έκανα μερτήσεις με 2-3 διαφορετικά προγράμματα ταυτοχρονα. οι θερμοκρασίες είναι κομπλέ ξεχ'αστε το αυτό το κομμάτι.

Η κάρτα είναι 3 ετοίας οπότε ναι τόσα χρόνια έπαιζε παιχνίδια κανονικά.

Κράσαρε πού και πολυ τουσ τελευταιους μήνες και όσο παιρνούσε ο καιρός κράσαρε όλο και περισότερο.

Δημοσ.

Καταρχήν απεγκατεστησε πλήρως τους drivers της 9800 και περνα τους ξανά.

Αν συνεχίζει το προβλημα κοιτά λιγο της θερμοκρασίες της μητρικής σου.

Επίσης δοκίμασε να παίξεις ενα παιχνίδι με ανοιχτό το πλάγιο του κουτιού ( και με χαμηλωμένο καλοριφέρ )

Όλα αυτα μπορει να μας οδηγήσουν σε ενα κάποιο συμπέρασμα .

Τέλος αν ειναι εύκολο δοκίμασε την 9800 σε κάποιο άλλο PC . ( το ξέρω αυτό ειναι και το πιο δύσκολο αλλα η πιο ακριβής μπακαλίστικη λύση για το τι φταίει απο όλο το σύστημα )

Το γεγονός ότι με την 650 λειτουργεί κανονικά το PC με κανει να πιστεύω ότι το psu ειναι οκ αλλα απο την άλλη γιατι δεν ανεβάζει θερμοκρασία η 9800; ( σπάνιο φαινόμενο αλλα ας μην αποκλείσουμε κάποιο στιγμιαίο προβλημα Gpu το οποίο ΔΕΝ προκαλεί κάποια υπερφορτωση παρα μόνο Κρασαρισμα

)

Δημοσ.

Αυτο με τους drivers έχει γίνει πρίν λίγο καιρό.

ΟΙ θερμοκρασίες της μητρικής σε gaming ηταν 55 max

Απ οτι εψαξα η κάρτα έχει max tempreture oreration γυρο στους 90 βαθμους οπότε απέχει πολύ απο τα ισχύων φαινόμενα.

Nα κάνω εγώ μιά αλλή ερώτηση

Γιατι κρασάρει η κάρτα λόγο θερμοκρασίας?

Υπάρχει κάποιος αυτοματισμός που παγώνει το συστημα ωστε να ποφυγει τήν καταστροφή της κάρτας?Μηπως έχει χαλάσει αυτό και την κρασάρει στους 70 βαθμούς?

Η απλά κρασάρει γιατί δέν μπορέι να δουλέψει στην συγεκριμένη θερμοκρασία?

Εχω παραγείλει απο το ebay καινουριο ανεμιστιράκι και πάστα παρόλα αυτα για να την δοκιμάσω αλλά δέν νωμίζω οτι φταίει η θερμοκρασία... 70 βαθμοι είναι κανονικά για αυτή τη κάρτα

Καμιά ιδέα?

Καποιος που είχε το παρόμοιο πρόβλημα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...