thanos_d85 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μετα απο πολυ ψαξιμο τον τελευταιο μηνα.Με συγκρισεις με samsung f6500 panasonic et60 lg κλπ κατεληξα κ αγορασα την sony 42 w807 πολυ ανωτερη οθονη κ καθολου μα καθολου lag... κ απο συνδεσιμοτητα μια χαρα με note 3 κανω οτι θελω στην τηλεοραση. Οποιο πωλητη ρωταγα μου ελεγε samsung k lg επειδη συνδεεις τα παντα... sony πολυ καλυτερη εικονα καθολου lag για οσους παιζουν παιχνιδια η συνδεουν pc. κ επισης συνδεεται με τα παντα...
graphist83 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Η ερώτηση ποια είναι? Το εάν είναι ανώτερη και έχεις κάποιο review, παρέθεσε το. Αλλιώς το θέμα σου δεν έχει λόγο ύπαρξης. Πωλητής η merchandiser Sony μου μυρίζει.
kostas_dr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Πωλητής η merchandiser Sony μου μυρίζει. Εντάξει, μην γίνεσαι κακός Έχει αναφερθεί και άλλες φορές ότι για παιχνίδια, η sony ενδείκνυται.
graphist83 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Το γνωρίζω αυτο με το lag και πολλές φόρες εχω προτείνει και εγω sony για αυτο το λόγο. (Αν και προσωπικά ποτε δεν με ενόχλησαν 20ms παραπάνω, αλλα σαν gamer είμαι πολυ amateur) Αλλα το να ανοίγεις ενα τοπικ θεοποιώντας ενα προϊόν που αγόρασες δεν έχει νόημα. Μάλιστα ως προς το lag είναι ακριβές, αλλα ως προς την εικόνα της στο 2d ειτε 3d ειναι λάθος και μάλιστα κατά πολύ. Ίσως είμαι επηρεασμένος απο γειτονικό φόρουμ, οπου είχαν μπει μεσα εργαζόμενοι της LG Hellas και θεοποιούσαν τις LG ως super ικανοποιημένοι χρήστες. Ενω παραπληροφορούσαν συνεχως τους παντες και δυσφημούσαν αλλα προϊόντα. Μέτα απο πολυ κράξιμο αναγκάστηκαν να δημοσιοποιήσουν την ταυτότητα τους. Δεν είναι κακό να υπάρχουν και μελη από εταιρίες, αντιθέτως ειναι πολύ καλό καθώς μπορούν να δίνουν έγκυρες πληροφορίες για τα προϊόντα τους. Αλλά να ξέρουμε ολοι με ποιους μιλαμε. (Εγω πχ αναφέρω οτι δεν ειμαι απλώς καταναλωτής αλλα επαγγελματίας.) Οχι κατινιες τύπου: πήρα αυτήν την tv και είναι η καλύτερη κάνει αυτο κάνει το αλλο κτλ κτλ. Αν ειναι η καλύτερη δωσε μετρήσεις που το αποδεικνύουν. Τόσο απλό. Αν και θα γίνω γραφικός καθώς τα εχω ξανά ποσταρει. Ας δούμε πως διαλέγουμε tv. ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ Sony KDL-47W805A RGB tracking and delta errors (dEs) στην εργοστασιακή cinema Πολλα delta errors στο grayscale. Panasonic TX-L47ET60B Στην επιλογη εικονας true cinema Πολυ ανώτερο gray scale με λιγότερα D errors (ανω του 3) ενω η παλέτα rgb εχει καλύτερο έλεγχο. Samsung UE40F6400 (δεν εχω μετρήσεις απο F6500 που είναι αποδεδειγμένα καλύτερη σε εικόνα αλλα δείτε. εχει ενδιαφέρον..) Ρύθμιση movie Εδώ στο χρωμα η 6400 εχει πολυ διάχυση, αλλα στο grayscale εχει πολυ λιγότερα d errors απο την 805 αλλα περισσότερα απο την ΕΤ60. Όλα αυτα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις movie που βλέπουμε όλοι (στα μαγαζιά ειναι dynamic αρα η απόδοση δεν εχει καμια επαφή). Η Panasonic εχει την καλύτερη εικόνα σε factory settings και η 6400 ελαφρός καλύτερη απο 805. Πάμε να δούμε τώρα τι γίνεται μετα από calibration με calman tools Sony KDL-47W805A Πολύ μεγάλη βελτίωση, χαώδης θα έλεγα. Ολα τα d errors κατω απο το 3 και το bias του rgb ομαλό. Panasonic TX-L47ET60B Και εδω έχουμε αξιοσημείωτη διαφορά, αλλά η 805 έδειξε καλύτερα αποτελέσματα οριακά μετα το calibration και των 2. Samsung UE40F6400 Η Samsung παρέχει αριστα ρυθμιστικά με ελεγχο RGB και gamma 3 σημειων. Αρα μπορούμε να κανουμε τα πάντα στο πάνελ της. Για αυτο και μάλιστα μετα το calibration της έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα τοσο σε rgb bias οσο και και grayscale. Συγκρίνετε τα δεδομένα.. Κάτι αλλο αξιοσημείωτο Παρόλο που η 805 και η ΕΤ60 έχουν IPS πάνελ που (παρέχουν πληρέστερη παλέτα RGB) και η 6400 VA Η 6400 έδωσε την καλύτερη χρωματική ακρίβεια. 805 ΕΤ60 6400 Απόδοση gamma πριν και μετα calibration (στόχος 2,4) 805 Πριν 2,37 Μετά 2,35 ΕΤ60 Πριν 1,9 (πολύ κακό) Μετά 2,29 6400 Πριν 2,2 Μετά 2,4 Αρίστο Τέλος μια πολύ σημαντική παράμετρος για θέαση ταινιών η gaming σε σκοτεινό περιβάλλον η απόδοση του μαύρου (η οποία ανεβάζει και το on-off contrast) Απόδοση μαύρου μετά από calibration σε ANSI μέτρηση. (Όσο πιο κοντά στο 0 τόσο βαθύτερο μαύρο) Sony W805 0.106 cd/m2 Panasonic ET60 0.118 cd/m2 Samsung F6400 0.0448 cd/m2 Κόστος κτίσης Sony KDL-42W807 735 € (χαμηλότερη τιμη στο νετ και κατάστημα) Panasonic TX-L42ET60 615€ (χαμηλότερη τιμη στο νετ) 635€ (σε κατάστημα) Samsung UE40F6500 576€ (χαμηλότερη τιμη στο νετ) 649€ (σε κατάστημα) Αρα λοιπόν συλλέγοντας αυτά τα δεδομένα έχουμε τις εξής ετυμηγορίες. Η samsung κινείται στο μέσο όρο σε εικόνα σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, ενώ οταν επέμβουμε εμεις μπορούμε να την απογειώσουμε στην κορυφή. Η Panasonic εχει τα καλύτερα factory settings. Σε κόστος η Sony είναι ακριβότερη όλων. H 6500 ειναι απο 100€ εως 160€ (ανάλογα) οικονομικότερη απο την 805. ενω με την ΕΤ60 η διάφορα ειναι μικρή 39€. Αρα συνοψίζοντας. Σε εικονα η 6400 (οχι η 6500 που ειναι μισό σκαλί ανώτερη λογο psa panel) ειναι καλύτερη βάση THX. οικονομικότερη, παρέχει τις περισσότερες smart επιλογες, το βαθύτερο μαύρο, ανώτερο media player. Αυτός ειναι και ο λόγος που προτείνω (και πουλάω) Samsung περισσότερο απο άλλες. Παρέχει αξιοπρεπή εικονα, τα περισσότερα functions και ολα αυτα σε λογική τιμή. Ειμαι παράλογος??? Τέλος για να κλείσω. Η καλύτερη εικονα για τον καθένα διαφέρει. Για αυτο όταν μιλάμε για παράγοντα γούστου, τοτε επιλέγουμε μονοι μας και αποφασίζουμε. Οταν ομως θέλουμε την καλύτερη εικόνα βαση των standards που έχουν καθιερωθεί απο την ΤΗΧ (lucas films) τοτε υπάρχουν δεδομένα και μετρήσεις που δεν αμφισβητούνται. Ξέφυγα πάλι ε? Σεντόνι κατέβασα :-D 3
kostas_dr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Μπράβο ρε φίλε graphist, χαίρομαι να διαβάζω τα post σου και να βλέπω τις μετρήσεις σου. Γεγονός είναι πως η Sony πάντα ήταν και είναι πολύ ακριβή γι' αυτό που προσφέρει (ακόμα και τώρα που τα προϊόντα της που κυκλοφορούν, δεν είναι συνήθως made in Japan). Και μια απορία το "γειτονικό" φορουμ είναι το avclub;
graphist83 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 το "γειτονικό" φορουμ είναι το avclub; Χαίρομαι που βοηθώ και το εκτιμάτε. Οχι δεν ειναι το avclub. Αλλο παρόμοιο, αλλα δεν θελω να το πω δημοσια. Ετσι και αλλιως ο χώρος TV που διατηρούν εχει πέσει στα 2 με 3 ποστ το μήνα.
kostas_dr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 ο χώρος TV που διατηρούν εχει πέσει στα 2 με 3 ποστ το μήνα. Τέτοια κίνηση; και δεν έχει πέσει ο server ακόμα;
graphist83 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Εντάξει για να ειμαι ειλικρινής, υπάρχουν καμιά 10αρια άτομα που ασχολούνται πολυ σοβαρά με τα ηχητικά και τα προβολια εκεί, που μάλιστα πολλοί απο αυτούς είναι αρκετά σοβαροί στον τομέα τους, με παρα πολλές γνώσεις, άξιοι ιδιαίτερου σεβασμού. (ένας μάλιστα ειναι και στενός συνεργάτης μου). Άλλα από σπάσιμο μου δεν γράφω ούτε εκει. Κρίμα γιατι στα ηχητικά μπορώ να γράφω 10 φορες παραπάνω απο οτι στις tv λογο μεγαλύτερης επαγγελματικής και προσωπικής μου τρέλας εεεεεε τριβής θέλω να πω. Εφόσον όμως δεν υπάρχει σεβασμός, (από τους admin) δεν υπάρχει και λόγος να τα ''λέμε΄'' Εγώ δεν χάνω τίποτα. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2014 από graphist83
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μπορεί να είμαι λίγο εκτός θέματος, αλλά παρατηρησα πως η τιμη της F6400 με την F6320 (σε 40") είναι ίδια, μα δεν βλέπω διαφορά στα χαρακτηριστικά.Ποια η διαφορά τους.
graphist83 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Η 6400 δινει και το smart touch χειριστήριο ενω η 6320 οχι. Κατα τα αλλ ατην ιδια πλατφόρμα μοιράζονται. Παρολο που εχουν τα ιδια specs σε εικονα η 6400 μου φάνηκε μισο κλικ ισως λιγότερο καλύτερη. Αλλα χωρις οργανα δεν υπόσχομαι τιποτα. (Το ματι μου εχει αρχισει και γερναει λιγο)....
aristos98 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Η 6400 δινει και το smart touch χειριστήριο ενω η 6320 οχι. Κατα τα αλλ ατην ιδια πλατφόρμα μοιράζονται. Παρολο που εχουν τα ιδια specs σε εικονα η 6400 μου φάνηκε μισο κλικ ισως λιγότερο καλύτερη. Αλλα χωρις οργανα δεν υπόσχομαι τιποτα. (Το ματι μου εχει αρχισει και γερναει λιγο).... Φιλε graphiist83 για να μη ξεκιναω αλλο θεμα δωσε τα φωτα σου για sony 46w905 η samsung 46f8000
kostas_dr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δεν ξέρω για την sony, αλλά έχω δει την F8000 να παίζει και...
graphist83 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Φιλε graphiist83 για να μη ξεκιναω αλλο θεμα δωσε τα φωτα σου για sony 46w905 η samsung 46f8000 Και οι δυο τηλεοράσεις σε απόδοση εικόνας (για τα δεδομένα LCD LED) ειναι άριστες. Καλιμπραρισμενες κονταροχτυπιούνται παρα πολυ για την πρώτη θέση.Η sony κερδίζει μισό κλικ σε gray-scale, η Samsung σε δυναμικά. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Κατά βάση η 905 εχει αυστηρό προσανατολισμό στο κινηματογραφικό προφίλ. Η Samsung εχει πιο all around καταβολές. Βέβαια όπως έχω ξαναπεί η Samsung εχει άριστα ρυθμιστικά όπου μπορεί ο χρήστης να επέμβει και να κάνει οτι θέλει. Μπορεί να φερει την tv στα μέτρα του ακόμα και στο χιλιοστό. Βάση μετρήσεων δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε και πολλα. Τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άριστα. 905 Πολύ καλό rgb bias και άριστο grayscale. F8000 Επίσης άριστο RGB bias και grayscale χωρίς D errors (η κλίμακα 0 δεν ειναι ορατή στο ματι). Στα όργανα η sony κράτησε λίγο πιο χαμηλά τις τιμές αυτές. Το ζητούμενο ειναι να κρατηθούν ολα κάτω απο το 3. 905 Χρωματική ακρίβεια, πολυ καλή F 8000 Χρωματικά και εδώ άριστα. 905 Gamma tracking στο 2,36 (με άριστο το 2,4) πολύ καλό αποτέλεσμα F9000 Gamma tracking στο 2,4 (με αριστο το 2,4). Στην διαχείριση φωτισμού η Samsung πάντα ειχε το πάνω χερι. Απόδοση μαύρου Sony W905 0.041 cd/m2 Samsung F8000 0.051 cd/m2 H 905 χρησιμοποιεί VA panel απο την Ταιβαν (YoungLighting). Αρα το μαύρο της είναι πολυ καλύτερο απο αντίστοιχες υλοποιήσεις της με IPS. Δεν εχει όμως καλές γωνίες θέασης. Σε μαύρο έχουμε παρόμοιες επιδόσεις. Μηχανή επεξεργασίας. Και εδω και οι 2 tv φέτος τα πάνε πολύ καλά. Μεχρι περισι η Samsung ειχε τα ηνία. Τωρα με την 905 η ψαλίδα έκλεισε. Και οι συσκευές σιδερώνουν το σημα. Τιμή κτίσης Sony W905 1549€ (Στο ίντερνετ και σε κατάστημα) Samsung F8000 1400€ στο ίντερνετ 1599€ σε κατάστημα Smart features - media player Εδω υπάρχει το χαος. Παρόλο που η sony έχει αναβαθμίσει την πλατφόρμα της, εδω η samsung ειναι ετη φωτός μπροστά. Σε απόδοση ταχύτητας ο quad core της 8000 δείχνει οντως μεγάλη διαφορά στην απόδοση. Το smart που παρέχει η samsung ειναι πιο εύχρηστο, ,μακράν πιο εμπλουτισμένο με apps και υποστήριξη, ενώ έχει και τις λιγότερες ασυμβατότητες πχ keyboard, mouse, αρχεία βίντεο κτλ. Εξοπλισμός. Απο συνδέσεις - connectivity κινούνται στα ίδια. Πληθώρα από hdmi, wi-fi direct, wi-di - miracast κτλ. Στα θετικά ο διπλός δέκτης DVB-T2 που έχει η 8000. Το μεγαλύτερο όμως ατοί της 8000 είναι το evolution kit, το όποιο δινει δυνατότητα hardware αναβάθμισης στην tv. Θα μπορεί ο χρήστης εάν θέλει να αποκτήσει specs και features από νέα μοντελα που θα βγαίνουν κάθε χρόνο. Εν κατακλείδι Απο εικόνα και οι δυο ειναι άριστες. Σαν μέσο κινηματογραφικής προβολής η 905 είναι μισό κλικ πιο κοντά στην THX (στα εργοστασιακά settings). Καλιμπραρισμενες η ψαλίδα κλείνει σε επίπεδα οχι ορατά με το μάτι. Η μηχανή επεξεργασίας άριστη και στις δυο. Η 8000 ομως σε smart capabilities και εξοπλισμό ειναι μπροστά. Τέλος είναι και feature proof καθώς ειναι η μοναδική που προσφέρει αναβάθμιση υλικού. Αν ενδιαφέρεσαι μόνο για ενα μέσο προβολής με χαμηλό input lag η 905 θα σε καλύψει άριστα. Αν θες μια ολοκληρωμένη λύση media center, ικανή να παίζει άριστα τα πάντα (απο digea μεχρι HD) εξοπλισμένη σαν αστακός η 8000 είναι μονόδρομος. 1
aristos98 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Φιλε graphiist83 εχω μεινει καταπληκτος με την αναλυτικη τεκμηριωση που κανεις.Eιδα ομως μεγαλη διαφορα στο απλο ταπεινο τηλεοπτικο σημα[ digea]υπερ της sony,στα μαγαζια που βρισκόντουσαν μαζι.Eπισης διαβαζω προβληματα με το clouding για την f8000.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα