Abudi Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα.Θέλω να αγοράσω έναν εσωτερικό σκληρό και μία σχετικά καλή θήκη για να αποθηκεύω αρχεία mp3, mkv κυρίως και φωτογραφίες.Για τον HDD θέλω: 3TB , αξιοπιστία/ποιότηταΓια τη θήκη: USB 3.0, On/Off switch και προαιρετικά κάποιον fanΓια το θέμα του σκληρού είδα λίγο τον Caviar Green που είναι μια επιλογή, όπως και την AV σειρά της WD της οποίας μου αρέσει ο επιπλέον χρόνος εγγύησης αλλά δεν ξέρω πως θα επηρεάσει το SATA II τις ταχύτητες μεταφοράς. Για θήκη, μου είχε αρέσει μια της Raidsonic με fan αλλά το vision-studio που την είχε σε καλή τιμή δεν την έχει πλέον διαθέσιμη και ένα άλλο μαγαζί που τη βρήκα την έχει κάπως ακριβότερα. Για θήκη θέλω να κινηθώ γύρω στα 30 ευρώ.Περιμένω προτάσεις!
Xristaras12 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 για θηκη http://www.e-shop.gr/product?id=PER.800114 για δισκο,αξιοπιστια δεν μπορεις να εχεις ποτε μιας και δεν ξερεις ποτέ αν θα χαλασει. επισης,τα 3ΤΒ τα θεωρω πολλα γιατι σε περιπτωση που χρειαστει να αλλαξεις δισκο που θα κανεις backup τοσα δεδομενα(εκτος κ αν ειναι αποκλειστικα για backup ο δισκος-οποτε και θα δουλευει μια στο τοσο) Τo sata 2 για τις μεταφορες μην σε φοβιζει,δεν νομιζω οτι υπαρχει μηχανικος σκληρος δισκος που να τερματιζει την ταχυτητα του sata 2. Και οι red ισως σου κανουν δουλεια αν κ λενε οτι ειναι για nas κλπ.
Abudi Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 για θηκη http://www.e-shop.gr/product?id=PER.800114 για δισκο,αξιοπιστια δεν μπορεις να εχεις ποτε μιας και δεν ξερεις ποτέ αν θα χαλασει. επισης,τα 3ΤΒ τα θεωρω πολλα γιατι σε περιπτωση που χρειαστει να αλλαξεις δισκο που θα κανεις backup τοσα δεδομενα(εκτος κ αν ειναι αποκλειστικα για backup ο δισκος-οποτε και θα δουλευει μια στο τοσο) Τo sata 2 για τις μεταφορες μην σε φοβιζει,δεν νομιζω οτι υπαρχει μηχανικος σκληρος δισκος που να τερματιζει την ταχυτητα του sata 2. Και οι red ισως σου κανουν δουλεια αν κ λενε οτι ειναι για nas κλπ. Δε θα είναι μόνο για back-up, λες όμως να κινηθώ σε λύση 2TB; Όταν λεω αξιόπιστος, εννοώ από σοβαρή εταιρία και να έχει και μια α δημοτικότητα. Να είναι δοκιμασμένος κατά κάποιον τρόπο.
Xristaras12 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 αν νομιζεις οτι με τα 2ΤΒ θα πας γρηγορα σε νεο δισκο,παρε 3 ΤΒ ΑΛΛΑ πολλα μηχανηματα δεν τον αναγνωριζουν,και πολλες μητρικες εχουν προγραμματακι για να κανουν 3ΤΒ+ unlock επισης εχω την εντυπωση οτι μονο μητρικες με uefi βλεπουν 3TB γιατι θελει GPT format.
Abudi Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Στα 2 TB λοιπόν (έχεις δίκιο, τα τρία είναι λίγο "overkill") έχεις κάποια πρόταση δοκιμασμένη;
Xristaras12 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 δοκιμασμενα προιοντα απο μενα ειναι ενας spinpoint F4 samsung στα 2 ΤΒ και ενας WD Green 15EARX στο 1,5TB(οταν ειχαν 3 χρονια εγγυηση) οι οποιοι μου δουλεουν απροβληματιστα εδω 2,5 χρονια ο F4 και 1,5 χρονο ο WD!
washcloud Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 ....της "AV" σειράς πάντως, υπάρχουν και σε SATA III έκδοση (και στην ίδια σχεδόν τιμή με τους δυάρηδες). Just saying.
Abudi Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 ....της "AV" σειράς πάντως, υπάρχουν και σε SATA III έκδοση (και στην ίδια σχεδόν τιμή με τους δυάρηδες). Just saying. Ναι έχεις δίκιο, το είδα αυτό χθες αλλά λέω "δε βαριέσαι, failάραμε". Σε σχέση με τους Green, πώς είναι οι AV;
washcloud Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Tα ίδια πες ότι είναι όλοι (και από "ποιότητα" και από "απόδοση"). Το ουσιαστικά...ουσιαστικό είναι η 3χρονη (έναντι 2χρονης) εγγύησης. 365 επιπλέον μέρες χωρίς άγχος νέας αγοράς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα