Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Αγόρασα αυτά εδώ.http://www.tp-link.com/en/products/details/TL-PA4020PT-KIT.html.

Στην αρχή τα είχα βάλει επάνω σε πολύμπριζο διότι με βόλευε αυτό.Μετά .όμως διαβάζοντας και τις οδηγίες της εταιρίας διαπίστωσα ότι αυτή η συνδεσμολογία ήταν λανθασμένη και ότι έπρεπε να τα βάλω κατευθείαν πάνω στην πρίζα και επάνω σε αυτά να συνδέσω τα πολύμπριζα ή ότι άλλο.Ακολουθώντας αυτή την λεπτομέρεια, συνέβει  το εξής μαγικό. Η ταχύτητα που είχα πρίν ήταν περίπου γύρω στο 18-20mega ξαφνικά πήγε στο 44mega. Όσο δηλαδή είχε πάνω στο ρούτερ. Το παραθέτω αυτό γιατί μπορεί και άλλοι να μην το έχουν δεί αυτό το σημείο της σύνδεσης. (Εννοείται σε τριφασικό δίκτυο)

Τι μαγικό ρε συ, από 500 που και καλά λέει το μοντέλο παίζεις στα 44... :P

Ναι ήσουν χειρότερα, αλλά και πάλι τρελό χάλι...

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα αδερφέ. Το μοντέλο λέει το μέγιστο των δυνατοτήτων που έχει κατασκευαστικά.Εγώ στο σπίτι έχω ένα ταπεινό vdsl 50άρι. Εάν δεν καταλαβαίνω κάτι σωστά sorry. (

1. The theoretical maximum channel data transfer rate is derived from HomePlug AV specifications. Actual data transfer rate will vary from network environment including: distance, network traffic, noise on electrical wires, building material and construction, quality of electrical installation and other adverse conditions.)
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ναι για surfing είναι ok, αλλά αν θες να μεταφέρεις αρχεία μέσω αυτού πχ από το PC στο NAS ή από PC σε PC/laptop, είναι χάλι μέγιστο...

Προφανώς δεν είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου, όλα έτσι παίζουν, έχω κι εγώ και ευτυχώς από του χρόνου θα πάρει πόδι...

Δημοσ.

Επομένως για να επανατοποθετηθώ έγραψα ταχύτητα dowloading και τίποτε περισσότερο.Αυτό που γράφεις δεν το δοκίμασα και δεν ξέρω και πως να το μετρήσω μάλλιστα εάν το έκανα. Thanks. 

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι όσον αφορά τις ταχύτητες. Ισχύουν τα παρόμοια με τις ασύρματες συνδέσεις.

Άλλο η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ τους και άλλο πόσα δεδομένα μπορούν να μεταφέρουν στην μονάδα του χρόνου.

Καταρχήν τα συγκεκριμένα έχουν θύρες 100Mbps (όπως και τα περισσότερα), άρα τόσα δεδομένα θα στείλει σε 1 sec, άσχετα πόσο γρήγορα μπορεί να τα στείλει.

Όπως και στα ασύρματα, η επικοινωνία είναι Half Duplex, άρα πέφτουμε τουλάχιστον στην μισή ταχύτητα.

Επιπλέον παίζουν ρόλο όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει και η εταιρεία, που επιδρούν στην μεταξύ τους ταχύτητα επικοινωνίας.

Μπορείς μέσω του iperf να ελέγξεις την πραγματική ταχύτητα μεταξύ 2 συσκευών στο εσωτερικό σου δίκτυο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα!
εχω το κλασσικο προβλημα, το router στο δωματιο, και στο σαλονι iptv, xbox, tv κτλ χωρις να φτανει το ασυρματο.

ειδα απο προηγουμενες σελιδες να προτεινετε αυτο https://www.skroutz.gr/s/3157330/TP-LINK-TL-PA4010P-Kit.html

Η ερωτηση που θελω να κανω ειναι η εξης, στο σαλονι εκει που ειανι το επιπλο με ολα τα μηχανηματα εχει μια πριζα και γινετε ενας χαμος απο πολυπριζα δυστυχως... αν αυτο το βαλω πρωτο στη σειρα και τα πολυπριζα απο πανω θα εχει προβλημα?

Αν παλι το βαλω πανω σε ενα πολυπριζο τυχαια θα δουλεψει σωστα?

ευχαριστω.

Δημοσ.

Καλημέρα αδερφέ. Εγώ έχω αυτά εδώ.https://www.skroutz.gr/s/4810393/TP-LINK-TL-PA4020PT-Kit.html

και τα προτίμησα για τον λόγο του ότι έχω πολλές συσκευές εγώ και τα παιδιά σε χρήση και ώστε να μην μείνει καμμία παραπονεμένη.(χαχαχαχαχαχα ;). Θα κάνεις ακριβώς αυτό που λές. (αυτό έχω κάνει και εγώ) το πρώτο στην πρίζα και μετά ας γίνετε χαμός. Κανένα επάνω σε πολύμπριζο (μόνον σε έσχατη ανάγκη) (το έχω δοκιμάσει και αυτό κόβει την ταχύτητα περίπου στην μέση,εάν δεν σε νοιάζει καλώς). Ότι μου δίνει απευθείας το ρούτερ μου δίνουν και αυτά τα μπιχλιμπίδια.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

ξεθάβω αυτό το νήμα γιατί η ερώτηση είναι παρεμφερής. Θέλω powerline από όροφο σε ισόγειο. Το ρεύμα είναι τριφασικό και κάθε όροφος έχει το δικό του πίνακα αλλά σε έναν λογαριασμό, άρα κοινό ρολόι. 

Το ρούτερ είναι ISDN. Επηρεάζει αυτό σε κάτι; Ποιες είναι οι προτάσεις σήμερα; Πιθανότατα θα χρειαστεί και τρίτη συσκευή σε άλλο δωμάτιο του κάτω ορόφου. Φαντάζομαι ότι υπάρχει κανονικά επεκτασιμότητα χωρίς πρόβλημα. Σωστά;

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φίλος ενδιαφέρεται για powerline TP-LINK-PA7020P.

Έχω ψάξει για να διασταυρώσω αν κάνει σε τριφασικό, βρήκα ότι άλλα φτηνότερα μοντέλα της ίδας εταιρείας παίζουν κανονικά αλλά θέλει να είναι βέβαιος πριν την αγορά (είναι και ακριβά).

Γνωρίζει κάποιος να μας βεβαιώσει;

Δημοσ.

ιδιο ρολοι αλλα αλλοι πινακες και θες μεταφορα απο οροφο σε οροφο  δεν εχω ακουσει να εχει κανει καποιος κατι παρομοιο

αν εχει καποιος και σου δωσει να δοκιμασεις

σκεψου τη μεταφορα με καλωδιο(το καλυτερο)  η ασυρματα με καποιο καλο extender

Δημοσ.

Τελικά, αγόρασα το 7020 με προυπόθεση επιστροφής, το εγκατέστησα στο σπίτι του φίλου και δούλεψε άψογα η σύνδεση του router με το δέκτη ΟΤΕ TV και έπαιξαν οι ταινίες On Demand χωρίς πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...