outlaw star Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Έχω σύνδεση Forthnet και μετά από αρκετά χρόνια που ήμουν με ένα ενσύρματο router usrobotics (αρχαιολογία, να φανταστείτε μόνο μια ethernet έχει ), αποφάσισα να βάλω ένα thomson 585 που έπεσε στα χέρια μου. Αφού το έβαλα έκανα το γνωστό test για να δω αν έχει gap η γραμμή μου, μιας και το προηγούμενο router δεν υποστηριζόταν από κάποιο πρόγραμμα. Εδώ να πω ότι σε γενικές γραμμές ΔΕΝ έχω κάποιο θέμα με τη σύνδεση, ούτε αποσυνδέσεις κτλ, θα ήθελα βέβαια λίγο καλύτερα pings στα παιχνίδια (η γραμμή είναι σε fast path). Το γράφημα λοιπόν έδειξε ότι έχω gap (συγχρόνιζα στα 18200/1023 όπως φαίνεται από το γράφημα). Τους πήρα λοιπόν τηλέφωνο και με ρώτησαν τι πρόβλημα έχω, διότι βλέπουν ότι η γραμμή είναι καλή. Τους είπα για το gap..(τώρα αν το γνωρίζουν δεν το ξέρω, διότι με ρώταγαν τι μετράει κτλ...). Κάνανε κάποιες ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα το downloading να ανέβει κατά 2 mbps!!, αλλά από ότι βλέπετε και εσείς το gap παραμένει. Να πάρω να τους ξαναενοχλήσω? Πρόβλημα δεν έχω, αλλά αν μπορώ να κερδίσω ακόμη κάτι παραπάνω, γιατί όχι? (ίσως και εγώ δε διαβάσω σωστά το γράφημα, για αυτό και απευθύνομαι σε εσάς..) Ευχαριστώ
kalogk Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Έχω σύνδεση Forthnet και μετά από αρκετά χρόνια που ήμουν με ένα ενσύρματο router usrobotics (αρχαιολογία, να φανταστείτε μόνο μια ethernet έχει ), αποφάσισα να βάλω ένα thomson 585 που έπεσε στα χέρια μου. Αφού το έβαλα έκανα το γνωστό test για να δω αν έχει gap η γραμμή μου, μιας και το προηγούμενο router δεν υποστηριζόταν από κάποιο πρόγραμμα. Εδώ να πω ότι σε γενικές γραμμές ΔΕΝ έχω κάποιο θέμα με τη σύνδεση, ούτε αποσυνδέσεις κτλ, θα ήθελα βέβαια λίγο καλύτερα pings στα παιχνίδια (η γραμμή είναι σε fast path). Το γράφημα λοιπόν έδειξε ότι έχω gap (συγχρόνιζα στα 18200/1023 όπως φαίνεται από το γράφημα). Τους πήρα λοιπόν τηλέφωνο και με ρώτησαν τι πρόβλημα έχω, διότι βλέπουν ότι η γραμμή είναι καλή. Τους είπα για το gap..(τώρα αν το γνωρίζουν δεν το ξέρω, διότι με ρώταγαν τι μετράει κτλ...). Κάνανε κάποιες ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα το downloading να ανέβει κατά 2 mbps!!, αλλά από ότι βλέπετε και εσείς το gap παραμένει. Να πάρω να τους ξαναενοχλήσω? Πρόβλημα δεν έχω, αλλά αν μπορώ να κερδίσω ακόμη κάτι παραπάνω, γιατί όχι? (ίσως και εγώ δε διαβάσω σωστά το γράφημα, για αυτό και απευθύνομαι σε εσάς..) Ευχαριστώ Καλησπέρα, Γνώμη μου είναι να μην σκαλίζεις τη γραμμή εφόσον δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα στο συγχρονισμό(αποσυνδέσεις κτλ). Μόνο προς το χειρότερο θα πάει. Προφανώς θα σ'ειχαν σε κάποιο προφιλ ταχύτητας με προστασία και στο βγάλαν ,γι αυτο κερδισες 2mbit.
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Έχω σύνδεση Forthnet και μετά από αρκετά χρόνια που ήμουν με ένα ενσύρματο router usrobotics (αρχαιολογία, να φανταστείτε μόνο μια ethernet έχει ), αποφάσισα να βάλω ένα thomson 585 που έπεσε στα χέρια μου. Αφού το έβαλα έκανα το γνωστό test για να δω αν έχει gap η γραμμή μου, μιας και το προηγούμενο router δεν υποστηριζόταν από κάποιο πρόγραμμα. Εδώ να πω ότι σε γενικές γραμμές ΔΕΝ έχω κάποιο θέμα με τη σύνδεση, ούτε αποσυνδέσεις κτλ, θα ήθελα βέβαια λίγο καλύτερα pings στα παιχνίδια (η γραμμή είναι σε fast path). Το γράφημα λοιπόν έδειξε ότι έχω gap (συγχρόνιζα στα 18200/1023 όπως φαίνεται από το γράφημα). Τους πήρα λοιπόν τηλέφωνο και με ρώτησαν τι πρόβλημα έχω, διότι βλέπουν ότι η γραμμή είναι καλή. Τους είπα για το gap..(τώρα αν το γνωρίζουν δεν το ξέρω, διότι με ρώταγαν τι μετράει κτλ...). Κάνανε κάποιες ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα το downloading να ανέβει κατά 2 mbps!!, αλλά από ότι βλέπετε και εσείς το gap παραμένει. Να πάρω να τους ξαναενοχλήσω? Πρόβλημα δεν έχω, αλλά αν μπορώ να κερδίσω ακόμη κάτι παραπάνω, γιατί όχι? (ίσως και εγώ δε διαβάσω σωστά το γράφημα, για αυτό και απευθύνομαι σε εσάς..) Ευχαριστώ στα alcatel dslam broadcom chipset υπαρχει gap.εσενα στο εχουν βγαλει No rfi profile οποτε πλεον εχεις πιασει το max Που για 10 attenuation καλα εισαι.αν θυμαμαι και σωστα απεξω στο rfi profil σου κοβονται ολες οι συχνοτητες μεχρι το τελος.παντως προληπτικα αφησε μονο το ρουτερ πανω στην γραμμη στην κεντρικη πριζα και βγαλε ολα τα φιλτρα,συσκευες απο πανω και ξαναδες αν συγχρονισες παραπανω.γιατι πολλες φορες βλεπω να χανονται συχνοτητες και λογω καλωδιωσης.και δενεισαι σε fast path η τουλαχιστον τωρα δενεισαι σε fast path.επισης για το 585 δες και για firmware update ειδικα αμα εχει την εκδοση 7.χ.χ.χ και ναι το gap δεν ειναι ονομασια .gap το αποκαλουν επειδη κανουν κενο οι συχνοτητες.στην πραξη ειναι rfi και No rfi profile σε alcatel dslam. περισσοτερα Info για το rfi. http://www.hill2dot0.com/wiki/index.php?title=DSLAM Καλησπέρα, Γνώμη μου είναι να μην σκαλίζεις τη γραμμή εφόσον δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα στο συγχρονισμό(αποσυνδέσεις κτλ). Μόνο προς το χειρότερο θα πάει. Προφανώς θα σ'ειχαν σε κάποιο προφιλ ταχύτητας με προστασία και στο βγάλαν ,γι αυτο κερδισες 2mbit. το protection αυτο υπαρχει απλα στα alcatel.σε πολλους κοβει λιγο σε αλλους περισσοτερο.οσο περισσοτερο συγχρονιζεις τοσο περισσοτερο θα κερδισεις κλεινοντας το gap οπως το λενε.
kalogk Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 στα alcatel dslam broadcom chipset υπαρχει gap.εσενα στο εχουν βγαλει No rfi profile οποτε πλεον εχεις πιασει το max Που για 10 attenuation καλα εισαι.αν θυμαμαι και σωστα απεξω στο rfi profil σου κοβονται ολες οι συχνοτητες μεχρι το τελος.παντως προληπτικα αφησε μονο το ρουτερ πανω στην γραμμη στην κεντρικη πριζα και βγαλε ολα τα φιλτρα,συσκευες απο πανω και ξαναδες αν συγχρονισες παραπανω.γιατι πολλες φορες βλεπω να χανονται συχνοτητες και λογω καλωδιωσης.και δενεισαι σε fast path η τουλαχιστον τωρα δενεισαι σε fast path.επισης για το 585 δες και για firmware update ειδικα αμα εχει την εκδοση 7.χ.χ.χ και ναι το gap δεν ειναι ονομασια .gap το αποκαλουν επειδη κανουν κενο οι συχνοτητες.στην πραξη ειναι rfi και No rfi profile σε alcatel dslam. περισσοτερα Info για το rfi. http://www.hill2dot0.com/wiki/index.php?title=DSLAM το protection αυτο υπαρχει απλα στα alcatel.σε πολλους κοβει λιγο σε αλλους περισσοτερο.οσο περισσοτερο συγχρονιζεις τοσο περισσοτερο θα κερδισεις κλεινοντας το gap οπως το λενε. η Forthnet Alcatel dslam χρησιμοποιεί?Εγω προφίλ με προστασία εννοούσα καθαρα πειράζοντας το target noise margin.
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 η Forthnet Alcatel dslam χρησιμοποιεί?Εγω προφίλ με προστασία εννοούσα καθαρα πειράζοντας το target noise margin. η forthnet Οπως εχω γραψει και στο guide χρησιμοποιει alcatel και siemens.τα alcatel εχουν broadcom chipset και τα siemens infineon.μεσα στο ρουτερ το γραφει σαν brcd ή brdm αν θυμαμαι καλα και το siemens σαν iftn. εχω φτιαξει ενα ας το πουμε θεμα με τα profiles οπως θα δεις στην υπογραφη μου.ο περισσοτερος κοσμος βλεπει την προστασια απλα σανενα θεμα που αλλαζει ο παροχος τo target noise margin.εως καποιο σημειο αυτο ειναι σωστο.περα απο τα κλασσικα Profiles που αλλαζει το target margin υπαρχουν λογικα σε ολα τα dslam και αλλα Profiles στα οποια δεν αλλαζει το target noise margin.τετοια profiles ειναι το Rfi (radio frequency inteference) ειναι το Inp=impulse noise protection κτλ κτλ.σε αυτα ενω χανεις σε ταχυτητα το margin παραμενει στο 6.το rfi πχ κοβει αρκετες συχνοτητες στο τελος.τις κοβει τελειως.ενω σε ενα profile 9 θα δεις οτι αφηνει συχνοτητες απλα με λιγοτερα bits per tone.δες τις εικονες στο αντιστοιχο θεμα.γενικοτερα το θεμα profiles ειναι πιο βαθυ.και ο καθε παροχος μπορει να φτιαξει οτιδηποτε custom profiles θελει. 1
outlaw star Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Σας ευχαριστώ διάβασα και το topic σου @Poulinos (το τρίτο link της υπογραφής σου, πολύ κατατοπιστικό!). Αφού σε γρνικές γραμμές δεν έχω θέμα δεν τους ξαναπαίρνω να τους πω κάτι. Σε fast path να το γυρίσω (παίζω online, δε με πειράζω να χάσω κάτι στο download) ή λόγω μικρού SNR MARGIN είναι πιθανό να έχω αποσυνδέσεις?? Πάντως περίεργο, διότι πριν κάποια χρόνια τους είχα πάρει τηλέφωνο και εννοείται ότι μου το είχαν αλλάξει
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Σας ευχαριστώ διάβασα και το topic σου @Poulinos (το τρίτο link της υπογραφής σου, πολύ κατατοπιστικό!). Αφού σε γρνικές γραμμές δεν έχω θέμα δεν τους ξαναπαίρνω να τους πω κάτι. Σε fast path να το γυρίσω (παίζω online, δε με πειράζω να χάσω κάτι στο download) ή λόγω μικρού SNR MARGIN είναι πιθανό να έχω αποσυνδέσεις?? Πάντως περίεργο, διότι πριν κάποια χρόνια τους είχα πάρει τηλέφωνο και εννοείται ότι μου το είχαν αλλάξει μπορει οταν τους πηρες για μεγαλυτερη ταχυτητα να στο βγαλαν για να παρεις το μεγιστο.αμα θες καλυτερο Ping οκ ζητας fast απλα θα χασεις 1,5 mbit πανω κατω λογω fast.αν σε βολευει οπως ειναι τωρα το ping Οκ κρατησε το οπως εισαι στην ταχυτητα που εισαι με Interleave.επειδη εχεις καλη γραμμη δυσκολα θα εχεις disconnects ακομα καi me fast.
outlaw star Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 μπορει οταν τους πηρες για μεγαλυτερη ταχυτητα να στο βγαλαν για να παρεις το μεγιστο.αμα θες καλυτερο Ping οκ ζητας fast απλα θα χασεις 1,5 mbit πανω κατω λογω fast.αν σε βολευει οπως ειναι τωρα το ping Οκ κρατησε το οπως εισαι στην ταχυτητα που εισαι με Interleave.επειδη εχεις καλη γραμμη δυσκολα θα εχεις disconnects ακομα καi me fast. Δε νομίζω, διότι η μία από τις 2 φώτο που πόσταρα ήταν πριν τους πάρω τηλέφωνο (αυτή που συγχρονίζει στα 18 και κάτι)...και πάλι ευχαριστώ, δοκιμάζω, βλέπω και αν έχω μεγάλα pings τους παίρνω τηλ
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δε νομίζω, διότι η μία από τις 2 φώτο που πόσταρα ήταν πριν τους πάρω τηλέφωνο (αυτή που συγχρονίζει στα 18 και κάτι)...και πάλι ευχαριστώ, δοκιμάζω, βλέπω και αν έχω μεγάλα pings τους παίρνω τηλ πολλες φορες μπορει να εχεις fast και το dmt Να μην το βγαζει.ειναι ενα θεμα αυτο.θα πρεπε να το δεις με ping καπου για να δεις αν εισαι Fast η οχι.αν παντως δεν σου κανουν τα Ping ναι ζητα fast.
outlaw star Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Το γύρισα σε fast και έπεσα καμιά 30ms, όχι και άσχημα....έχασα περίπου 2 mbps στην ταχύτητα, αλλά κλάιν θα ζήσω και με τα 18000 κάτι ...pings από 75 που είχα χτες ελάχιστο στους servers του battlefield 4, έφτασα να έχω μέχρι και 43...άμα φτιάξουν και το γαμωπαίχνιδο να μη σε πετάει κάθε λίγο και λιγάκι άρχοοοντας (λες να πάρω τη φορθνετ να μου φτιάξουν και αυτό? )
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Το γύρισα σε fast και έπεσα καμιά 30ms, όχι και άσχημα....έχασα περίπου 2 mbps στην ταχύτητα, αλλά κλάιν θα ζήσω και με τα 18000 κάτι ...pings από 75 που είχα χτες ελάχιστο στους servers του battlefield 4, έφτασα να έχω μέχρι και 43...άμα φτιάξουν και το γαμωπαίχνιδο να μη σε πετάει κάθε λίγο και λιγάκι άρχοοοντας (λες να πάρω τη φορθνετ να μου φτιάξουν και αυτό? ) επειδη κουμπωνες αρκετα ψηλα σε ταχυτητα η αλλαγη σε fast path σε σενα ειναι εμφανης στην απωλεια ταχυτητας.
outlaw star Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μαγεία να κατεβάσεις από torrent με 700άρα και ταυτόχρονα να παίζεις battlefield online με ping κάτω από 60 !
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μαγεία να κατεβάσεις από torrent με 700άρα και ταυτόχρονα να παίζεις battlefield online με ping κάτω από 60 ! που να κανεις το ιδιο απο κανα μισθωμενο κυκλωμα(πχ οπτικη ινα) να δεις εκει χαρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα