Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Μιας και το wi-fi που έχω δεν φθάνει σε όλο το σπίτι σκέφτηκα να το επεκτείνω συνδέοντας στο υπάρχων modem ένα δεύτερο modem με καλώδιο ethernet. Το ένα modem θα είναι στο δωματιό μου και το άλλο στο καθιστικό. Μπορείτε να με καθοδηγήσετε για τι ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνω στα modem? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Like 1
Δημοσ.

ισα με 100 φορες πρεπει να το εχουμε γραψει σε διαφορετικα θεματα:P

αν το πρωτο ρουτερ ειναι πχ 192.168.1.254 τοτε το δευτερο το βαζεις στο ιδιο δικτυο αλλα σε διαφορετικη Ip  πχ 192.168.1.253.

και στο δευτερο θα κλεισεις τον dhcp.αν μπεις μεσα στο ρουτερ και πας στην καρτελλα του Lan θα τα βρεις εκει.

επισης στο wifi μπορεις να βαλεις το ιδιο ονομα τον ιδιο κωδικο με το ιδιο κλειδωμα αλλα 5 καναλια διαφορα.

Δημοσ.

Για αρχή δεν ξέρω πως να αλλάξω την ip ;(

για αρχη θα πας στο μενου του ρουτερ στην καρτελλα λαν και θα βρεις εκει και την Ip και τον dhcp .το manual θα σου λεει σιγουρα κιολας.

Δημοσ.

ok. 

Ενώ κατάλαβα τι εννοείς το modfem δεν θέλει να συνεργαστεί. Έχω συνδεθεί στο μενού του δεύτερου αλλά δεν βρίσκω την επιλογή να αλλάξω την ip.

post-219161-0-08500100-1388847893_thumb.png

Δημοσ.

τον dhcp disable.

b.καπου πρεπει να λεει και για την Ip.αν δεν βρισκεις την Ip τοτε κλεισε τον dhcp και αλλαξε την ip στο πρωτο σου ρουτερ.εκτος αν ειναι ηδη διαφορετικη.

Δημοσ.

οπου κολλησεις εδω ειμαστε.η στο ενα η στο αλλο θα βρουμε την αλλαγη Lan ip>σε οποιο και να γινει ειναι το ιδιο απλα στο δευτερο πρεπει να κλεισει ο dhcp υποχρεωτικα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα. 

Τα modem που έχω είναι α) D-Link dsl-2640R (το βασικό modem)

β) ZTE zxv10 w300 series (το μαμα που έδινε η on telecom με το οποίο θα κάνω επέκταση)

Μπήκα στο μενού του D-Link και άλλαξα την ip από 192.168.1.1 σε 192.168.1.3

Ύστερα μπήκα στο μενού του zte και ενώ βρίσκω την επιλογή για να κάνω disable τον DHCP είναι σκούρο μαύρο και δεν μπορώ  να πατήσω πάνω του. Καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Καλημέρα. 

Τα modem που έχω είναι α) D-Link dsl-2640R (το βασικό modem)

β) ZTE zxv10 w300 series (το μαμα που έδινε η on telecom με το οποίο θα κάνω επέκταση)

Μπήκα στο μενού του D-Link και άλλαξα την ip από 192.168.1.1 σε 192.168.1.3

Ύστερα μπήκα στο μενού του zte και ενώ βρίσκω την επιλογή για να κάνω disable τον DHCP είναι σκούρο μαύρο και δεν μπορώ  να πατήσω πάνω του. Καμιά ιδέα?

α.στο dlink βαλε τον dhcp να ξεκιναει να δινει ip μετα το 192.168.1.3.λογικα ετσι θα ειναι απλα τσεκαρε το.στο zte δεν ξερω αν το κλειδωνει η On και πρεπει να μπεις με αλλο Username password για να τα πειραξεις.θα σε γελασω.δεν ξερω αν μπορεις να αλλαξεις και firmware κιολας για να μην ειναι custom.κανονικα θα πρεπει να ειναι ενεργη η επιλογη εκτος αν εχεις παει στο status και οχι εκει που τα ρυθμιζεις γιατι μου φαινετε παραξενο να μην σε αφηνει να κλεισεις τον dhcp.

Δημοσ.

Δοκίμασα να κάνω firmware update στο zte και μου λέει wrong file. Και από ότι είδα το έχουν και άλλοι αυτό το πρόβλημα.

Μάλλον θα το αφήσω έτσι.

Δημοσ.

Δοκίμασα να κάνω firmware update στο zte και μου λέει wrong file. Και από ότι είδα το έχουν και άλλοι αυτό το πρόβλημα.

Μάλλον θα το αφήσω έτσι.

ναι σωστα το εχουν αναφερει και αλλοι.δεν ξερω αν εχει η zte κανα firmware.παντως θα ειναι τραγικο να μην μπορεις να κλεισεις τον Dhcp στο δευτερο ρουτερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...