chocoeir Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα, Πρέπει να φτιάξω ένα πρόγραμμα που θα δίνει την προσομοίωση μια ογκομέτρησης δυο διαλυμάτων πχ ΗΑοξύ- με όγκο διαλύματος 200ml KOH-βάση-Και τα δυο διαλύματα έχουν την ίδια συγκέντρωση πχ 1Μ και Κοξέους=2*10^-6 Στο τέλος πρέπει να γράφεται ο όγκος της βάσης και το ph που βρήκαμε σε κάθε προσθήκη βάσης. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Ζητάει επαλήθευση και τι αλλάζει αν το οξύ ήταν πολυπρωτικό. Έχουμε κάνει πρόγραμμα να βρίσκουμε απλά το ph ενός ή δυο μαζί οξέων [μια τιμή για το καθένα] [τους τύπους του ph και του όγκου κάθε φορά τους ξέρουμε,μπερδεύομαι στο πως θα γραφτεί το πρόγραμμα]
Lanike71 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Νομίζω ότι για να σε βοηθήσει κάποιος θα χρειαστεί γνώσεις Χημείας. Εκτός και αν παραθέσεις τις απαραίτητες λεπτομέρειες εσύ.
Moderators Kercyn Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Νομίζω ότι για να σε βοηθήσει κάποιος θα χρειαστεί γνώσεις Χημείας. Εκτός και αν παραθέσεις τις απαραίτητες λεπτομέρειες εσύ. Αυτό. Πες μας τι χρειάζεται να κάνει το πρόγραμμα. Εννοείς για την Ψευδογλώσσα της ΑΕΠΠ? Πολύ αμφιβάλλω ότι θα ζητούσαν κάτι τέτοιο από μαθητές Λυκείου, πόσο μάλλον από μαθητές που κάνουν Χημεία 1 ώρα τη βδομάδα
chocoeir Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα, Πρέπει να φτιάξω ένα πρόγραμμα που θα δίνει την προσομοίωση μια ογκομέτρησης δυο διαλυμάτων πχ ΗΑοξύ- με όγκο διαλύματος 200ml KOH-βάση-Και τα δυο διαλύματα έχουν την ίδια συγκέντρωση πχ 1Μ και Κοξέους=2*10^-6 Στο τέλος πρέπει να γράφεται ο όγκος της βάσης και το ph που βρήκαμε σε κάθε προσθήκη βάσης. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Ζητάει επαλήθευση και τι αλλάζει αν το οξύ ήταν πολυπρωτικό. Έχουμε κάνει πρόγραμμα να βρίσκουμε απλά το ph ενός ή δυο μαζί οξέων [μια τιμή για το καθένα] [τους τύπους του ph και του όγκου κάθε φορά τους ξέρουμε,μπερδεύομαι στο πως θα γραφτεί το πρόγραμμα] λεπτομέρειες τι εννοείτε;; τους μαθηματικούς τύπους; πχ ας πουμε για ένα ισχυρό μονοπρωτικό οξύ ισχύει με ισχυρή βάση 'οπως HCL+NaOH α]πριν το ισοδύναμο σημείο ρίχνω βάση με συγκέντρωση 1Μ πχ 0,01L άρα έχω moles βάσης 0,01*1=0,01moles moles αρχικού οξέους=200ml=0,2L*1M=0,2moles moles οξέους που διίστανται=0,01moles [γιατί η αντίδραση είναι 1:1 αν ήταν πχ 2moles βάσεων-1mole οξύ τότε ήταν στο μισό τα moles οξέους εδώ] Μετά το pH=-log[H+],με [Η+]= [αρχικά οξέους- βάσης]/όγκο βάσης που βάλαμε[0,01]+αρχικό που είχαμε[0,2] β]Αν ο όγκος είναι ισοδύναμος τότε εδώ ισχύει [Η+]=[Κw]^1/2,όπου Κw=σταθερά νερού[10^-14] γ]Aν είναι ο όγκος βάσης είναι μεγαλύτερος του ισοδύναμου θα ισχύει πάλι ο υπολογισμός των moles της βάσης με τον νέο όγκο πχ 2L*1M=2moles και το pH=-log[H+], [H+]*[OH-]=10^-14, [OH-]=[molesβασης-αρχικά moles oξέους]/[όγκος βάσης[2L]+αρχικός οξέους[0,2L]] Θέλω κάθε φορά που ρίχνω πχ 0,01L βάσης να κάνει έλεγχο και να εκτυπώνει τον συνολικό όγκο βάσης που έχω κάθε φορά και το πεχά [pH] που προκύπτει μέχρι να γίνει πλήρως η εξουδετέρωση δηλαδή εδώ όγκος βάσης=όγκος οξέους=0,2L [τα νούμερα είναι τυχαία απλά να δώσω ένα σκεπτικό!] Τον ισοδύναμο όγκο δίνεται απο: αρχικά moles οξέους/συγκέντρωση βάσης Βασικά οι τύποι όπως είπα αλλάζουν ανάλογα τι ενώσεις θα μας δίνει.Σκέφτηκα μια επανάληψη με το όγκο της βάσης[3 περιπτώσεις ανάλογα αν είναι μικρότερος, μεγαλύτερος ή ίσος] αλλά την εκτύπωση δεν ξέρω που να την βάλω στο τέλος ή στην επανάληψη αυτή; Αν μπορεί κανείς ας προσπαθήσει με τα στοιχεία που δίνω εδώ για τα απλά οξέα+ισχυρή βάση να δω περίπου τον ''κύριο κορμό'' και μετά το προσαρμόζω εγώ στις διαφορες περιπτώσεις. Ευχαριστώ! υγ Θέλω προγραμματισμό απο εκείνον που κάνουν στα αει χημείας! Απο ότι είδαμε κάνουμε ψευδογλώσσα δεν πιστεύω να έκανα λάθος
bird Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Για ψευδογλώσσα σε ΑΕΙ Χημείας χλωμό... Σε εμάς έκαναν FORTRAN... Τώρα για το πρόγραμμα... Εσύ, αν κατάλαβα καλά, έχεις ένα συγκεκριμένο διάλυμμα οξέος και θέλεις να προσθέτεις σε κάθε επανάληψη 100ml διαλύματος βάσης και να βλέπεις τον συνολικό όγκο της βάσης που έχεις προσθέσει και το pH του διαλύματος... Αν είναι έτσι, τότε λογικά θα πρέπει σε κάθε επανάληψη να τυπώνεις όγκο και pH έτσι ώστε ο χρήστης να βλέπει πότε θα γίνει η εξουδετέρωση... Δεν έιμαι σίγουρος οτι έχω καταλάβει βεβαια τι θέλεις και πότε θα πρέπει να σταματάει η επανάληωη που λες. Είναι μέχρι να γίνει εξουδετέρωση, μέχρι να τελειώσει το διάλυμα της βάσης, μέχρι πού;;; Αρχη προγράμματος Αρχη επανάληψης πρόσθεσε 100ml βάσης υπολόγισε mol βάσης σύγκρινε mol βάσης με mol οξέος Ανάλλογα τη σύγκριση κάνεις τους υπολογισμους εκτυπωση αποτελέσματος τελος επανάληψης Τέλος προγράμματος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα