rus Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Κατέβασε αυτό http://support.microsoft.com/kb/947821/en-us και τρέξτο. Οταν ολοκληρωθεί κάνε επανεκκίνηση και τρέξε το sfc /scannow. Tελικα το κατεβασα, οταν ομως παω να το τρεξω μου λεει... "Το προγραμμα εγκαταστασης αντιμετωπισε σφαλμα: 0x80070424 H καθορισμενη υπηρεσια δεν υπαρχει ως εγκατεστημενη υπηρεσια"
thomasG4 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Κατέβασε και τρέξε αυτό http://go.microsoft.com/?linkid=9830262 και δες μετά άμα μπορεί να γίνει εγκατάσταση.
micos000 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Εγώ πιστεύω ότι ο ασθενείς ενώ ήταν βαριά άρρωστος τώρα είναι του θανατά. Δε νομίζω να καταφέρεις να το φέρεις στα ίσια του, ακόμα και να το κάνεις θα έχεις πάλι προβλήματα. Πάρε backup ότι χρειάζεσαι και κάνε επανεγκατάσταση των win καθαρά γιατί πάλι εκεί θα καταλήξεις στο τέλος. 3
rus Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Ζητημα επιλυθη! Bootαρισα με το Windows Defender Offline που μου προτεινε καποιος φιλος. Αυτο εκανε scanning πρωτου μπω στα Win, εντοπισε και εξοντωσε τον πολυ φιλικο ιο Necurs.A που υπηρχε στο αρχειακι C/Windows/System32/babfdb1f1520b14c.sys . Αυτο το αρχειακι το ειχα αναφερει στο post#35 αλλα περασε απαρατηρητο. Το avast τοτε εμφανιστηκε ενεργο, ενω και το Unlocker.exe ετρεξε κανονικα. Κατι ομως δε πηγαινε καλα, αφου δεν γινοταν ενημερωση ενω οι επιλογες των σαρωσεων ηταν κενες. Οποτε ετρεξα το update που μου προτεινε ο φιλος thomasG4 Κατέβασε και τρέξε αυτό http://go.microsoft.com/?linkid=9830262 και δες μετά άμα μπορεί να γίνει εγκατάσταση. οντως μετα απο αυτο εγινε η εγκ/ση και το update ετρεξε.Κατοπιν εκανα επανεκκινηση και το avast ενημερωθηκε κανονικα και οι σαρωσεις του εγιναν ορατες. Δε ξερω αν γιαυτο επαιξε ρολο το update. Tρεχοντας το sfc /scannow μου λεει και παλι οτι "υπαρχουν corrupted αρχεια που δεν μπορει ολα να τα διορθωσει". Οποτε, μηπως θα χρειαστω ετσι κι αλλιως ενα repair?
DJ_Duker Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Θα χρειαστείς ένα format. Άσε τα repairs, άσε τα restore, κράτα ένα backup και πέρνα τα από την αρχή. Όσο και να προσέχει κανείς αν δοκιμάζει συνεχώς εφαρμογές, μένουν κατάλοιπα. Κάποια στιγμή θα δημιουργήσουν θέμα. Προτιμάς να έχεις ένα χιλιομπαλωμένο σύστημα που έκανες παπάδες για να επανέλθει ή να κάτσεις μισή μέρα να τα περάσεις όλα πάλι; 1
rus Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μα πριν 5,5 μηνες εκανα φορματ. Εχω πολλα προγραμματα και games σε εξελιξη, δε μπορω να μπω στη διαδικασια της επανεγκαταστασης αυτη τη στιγμη. Δε κανεις φορματ και δε φθειρεις τον ssd καθε 3 και λιγο. Χιλιομπαλωμενο δε γινεται ενα συστημα επειδη του ετρεξες διαφορα antispywares.
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 [...]Δε κανεις φορματ και δε φθειρεις τον ssd καθε 3 και λιγο.[...] Αυτό είναι urban legend και δεν ξέρω ποιος ξεκίνησε μια τέτοια χαζομάρα. Όσο τον φθείρεις με το φορμάτ τόσο τον φθείρεις και με την καθημερινή χρήση. Μιλάμε πάντα για νορμάλ συνθήκες και για επανεγκατάσταση των windows με quick format και όχι με full format. Το full δεν ενδεικνύεται γενικώς για συχνή χρήση σε οποιονδήποτε δίσκο γιατί τον ταλαιπωρεί. 1
rus Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Eγω γνωριζω οτι το format φθειρει τον ssd. Εχεις link που λεει το αντιθετο?
arc Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Ζητημα επιλυθη! Αφου το ζήτημα επιλύθη, μήπως να ευχαριστήσεις κάποια από τα παιδιά που ασχολήθηκαν σοβαρά με το πρόβλημα σου; Eγω γνωριζω οτι το format φθειρει τον ssd. Εχεις link που λεει το αντιθετο? Εδώ ένα σχόλιο. Είναι δεδομένο οτι δίσκοι (ssd ή μη) φθείρονται ανάλογα με τη χρήση τους ΑΛΛΑ μια επανεγκατάσταση μια φορά το 6μηνο είναι απειροελάχιστη πρόσθετη φθορά ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ με την καθημερινή χρήση. Εννοώ οτι οι καθημερινές χρήσεις ταλαιπωρουν πολύ περισσότερο το δίσκο σε σχέση με μια περιοδική επανεγκατάσταση. Σκέψου μόνο πόσες εγγραφές/διαγραφές κάνει ο browser σου (caching αρχείων, cookies, history, κλπ). Αν επιπλέον ο δίσκος ειναι κατακερματισμένος, τότε οι εγγραφες στο φυσικό μέσο ειναι πολλαπλάσιες. Μη μου απαντήσεις "Ναι αλλά ένα format θα επιτυχύνει τη φθορά" γιατί η απάντηση είναι "Εχεις σκεφτεί πόσες εγγραφές έκανες με όλους αυτούς του ελέγχους; " Food for thought
rus Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Αφου το ζήτημα επιλύθη, μήπως να ευχαριστήσεις κάποια από τα παιδιά που ασχολήθηκαν σοβαρά με το πρόβλημα σου; Βασικα το ζητημα αν διαβασες το επιλυσα εκτος forum. Καποιος φιλος μου ζητουσε συνεχως logs, τα εβαζα αλλα συμπερασμα επ αυτων δεν ελαβα... Εδώ ένα σχόλιο. Είναι δεδομένο οτι δίσκοι (ssd ή μη) φθείρονται ανάλογα με τη χρήση τους ΑΛΛΑ μια επανεγκατάσταση μια φορά το 6μηνο είναι απειροελάχιστη πρόσθετη φθορά ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ με την καθημερινή χρήση. Εννοώ οτι οι καθημερινές χρήσεις ταλαιπωρουν πολύ περισσότερο το δίσκο σε σχέση με μια περιοδική επανεγκατάσταση. Σκέψου μόνο πόσες εγγραφές/διαγραφές κάνει ο browser σου (caching αρχείων, cookies, history, κλπ). Αν επιπλέον ο δίσκος ειναι κατακερματισμένος, τότε οι εγγραφες στο φυσικό μέσο ειναι πολλαπλάσιες. Μη μου απαντήσεις "Ναι αλλά ένα format θα επιτυχύνει τη φθορά" γιατί η απάντηση είναι "Εχεις σκεφτεί πόσες εγγραφές έκανες με όλους αυτούς του ελέγχους; " Μα η καθημερινη χρηση δεν ειναι τιποτα μπροστα στο φορματ. Ασε που θα πρεπει να ξαναπερασεις 10δες ή 100δες GB απ τα backups. Ο κατακερματισμος δε νομιζω οτι παιζει ρολο. Με αυτους τους ελεγχους εκανα εγγραφες? Αφου διαβαζαν μονο. Παντως οι ssd κρατανε αρκετα. Exω εναν αλλο εδω και 4.5 χρονια, τον τελευταιο χρονο τον εχω περασει σε κατεβαστηρι να κανει εγγραφες νυχθημερον απο torrents. Τα διαγνωστικα εξακολουθουν τον βγαζουν σε αριστη κατασταση!
arc Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Βασικα το ζητημα αν διαβασες το επιλυσα εκτος forum. Καποιος φιλος μου ζητουσε συνεχως logs, τα εβαζα αλλα συμπερασμα επ αυτων δεν ελαβα... Σωστά. Άχρηστοι όλοι τους. Γράφτηκαν 50+ μηνύματα σαβούρα Μα η καθημερινη χρηση δεν ειναι τιποτα μπροστα στο φορματ. Ασε που θα πρεπει να ξαναπερασεις 10δες ή 100δες GB απ τα backups. Ο κατακερματισμος δε νομιζω οτι παιζει ρολο. Με αυτους τους ελεγχους εκανα εγγραφες? Αφου διαβαζαν μονο. Όπως νομίζεις.
micos000 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Eγω γνωριζω οτι το format φθειρει τον ssd. Εχεις link που λεει το αντιθετο? Εσήυ έχεις λινκ που να υποστηρίζει με στοιχεία αυτό που λες; Εκτός αν εννοείς το περιορισμό των write cycles που είναι στις 100.000 εγγραφές σε συγκεκριμένη διεύθυνση στον flash ssd. Για να φτάσεις αυτό το όριο κάνοντας επανεγκατάσταση λειτουργικού θα πρέπει να κάνεις φορμάτ κάθε μέρα για περίπου 274 χρόνια (100000 / 365) και με την προϋπόθεση ότι θα γράφεις στα ίδιο σημείο κάθε φορά. Το έχω χτυπήσει αρκετά στην αναζήτηση και το θέμα είναι ότι αν κάνεις φορμάτ έστω και δύο φορές τον χρόνο δεν έχει τόσες επιπτώσεις όσο το να βάζεις-βγάζεις αντιικά και να προσθαφαιρείς συνέχεια προγράμματα ώστε να στρώσεις το λειτουργικό μετά από κάποια σκληρή μόλυνση και να μείνεις με ένα σύστημα που μπορεί να είναι compromised ή να υποβόσκουν σφάλματα που περιμένουν να εμφανιστούν. Το πρόβλημα σου είναι αρκετά πολύπλοκο για να δικαιολογεί μια επανεγκατάσταση μετά από 6 μήνες. Αν θέλεις λινκ διάβασε εδώ (http://www.storagesearch.com/ssdmyths-endurance.html) για μύθους και πραγματικότητα σχετικά με τους ssd. Μα η καθημερινη χρηση δεν ειναι τιποτα μπροστα στο φορματ. Ασε που θα πρεπει να ξαναπερασεις 10δες ή 100δες GB απ τα backups. Μα καλά, τι ssd είναι αυτός που αντέχει 100άδες gb; Μετά από επανεγκατάσταση λειτουργικού, πέρα από τα updates βάζουμε συνήθως 5-10 προγράμματα που χρησιμοποιούμε και όχι όλη τη σαβούρα που δοκιμάζαμε και πιάνει τζάμπα χώρος στον δίσκο. Τα πολλά GB από τα backups πάνε σε άλλον δίσκο και όχι στον δίσκο συστήματος. Επίσης μπορείς να ορίσεις όλα τα αρχεία του χρήστη σου (desktop-documents-appdata-temp) να βρίσκονται σε άλλον δίσκο ώστε να μην σου τρώνε χώρο στον ssd. 1
lexmark Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 arc & micos μην ασχολείστε. Το παιδί προφανώς ξέρει παραπάνω από εσάς Αν θέλετε, καλύτερα έχω να με βοηθήσετε με έναν ψευδοκώδικα που θέλω να γράψω για μια εργασία 1
rus Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Σωστά. Άχρηστοι όλοι τους. Γράφτηκαν 50+ μηνύματα σαβούρα Όπως νομίζεις. Aχρηστος δεν ειναι κανενας, μη μου βαζεις λογια που δεν ειπα. Θα απολογηθω επειδη ελαβα βοηθεια απο αλλο φορουμ? Εσήυ έχεις λινκ που να υποστηρίζει με στοιχεία αυτό που λες; Εκτός αν εννοείς το περιορισμό των write cycles που είναι στις 100.000 εγγραφές σε συγκεκριμένη διεύθυνση στον flash ssd. Για να φτάσεις αυτό το όριο κάνοντας επανεγκατάσταση λειτουργικού θα πρέπει να κάνεις φορμάτ κάθε μέρα για περίπου 274 χρόνια (100000 / 365) και με την προϋπόθεση ότι θα γράφεις στα ίδιο σημείο κάθε φορά. Το έχω χτυπήσει αρκετά στην αναζήτηση και το θέμα είναι ότι αν κάνεις φορμάτ έστω και δύο φορές τον χρόνο δεν έχει τόσες επιπτώσεις όσο το να βάζεις-βγάζεις αντιικά και να προσθαφαιρείς συνέχεια προγράμματα ώστε να στρώσεις το λειτουργικό μετά από κάποια σκληρή μόλυνση και να μείνεις με ένα σύστημα που μπορεί να είναι compromised ή να υποβόσκουν σφάλματα που περιμένουν να εμφανιστούν. Το πρόβλημα σου είναι αρκετά πολύπλοκο για να δικαιολογεί μια επανεγκατάσταση μετά από 6 μήνες. Αν θέλεις λινκ διάβασε εδώ (http://www.storagesearch.com/ssdmyths-endurance.html) για μύθους και πραγματικότητα σχετικά με τους ssd. Μα καλά, τι ssd είναι αυτός που αντέχει 100άδες gb; Μετά από επανεγκατάσταση λειτουργικού, πέρα από τα updates βάζουμε συνήθως 5-10 προγράμματα που χρησιμοποιούμε και όχι όλη τη σαβούρα που δοκιμάζαμε και πιάνει τζάμπα χώρος στον δίσκο. Τα πολλά GB από τα backups πάνε σε άλλον δίσκο και όχι στον δίσκο συστήματος. Επίσης μπορείς να ορίσεις όλα τα αρχεία του χρήστη σου (desktop-documents-appdata-temp) να βρίσκονται σε άλλον δίσκο ώστε να μην σου τρώνε χώρο στον ssd. Εγω δεν εχω λινκ, απλα το εχω ακουσει. Μεχρι να διαψευστει παιρνω τα μετρα μου. Ασκοπο φορματ με κινδυνο φθορας του ssd γιατι να κανω? Συν ολη τη βαβουρα που προκαλειται βεβαια(επανεγκαταστασεις, ρυθμισεις κλπ) Το να προσθαφαιρεις που και που προγραμματα ειναι σταγονα στον ωκεανο σε σχεση με το φορματ που σβηνει ολοκληρο το δισκο. Τα αντιικα ειναι κι αυτα προγραμματα, ετσι οπως το εγραψες ειναι σα να προκαλουν μεγαλυτερη ζημια απο αλλα. Ποιο ειναι το αρκετα πολυπλοκο προβλημα? Δεν εχω αλλο δισκο σε αυτο το συστημα. arc & micos μην ασχολείστε. Το παιδί προφανώς ξέρει παραπάνω από εσάς Δε ξερω αν ξερω περισσοτερα απο arc και micos, γιατι ομως προεξοφλεις οτι θα επρεπε να ξερω λιγοτερα? Αληθεια φιλε μου, γιατι με εβαλες να βγαζω ολα αυτα τα logs? Eνω λογικα περιμενα καποια ερμηνεια, εσυ ξαφνικα σωπασες!
micos000 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Αν μπεις στον κόπο να το ψάξεις λίγο η φθορά που αναφέρεις (και που έχεις ακούσει κάπου) σχετίζεται με το πόσες φορές μπορείς να γράψεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον ssd. Οπότε το συνεχές γράψε-σβήσε ενός αρχείου στο ίδιο σημείο του δίσκου είναι ποιο επίπονο από μια επανεγκατάσταση του λειτουργικού που θα γράψει μόνο μια φορά τα αρχεία στον δίσκο. Αν όμως προτιμάς να ταλαιπωρείς τον δίσκο σου κατά αυτόν τον τρόπο μπορείς να κάνεις ότι "ακούς κάπου" και να πράττεις σύμφωνα με τις φήμες και όχι με την πραγματικότητα. Επίσης, πρέπει να μάθεις ότι η εγκατάσταση του λειτουργικού δεν λέγεται φορμάτ όπως το συνηθίζουν οι περισσότεροι. Το πλήρες φορμάτ όντως διαγράφει τα πάντα σε έναν δίσκο. Το φορμάτ που γίνεται κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού διαγράφει μόνο ένα μικρό μέρος που περιέχει τις διευθύνσεις και τον κατάλογο των φακέλων και των αρχείων στον δίσκο. Μετά ο δίσκος "φαίνεται" άδειος ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι και έχει τα πάντα μέσα, απλά δεν υπάρχει ο πίνακας που να λέει στο λειτουργικό που είναι τι. Εδώ έρχονται τα προγράμματα ανάκτησης που ψάχνοντας τον δίσκο διεξοδικά μπορούν να ανακτήσουν σχεδόν τα πάντα μετά από ένα γρήγορο φορμάτ. Τέλος, ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και στο Internet υπάρχουν τα πάντα, αρκεί να ψάξεις και να μην μένεις σε ότι "άκουσες". EDIT: Συγνώμη όμως, ξεφύγαμε κατά πολύ από το αρχικό ερώτημα. Αν θέλεις δώσε λινκ ή πες μας πως έλυσες το πρόβλημα σου να μας φύγει η απορία. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2014 από micos000 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις