Προς το περιεχόμενο

yify

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο imdb.com μπορείς να δεις το Aspect Ratio της κάθε ταινίας ώστε να καταλάβεις αν έχει πειραχτεί κάτι κατά το encoding.

π.χ. το avengers λέει ότι είναι 1:1,85 οπότε αν το rip είναι 1280x720 (1:1,77) χωρίς μπάρες (το αν έχει μπάρες πρέπει να το διαπιστώσεις σε Computer και όχι σε τηλεόραση που μπορεί να κόβει λίγο πάνω-κάτω), τότε κάτι έχει κοπεί δεξιά αριστερά (zoom). Επειδή η διαφορά είναι μικρή (κανονικά θα ήταν 1280/1,85=692, δηλαδή θα έπρεπε να έχει 14 μαύρα pixel πάνω και 14 κάτω, οπότε προτιμούν να κόψουν 720χ1,85=1332 και 1332-1280=52, δηλαδή 26 pixels δεξιά-αριστερά), είναι πιθανόν να έχει γίνει και απ' την ίδια την εταιρεία παραγωγής ώστε να είναι full frame στις τηλεοράσεις. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.

• Like 1
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν μας λες και αν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα της εικόνας στα αρχεία του yify με αυτά των 3-4 gb; Με την προϋπόθεση ότι τα βλέπεις σε οθόνη pc μέχρι 24 ιντσών.  

Δημοσ.

Εγώ σε κατάλαβα αλλά μου φαίνεται περίεργο για το avengers συγκεκριμένα που είναι σε αυτήν την ανάλυση. Ακόμα και κάτι bd που βλέπω των 20-30-50GB έχουν αυτήν την ανάλυση.

Μάλλον έγινε από την εταιρεία διανομής κατά το encoding για bd.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μας λες και αν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα της εικόνας στα αρχεία του yify με αυτά των 3-4 gb; Με την προϋπόθεση ότι τα βλέπεις σε οθόνη pc μέχρι 24 ιντσών.  

Δεν είναι τόσο απλή η απάντηση. Μια σκοτεινή ταινία μπορεί να είναι χάλια και σε 24", όπως και μια φωτεινή μπορεί να είναι κούκλα σε 40" ακόμη κι αν έχουν το ίδιο (χαμηλό) BitRate. Έχει μεγάλη σημασία το "προτότυπο" υλικό για το πώς θα του φερθεί ο κάθε encoder και φυσικά οι ρυθμίσεις του. Θα μπορούσα καθ' υπερβολή να πω ότι κάθε ταινία είναι διαφορετική περίπτωση αλλά αν μου ζητάς έναν κανόνα (και με τον παράγοντα της οικονομίας χώρου και χρόνου), βάσει της πείρας μου και μόνο, θα έλεγα 1,5-4Mbit ανάλογα την ταινία, αν θες να την κρατήσεις κλπ. Οι περισσότερες δικές μου είναι στα 2,5Mbit αλλά βλέπω μια χαρα και τα 1080 του yify σε 27". Φυσικά υπάρχει και η εξαίρεση του Space Odyssey που το κρατάω στο original BD BitRate (22GB).

Εγώ σε κατάλαβα αλλά μου φαίνεται περίεργο για το avengers συγκεκριμένα που είναι σε αυτήν την ανάλυση. Ακόμα και κάτι bd που βλέπω των 20-30-50GB έχουν αυτήν την ανάλυση.

Μάλλον έγινε από την εταιρεία διανομής κατά το encoding για bd.

Λογικό, εδώ μέχρι πριν 2 χρόνια τα κανάλια ζητούσαν τις ταινίες σε 4:3 κόβοντας δεξιά-αριστερά τη μισή ταινία.

• Like 1
Δημοσ.

Στο imdb.com μπορείς να δεις το Aspect Ratio της κάθε ταινίας ώστε να καταλάβεις αν έχει πειραχτεί κάτι κατά το encoding.

π.χ. το avengers λέει ότι είναι 1:1,85 οπότε αν το rip είναι 1280x720 (1:1,77) χωρίς μπάρες (το αν έχει μπάρες πρέπει να το διαπιστώσεις σε Computer και όχι σε τηλεόραση που μπορεί να κόβει λίγο πάνω-κάτω), τότε κάτι έχει κοπεί δεξιά αριστερά (zoom). Επειδή η διαφορά είναι μικρή (κανονικά θα ήταν 1280/1,85=692, δηλαδή θα έπρεπε να έχει 14 μαύρα pixel πάνω και 14 κάτω, οπότε προτιμούν να κόψουν 720χ1,85=1332 και 1332-1280=52, δηλαδή 26 pixels δεξιά-αριστερά), είναι πιθανόν να έχει γίνει και απ' την ίδια την εταιρεία παραγωγής ώστε να είναι full frame στις τηλεοράσεις. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.

Ωραία τότε, θα κοιτάω το imdb. Thanks

Δημοσ.

Ωραία τότε, θα κοιτάω το imdb. Thanks

Κοίτα, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία τα rips είναι σωστά ως προς το θέμα του Aspect Ratio. You 're welcome!

Δημοσ.

[..] Φυσικά υπάρχει και η εξαίρεση του Space Odyssey που το κρατάω στο original BD BitRate (22GB).

Σε αυτό ο Κιούμπρικ χτυπάει στα ίσα τον Αγγελόπουλο. Πιο μακρόσυρτες σκηνές δεν έχω ξαναδει σε κινηματογραφική ταινία.

http://www.youtube.com/watch?v=UqOOZux5sPE

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Σε αυτό ο Κιούμπρικ χτυπάει στα ίσα τον Αγγελόπουλο. Πιο μακρόσυρτες σκηνές δεν έχω ξαναδει σε κινηματογραφική ταινία."

Πρόσεχε πώς μιλάς για τον Στάνλεϊ ;)

Για να δεις αυτή την ταινία πρέπει να "κατεβάσεις καρέ" να κλείσεις τηλέφωνα και PC και να απολαύσεις την καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας ever.
Επίσης το συγκεκριμένο rip των 25GB BluRay που κυκλοφορεί έχει εξαιρετικά extras.

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

Την έχω δει 3 φορές την ταινία και αρκετές από τις υπόλοιπες του Στάνλεϋ (κουρδιστό πορτοκάλι, φωλιά του κούκου, full metal jacket, eyes wide shut, sos πεντάγωνο καλεί μόσχα, λολίτα, σπάρτακος... τι να πω και τι να αφήσω) από 1 έως 3 φορές την καθεμία. Είναι φοβερός... αλλά τον Αγγελόπουλο τον χτυπάει άνετα στην Οδύσσεια. :devil:

• Like 3
Δημοσ.

Βασικά κινούμαστε σε γκρίζα περιοχή. Εφ όσον δεν αναφερόμαστε σε sites και δεν δίνουμε λινκ το thread χαρακτηρίζεται καθαρά εγκυκλοπαιδικό, και κινείται μέχρι τώρα σε αναφορές σε bitrates, aspect ratio και αναλύσεις ταινιών.

Τώρα αν αρχίσουν τα λινκ ή οι αναφορές σε λιμάνια και κοψοκόλιδες τότε βλέπω να κλείνει το thread.

Αχα,το ήξερα πως το βλέπω λάθος απλά δεν ήμουν σίγουρος για το τι 'βλέπω' εδώ,βασικά ήμουν μπερδεμένος κι το χα απορία γιατί μου είχαν πει πως απαγορεύονται όλα αυτά τα περί λιμανίων και κοψοκώλιδων αλλά από ότι κατάλαβα μάλλον ήταν υπερβολικός αυτός που με πληροφόρησε. :)

Don't mind me,I'm newbie.

Δημοσ.

Αχα,το ήξερα πως το βλέπω λάθος απλά δεν ήμουν σίγουρος για το τι 'βλέπω' εδώ,βασικά ήμουν μπερδεμένος κι το χα απορία γιατί μου είχαν πει πως απαγορεύονται όλα αυτά τα περί λιμανίων και κοψοκώλιδων αλλά από ότι κατάλαβα μάλλον ήταν υπερβολικός αυτός που με πληροφόρησε. :)

Don't mind me,I'm newbie.

Δεν πειράζει αν είσαι newbie. Όλοι από εκεί ξεκινήσαμε και η άποψη σου έχει την ίδια βαρύτητα με την άποψη όλων εδώ μέσα (το αν συμφωνούμε ή όχι είναι άλλο καπέλο).

Όσον αφορά την απορία σου, όντως απαγορεύονται συζητήσεις για σπασμένα προγράμματα και παράνομο λογισμικό αλλά δεν αναφερθήκαμε πουθενά σε sites ούτε δώσαμε λινκ για οτιδήποτε, οπότε δεν παραβιάσαμε κανέναν κανόνα του φόρουμ (ακόμα).

Όπως σου είπα και πριν, η συζήτηση περιστρέφεται σε τεχνικές λεπτομέρειες και όχι στα που θα βρει κάποιος τα ρίπ από τους διάφορα encoders. Οι αναφορές δε στα ονόματα τους γίνονται για να μπορούμε να ξεκαθαρίζουμε σε τι αναφερόμαστε.

Αν ήταν παράνομο να μιλάμε για το encoding δεν θα έπρεπε να αναφερόμαστε ούτε σε προγράμματα που μετατρέπουν ταινίες από dvd/bd σε avi/mp4/mkv or whatever.

• Like 1
Δημοσ.
Αν ήταν παράνομο να μιλάμε για το encoding δεν θα έπρεπε να αναφερόμαστε ούτε σε προγράμματα που μετατρέπουν ταινίες από dvd/bd σε avi/mp4/mkv or whatever.

+1

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είμαι ίσως σε λάθος θέμα αλλά δεν πειράζει για τι εδώ τα λέμε «αυτά»  :P

Ρε παιδιά, κάτι HDTV, ας πούμε του walking dead, γιατί είναι τόσο χάλια;

1,5 -2,5 GB για 45 λεπτά και δεν βλέπονται! Τι είναι αυτό το χάλι;  <_<

Με τα DL από την άλλη, είναι καλύτερα αλλά δεν βρίσκω ελληνικούς υπότιτλους και έχουν ενσωματωμένους τους αγγλικούς!

Στις σειρές, νομίζω είναι ιδανικό όταν πετυχαίνεις blu-ray rip. Είχα δει όλο το lost με κρυστάλλινη εικόνα. Έλεγε 720p bluray και ήταν 1gb / επεισόδιο.

Γιατι δεν κάνουν καθόλου σειρές στου γιούφι; 

Δημοσ.

Το Walking Dead, έχει γενικά ένα θέμα, όπως και όλες οι σειρές του AMC.

Εγώ που τα βλέπω σε 1080p WEB-DL ποιότητα και πάλι δεν είναι και ότι καλύτερο, σε σύγκριση με άλλες σειρές.

Συμφωνώ πάντως για το bluray rip.

Βεβαίως εκεί, συνήθως, το μέγεθος είναι 2GB+ το κάθε επεισόδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...