Προς το περιεχόμενο

yify

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, έχει, εφόσον το μεγαλύτερο μέγεθος προέρχεται από το αυξημένο bitrate του βίντεο και όχι από την ύπαρξη περισσότερων καναλιών ήχου ή στο ότι ο ήχος είναι π.χ. dts αντί aac.

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

έχει τόσο μεγάλη διαφορά όση λέτε αν είναι 2 gb παραπάνω δηλαδή;

Αν η διαφορά μεγέθους είναι πχ 1,5 με 3,5 τότε ναι έχει αρκετή διαφορά.

Αν είναι 10 με 12, τότε όχι και τόσο.

Αναλόγως βέβαια και το μέγεθος που πανελ.

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει αρκετές φορές να τεστάρω τις ίδιες ταινίες σε yify 1080p 1,5-2 gb και σε jyk 1080p 3-4 gb.

Σε 23αρα οθόνη pc, full hd και σε απόσταση 0,9-1,3 μέτρα δεν μπόρεσα να διακρίνω ποτέ κάποια διαφορά στην εικόνα. Σε μεγαλύτερη οθόνη δεν έχω δοκιμάσει.

Εκεί όμως που υπάρχει αισθητή διαφορά και την καταλαβαίνεις αμέσως είναι στον ήχο. Του jyk είναι δυνατότερος και ποιοτικότερος και επίσης δεν έχει εκνευριστικές αυξομειώσεις έντασης όπως έχουν μερικές φορές του yify.

Δημοσ.

Εκεί όμως που υπάρχει αισθητή διαφορά και την καταλαβαίνεις αμέσως είναι στον ήχο. Του jyk είναι δυνατότερος και ποιοτικότερος και επίσης δεν έχει εκνευριστικές αυξομειώσεις έντασης όπως έχουν μερικές φορές του yify.

Δυνατότερος ναι. Ποιοτικότερος μάλλον όχι. Όσο για τις αυξομιώσεις, υπάρχουν γιατί έτσι είναι μιξαρισμένη η ταινία. Με αναφορά την κινηματογραφική αίθουσα, ο μιξέρ έχει την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσει όλη την δυναμική περιοχή του ήχου, χωρίς να φοβάται ότι κάτι μπορεί να μην ακουστεί, αφού στη αίθουσα υπάρχει ησυχία χωρίς αντανακλάσεις. Έτσι μιξάρει τις πρόζες (λόγια) στα -20db περίπου έχοντας μεγάλο περιθώριο για δυνατούς ήχους όπως μουσικές, εκρήξεις ή ο,τι άλλο θέλει. Η αντιμετώπιση αυτή έχει το μειονέκτημα ότι σε μη κατάλληλο χώρο όπως το σαλόνι μας με τους θορύβους της πόλης που σκεπάζουν τα χαμηλά και τους γείτονες ή συγκάτοικους που γκρινιάζουν για τα φηλά (ή και μας τους ίδιους που παρακολουθούμε την ταινία σε άλλο mood απ' ότι στο σινεμά), μπορεί να είναι ενοχλητική. Γι αυτό κάποιοι κατά την κωδικοποίηση κομπρεσάρουν τον ήχο ώστε να έχει μικρότερες διαφορές στάθμης. Έχουν όμως επέμβει στον ήχο και από τεχνικής άποψης είναι χειρότερος και όχι ποιοτικότερος. Από πρακτικής όμως άποψης ίσως είναι καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος λόγος που τα rips του yifi είναι 1280x544 κι όχι x720; (αντιστοίχως και για 1080p)

Μου κάνει εντύπωση γιατί έχω κατεβάσει και tv movies του yifi κι αυτές είναι κανονικά 1280x720.

Γενικότερα η ποιότητα του yifi είναι αρκετά αποδεκτή για το 22άρι μόνιτορ μου, αλλά δε βλέπεται στην 40" tv οπότε προτιμώ κι εγώ πλέον τα 720p του publicHD που δίνουν μια καλή τομή σε ποιότητα/μέγεθος.

Δημοσ.

Τα hdtv rip καθώς και τα stv (straight to video) rip, δηλαδή αυτά που γυρίστηκαν αποκλειστικά για dvd ή hd-tv και με ψηφιακές κάμερες, είναι σε αναλογία τηλεόρασης hd 16:9 γι' αυτό και είναι 1280χ720 ή 1920χ1080 σε ανάλυση.

Οι κινηματογραφικές ταινίες γυρίζονται με κινηματογραφικές κάμερες σε φίλμ και η αναλογία του καρέ είναι 21:9, δηλαδή αρκετά πιο πλατύ από το τηλεοπτικό καρέ, γι αυτό και η ανάλυση τους είναι μεν 1280 στο οριζόντιο αλλά στο ύψος είναι πιο μικρά. Αν κάνεις την πράξη (1280/21)*9 το αποτέλεσμα είναι περίπου 548 για το 21:9 ενώ για το 16:9 είναι (1280/16)*9=720, Έτσι υπολογίζεται το ύψος σε σχέση με το φάρδος για την κάθε αναλογία.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι αλλά brrips από άλλα teams είναι κανονικά 720p η κοντά σε αυτό (680-690).

Εξαρτάται απ' το κάδρο που έχει επιλέξει ο κάθε δημιουργός. Ο ripper μπορεί να επιλέξει αν θα κόψει τις μαύρες μπάρες (αν υπάρχουν) ή όχι. Αν έχεις μια μεγάλη 16/9 TV και βλέπεις με υπότιτλους, καλύτερα να υπάρχουν μπάρες.

tron_235.jpg

• Like 1
Δημοσ.

απλη ενημερωση μιας και εχουν γινει popular...

αν βλεπετε ταινιες σε οθονη Pc ή μικρη τv 23" χωρις surround τοτε καλως κανετε και κατεβαζεται yify.

σε οτιδηποτε αλλο ειναι κριμα να "καιτε" ταινιες νομιζοντας οτι βλεπετε 720 ή 1080 yify.

Συγγνώμη,είμαι κάπως καινούριος εδώ μα έχω μια απορία,απαγορεύονται οι συζητήσεις περί πειρατείας στο forum;

Εκτός αν το βλέπω εγώ λάθος,αν ναι συγγνώμη τότε.

Δημοσ.

Ναι αλλά brrips από άλλα teams είναι κανονικά 720p η κοντά σε αυτό (680-690).

Νομίζω ότι μπερδεύεσαι. Δεν ξέρω καμιά κινηματογραφική ταινία που να είναι ακριβώς 720 γραμμές στο ύψος. όλες είναι γύρω στις 540 γραμμές και κάποιες είναι στις 680. Έχω δει κάποια ριπ να δηλώνουν blueray rip αλλά να είναι κροπαρισμένα κορεάτικα ρίπ ή να έχουν μέσα στο καρέ και τις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω, πράγμα που δείχνει ότι ο ρίπερ είναι άσχετος. Το κινηματογραφικό καρέ είναι 21:9 ή 1.85:1 και αυτό είναι και το καρέ από τα bd. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι bd ή cinema.

Συγγνώμη,είμαι κάπως καινούριος εδώ μα έχω μια απορία,απαγορεύονται οι συζητήσεις περί πειρατείας στο forum;

Εκτός αν το βλέπω εγώ λάθος,αν ναι συγγνώμη τότε.

Βασικά κινούμαστε σε γκρίζα περιοχή. Εφ όσον δεν αναφερόμαστε σε sites και δεν δίνουμε λινκ το thread χαρακτηρίζεται καθαρά εγκυκλοπαιδικό, και κινείται μέχρι τώρα σε αναφορές σε bitrates, aspect ratio και αναλύσεις ταινιών.

Τώρα αν αρχίσουν τα λινκ ή οι αναφορές σε λιμάνια και κοψοκόλιδες τότε βλέπω να κλείνει το thread.

• Like 2
Δημοσ.

Ας μείνουμε λοιπόν στο aspect ratio. Να ξεκαθαρίσω κάτι. Άλλο πράγμα το κάδρο που θα αποφασίσει ο δημιουργός, το οποίο μπορεί να είναι οποιοδήποτε θέλει μεταξύ 1920x1080 (ας μιλήσουμε σε επίπεδο HD προς το παρόν) και 1920x1 (κανείς δεν του απαγορεύει να κάνει μια ταινία με ύψος 1 pixel) και άλλο πράγμα το κάδρο που είσαι υποχρεωμένος να βάλεις μέσα σ´ ένα Standard Format. Το BluRay είναι ένα Standard Format με διαστάσεις 1920x1080* δηλαδή Aspect Ratio 16/9. Αν το έργο έχει διαφορετικό Aspect Ratio (μία απ´ τις δύο διαστάσεις είναι μικρότερη), το υπόλοιπο θα πρέπει να συμπληρωθεί με μαύρες μπάρες (Letter Box). Αν έχει μικρότερη οριζόντια από 1920 θα έχει μπάρες δεξιά-αριστερά (βλέπε παλιές ταινίες 4:3), ενώ αν έχει μικρότερη κάθετη θα έχει μπάρες πάνω-κάτω (βλέπε 1:1,85, 1:2,35, 1:2,41 ή ό,τι άλλο θες). Αυτός που κάνει το rip/convertion μπορεί να κάνει crop τις μπάρες και να βγάλει μόνο το "ωφέλιμο", αφού στον υπολογιστή δεν υπάρχει περιορισμός τύπου Standard Format. Προσωπικά προτιμώ τις ταινίες στην αναλογία της οθόνης μου (16/9) και μπάρες πάνω-κάτω όταν χρειάζεται ώστε να μπορώ να ρίχνω τους υπότιτλους στο μαύρο.

Άλλα Standard είναι, το FILM 35μμ με αναλογία 1:1,33 μέσα στο οποίο έπαιζε με Letter Box το παλιό Ευρωπαϊκό 1:1,66 ή το Αγγλικό 1:1,85 και ακόμα πιο wide με αναμρφικούς φακόυς, το παλιό γνωστό PAL με διαστάσεις 768x576 ή 720x576 (Digital PAL) και φυσικά το σημερινό DCP με δυνατότητα επιλογής format.

*ή 1440x1080 anamorphic, που είναι το ίδιο πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι μπερδεύεσαι. Δεν ξέρω καμιά κινηματογραφική ταινία που να είναι ακριβώς 720 γραμμές στο ύψος. όλες είναι γύρω στις 540 γραμμές και κάποιες είναι στις 680. Έχω δει κάποια ριπ να δηλώνουν blueray rip αλλά να είναι κροπαρισμένα κορεάτικα ρίπ ή να έχουν μέσα στο καρέ και τις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω, πράγμα που δείχνει ότι ο ρίπερ είναι άσχετος. Το κινηματογραφικό καρέ είναι 21:9 ή 1.85:1 και αυτό είναι και το καρέ από τα bd. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι bd ή cinema.

Δεν είναι το θέμα μου να είναι 720 ακριβώς, είναι πως τα 540 είναι λίγα. Και όπως λέει ο CheOnWeb από πάνω υπάρχουν και standards. Αλλά ο yify μάλλον τα αγνοεί. Δεν θυμάμαι να έχω πετύχει ποτέ rip από σοβαρό team που να έχει 540p κάθετη, λες να έτυχε; Αλλά εντάξει εδώ μιλάμε για τύπους που κάνουν encode σε 900kbps και τα πλασάρουν σαν HD, η ανάλυση με πείραξε και μένα; :P

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι το θέμα μου να είναι 720 ακριβώς, είναι πως τα 540 είναι λίγα. Και όπως λέει ο CheOnWeb από πάνω υπάρχουν και standards. Αλλά ο yify μάλλον τα αγνοεί. Δεν θυμάμαι να έχω πετύχει ποτέ rip από σοβαρό team που να έχει 540p κάθετη, λες να έτυχε; Αλλά εντάξει εδώ μιλάμε για τύπους που κάνουν encode σε 900kbps και τα πλασάρουν σαν HD, η ανάλυση με πείραξε και μένα; :P

Δεν τα αγνοεί, δεν αποφασίζει ο ripper το aspect ratio της ταινίας. Ο δημιουργός της το αποφασίζει. Ο yify απλώς κόβει τις μπάρες.

Το 1:2,37 (αρκετά διαδεδομένο aspect ratio) σε 1280x720 αρχείο δίνει αναγκαστικά 540 (1280/2,37) ωφέλιμες κάθετες γραμμές. Τα υπόλοιπα είναι μαύρες μπάρες οι οποίες μπορούν να κοπούν κατά βούληση (δεν είναι μέρος της ταινίας) αφού μπαίνουν αναγκαστικά για να ταιριάξει το έργο στα στάνταρ του μέσου (DVD, BD κλπ).

Σκέψου το σαν να υπάρχουν συγκεκριμένες διαστάσεις κορνιζών για πίνακες. Ο ζωγράφος θα πρέπει να κάνει πίνακες με τις ίδιες αναλογίες ή να προσθέσει κάποια περιθώρια (άσπρα, μαύρα, πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά, ανάλογα την περίπτωση). Όταν θελήσεις να αφαιρέσεις το έργο απ' την κορνίζα (εδώ το rip ταιριάζει απόλυτα), μπορείς να αφαιρέσεις μόνο το έργο ή το έργο και τα περιθώρια μαζί. Σε κάθε περίπτωση το έργο δεν αλλιώνεται.

Επίσης ο συγκεκριμένος δεν πλασάρει τίποτα, με την έννοια ότι δεν τα πουλάει. Το χαμηλό BitRate δεν το καθιστά μη HD. Είναι μια καλή-"οικονομική" επιλογή που κάποιους τους εξυπηρετεί και κάποιους άλλους όχι. Προσωπικά προτιμώ τα 1080 του και λόγω BitRate και λόγω ταιριάσματος με την 1080 οθόνη μου. Αν κάνω εγώ convert, δίνω από 2-4 Mbps αλλά για λίγες ταινίες θα έμπαινα στον κόπο να την βρω σε μεγάλο BitRate και να την κάνω εγώ 2-4.

• Like 1
Δημοσ.

Κάνεις λάθος. Κανένα σοβαρό team δεν ριπάρει στις 720 γραμμές τις ταινίες. Για να το κάνει πρέπει να βάλει μέσα και τις μαύρες μπάρες ή να στρετσάρει την εικόνα στο κατακόρυφο ή να ζουμάρει την εικόνα με αποτέλεσμα να κόψει δεξιά και αριστερά. Εξαιρούνται βέβαια οι ταινίες που είναι από την αρχή σε 16:9 ανάλυση.

Κάνε έναν έλεγχο με το media info την συλλογή σου. Τα αρχεία του yify είναι όπως πρέπει να είναι σε αναλογίες και αναλύσεις. Δες την ίδια ταινία σε brrip από διάφορα releases και θα δεις ότι είναι στην ίδια ανάλυση.

Για παράδειγμα δες το wolverine. Όλα είναι από 530-544 γραμμές, ανάλογα με τον encoder, όπως και το evil dead, ενώ το avengers είναι όλα 720/1080 γραμμές απ ότι βλέπω, ακόμα και του yify.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...