Προς το περιεχόμενο

Κάποιος να με καθοδηγήσει στα Linux.

VagelisDer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους. Θα ήθελα να εγκαταστήσω στον υπολογιστή μου λινουξ. Απλά δεν ξέρω που θα τα βρω και ποια έκδοση να βάλω για απο ότι έψαξα υπάρχουν δυο. Επίσης αν δεν κάνω λάθος ειναι free. Κάποιο λινκ με οδηγίες η κάτι τέτοιο γιατί έχω χαθεί λίγο. Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μαθημα πρωτο. Ειναι ΤΟ linux (οχι τΑ). Υπαρχουν δυο εκατοντες απο διανομες (οχι μονο δυο) και ειναι free (οπως free speech οχι free beer).

Για το ποια διανομη σου κανει εξαρταται απο τα γουστα σου και τα χαρακτηριστικα του Η/Υ σου (τα οποια ειναι ...). Για αρχη θα σου προτεινα να κατεβασεις τη διανομη solydk (ή τη solidx αν εχεις μνημη κατω απο 2GB) να την ψησεις σε ενα dvd, να κανεις boot απο εκει και να την δοκιμασεις live χωρις να χρειαζεται να κανεις καποια εγκατασταση. Αν σου αρεσει εστω λιγο προχωρας σε μονιμη εγκατασταση.

κάνε ένα κόπο και διάβασε αυτό, και ό,τι απορία έχεις ρώτα

https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82

Για μένα βάλε η linux mint που θα την βρεις εδώ

http://blog.linuxmint.com/?p=2489

η kubuntu που θα την κατεβάσεις από εδώ

http://www.kubuntu.org/getkubuntu

η ubuntu από εδώ

http://www.ubuntu.com/

και οι τρεις διανομές λειτουργικά έχουν το δικό του περιβάλλον εργασίας και απλά βάζεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο  και σε βολεύει περισσότερο.

Ρε παιδιά μην πετάτε ο καθένας το δικο του. Ας διαβασει το παιδί τον οδηγό να δει τι παίζει πάνω κάτω και μετά, αφου μας πει το hw του PC του θα του πούμε και προτάσεις. Σορρυ για το οφφτοπικ.

• Like 1

Γεια χαρά σε όλους. Θα ήθελα να εγκαταστήσω στον υπολογιστή μου λινουξ. Απλά δεν ξέρω που θα τα βρω και ποια έκδοση να βάλω για απο ότι έψαξα υπάρχουν δυο. Επίσης αν δεν κάνω λάθος ειναι free. Κάποιο λινκ με οδηγίες η κάτι τέτοιο γιατί έχω χαθεί λίγο. Ευχαριστώ!

Αυτή την στιγμή φαντάζομαι πως θέλεις να δεις ένα νέο λειτουργικό σύστημα. Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις Ubuntu. Χωρίς να το δοκιμάσεις, χωρίς να το δεις, χωρίς τίποτα. Απλά βάλε αυτό. 

Όταν το βάλεις, προσπάθησε να μην χρησιμοποιήσεις κάποιο λογισμικό που θα είναι σπασμένο. Χρησιμοποίησε μόνο ανοικτά. 

Αφού περάσεις λίγο καιρό με ένα τέτοιο setup (καμία εβδομάδα) τότε άρχισε να διαβάζεις. Τότε άρχισε να βλέπεις τι άλλο παίζει, γιατί παίζει, τι διαφορές έχει, τι κάνει, τι δεν κάνει, γιατί το κάνει, πώς το κάνει, τι έχει, τι δεν έχει κτλ.

Εάν αρχίσεις να διαβάζεις πριν βάλεις το λειτουργικό αυτό, θα συναντάς όρους, έννοιες και καταστάσεις που θα σου είναι αρκετά ξένες. Καλύτερα να μπεις μέσα στο χορό και μετά διαβάζεις και καταλήγεις. Αλλά να μπεις. Να δεις την κοινότητα εκ των έσω. Να καταλάβεις τι μπορείς να έχεις χωρίς να πληρώνεις, χωρίς να ανησυχείς για ιούς, χωρίς να ψάχνεις για cracks αλλά και να είσαι (σε αρκετά θέματα) πολύ μπροστά από άλλους. 

Πρώτα μπες μέσα (έστω και με μία mainstream διανομή) και μετά ασχολήσου να μάθεις το Linux και τις διανομές του. 

Η πιο συνηθισμένη επιλογή της πιο mainstream διανομής είναι το Ubuntu. 

• Like 2

Συμφωνώ με τον Timonkaipumba. Ο καλύτερος τρόπος για να δεις ποιο Linux σου ταιριάζει είναι να πειραματιστείς. Τότε μόνο θα καταλάβεις τι ταιριάζει για σένα.

οταν λες απο οτι εψαξα υπαρχουν δυο linux

πρεπει να διαβασεις 2 πραγματα πρωτα για να τα ξεκαθαρισεις

δεν ειπα να κατσει να το διαβασει ολο, αλλα εχει τα πρωτα βηματα που πρεπει να εχεις στο νου σου και τον υπολοιπο οδηγο τον κανεις με τη διανομη σου εγκατεατημενη για να τα δοκιμαζεις κιολας

Γεια σας παιδες εχω βαλει πολλες δεκαδες φορες το λινουξ και σε μορφη live και κανονικο setup και σε virtual image.

Δεν μπορεσα να τα καταλαβω με τιποτα ειναι εντελως αναποδα με σπανε τα νευρα μου :mad: .

Καντε με να αλλαξω γνωμη θελω να ακουσω τα επιχηρειματα σας . Καλα κανει φιλος μας και δοκημαζει το linux.

Ειναι σαν να πας να κανεις κατι και μετα ξεχνας πως εγινε με εντολες μεγαλες. το λινουξ ειναι μονο για ιντερνετ serfarisma  και facebook.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...