tralalo Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά κι χρόνια πολλά, Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση, τι είναι η ταχύτητα επεξεργαστή, μνήμης; κάποιος μου πρότεινε την 280x κι όχι την 770 κι μου είπε πως είναι πιο γρήγορη. Δεν ξέρω αν όμως η ταχύτητα επεξεργαστή, μνήμης πρέπει να είναι μεγάλη ή μικρή καθώς η 770 έχει πιο μεγάλους αριθμούς από την 280x. Θα μπορούσε να μου εξηγήσει κανείς τι παίζει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
TheELF Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μιας και έχουν μπλέξει πολύ τα πράγματα και έχουν πολλούς πυρήνες οι κάρτες γραφικών δεν μπορείς να βλέπεις μόνο την ταχύτητα,καλό είναι να βλέπεις το pixel/texture rate που σου λένε πόσα gb σε γραφικά μπορεί να βγάλει η κάρτα ανά δευτερόλεπτο.
iliasthebest Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά κι χρόνια πολλά, Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση, τι είναι η ταχύτητα επεξεργαστή, μνήμης; κάποιος μου πρότεινε την 280x κι όχι την 770 κι μου είπε πως είναι πιο γρήγορη. Δεν ξέρω αν όμως η ταχύτητα επεξεργαστή, μνήμης πρέπει να είναι μεγάλη ή μικρή καθώς η 770 έχει πιο μεγάλους αριθμούς από την 280x. Θα μπορούσε να μου εξηγήσει κανείς τι παίζει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Koιταξε να δεις,αυτα ειναι παιχνιδια των εταιριων.Ολα ειναι σχετικα.Καπου μια εταιρια ειναι καλυτερη καπου χειροτερη.Και το αντιστροφο.Και οπως ειπε και ο theelf δν παιζει ρολο μονο η ταχυτητα,αλλα και αλλα πραγματα σε μια εταιρια.Αλλα ολα ξεκινανεαπο εσενα.Εγω προσωπικά προτιμω-αγοραζω Ati.
Millennium Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Και από τα rates δε μπορεί να βγάλει συμπέρασμα γιατί για να τα βγάλουν πρακτικά οι κάρτες είναι ιστορία.
raidenfreeman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Είχα γράψει ένα τεράστιο post, πάτησα χωρίς focus backspace και ΠΕΘΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ. Πρέπει να βάλετε κάτι με JQuery να το κρατάει realtime αυτό που γράφεις, ή έστω με JS στον client. Γι' αυτό θα σου γράψω τη σύντομη εξήγηση. Οι χρονισμοί στις κάρτες δεν έχουν κανένα νόημα σύγκρισης. Το μόνο που μπορείς να συγκρίνεις είναι το μέγεθος της μνήμης και το πλήθος των πυρήνων σε κάθε κάρτα (η AMD τους λέει stream processors Και η nVidia CUDA Cores). Αλλά και πάλι δεν έχεις σωστή εικόνα αν μιλάμε για παιχνίδια, γιατί έχει τεράστια σημασία το πως εκμεταλλεύονται τα υποσυστήματα του κάθε πυρήνα. Δηλαδή παρά το ότι η 280x έχει 2000 και η 770 1500 πυρήνες αντίστοιχα, έχουν την ίδια περίπου απόδοση, με την 770 να την περνάει σε μερικά (και σε μερικά άλλα η 280x). Το καλύτερο μέτρο σύγκρισης αν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, είναι να δεις benchmarks σε Video games, όπως στο www.anandtech.com . Και μάλιστα στην ανάλυση που πρόκειται να τα παίξεις. Όσο για τη μνήμη, 2GB είναι υπέρ αρκετά για τα σημερινά παιχνίδια (εγώ έχω 1GB και τρέχω τα περισσότερα τέρμα), αλλά πηγαίνει με την ανάλυση της οθόνης σου. Δηλαδή αν είσαι στα 1080p (1920x1080) τότε το 1GB συνήθως αρκεί. Αν έχεις 2 οθόνες, τότε τα 2 είναι καλά, κτλ. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένα νέα παιχνίδια που γεμίζουν 1,5-2GB VRAM και το Skyrim που με τέρμα τα Mods θέλει μέχρι και 3GB VRAM (θεωρητικά θα μπορούσε να θέλει και 6, και 10 και άπειρη, αλλά είναι στα 32bit με DX9 και αν πάει πάνω από 3GB κρασάρει). Άρα, αν θες να συγκρίνεις κάρτες, να συγκρίνεις με βάση αυτό που θα τρέξεις πάνω τους, είτε είναι παιχνίδια είτε bitcoin mining είτε επιστημονικοί υπολογισμοί. ΥΓ Σημασία κατά τη γνώμη μου έχει και το κόστος αναλογικά με την απόδοση, όπως και η ισχύς που τραβάνε. Μεταξύ των 2 που είπες, εγώ προσωπικά θα πάρω την 280 γιατί θέλω τα 3GB RAM, αλλά διαφορετικά θα έπαιρνα άνετα την 770, μιας και έχει PhysX και καταναλώνει αρκετά λιγότερη ενέργεια. Α sorry, δεν απάντησα στην ερώτηση. Ταχύτητα, ή πιο σωστά χρονισμός, είναι η συχνότητα με την οποία ένα ηλεκτρονικό εκτελεί λειτουργίες. Δηλαδή φαντάσου ότι μια κάρτα γραφικών είναι πάρα πολλά μικρά κομπιουτεράκια που κάνουν πρόσθεση και πολλαπλασιασμό μόνο (ένα για κάθε πυρήνα που λέει ο κατασκευαστής). Αν έχουν χρονισμό 10 Hz κάνουν 10 υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή 10 πολλαπλασιασμούς πχ το κάθε ένα, δλδ η 770 μπορεί να κάνει μέχρι ~15.000 πολ/μους ανά δευτερόλεπτο, ενώ η 280x 20.000. Το ίδιο και για τις προσθέσεις. Οι κάρτες πια είναι πολύ πολύ πολύ πιο σύνθετες από απλά κομπιουτεράκια (ALUs), αλλά στο λέω απλουστευμένα. Ο χρονισμός της μνήμης είναι το κάθε πότε η μνήμη μπορεί να απαντήσει σε κάτι που της ζητάς. Δηλαδή της λες "πες μου τι βρίσκεται αποθηκευμένο εκεί" και με 1000 ΜHz μπορεί να σου απαντήσει μέχρι και 1000 * 10^6 φορές ανά δευτερόλεπτο. Άρα μεγαλύτεροι χρονισμοί = καλύτεροι, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στην πραγματικότητα, γιατί παίζουν ρόλο πολύ πιο αποφασιστικοί παράγοντες. 1
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά κι χρόνια πολλά, Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση, τι είναι η ταχύτητα επεξεργαστή, μνήμης; κάποιος μου πρότεινε την 280x κι όχι την 770 κι μου είπε πως είναι πιο γρήγορη. Δεν ξέρω αν όμως η ταχύτητα επεξεργαστή, μνήμης πρέπει να είναι μεγάλη ή μικρή καθώς η 770 έχει πιο μεγάλους αριθμούς από την 280x. Θα μπορούσε να μου εξηγήσει κανείς τι παίζει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! επισης το βασικο οτι οτι και να παρεις μετα απο χ καιρο θα ειναι παλιο.οποτε κοιτα με βαση της τσεπη σου.τωρα λιγο πιο γρηγορη λιγο πιο αργη οκ.σε χ μηνες θα ειναι παλια δυστυχως οπως εχουν γινει.
Fulgore Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Ακριβώς οτι αναφερθηκε παραπανω. Και οι 2 καρτες ειναι πανω κατω ιδιες, και σε παιχνιδια γραμμενα σε Amd θα δεις κυριως την R9 280x μπροστα,σε Nvidia παιχνιδια την 770 μπροστα. Αρα παει καθαρα στο ποια εταιρια προτιμας. Καλησπέρα παιδιά κι χρόνια πολλά, Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση, τι είναι η ταχύτητα επεξεργαστή, μνήμης; κάποιος μου πρότεινε την 280x κι όχι την 770 κι μου είπε πως είναι πιο γρήγορη. Δεν ξέρω αν όμως η ταχύτητα επεξεργαστή, μνήμης πρέπει να είναι μεγάλη ή μικρή καθώς η 770 έχει πιο μεγάλους αριθμούς από την 280x. Θα μπορούσε να μου εξηγήσει κανείς τι παίζει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αυτος που απλα σου ειπε οτι η R9 280x ειναι πιο γρηγορη μαλλον δεν ειναι και πολυ εμπιστοσυνης .
tralalo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Σας ευχαριστώ παιδιά όλους για τις απαντήσεις σας! Με βοηθήσατε αρκετά Α! Κι κάτι άλλο, πιο πάνω αναφέρθηκε πως καλύτερα να πάρω την 280χ λόγο της ραμ, η ραμ του υπολογιστή (μνήμες ραμ εννοώ) κι η ραμ της κάρτας γραφικών δεν κάνουν την ίδια δουλειά ρε παιδιά;
TheELF Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 η ραμ του υπολογιστή (μνήμες ραμ εννοώ) κι η ραμ της κάρτας γραφικών δεν κάνουν την ίδια δουλειά ρε παιδιά; Γενικά ναι,αλλά η μνήμη του συστήματος είναι πολύ ποιο αργή,χρειάζεται ποιο πολλές εντολές για να την δουλέψει η κάρτα γραφικών,η μνήμη που είναι πάνω στην κάρτα είναι αποκλειστικά για την κάρτα και επικοινωνούν άμεσα οπότε έχεις καλύτερες ταχύτητες. 1
raidenfreeman Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Όχι δεν κάνουν κανονικά την ίδια δουλειά οι 2 RAM. Εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις (Direct X 9) έχουν άλλα πράγματα μέσα. VRAM, (V=video) δεν θες περισσότερη από 1GB αν είσαι στα 1080p, άντε 2 για μερικά περιέργα παιχνίδια, και για το μέλλον. Εφόσον και η nVidia έχει 2GB VRAM δεν έχει σημασία αν έχει κάποια απ' τις 2 περισσότερη. (εκτός κι αν σκοπεύεις να πας σε >1080p όπως 2 οθόνες ή 27")
TheELF Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Όχι δεν κάνουν κανονικά την ίδια δουλειά οι 2 RAM.Την ίδια δουλειά κάνουν, κρατάνε δεδομένα για να τα επεξεργαστεί ή cpu, ή και η gpu στην περίπτωσή μας. Άσε που υπάρχουν και κάρτες που μοιράζονται την μνήμη του συστήματος,και οι σύγχρονες apu/igc δεν έχουν καθόλου δικιά τους μνήμη.
Ailuros Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 VRAM, (V=video) δεν θες περισσότερη από 1GB αν είσαι στα 1080p, άντε 2 για μερικά περιέργα παιχνίδια, και για το μέλλον. Εφόσον και η nVidia έχει 2GB VRAM δεν έχει σημασία αν έχει κάποια απ' τις 2 περισσότερη. (εκτός κι αν σκοπεύεις να πας σε >1080p όπως 2 οθόνες ή 27") Eγώ λοιπόν σου λέω ότι παίζω τα πάντα αποκλειστικά είτε με τρελλό αριθμό δειγμάτων multi- ή supersampling. Είσαι πολύ σίγουρος ότι η υπεραπλουστευμένη εξίσωσή σου δεν χωλαίνει κάπου; Προσοχή με τις γενικεύσεις γιατί κρύβουν παγίδες αυτό είναι όλο. Άσε που υπάρχουν και κάρτες που μοιράζονται την μνήμη του συστήματος,και οι σύγχρονες apu/igc δεν έχουν καθόλου δικιά τους μνήμη. Στην περίπτωση SoC δεν είναι απαραίτητα μειονέκτημα οι εκάστοτε μονάδες του SoC να μοιράζονται μεταξύ τους ένα και μοναδικό εύρος μνήμης. ΄Ισα ίσα που είναι περισσότερα τα πλεονεκτήματα. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 VRAM, (V=video) δεν θες περισσότερη από 1GB αν είσαι στα 1080p, άντε 2 για μερικά περιέργα παιχνίδια, και για το μέλλον. Εφόσον και η nVidia έχει 2GB VRAM δεν έχει σημασία αν έχει κάποια απ' τις 2 περισσότερη. (εκτός κι αν σκοπεύεις να πας σε >1080p όπως 2 οθόνες ή 27") Ε, σόρρυ αλλά έχεις μείνει λίγο πίσω.Με 1GB δεν πας πουθενά πλέον, τα 2GB θεωρούνται minimum για τους τελευταίους τίτλους και μιλάμε για 1080P.Όταν ανέβει η ανάλυση θα χρειαστείς και πάνω από 2GB.Και η nVidia έχει 3GB κάρτες(GTX780/Ti) και φυσικά την Titan που είναι 6GB.
Ailuros Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Τα 6 γίγα στον Τιτάνα είναι για το FP64 κυρίως.
Psycho_Warhead Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Ήδη το BF4 σε 4K με 4xMSAA φτάνει να τρώει μέχρι και 5.1GB Vram.Εξωπραγματικά settings δεν λέω αλλά να και κάπου που μπορείς να τα αξιοποιήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα