Προς το περιεχόμενο

Αποκωδικοποιητής Digea με HDMI, SCART-in (και RCA audio out);

Dr_Slump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά!

Έχω ένα monitor που έχει DVI-D & D-SUB εισόδους. Θα ήθελα να το αξιοποιήσω και ως ψηφιακή τηλεόραση και κυρίως για σύνδεση με παλιότερες κονσόλες, οπότε είναι απαραίτητος ένας αποκωδικοποιητής με SCART είσοδο.

Θα ήθελα να τον συνδέσω με HDMI -> DVI-D καλώδιο στην οθόνη, ώστε να κρατήσω την D-SUB για το PC (δεν με αφορά το ψηφιακό PC σήμα, καθώς δεν αναπαράγω encypted υλικό π.χ. blu-ray discs).

Γνωρίζει κανείς κάποιο μοντέλο να μου προτείνει; Το google και ο skroutz δεν βοήθησαν στο θέμα, γιατί η αγορά είναι χαοτική και οι διευκρινίσεις ελάχιστες, ενώ σε όσα καταστήματα πήγα, δεν καταλάβαιναν τι ήθελα.

Ακόμα μία βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη αναλογικού audio-out (RCA/line-out) ώστε να έχω ήχο, καθώς το DVI-D δεν καλύπτει τον ήχο από το HDMI.

Η λύση του TV-tuner για το PC αποκλείεται (διαθέτω ήδη), θέλω κάτι ανεξάρτητο που να μην απασχολεί τον υπολογιστή και κυρίως με είσοδο SCART αντί για RCA/S-Video.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση. Όμως αυτοί οι δύο δεν διαθέτουν και είσοδο SCART, παρά μόνο έξοδο. Εγώ αναζητώ συσκευή που να διαθέτει είσοδο, ώστε συν τοις άλλοις, να μπορώ να συνδέσω για παράδειγμα ένα PS2 ή το παλιό VCR.

Είχα πετύχει έναν αποκωδικοποιητή με 2 SCART (δηλαδή είσοδο, έξοδο) και HDMI στο MediaMarkt κατά το 2011, αλλά δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα το χρειαζόμουν κάποτε. Εννοείται πως έψαξα εκεί πρώτα, χωρίς αποτέλεσμα.

Ναι, όμως δεν είναι είσοδος, αλλά έξοδος. Δηλαδή ο αποκωδικοποιητής δεν έχει input από όσο αντιλαμβάνομαι, μόνο output (εκτός αν αναφέρεται κάτι που δεν μπορώ να εντοπίσω). Θα πρέπει δηλαδή μέσα από το menu να μπορώ να διαλέξω AV/SCART input.

Ναι τωρα το διάβασα καλά, το ειδα πεταχτά και ειχα ξεχάσει οτι μιλάμε για monitor που δεν έχει scart. Άκυρο το παραπάνω ποστ.

Είσαι τυχερός γιατι κάποτε δούλευα μια εταιρία με δέκτες για τις εγκαταστάσεις μας. Την Strong, η οποία μάλιστα ειναι και επώνυμη και για τους δορυφορικούς δεκτες της. Θυμήθηκα οτι ενα μοντέλο που έφερνα ειχε 2 scart και hdmi.

Κοίταξα τα κιτάπια μου και το βρήκα...

Strong SRT 8100 HD  τον βρίσκεις στα 50 - 55€

8100_RP.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...