Liam Lawrence Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Παιδια δεν ξερω αν ειμαι στην σωστη κατηγορια...υποθετω πως ναι..!!Θα ηθελα να ρωτησω για τον προγραμματισμο πανω σε παιχνιδια JAVA...πως δηλαδη μπορω να ''φτιαξω'' ενα παιχνιδι JAVA...Η ας πουμε να χρησιμοποιησω καποια ηδη υπαρχοντα στοιχεια ενος παιχνιδιου για να τα προσθεσω στο καινουριο ή να τροποποιησω ενα υπαρχων παιχνιδι συμφωνα με τα δικα μου θελω...!!!!Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια...
seedrr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Ξερεις JAVA ή καποια αλλη γλωσσα προγραματισμού ;
Moderators Kercyn Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Για να φτιάξεις ένα παιχνίδι στη Java (ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα) θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις βιβλιοθήκες κατάλληλες για γραφικά, διαχείριση assets (assets είναι οι εικονίτσες, τα μοντέλα, τα textures και ό,τι άλλο "αρτιστικό" έχει το παιχνίδι σου), I/O κλπ. Οι βιβλιοθήκες ουσιαστικά είναι έτοιμος κώδικας που έχει γράψει κάποιος άλλος για δουλειές οι οποίες είναι δύσκολες και χρονοβόρες. Για παράδειγμα, αντί να γράφεις απ' την αρχή κώδικα που να διαχειρίζεται τα γραφικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια έτοιμη βιβλιοθήκη, η οποία με την κλήση μιας συνάρτησης θα σου ανοίγει ένα καινούριο παράθυρο, μέσα στο οποίο θα μπορείς να σχεδιάσεις τα γραφικά σου. Κάθε βιβλιοθήκη έχει το δικό της documentation, το οποίο πολλές φορές είναι αρκετά μεγάλο και χρειάζεσαι λίγο καιρό για να το διαβάσεις και να καταλάβεις πώς πρέπει να χρησιμοποιήσεις την εκάστοτε βιβλιοθήκη. Τώρα, όταν λες "να τροποποιήσω ένα υπάρχων παιχνίδι" τι ακριβώς εννοείς; Αν το παιχνίδι υποστηρίζει τους modders, τότε ναι. Αν εννοείς να επέμβεις στον κώδικα και ν' αλλάξεις, τότε μάλλον όχι. Για ποιο παιχνίδι ενδιαφέρεσαι;
Liam Lawrence Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Κοιταξτε εγω θα ηθελα να τροποποιησω αν γινεται την βαση δεδομενων η οπως λεγεται του Real Football Manager 2013 η καποιας παλαιοτερης χρονιας τελος παντων...επειδη πλεον δεν βγαινουν νεοτερες εκδοσεις για java αλλα μονο για android...απλα γενικα ρωταω σαν γενικοτερη γνωση να το εχω μηπως μου χρειαστε και για αλλα παιχνιδια!!!
Moderators Kercyn Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 επειδη πλεον δεν βγαινουν νεοτερες εκδοσεις για java αλλα μονο για android... ?? Κοιταξτε εγω θα ηθελα να τροποποιησω αν γινεται την βαση δεδομενων η οπως λεγεται του Real Football Manager 2013 η καποιας παλαιοτερης χρονιας τελος παντων... Δηλαδή θες να πειράξεις το save file; Πρέπει να ψάξεις αν υπάρχει κάποιος save editor για το παιχνίδι αυτό.
Liam Lawrence Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Εννοω οτι πχ το RF Manager 2014 υπαρχει για android/ios αλλα οχι για java(.jar)...Οσο για το αλλο εννοω γενικα τροποποιησεις στο παιχνιδι αν γινονται οχι σε καποιο save
gon1332 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Τα apps για το Android είναι γραμμένα σε Java. Μάλλον εννοείς ότι δεν κυκλοφορεί πλέον για Desktop. Για να κάνεις τροποποιήσεις στο παιχνίδι, που αν κατάλαβα καλά εννοείς πχ να ανανεώσεις roster, εμφανίσεις κλπ θα πρέπει να ψάξεις για κάποιο πρόγραμμα που ενδεχομένος να έβγαλε η ίδια η εταιρία, το οποίο σου επιτρέπει τέτοιες τροποποιήσεις. Κάτι σαν το kitserver για το PES.
Liam Lawrence Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Το συγκεκριμενο παιχνιδι κυκλοφορει απο την γνωστη σε ολους μας Gameloft...κατι τετοιο στην επισημη ιστοσελιδα της δεν εχω προσεξει..!!
gon1332 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μήπως κάποιο fan page; Με ένα search δε βρήκα κάτι, κάποιο community που να το υποστηρίζει. Μία σκέψη είναι να το κάνει decompile, αλλά αν δε ξερεις Java, δε θα καταφέρεις και κάτι. Επίσης, η ποιότητα του κώδικα με το decompile μπορεί να αλλοιωθεί. Αν έχεις χρόνο ασχολήσου.. Αν δε ξέρεις Java και δη OOP, τότε θα κάνεις πολύ καιρό μέχρι να καταλάβεις τί παίζει. Επίσης πριν το βάλεις σε κάποιο κινητό μετά τις αλλαγές που θα έχεις κάνει, πρέπει να προσέξεις μήπως πείραξες κάτι που να αυξάνει τις απαιτήσεις πόρων. Δεν έχει νόημα να σου τελειώνει η μπαταρία σε 3' ή να κολλάει το κινητό. Θέλει ψάξιμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα